Last news in Fakti

9 Май, 2024 05:41 546 1

Свършва горивото за здравни услуги в Южна Газа

  • сзо-
  • газа-
  • гориво

СЗО предупреди, че запасите от ценната течност ще стигнат само за още три дни

Свършва горивото за здравни услуги в Южна Газа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В южната част от ивицата Газа е останало гориво за оказване на здравни услуги само за още три дни, предупреди Световната здравна организация (СЗО), цитирана от Ройтерс и БТА.

Стотици хиляди палестинци потърсиха убежище от боевете в Северна Газа в южната част от крайбрежната територия. Израел заплаши, че ще предприеме голяма офанзива в Рафах, където според него се укриват хиляди бойци на "Хамас", като предните части на израелската армия вече са стигнали до предградията на южния град.

СЗО съобщи, че доставките на гориво за района са били спрени вчера. Една от трите болници в Рафах - "Абу Юсеф ан Наджар", вече не функционира. Част от оборудването ѝ е преместено в полеви болници.

"СЗО премести някои медицински консумативи в складове и болници, но без да постъпва допълнителна помощ за Газа, не можем да продължим животоспасяващата си подкрепа за болниците", каза генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус. Той добави, че служители на организацията ще останат в района, за да оказват здравни услуги.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 истина ти казвам

    0 0 Отговор
    Тоя на снимката изби маса народ със ваксините! Сега се е загрижил за палестинците???!!! Горките палестинци!😥