Last news in Fakti

5 Май, 2024 06:15 977 8

Протестиращи срещу войната в Газа прекъснаха церемонията по дипломирането в Мичиганския университет ВИДЕО

  • протестиращи-
  • сащ-
  • университети-
  • дипломиране-
  • палестина

В Университета на Вирджиния студентите са имали сблъсъци с полицията

Протестиращи срещу войната в Газа прекъснаха церемонията по дипломирането в Мичиганския университет ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Пропалестинска демонстрация прекъсна за кратко церемонията по дипломирането в Мичиганския университет, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Агенцията допълва, че междувременно в Университета на Вирджиния студентите са имали сблъсъци с полицията.

Ройтерс посочва, че в университетите в САЩ продължават сътресенията покрай абсолвентските церемонии във връзка с конфликта между Израел и радикалната палестинска групировка "Хамас".

Студентите призовават американския президент Джо Байдън да се намеси и да спре кръвопролитията в ивицата Газа, отбелязва агенцията.

По време на церемонията по дипломирането на Мичиганския университет на стадион "Мичиган" (Michigan Stadium) в Ан Арбър студенти минаха по пътеката между редовете от столове пред сцената на терена, държейки палестински знамена. Университетската охрана отведе протестиращите до един от входовете на стадиона.

"Мирни протести като този се провеждат по време на церемониите по дипломирането в нашия университет от десетилетия", заяви за Ройтерс говорителката на висшето учебно заведение Колийн Мейстъни.

"Университетът подкрепя свободата на словото и изразяването и ръководството е удовлетворено, че днешното дипломиране е било момент на гордост", добави тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НАШТЕ СТЪДУНТИ ДЕ СА ......

    8 3 Отговор
    ЗА ДРОГА В СТУДЕНГСКИ ГРАД....
  • 2 Той

    10 3 Отговор
    НИЩО ДОБРО НЕ Е ВИДЯЛ СВЕТА ОТ ТИЯ!
  • 3 Име

    1 0 Отговор
    Отговорникът по дрогата се изказва тук!
  • 4 Сила

    4 10 Отговор
    Пластелинците да бегат да учат в Техеран, Пхенян и Москва...... Кво търсят в страната на злото, тиранията и империализма?!?
  • 5 Име

    3 0 Отговор
    Народ, чийто деца се учат не гасне!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Демократ

    2 4 Отговор
    Дипломирането на студентите е най-върховния завършек на дългогодишния труд на студентите. Да се пречи с насилие на това е чисто терористичен акт, насочен към образоваността и желанието за знание, към цивилизоваността. Това е варварство. САЩ не е Палестина, целта на насилието е нещастието и разрухата. Студентите в САЩ са протестирали срещу виетнамската война ,защото там са загивали несправедливо американци. Да се сравняват двата протеста е напълно тенденциозна пропаганда. Сега се посяга на образователната система в САЩ ,която дава възможност на студенти от цял свят да се учат. Варварите посягат именно на цивилизацията, защото знаят само да мразят.

    Коментиран от #8

  • 8 Сила

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Демократ":

    БЛАГОДАРЯ ТИ, ТОЧНО ТАКА Е..... ама кой да мисли? Номера е да се протестира за нещо си....... Така ставаш по интересен