Last news in Fakti
  Тема: Украйна

10 Май, 2024 15:07 9 130 206

Руската армия започна офанзива срещу Харков

  • украйна-
  • харков-
  • русия-
  • офанзива-
  • война-
  • руска армия-
  • путин

Русия се опитва да пробие украинската отбрана, за момента неуспешно

Руската армия започна офанзива срещу Харков - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

Русия е започнала голяма офанзива в района на Харков. В 5 часа сутринта местно време Русия се опита да пробие отбранителните линии. Това съобщиха от украинското министерство на отбраната.

Атаките бяха отблъснати, в момента се водят други битки с различна интензивност, обяви Киев. От месеци украинските служби предупреждаваха, че в периода май-юни руският агресор ще започне мащабна офанзива, като Харков беше посочен като една от основните цели.

Русия е събрала до 40 000 войници в района. Украинските защитници са унищожили няколко руски атакуващи групи. Не е ясно обаче дали това е истинската атака или просто пробна атака. Украинското министерство на отбраната съобщава, че в района се разполагат допълнителни войски.

„Имаше неуспешни опити на диверсионните групи да пробият границата. Украинските въоръжени сили уверено държат позициите си: нито един метър не е загубен. Групировката на противника не представлява заплаха за Харков, тъй като нейните сили са достатъчни само за провокации на северния фронт“, каза източник от армията за „Украинска правда“.

Град Харков в североизточната част на Украйна е най-важният за страната след столицата Киев. Според военни експерти обаче с наличните ресурси в човешка сила ще е невъзможно за Русия да превземе толкова голям град. Агресорът продължава да го тероризира с ракетни атаки.

Руснаците се опитват да навлязат в редица населени места по границата. В същото време обаче сегашните налични ресурси на руснаците не са достатъчни за дълбоко настъпление. Президентът на Украйна Володимир Зеленски отбелязва, че украинските сили за отбрана са спрели с артилерийски огън нова вълна от контранастъпление на руските нашественици в района на Харков. Според него "в момента се води тежка битка в тази посока" на фронта. Високопоставен украински военен източник, който отказа да бъде назован, заяви, че руските сили се стремят да изтласкат украинските въоръжени сили на 10 километра от руската граница и че силите на Киев се опитват да ги задържат, предаде агенция "Ройтерс".


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Отец Дионисий

    42 232 Отговор
    Господ да накаже пияния агресор и продажните копейки с децата им бавноразвиващи и гладни.

    Коментиран от #83, #129, #193

  • 3 Русия няма ракети, още Урсулата го каза

    213 14 Отговор
    Освен това нямат ракети, флота им го потопиха, авиацията я унищожиха, също у танковете и войниците се бият само със само със сапьорски лопатки.А, и нямат яйца в Русия.

    Коментиран от #9, #107

  • 4 Бачо Кольо

    236 24 Отговор
    Селата Гатище и Стрелача в харковска област бяха взети за секунди, Волчанск се евакуира, после укрите разправят че един метър не били отстъпили хахахаххаха.

    Коментиран от #13, #15, #62

  • 5 Отец Дионисий

    31 189 Отговор
    Слава на ВСУ смърт на агресора
  • 6 ТаУмВзе

    24 168 Отговор
    Хаха, е нали 2022ра пак се пробата около Харков и Сирски ги върна в.чували и колички!

    Коментиран от #101

  • 7 Българин

    135 17 Отговор
    Само за едно ме е яд.

    Трябваше да не пази цивилното население и до сега СВО щеше да е приключила.
  • 8 Русия няма яйца

    132 9 Отговор
    и ракети.Само сапьорски лопатки.
  • 9 Мара Подробната

    136 10 Отговор

    До коментар #3 от "Русия няма ракети, още Урсулата го каза":

    Руснаците атакуват с лъкове и прашки, видех ги :)

    Коментиран от #11

  • 10 А з не знам, без ракети

    113 4 Отговор
    и яйца къде въобще са тръгнали?!

    Коментиран от #155

  • 11 И сапьорски

    79 1 Отговор

    До коментар #9 от "Мара Подробната":

    Лопатки.
  • 12 Сталин

    197 14 Отговор
    Укрите и те като българския цървул,най тъпите парчета на света ,укрите водят война с грешния враг ,вместо да се избиват с братята си от Русия , трябва да изчистят еврейските кучета от Украйна които пращат укрите да мрат за ционизма и Израел

    Коментиран от #47, #52, #130, #199

  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    13 138 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Кольо":

    И така до Киев за три дня, а груз 200 не е спирало да върви с пълни вагони и камази към блатная❗❗

    Коментиран от #17, #20, #25

  • 14 Сатана Z

    15 137 Отговор
    Що му трябваше на пуcин да започва тази война в Украйна и да хвърля колосални средства на вятъра когато можеше да подобри с тези средства живота на ватите, Но paбcия винаги се изживявала като империя с крепостници и психопата пycин се помисли ,че може да се нарече император петър велики и че в болния си мозък от шизофренията си , може да води реваншистка война с целия цивилизован свят за да покаже надмощие над НАТО, Но реалността и истината е друга и руските градове замръзват, и се обстрелват с ракети, магазините се изпразват, икономиката боксува и черните чували с трупове на руски войници пристигат на конвейер и ватите колкото и да да са лъгани и потискани да живеят в мизерни условия, разбират, че са управлявани от терористичен и фашистки режим,който е отговорен за войната в Украйна, където огромни суми пари са похарчени за една безсмислена война , когато можеше да бъдат инвестирани в подобряването на качеството на живот, на руския народ, а не да живее в бедност и лишения...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    7 121 Отговор
    Кармата на пycлеpoвич е да доведе руската империя на злото до нов разпад ❗ ❗
    И го прави. Списъкът му с "постижения" нараства с всеки изминал ден ❗ ❗
    пycлеp, освен всичко друго прекрасно, ще доведе до катастрофа и шпионската мрежа на Москва. Изгонените досега в Европа и Америка стотици руски шпиони със статут на дипломати са само върхът на айсберга. Тепърва ще бъдат разкривани още шпиони. Особено нелегали. Колкото повече недоволни има в Москва, колкото повече се оформя и разразява борба между клановете на властта, толкова повече засегнати и недоволни ще има. Ще текат като пробита лейка тайните им служби ❗ ❗
    Предателствата ще бъдат много. Умните руски служители с достъп до тайни ще гледат да получат убежище на Запад, като в замяна изтъргуват информацията, която знаят ❗ ❗
    Включително като предадат самоличността на агентурата на Кремъл в държавните по света, включително и у нас. А страната е в зона на нарастващ стратегически интерес❗❗
    Да го имате предвид това руски продажници, "четирихилядници" и вся остальная❗❗
  • 17 Милиарди

    14 69 Отговор

    До коментар #13 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Руснаци избиха украинците и все край нямат.Скоро и трилиони ще стигнат и пак няма да имат край, ужасТ!

    Коментиран от #26

  • 18 Мармот

    121 6 Отговор
    Руснаците направиха цялото ОТАН за смях, няколко милиарда долара отидоха в канала.
  • 19 Последния Софиянец

    9 105 Отговор

    До коментар #15 от "Караколю":

    1 200 000 красная армия, 400 000 могилизирани септември 2022, още 450 000 доброволци се похвали ботокса, а церозния дима каза преди 10 месеца, че на ден има нови 1500-2000 доброволци, готвача прибра в чувала 200 000 затворника, 50 000 чужди наемника, ти ги смятай кальо! А тепърва след изборите идва пълната могилизация, само на каабев дворците и яхтите да са ок, а ти лежи у тинята и чакай копейки от оная пияната!

    Коментиран от #29

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Сталин

    11 110 Отговор
    За 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 400 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.

    Коментиран от #80

  • 23 ГнуZ 200🧌🧌☠️

    9 83 Отговор
    важното е ГруZ 200 да не спира!! мобилните крематориуми са задръстени от преработване на ушшанки , ванки и козари! шефа на кенеффа разписа za още 300к ходещи трупове да праща за торр! Операторите на дронове се съзтезават кой най креативно ще затрие най много учебни zели

    Коментиран от #31, #48, #87

  • 24 Тонката

    115 4 Отговор
    "Украинските въоръжени сили уверено държат позициите си: нито един метър не е загубен."

    И след някой друг ден ще прочетем, че са се изтеглили, за да минимизират загубите....Нищо ново под слънцето.

    Коментиран от #35, #124

  • 25 Ако не друго, поне

    85 7 Отговор

    До коментар #13 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Контранаступа беше успешен и Леопардите влязоха в Крим, Хаймарсите събориха керченския мост и ВСУ превзе Донбас, Запорожка и Херсонска област и наскоро и Курска и Белгородска.Перенога отвсякъде!

    Коментиран от #57

  • 26 объркА рейса пич

    71 2 Отговор

    До коментар #17 от "Милиарди":

    Урколайнците брояха руските загуби като уножаваха по 100, до към няколко милиона стигнаха.
  • 27 Жалка история

    11 81 Отговор
    Ще ми превземаш милионен град с 40000 човека. Тези не са добре. Броя на Груз-200 рязко ще се увеличи. За пореден път доказват, че в Русия човешкия живот за нищо не струва.
  • 28 Рушия

    9 68 Отговор

    До коментар #21 от "Говорит Москва":

    Зеткапейките сега точат лиги и са подготвили парадните униформи za аzвабаждението на площад Майдан НО ще бъдат много неприятно изненадани когато още в края на това 10летие вместо да се завзели Украйна ще гледат как им се разпада феодалията в резултат на битката между шепа олигарси и Китай

    Коментиран от #40, #97

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Русофил

    10 39 Отговор
    Започна и ... спря офанзивата. Избиха ги.
  • 31 Вече 8 хиляди милиарда руснака

    29 14 Отговор

    До коментар #23 от "ГнуZ 200🧌🧌☠️":

    Избиха украинците и все край нямат.😂
  • 32 Ким Чен Ун

    59 5 Отговор
    Слава России!

    Коментиран от #59

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    8 79 Отговор

    До коментар #20 от "Като си глюпав":

    А цял свят се възхищава на Президента Зеленски ! Той е новия символ на борбата за свобода и независимост от тиранията ❗
    Цял свят ненавижда масовия убиец пycлеp❗
    Думите на Президента Зеленски ще се помнят векове❗
    "Дори през непроницаемата тъмнина Украйна и цивилизованият свят ясно виждат тези терористични актове❗
    Умишлени и цинични ракетни по гражданска критична инфраструктура. Не по военни съоръжения❗
    Все още ли си мислите, че можете да ни уплашите, да ни пречупите, да ни накарате да отстъпим?
    Наистина ли нищо не разбрахте?
    Не разбрахте ли кои сме ние? За какво сме? За какво говорим?
    Четете по устните ми:
    Без газ или без вас? Без вас.
    Без вас или без светлината? Без вас.
    Без вода или без вас? Без вас.
    Без храна или без вас? Без вас.
    Студът, гладът, тъмнината и жаждата не са толкова страшни и смъртоносни за нас, колкото вашето „приятелство и братство“.
    Но историята ще постави всичко на мястото си.
    И ние ще сме с газ, осветление, вода и храна… и БЕЗ вас❗

    Коментиран от #43, #44

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 И Преди и сега

    8 62 Отговор
    Крепостните блатници много държави са асвабадили само своята НЕ
  • 37 Ха хи хо

    71 2 Отговор
    Утепахте коня с това обяснение-"Атаките бяха отблъснати, в момента се водят други битки с различна интензивност, обяви Киев."
  • 38 Георги

    47 4 Отговор
    Успех братя !!
  • 39 Истории от БЛАТОТО

    8 52 Отговор
    Преди блатните територии ги владееше Златната орда сега ги владее Zлата орда 🤮🤮
  • 40 Добре, че контранаступа освободи Крим,

    53 0 Отговор

    До коментар #28 от "Рушия":

    И Перемогата си върна Донбас, Запорожка и Херсонска област и после освободиха Белгород и Курск.
  • 41 Цар Орк 🧌🧌🧌

    7 57 Отговор
    Относно интелекта и стойността на живота в блатная е достатъчно само да си пуснете видео клипове с пътнотранспортни произшествия от там с всякакви видове превозни средства и и ще получите много отговори за културата и същността на мужиците, които и без алкохол правят нещата с БРУТАЛНА НАГЛОСТ И МАЛОУМИЕ ТЕ САМИТЕ НЕ СИ ЦЕНЯТ ЖИВОТА И ТОЗИ НА СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ както остава за останалите..

    Коментиран от #46, #53

  • 42 1234

    58 1 Отговор
    Пак палитНекоректно заглавие в Демократична медия!!!!
    Правилното заглавие е "ВСУ започна Реконтранастъплание в посока Киев"
    И после в статията да се напише, че руската армия няма достатъчно техника да ги настигне и върне за парад на Червение площад..

    Коментиран от #128

  • 43 Забравил си да пишеш

    47 2 Отговор

    До коментар #34 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Че Русия няма ракети и яйца и венците и се бият са о със сапьорски лопатки.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 9 май🤩??

    3 57 Отговор
    Имат ли основание да празнуват 9 май след като до границите им има много от тези които уж са победили? както щете ги наречете нацисти фашисти бандеристи...и възможно ли е пак да загуби милиони войници и цивилни и пак да останат фашисти нацисти до границата и по цял свят както след последната голяма война? А възможно ли е да си признят че са РАШИСТИ които се имат за нещо повече от малцинствата в собствената им непропорционално доминирана от тях административно и силово "федерация"??

    Коментиран от #50

  • 46 И яйца, и яйца нямат,

    51 2 Отговор

    До коментар #41 от "Цар Орк 🧌🧌🧌":

    Забравил си да пишеш, че по магазините нямат яйца.
  • 47 Кои Еврейски кучета

    4 30 Отговор

    До коментар #12 от "Сталин":

    Мендел , Соловьов или
    Шаломов Педофила .
    Особенно Шломо трябва да бъде хвърлен на прасетата
    Хаха
  • 48 ТаУмВзе

    2 46 Отговор

    До коментар #23 от "ГнуZ 200🧌🧌☠️":

    Браво, така е, до като и последния благник не изпуши през комина на крематорката няма да има мир!

    Коментиран от #58

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Пиши, и че

    38 0 Отговор

    До коментар #45 от "9 май🤩??":

    Русия няма ракети и яйца!!!
  • 51 Даааа

    57 2 Отговор
    Руската армия започна офанзива срещу Харков...... Прекрасно ! Днес Харков, утре Киев..... А в Украйна хората са отново бесни след като кабинетът на министрите направи посред нощ, тихомълком промени в реда за резервиране на наборници в списъка по време на военно положение.
    Това се посочва в Постановление на кабинета № 520 от 8 май 2024 г......Поправката-допълнение е че служители на "критично важни предприятия" и "държавни органи" както и членове на техните семейства "могат да получат забрана за мобилизация" ...... Тоест НЕ подлежат на мобилизация ...... хахахаха..... и после що искали да го стрелят Зеленият ....

    Коментиран от #69, #72, #78

  • 52 Ленин 🍌🍌

    3 20 Отговор

    До коментар #12 от "Сталин":

    Ходи до мумзолея 🤩🤩🤩
  • 53 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    3 17 Отговор

    До коментар #41 от "Цар Орк 🧌🧌🧌":

    Безспорен факт.
  • 54 Че те и яйца нямат

    31 1 Отговор

    До коментар #49 от "Мрете Za нищо":

    По магазините освен размери си забравил да пишеш.Това е съществено за Перемогата!
  • 55 Рашка в блатото

    7 47 Отговор
    Вай вай вай, пак ще има убити 100 хиляди руснаци заради едно село с пет къщи.

    Коментиран от #64

  • 56 Капитан салам

    9 42 Отговор
    Путин явно е решил след честванията за 9 да убие още едни 10 000 свои прости крепостни селяци.

    Коментиран от #65

  • 57 И още нещо

    34 3 Отговор

    До коментар #25 от "Ако не друго, поне":

    Зеленото джудже проведе Евровизия в Мариупол.
  • 58 Колко милиарда станаха вече?

    29 2 Отговор

    До коментар #48 от "ТаУмВзе":

    И не свършват и не свършват, ...

    Коментиран от #71

  • 59 СЛАБА

    2 33 Отговор

    До коментар #32 от "Ким Чен Ун":

    пРосия 💤
  • 60 е то е по целия фронт ,

    31 1 Отговор
    зелиски невдига бялото знаме . и трещи одеса, харков , ами нормално . дори да живее с бадън, денко, габриела, бойчо какво да се прави . плащаме му сметките да спести нещо , ама е нереално да ни казва РФ иде за вас . Вече не го търси ФСС . но те нетърсят и залужни и новия . защо ли . ружа игнатова като с брат си лъга и краде сега как я търсят , след 100 лъжи . който е на власт стяга редиците - и правосъдие да има , ама и клановете и мутресите бизнеси да не губят .
  • 61 Иван

    26 2 Отговор
    Просто не трябваха украинците да разполагат ядрени оръжия в Крим, което раздразни руснаците.
  • 62 Карамфилчо

    56 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Кольо":

    В сами украински телеграм групи се говори за 5 загубени села, а дори руснаците не са въвели в бой огромна част от силите си. Украинците реват по каналите, нещо страшно е.
  • 63 День Пабьедъй

    7 41 Отговор
    Абе, какво стана с Часов Яр? Превзеха ли го до 9-ти май, че той мина тия дни?

    Коментиран от #68

  • 64 Аааа, копейка, не омаловажавай

    14 26 Отговор

    До коментар #55 от "Рашка в блатото":

    Предният път за едни село от три къщи завладяха само едната и дадоха осем милиарда жертви, а ти омаловажаваш фактите защото си рубладжия, путинист и копейка от Възраждане!
    Освен това Русия няма и яйца!И това забрави да пишеш, което е най-важното и доказва, че си кремълски пропагандист и четирихилядник!
  • 65 🇺🇲 статуята на свободата

    8 26 Отговор

    До коментар #56 от "Капитан салам":

    Всеки народ си заслужава съдбата пак ще има время както след сесесерето разпада ама тоя път ще много по лошо и пак ще се надроби на нови държави на етнически принцип
  • 66 Бай Лисан

    39 3 Отговор
    Рекапитулация на деня:
    Украинците са с един Харков по-малко.
    П.С. Във ВСУ са най-добрите спринтьори.

    Коментиран от #77

  • 67 Отец Дионисий

    10 34 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Господ да им помага на украинците! Амин!
  • 68 Ден Еврогей

    34 3 Отговор

    До коментар #63 от "День Пабьедъй":

    Важното е, че контранаступа върви по план, скоро ще стигнат Бородино.
  • 69 Много яко нали пичове ?

    45 1 Отговор

    До коментар #51 от "Даааа":

    Тези който ви мобилизират и пращат да мрете не подлежат на мобилизация ! Те и техните семейства щото са богоизбрани ......впрочем вчера четох статистика относно прираста на населението на Израел от емиграция основно от Украйна 32900 души .....са избягали от мобилизация в Израел. На практика евреин мобилизиран в Украйна НЯМА ....

    Коментиран от #73, #86, #136

  • 70 какво е това?

    2 32 Отговор
    След поредица операции под фалшив флаг в Донбас целящи ескалация на конфликта рашиската федерация напада официално и създава необходимост от много повече снаряди и всичко останало и постига целта си да създаде повече от 500000 нови работни места в отбраната и да сплоти обществото и да се оттърве от потенциални сепаратисти в някои райни където има нарастване на сепаратистките настроения
  • 71 Свършват бе

    37 3 Отговор

    До коментар #58 от "Колко милиарда станаха вече?":

    Зеления мобилизира пандисчиите като видя, че не може да върне бегълците от Европа.
  • 72 Посочил съм го колеги

    28 0 Отговор

    До коментар #51 от "Даааа":

    Може да го прочетете ако не вярвате ! ( Постановление на кабинета № 520 от 8 май 2024 г.. решение от 1,58ч. през ноща)
  • 73 Хахахаха

    0 23 Отговор

    До коментар #69 от "Много яко нали пичове ?":

    Също и в раша няма мобилизиран евреин!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Кого лъжете бе,

    45 0 Отговор
    Селата около Харков падат едно след друго под руски контрол като домино!
  • 76 Атеш айдар марийка-миризливка джамбаз

    23 24 Отговор
    Нов рекорд, руснаците пратиха под земята 664000фашисткиурки(80000 за 2024г.)

    Коментиран от #96, #108

  • 77 Бай Мецан

    33 1 Отговор

    До коментар #66 от "Бай Лисан":

    Тръгнали с мечка дренки да ядат:))

    Коментиран от #106, #134

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 копейчици

    3 16 Отговор

    До коментар #22 от "Сталин":

    Ей,този Сталин четете.!И като четете мислете.
  • 81 Маро, защо изтри бай Лисан?

    25 0 Отговор
    Да не си влюбена в него, МА? Слаба ракия си за него. Той има високи изисквания. Не ги покриваш.

    Коментиран от #113

  • 82 Украинец

    32 0 Отговор
    "нито един метър не е загубен"

    Явно няколко села в Украйна се побират на под метър разстояние защото руснаците ги превзеха. И защо тогава се притесняват за Харков щом и "един метър не е загубен" - той е на повече от 30 км от границата.
  • 83 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    21 4 Отговор

    До коментар #2 от "Отец Дионисий":

    Ама че отец ти да не страдаш от раздвоение на личността 🤣
  • 84 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    29 3 Отговор
    Окраинците масово напускат фронта 😂
  • 85 😂😂😂

    7 23 Отговор
    Срещу Бахмут бяха около 50 000 рашисти, половин година.

    За Харков им трябват поне 200 хиляди и пак няма да имат шансове.
  • 86 Нормално ли ви се струва колеги

    19 1 Отговор

    До коментар #69 от "Много яко нали пичове ?":

    RE: (.....впрочем вчера четох статистика относно прираста на населението на Израел от емиграция основно от Украйна 32900 души .....са избягали от мобилизация в Израел. На практика евреин мобилизиран в Украйна НЯМА ....)

    Коментиран от #93

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 мдаааа дааа

    32 2 Отговор
    Жак Бо: Лесно е да воюваш с кръвта на другите, до последния украинец. Западът не беше честен с Русия, не е честен и с Украйна
  • 89 Марйче

    26 4 Отговор
    Пиши кога ще е гейпарада, че да се подготвим.
  • 90 Артилерист

    29 5 Отговор
    Ама защо само украинци се посочват, като източници, вие независима медия ли сте или украинска?
  • 91 Му ха ха ха

    25 7 Отговор
    Русия ви отпра прашките 🤣
  • 92 Ясно е

    23 2 Отговор
    Че руската атака хем е започнала хем не е започнала
    Освен това може ли някой да разтълкува този текст


    руските сили се стремят да изтласкат украинските въоръжени сили на 10 километра от руската граница???????

    Коментиран от #103

  • 93 Какво ми направи впечатление колеги

    16 1 Отговор

    До коментар #86 от "Нормално ли ви се струва колеги":

    За Израел ....пише "Като цяло страната добави 196 000 бебета и 37 000 имигранти, .... от Украйна 32 900 имигранти....... Не знам за миналата година в България колко бебета са се родили но така пише в Израел са 196 000 бебета ! ..... Някой може ли да ми каже миналата година в България колко бебета са се родили ?

    Коментиран от #115

  • 94 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    18 4 Отговор
    Аде ве тлантици заминавайте на фронта зелю има нужда от вас иначе много сте смели с телефона 💩
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Много малко беПедал..

    16 3 Отговор

    До коментар #76 от "Атеш айдар марийка-миризливка джамбаз":

    Не са ли 6 милиона
  • 97 Българин

    15 7 Отговор

    До коментар #28 от "Рушия":

    Мечтата на гладен евротлантик проскубан

    Коментиран от #131

  • 98 ма да

    6 19 Отговор
    Най-новият руски изтребител Су-57 не само не отговаря на посочените характеристики, но и фактически е небоеспособен. Следователно летенето с тях може да бъде дори опасно, заяви авиационният експерт и водещ изследовател в НАУ Валери Романенко, предава украинският "24 канал“.

    По думите му, два елемента на Су-57 постоянно отказват поради лошо качество: Ш-121 (радарният комплекс на системата за управление на оръжията, който отговаря за откриването на цели и насочването на ракетите); Бордовият компютър БЦВМ ИМА БК (бордов компютър, от който зависи работата на всички системи на самолета).

    Отбелязва се, че поради санкциите срещу Русия производителят на базови микропроцесори "Елбрус“ не може да получи необходимите компоненти. Ето защо производството на Су-57 беше прекратено. За цялото това време руснаците са създали само 11 такива самолета.

    "Според концепцията на петото поколение, бордовият двигател трябва да бъде максимално защитен от съответстващо радиоелектронно оборудване. Максимална защита от топлинно излъчване. Руснаците не направиха това. До момента всичките 9 построени от тях Су-57 са с двигатели от т. нар. Първи етап. Същите, каквито се намират на четвъртото поколение плюс-плюс – на Су-35 и Су-34“, посочва Романенко.

    Коментиран от #121, #150

  • 99 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    4 21 Отговор
    Но да обобщим какво "спечелиха" aлкомужичетата досега след като пycин нападна Украйна:
    - въздушните тревоги станаха ежедневие в столицата Москва както и в цяла русия
    - 15 години затвор за думата война и арест и затвор за всеки несъгласен с путин.
    - прибиране на задграничните паспорти на държавните служители
    - е-мобилизация с 580 000 убити и над милион инвалиди
    - 6-дневна работна седмица
    - вдигaне с 5 години възрастта за запасна военна служба
    - 100 рубли за Долар и 110 рубли за Евро
    - бюджет на тъмно червено с 40% спаднали приходи
    - 1 милион емигрирали образовани руснаци
    - спиране на плащания с банкови карти в чужбина
    - намаляване на международните полети с 85% с тенденция към 100%
    - изключване на руснаците от международните общности
    - eнергийно "разкачване" на Запада от русия
    - нарастваща руска зависимост от Китай
    - допълнителна граница с НАТО от 1300км и приемане на Финландия и неутрална от 200 години Швеция
    - тотални санкции за почти всичко за внос и износ към русия
    - блокиране на валутните резерви
    - конфискация на имущество на санкционираните
    - изтегляне от русия на водещите световни фирми
    - въоръжаване и помощи за Украйна за стотици милиарди долари
    - космическата програма на русия претърпя пълен провал след разбиването на модула Луна-25
    - след опит за преврат "Вагнер" се разпадна - Пригожин е убит - следва Суровикин ...
    - в страната назрява кървава и разрушителна гражданска война след която най-вероятно русия ще се разпадне‼️

    Коментиран от #112, #116

  • 100 Урааа,

    3 17 Отговор
    ще хвърчат още ушанки.
  • 101 ТаУмВзе

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "ТаУмВзе":

    Разбираш ги нещата Виждам! Бухахахаххаах Z
  • 102 Тонката

    26 0 Отговор
    Вместо да се фокусирате върху бъдещето на Путин и Русия, аз ви предлагам да се съсредоточите върху случващото се в Украйна, защото там предстоят интересни неща....Изглежда, че Зеленски е пътник....Кличко е привикан спешно във Вашингтон, а бивш агент на ЦРУ каза, че дните на Зеленски преброени и САЩ вече са му намерили заместни, без да конкретизира....Не е нужно да си гений, за да се сетиш, че 2+2 е равно на 4.

    Та така....

    Коментиран от #167

  • 103 Даскала

    19 0 Отговор

    До коментар #92 от "Ясно е":

    "10 километра от руската граница"

    Ами виж сега според укропропагандата 10 километра нямат и един метър защото "нито един метър не е загубен". Ако си учил в еврейското училище ще ти стане ясно - те там по друга система смятат.
  • 104 Българин

    6 19 Отговор
    Що трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си пуся

    Коментиран от #127

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Бай Лисан

    15 0 Отговор

    До коментар #77 от "Бай Мецан":

    Здравей Бай Мецане!
    Благодаря за поздравите вчера, да ти е честит и на тебе празника!
    Виж днес какъв хубав подарък са ни подготвили нашите.

    Коментиран от #168

  • 107 От страни

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Русия няма ракети, още Урсулата го каза":

    И Путин пак за десети път умре. Сигурно от смех.

    Коментиран от #122

  • 108 Рашистите са 3 пъти повече.

    9 5 Отговор

    До коментар #76 от "Атеш айдар марийка-миризливка джамбаз":

    Путлер е доволен.
  • 109 ТаУмВзе

    3 17 Отговор
    Най важното е гнус 200 да не спира да върви с пълни камази и вагони към блатницата и онова страхливото с
    токчетата и имлантите да фулира памперса през час под миндера в калния бункер и всичко ще е наред!
    А копейките да си стенат в тинята цял живот с пошлата си челяд, както най си обичат! Z

    Коментиран от #133

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 хахаха

    18 0 Отговор

    До коментар #99 от "Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲":

    а украина си намали територията само с 15 %, и външния й дълг вече е равен на 85% от БВП
  • 113 Бай Лисан

    13 0 Отговор

    До коментар #81 от "Маро, защо изтри бай Лисан?":

    Тук е Бай Лисан неизтриваемия.
    А Бай Лисан с марчета не се занимава, защото Бай Лисан толкова не може да изпие.
  • 114 От страни

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "Говорит Москва":

    Сложили са обява че хора от натовски страни имат предимство и ги пускат без да се редят на опашката.
  • 115 Хм....тези

    10 0 Отговор

    До коментар #93 от "Какво ми направи впечатление колеги":

    от Украйна 32 900 имигранти в Израел за една година сигурно за Газа ги готвят ...
  • 116 Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲

    15 1 Отговор

    До коментар #99 от "Пррррц 🚾🇺🇦🇺🇲":

    Мечтите на един гладен сороски фашист
  • 117 Урки жалки фашисти

    17 1 Отговор
    Урки краварски слуги сте
  • 118 Механик

    24 0 Отговор
    Ама това не е вярно. Руската армия няма оръжие. Ракетите свършиха по-миналата година. Сега са само с едни лопатки. Някой дори са си ги "чипосали" с чипове от окраински съдомиялни.
    То и хора нямат. Украинците ги избиха, а останалите всичките избягаха в САЩ.
    Освен това в монета тече могъща украинска перемога. Почна още лани и вече о-краинците са на път да превземат Владивосток. А Русия се разпадна и стана московия. Путин е избягал в Корея и там е скочил от един джам, щото са дошли ония от хага да го арестуват.
    п.п.
    Хахахаха! Сцепи ви шушоните тоя Путин. Сбъднаха се най-лошите ви мечти.
  • 119 Айгър Асан

    0 14 Отговор
    Хубаво е когато пианите руснаци умирайки оставят така...едни хубави рускини за мен.
  • 120 Мишел

    23 1 Отговор
    От сутринта руската армия напредва в Харковска област в 5 направления. Атаката започна и се поддържа с авиационни удари с планиращи крилати управляеми ФАБ 500 и1500 , артилерия,
    далекобойни РСЗО и ракети, с които се унищожава всеки украински опорен пункт.
    Украински източници говореха сутринта, че руснаците атакуват с 30000 човека, на обяд - вече с 40000, сега със 100000 и 700 танка от Първа гвардейска танкова армия. Пробивите се разширяват и през тях атакуват все по многобройни войски. До обяд бяха превзети 6 населени места.
    Украинската армия бързо отстъпва, като евакуира силово цивилни и ги ползва като жив щит.
    Смята се, че атаката има за цел създаване на част от санитарната зона на Русия.
  • 121 Компютържия

    19 1 Отговор

    До коментар #98 от "ма да":

    "производителят на базови микропроцесори "Елбрус“ не може да получи необходимите компоненти"

    И какви компоненти са необходими за производството на процесор не ти ли казаха от укропропагандата и от къде е трябвало да ги получи Русия. Сигурно са те уверили че Русия е бедна на силиций и други химически елементи.

    Хайде напънете се малко да измислите някаква правдоподобна лъжа ама то трябва да има нещо между ушите.
  • 122 Абе верно!

    14 2 Отговор

    До коментар #107 от "От страни":

    нали уж Путин беше болен от рак, а пък взе че спечели изборите пак.
  • 123 При тази офанзива

    3 11 Отговор
    Бая ушанки дадоха фира
    Груз 300
  • 124 От страни

    8 2 Отговор

    До коментар #24 от "Тонката":

    Нали знаеш че тия нямат заповед "отстъпвай", ми първо командват "кръгом" а после "настъпвай".
  • 125 Mиcиpkи,

    15 3 Отговор
    Спокойно бе! Харков е просто едно село без никаква стратегическа стойност. Също като Мариупол, Артьомовск и така нататък.
    Пък и руснаците не успяха да го превземат преди девети май, така че спокойно!
  • 126 Бай Лисан

    15 1 Отговор
    Марчето от амбразурата
    смело брани конюктурата.
    А когато руски сняг забръска
    що ще чини тя зимъска?
  • 127 Бако

    0 7 Отговор

    До коментар #104 от "Българин":

    Шапка ти свалям за коментара.
  • 128 От страни

    10 0 Отговор

    До коментар #42 от "1234":

    Направо като в белота - всичко, контра, реконтра....
  • 129 Видьо Троев Видев

    2 11 Отговор

    До коментар #2 от "Отец Дионисий":

    Руснаците още не знаят, че са българи.
    Пишат на български, говорят старобългарски и живеят още като в средновековието!
    Само че феодализмът им е социалистически.

    Коментиран от #138

  • 130 Пич,

    20 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сталин":

    Да ме прощаваш, ама xoxoлите излязоха по тъпи дори и от нас. Ние поне не си затрихме децата.
  • 131 Евроатлантик

    2 14 Отговор

    До коментар #97 от "Българин":

    Само рашистофил може да напише толкова глyпав коментар. Съжалявам те!
  • 132 БеГемот

    10 1 Отговор
    Разузнаване с бой...
  • 133 Пилот

    14 1 Отговор

    До коментар #109 от "ТаУмВзе":

    Да не са ти обещали място на колесника че много се активизира нещо - постоянно копи-пейст от флашката на Галя. Те ви обещават ама няма толкова място по колесниците - лъжат ви.
  • 134 От страни

    17 0 Отговор

    До коментар #77 от "Бай Мецан":

    Айде дренките иди-доди ама като са тръгнали с мечката боровинки да берат. Тия същите дето баба Меца бере за да прави боровинковото вино...

    Коментиран от #143

  • 135 Капрал Хаймерсченко :

    3 13 Отговор
    Разпиляхме ги като пилци!
    Не знаят на кой свят са!
  • 136 Накратко за Путлер 😂

    6 18 Отговор

    До коментар #69 от "Много яко нали пичове ?":

    Путлер, подобно на Наполеон или Хитлер, да не говорим за Ленин и Сталин, е от хората, които така и не знаят какво искат. Той е обзет от разяждаща го отвътре жажда за власт и величие. Това е основното за него. Власт и колкото се може повече териториално пространство. Такава власт над Русия той вече е постигнал. Сега жадува да получи същата власт и над бившия Съветски съюз, за да го оглави официално. Той отдавна повтаря, че източната част на Европа не трябва да е в НАТО, тъй като тя традиционно попада в руската сфера на влияние. Затова иска изтеглянето на НАТО от тази част на Европа съгласно позициите от началото на 90-те години на ХХ в. Амбициите на Путлер са ясни. За разлика от Ленин, който е играл с левите идеи, или от Хитлер, който е играл с картата на национализма, Путлер играе с консервативните идеи, бих казал с доста ретроградни политически идеи. Това са идеите на крайнодесните политици – от типа на „Алтернатива за Германия“, Марин льо Пен или Тръмп . Той иска да е първи сред тях, очаква надигането на крайнодесен тренд в демократичния свят и иска да го оглави. Путлер си даваше сметка, че ако бързо се справи и превземе Украйна, тогава останалата част от бившия СССР, с изключение може би на балтийските държави, ще бъде в краката му и всички крайнодесни сили в Европа ще положат клетва пред него. Тогава той щеше да бъде лидерът, довел ги на власт, те заедно щяха да разпаднат Европейския съюз...
  • 137 АНАЛ ЛИЗАТОР КОЗЯШКИ

    17 2 Отговор
    ЧАКАТ СЕГА ДА СЕ СЪБЕРАТ ОЩЕ БАНДЕРИ И ТОГАВА ПОЧВАТ С ГОЛЕМИТЕ БОМБИ УКРИТЕ НЯМАТ НИКЪКЪВ ШАНС
  • 138 Руснак

    14 2 Отговор

    До коментар #129 от "Видьо Троев Видев":

    "Руснаците още не знаят, че са българи"

    Обаче аз знам че ти не си българин.

    Коментиран от #140

  • 139 Cлава на Украйна! 🇺🇦

    38 20 Отговор

    До коментар #1 от "Отец Дионисий":

    Само през м. април 2024 г. украинските сили за отбрана успяха да убият или ранят над 20 хиляди войници и офицери от армията на страната агресор Русия.

     

    Загубите на руските нашественици в бойна техника също са колосални:

    танкове - 308;
    бойни бронирани машини - 671;
    артилерия и минохвъргачки - 575;
    реактивни системи за залпов огън - 19;
    противотанкови средства - 71;
    системи за ПВО - 10;
    тежки огнехвъргачни системи - 1;
    автомобилна техника - 871;
    специално оборудване - 12;
    системи за радиоелектронна борба - 92;
    дронове - 15 945;
    пунктове за управление на дронове - 12;
    укрития - 817;
    складове за боеприпаси - 176;
    складове за ГСМ - 24.

    Кобзон е изключително щастлив.

    Коментиран от #144, #146, #151

  • 140 КИКО

    7 0 Отговор

    До коментар #138 от "Руснак":

    РОМЕИ ОТ СОФИЯ
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Другари и другарки ! Дами и господа !

    5 17 Отговор
    НАТО ще се включи....
    И всичко ще приключи...
    Това ще се случи !!!
    Меги от Тервел

    Коментиран от #145

  • 143 Бай Лисан

    13 1 Отговор

    До коментар #134 от "От страни":

    Да бе, знаем им репертоара на укитата:
    Те дренките и боровинките са дребни, кисели и нямат никакво стратегическо значение.
    Освен това в Харков боровинки няма, и в Авдеевка нямаше, камо ли в Артемовск.
    Пък и ние боровинки не ядем!
    Ха сега пратете малко паре!
  • 144 Украинец

    18 1 Отговор

    До коментар #139 от "Cлава на Украйна! 🇺🇦":

    "Загубите на руските нашественици в бойна техника също са колосални"

    Че защо укрите отстъпват тогава - значи избили "орките" унищожили им всичката техника и като няма никой срещу тях те се изнасят с бяг назад "на по-изгодни позиции". В това време "избитите орки" и унищожената техника възскръсват и нападат новата им позиция и те пак трябва да ги избиват и унищожават.

    Така ли се случват нещата според посолството.
  • 145 Запознат

    13 1 Отговор

    До коментар #142 от "Другари и другарки ! Дами и господа !":

    "НАТО ще се включи....
    И всичко ще приключи..."

    Така е и си много прав - всичко за НАТО ще приключи но лошото е че няма да има място по колесниците за всички подлоги на краварите.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 В Харков

    12 2 Отговор
    Освен шепа нацисти всички други са за Русия .... И той ще бъде освободен. После Одеса
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Тонката

    16 4 Отговор

    До коментар #98 от "ма да":

    "Най-новият руски изтребител Су-57 не само не отговаря на посочените характеристики, но и фактически е небоеспособен."

    Така....Тъй като информацията идва от крайно ненадежден източник и се преповтаря до втръсване, да си дойдем на думата за самолетите и по-специално за F35 - гордостта на Lockheed Martin!

    Инфото е от Държавната авиационна администрация на САЩ-исаните и можете да го намерите на сайта Defense News.

    За какво иде реч?

    От изнесените данни излиза, че към края на 2023 г. само 15% от общия брой на самолетите са били боеспособни....САЩ-исаните имат 450 изтребителя F-35, но се оказва, че само 68 от тях могат да участват в истински въздушен бой....Всички останали самолети се нуждаят от текущ или основен ремонт....Моделите F-35B Lightning II и F-35C Lightning II вече няма да могат да летят със свръхзвукова скорост. Министерството на отбраната е решило да промени отношението си към проблема със свръхзвуковите снирости поради факта, че рязкото увеличаване на скоростта водело до бързо износване на опашната част на изтребителите и поради тази причина максималната скорост на изтребителите е принудително намалена....Черешката на тортата обаче е новината, че изтребителите F-35 са загубили и своята "невидимост"....Оказа се, че рязкото увеличаване на скоростта води до структурно разрушаване на титаниевите елементи, което пречело на нормалната работа на радиопоглъщащия материал.

    Има и още, но тук има лимит на броя на символите и спирам.
  • 151 Хайдеее почна се пак...🤣!

    10 2 Отговор

    До коментар #139 от "Cлава на Украйна! 🇺🇦":

    Украинският Кокошинков взе пак да брои жертвите...😝!
  • 152 Бай Лисан

    10 2 Отговор
    Харковщината отиде у кереча.
  • 153 В Харков впрочем хората

    12 2 Отговор
    Първи са получили призовката за мобилизация и огромна съпротива има колеги. Нека да сме обективни....
  • 154 Напред само така

    13 2 Отговор
    Харков и напред....да изчистят мръсните нац..и.с.ти
  • 155 ТЕ ДА СИ ПАЗЯТ ЯЙЦАТА

    1 11 Отговор

    До коментар #10 от "А з не знам, без ракети":

    ЧЕ ПУТИН ДА ИМА ОЩЕ МОМЧЕТА ДА ХВЪРЛЯ В МЕГАЛОМАНСКИТЕ СИ ДИВОТИИ.

    Коментиран от #196

  • 156 На ушанките няма да им се получи!

    4 18 Отговор
    Глисавото жуженце пръстче ще засмучи!
    Май урока не научи!
    Бенат Миролюбов.

    Коментиран от #159, #165

  • 157 Никога повече

    11 4 Отговор
    подкрепа за НАТО и Украйна!
  • 158 В Харков впрочем

    15 2 Отговор
    24 000 души вече са получили призовки за мобилизация и до вчера са се записали, познайте точно 8 човека ....

    Коментиран от #162

  • 159 По-скоро

    13 2 Отговор

    До коментар #156 от "На ушанките няма да им се получи!":

    на запада не им се получи в Окрайната 🤣😂
  • 160 да ама не

    14 1 Отговор
    Глупости, няма такава офанзива.
    Пляскат си ги систематично, Пердашат с ракети по цяла американска Украина. Но Офанзива срещу голям град НЯМА нито една за последните 3 години.
    Просто систематично унищожават тези които имат желание да убиват руснаци.
  • 161 Умирам от смях

    17 0 Отговор
    Сводките на Укринформбюро като ги четеш трябва да ги разбираш на обратно. Ако казват, че удържат позициите значи отстъпват.

    Коментиран от #169

  • 162 мии

    2 9 Отговор

    До коментар #158 от "В Харков впрочем":

    8 човека по 1000 дрона на човек = 10 000 орки в небитието.
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Българин

    13 2 Отговор
    На практика Харков е напълно обкръжен! Вече няма никаква надежда някой да избяга от там и всички ще бъдат избити! Путин като говори, всички се смяха. Сега дали им е много смешно?!?
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 "Бивш" агент на ЦРУ бил нещо си казал

    4 6 Отговор

    До коментар #102 от "Тонката":

    Бившия по-добре да си гледа унуците, а не да се произнася ченгеджийската.

    Коментиран от #172, #177

  • 168 Бай Мецан

    6 0 Отговор

    До коментар #106 от "Бай Лисан":

    👍👍👍👍
  • 169 Ами те тогава...

    3 0 Отговор

    До коментар #161 от "Умирам от смях":

    ...постоянно отстъпват...?!
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 ,,Бившият" агент на ЦРУ...

    4 1 Отговор

    До коментар #167 от ""Бивш" агент на ЦРУ бил нещо си казал":

    ...по-добре да си взема редовно ,,Простамол-уно" за лечение на простата си...
  • 173 Ясно

    1 10 Отговор

    До коментар #163 от "Ъхъъъъ, точно така е хора !":

    Свършиха се украинцитге и сега още 500 000 орки ще трябва сами да се убиват? Сега без украинци ще превземете ли най-накрая Киев за три дни, или още поне 20-30 години ще са ви нужни?

    Коментиран от #174, #185

  • 174 Прати линк където

    11 2 Отговор

    До коментар #173 от "Ясно":

    Путин казва за три дни, все питам ама НИКОГА не дават 😁

    Коментиран от #194

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 177 Тонката

    7 3 Отговор

    До коментар #167 от ""Бивш" агент на ЦРУ бил нещо си казал":

    "Бившия по-добре да си гледа унуците, а не да се произнася ченгеджийската."

    Нали не мислиш, че след като е "бивш", той е прекъснал всички връзки с колегите си и е спрял да се интересува от ставащото по света?🤣
    Това си е професионално изкривяване....Не е нещо да го отрежеш с нож, все едно не си бил ти....🤣

    А и като събереш парченцата от пъзела, можеш да го сглобиш:

    1. На 29-ти март изтича мандата на зеленски.
    2. Избори няма да има.
    3. Кличко е привикан във Вашингтон.

    Толкова ли е сложно да сглобиш пъзела?🤣
  • 178 Ъхъъъъ, точно така е бре хора !

    10 2 Отговор

    До коментар #163 от "Ъхъъъъ, точно така е хора !":

    Няма смисъл от примитивна пропаганда. Четете какво пишат самите украинци... Не искат никаква мобилизация а искат да си засеят картофите в момента, че са закъснели със седмица вече .....

    Коментиран от #188

  • 179 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 180 ТИР

    11 3 Отговор
    Поне се разбра какво е СВО,
    ако действаха по другия начин вече да са избомбили всичко и камък върху камък да не е останал,,,,
  • 181 КОТарАК

    11 5 Отговор
    Давайте братя руси, с вас сме! 🇧🇬❤️🇷🇺
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Варненец

    12 3 Отговор
    Клоуна знаел и бул готов за атаката 😂😂😂 Затова ли мобилизирахте всичко живо по улици, молове, магазини, домове ...., за това ли забранихте да се издават задгранични паспорти, приехте закон за мобилизация на затворници, шихте униформи за бременни жени! Клоуна е най-големия враг на 404 и така наречените окрайнци!

    Коментиран от #187

  • 184 Браво

    14 5 Отговор
    на Владимир Путин, че не действа като запада! Има цивилни, които не са виновни. Нека си държат една фронтова линия и да си трепат укронацистите! Пък евротроловете да си говорят каквото искат :)

    Коментиран от #186

  • 185 Няма смисъл пич

    12 1 Отговор

    До коментар #173 от "Ясно":

    На интересен да се правиш човек ..... Аз чета директно украински медии и не ми трябва някакви Мари нещо да ми казват .... И писах за основният скандал в Украйна какъв е в момента .....Постановление на кабинета № 520 от 8 май 2024 г....... Прочети го някъде по горе какво съм писал ..... На кратко ако те мързи, тези които мобилизират няма да бъдат мобилизирани, те и техните богоизбрани деца ...
  • 186 ДОБАВЯМ

    9 2 Отговор

    До коментар #184 от "Браво":

    те укронацистите сами си се забиват в стената в опит да пробият
  • 187 Тонката

    9 1 Отговор

    До коментар #183 от "Варненец":

    "Затова ли мобилизирахте всичко живо по улици, молове, магазини, домове...."

    Не знам дали си гледал видеото записано от "ловците на глави" по улиците на Киев?
    Отворили прозорците на микробуса и крещят:

    Ваучери за Часов Яр, Авдеевка, Харков и т.н....Изреждат най-горещите точки по фронта....Подиграват се на хората....Зеят като изоглавени за безплатни корорти, санаториуми и каквото още се сетите.....
  • 188 картофи, Зеленски не го интересуват

    5 0 Отговор

    До коментар #178 от "Ъхъъъъ, точно така е бре хора !":

    А пачки ....
  • 189 стоян георгиев

    13 3 Отговор
    ‼️🇷🇺🇺🇦 Русия превзе 4 населени места в Харковска област - украинският пропагандист Бутусов

    ▪️Освободени са селата Стрелеча, Красное, Пильная и Борисовка.
    ▪️Освен това напредък има и по второто направление на атаката – в района на Волчанск.
    ▪️Общата площ на придвижване е повече от 30 квадратни километра.
    ▪️Руските войски атакуваха с до 4-5 пехотни батальона.
    🤔"Защо Русия успя толкова бързо да превземе толкова значителна територия с пехотни сили, след като тази атака не беше неочаквана за украинското командване?" – пита Бутусов.
  • 190 4 убити призовкари .....

    11 2 Отговор

    До коментар #163 от "Ъхъъъъ, точно така е хора !":

    То тази професия действително се оказва че е най опасната в момента в Украйна
  • 191 Глупостите

    13 2 Отговор
    Ви нямат край....в момента се води разузнаване в бой от страна на РФ. Основните сили въобще не са задействани, а и вече 5 села са напълно освободени.
  • 192 Аре бе , а британското разузнаване

    7 1 Отговор
    Кво е казало а? ( Руската армия започна офанзива срещу Харков).....
  • 193 Видьо Троев Видев

    2 14 Отговор

    До коментар #2 от "Отец Дионисий":

    Ако САЩ наистина искат да унищожат Русия,
    достатъчно е постоянно да откриват Макдоналдс

    Първият Макдоналдс е открит в Съветския съюз на 31 януари 1990 година.
    Хиляди гладни московчани се втурват към заветната цел!
    Образува се километрична опашка на площад "Пушкински" в центъра на Москва.

    Откриването на Макдоналдс в руската столица поставя рекорд
    за най-много клиенти през първия ден от откриването с обслужени над 30 000 изгладнели.

    Тълпите са толкова огромни, че са изпратени многобройни части на силите на реда, за да овладеят суматохата!
    но и те са били безсилни пред озверялата гладна тълпа!
    Бобоищата между гладните осверипели руснаци
    прераснали в кървава вакханалия

    За да затрият Русия без нито един загинал рейнджър,
    достатъчно е САЩ да откриват Макдоналдс,
    в комплект с водка Смирнофф или Давидофф!

    Коментиран от #198

  • 194 Соросоидите пушат боклуци и от тях

    9 1 Отговор

    До коментар #174 от "Прати линк където":

    халюцинират, а даже и да не пушат, те по рождение си халюцинират.
  • 195 Наблюдаващ

    2 8 Отговор
    Орките веднъж ходиха до Харков.
  • 196 Няма, няма, не четеш ли западна и.

    5 6 Отговор

    До коментар #155 от "ТЕ ДА СИ ПАЗЯТ ЯЙЦАТА":

    Свободна украинска преса - няма яйца, свършиха.И ракети няма, и флот няма вече, няма и самолети, няма и руснаци вече, ВСУ изби някъде около 100 милиарда досега.Чети, Копейка от Възраждане!
  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Трою Видев Троев

    9 1 Отговор

    До коментар #193 от "Видьо Троев Видев":

    Всички тези простотии, дето си написал, са излишни, защото МакДоналдс се изнесе от Русия. Освен това има достатъчно документален видеоматериал от онова време, за да се види, че бой и "кървава вакханалия" не е имало. Да, имаше големи опашки, но и при нас имаше, когато дойде МакДоналдс. Сега вече никой не му обръща внимание, защото храната е вредна, некачествена и скъпа. За тези, които я приготвят, няма да пиша, защото не е политкоректно.
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Гост

    0 4 Отговор
    Всичко върви по план. Понеже никой не знае този план, то предположете, колко народ за изтребление включва?
  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 205 Харков е Руски град на Руска земя!

    1 0 Отговор
    80%от населението са Руснаци! Време, беше да се върне към Русия!!
  • 206 До 7 Руснаците пазят цивилното население

    1 0 Отговор
    Виновни са Бандеровците. Тея в Киев Шайката, от Преврата наречен Майдан! И най, вече Колективния Запад, който искаше да се случи на Всяка цена тази Война!! ХОХЛИТЕ СА САМО ПУШЕЧНОТО МЕСО!!
Новини по държави: