Last news in Fakti

26 Април, 2024 07:58 2 105 21

Панчугов: Ще има изненади в следващото НС с нови политически играчи, които са на ръба на 4-те процента

  • христо панчугов-
  • избори-
  • изненади-
  • народно събрание-
  • 4 процента

"Включването на Радев зависи от проектите, които той ще подкрепи на тези избори. Ако той не оглави нито един от проектите, те са обречени на провал. Не мисля, че ще се включи директно в тази битка", коментира политологът

Панчугов: Ще има изненади в следващото НС с нови политически играчи, които са на ръба на 4-те процента - 1
Снимка: БГНЕС

Трудно е да се прецени дали ПП-ДБ ще са втори на изборите, но няма съмнение, че вдъхновението е напуснало избирателите на ПП-ДБ и ще доведе до отказ на участие. Това коментира политологът Христо Панчугов в интервю пред БНР.

"Самата политическа кампания ще е изключително важна. Опасявам се, че към този момент част от клишета като противопоставяне, лепене на етикети, са известни и не впечатляват никого", обясни политологът.

И допълни: "Това, което липсва, е адекватен разказ какво предстои – "Да, не сме били никога истинска коалиция" – говорят за ГЕРБ-СДС. А ПП-ДБ казват, че "Пеевски е основният враг". При първите има стабилно мнозинство, а при другите няма".

Той припомни, че ГЕРБ от в абсолютна изолация само за година се оказаха част от едно управление. "Другият разказ - ПП-ДБ е в ролята на жертвата, "няколко пъти се опитва да постигне нещо в българската политика и се проваля. Остава да се сдобие с нов разказ", коментира Панчугов.
За отстраняването на председателя Росен Желязков той каза, че е очаквано:

"Конфликтът беше неизбежен. Гласуването беше толкова безсмислено, колкото свалянето на Никола Минчев в един предишен парламент. Подобен акт е демонстрация, не е политическа заявка за създаване на някаква коалиция".

Панчугов прогнозира, че ще има изненади в новия парламент с нови политически играчи, които са на ръба на 4-процентовата граница за влизане.

"Това са формации, които се заиграват с патриотичния вот, но с някакъв приемлив евроскептицизъм, а не с войнстващия фашизъм на "Възраждане". Това са МЕЧ и новата формация на Кузман Илиев – "България може". Въпросът дори не е дали ще имат подкрепа, а дали ниската избирателна активност няма да вкара повече политически субекти в парламента".

Панчугов очаква изненади от представянето на лява формация на Ваня Григорова, базирайки се на успешната ѝ кампания в София като кандидат за кмет.

"Включването на Радев зависи от проектите, които той ще подкрепи на тези избори. Ако той не оглави нито един от проектите, те са обречени на провал. Не мисля, че ще се включи директно в тази битка" коментира политологът.

За него приемането на Елена Йончева да премине в редиците на ДПС за ЕП е "огромна провокация".

"Няма невинни. И двете страни са отговорни – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, за провалената ротация. И това ще стане видимо и по време на изборите – ниска избирателна активност. Не смятам, че е възможна мобилизация на електората, освен ако не видим резки промени в стратегиите на партиите", убеден е Христо Панчугов.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пери

    22 8 Отговор
    Ей, царе сте на манипулациите. Значи последователите на ПП/ДБ нямали вече вдъхновение да ги подкрепят, обаче тия на гербавите и дпс-то са крайно вдъхновени от глупостите на Бою и компания в последните седмици и ще хукнат през глава към урните?
    А не може ли, ей тъй напук, последователите на ПП/ДБ да отидат и да гласуват за тях, само и само да бъдат изметени гербавите и дпс-то, и то главно заради Дебелян? Такава изненада ще бъде за пишман-анализатори и платени клакьори.

    Коментиран от #8, #12

  • 2 Нова Сорос ТВ

    21 0 Отговор
    Започна рекламата на удобните играчи
  • 3 Продължаваме Промяната

    11 16 Отговор
    Шаманите плачат, но ПП-ДБ ще размаже всички на изборите с 27% и ще управлява отново България за ужас на комунятата, копейките и чалгарите.
  • 4 Логос🇧🇬

    11 8 Отговор
    Те заради такива като тоя аз ще подкрепя с кеф войнстващия (фашизъм)на Възраждане които се противопоставят срещу тези войнстващи евро-атлантико либерастващи и жълтипаветни розови фашисти като това гербаво мЕкЕрЕ пъНчугов
  • 5 Не жалят средства и проксита

    12 2 Отговор
    Панчугов е полткоректен политанаблизатор. Не е редно да лепи етикети на едни партии и да лансира други партии , а трябва обективно да анализира. Много ги е страх политкоректниците от консолидиран консервативно-патриотичен вот и не жалят средства и проксита да го размият , както размиха лявото.
  • 6 Здрав Разум

    10 1 Отговор
    Платените (знаем от кого ...) фалшиви ,,анализатори" правят много голяма грешка, като се отнасят високомерно и с пренебрежение към ,,електората". Не са прочели отдавна установената от народопсихолозите особеност, че българинът е опърничав индивидуалист и никак не обича разни пишман многознайковци да го правят на будала. Още отсега предвиждам, че напук на ,,предвижданията" този път избирателната активност ще е много по-висока и избирателят ще накаже наглите и арогантните -- от които най-мразен е един затлъстял индивид, имащ удивително сходство с грухтящите животинки, ставащи жертва на коледните традиции...
  • 7 светът на магията

    9 0 Отговор
    Пачунго Пачангов - велик шаман от племето на ЦоЦиолозаврите ! Каквото е "предсказал" , никога не се е сбъднало . Удобен човек , колкото му платиш , толкова прогнозни проценти на изборите получаваш . Само ми е чудно за будалите дето му плащат , все пак досега , ни една негова "прогноза" не е излязла вярна .
  • 8 изля'л е Делю хайдутин

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "пери":

    Пусни си народната песен "Сън сънувах , мила мамо" ... само там /на сън/ , тези 27% за шарлатанчетата могат да се случат . Виж , 2.7 % по може !

    Коментиран от #10

  • 9 Бай Иван

    5 0 Отговор
    Какъв тъп@k трябва да си за да си кръстиш партията МЕЧ ... Още изначално прозира тъпотия.
  • 10 провинциалист

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "изля'л е Делю хайдутин":

    Взе ми думите от устата! Таман щях да напиша на тролетарчето,че е изпуснало да сложи една точица между 2 и 7.
  • 11 флипп

    6 3 Отговор
    Ако ПП изобщо влезе в парламента, това ще означава, че изборите в България са тотално опорочени и просто вече всичко е изгубено. Тия смешници на срещите им по градовете няма един човек, продадоха абсолютно всичко за което бяха пратени в парламента, но видите ли втора политическа сила. Досега всички патерици на СИК бяха изритани от народа, но тези понеже са спуснати от посолството са мега специални явно!!!
  • 12 Аха може

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "пери":

    Избирателя на ПП и ДБ е като стадо! там мисъл липсва!
  • 13 Който

    1 2 Отговор
    И да изберем ,все едни ще управляват ,кадрите на ДС
  • 14 Когато

    3 0 Отговор
    Когато социолог,политолог,анализатор започне да си служи с епитети и да закача етикети , това е сигурен признак,че е на каишка и че е платен манипулатор.
  • 15 Диамантената ръка

    4 0 Отговор
    Край нямат тия ....лози с техните "разкази", клишета до безкрай...
  • 16 Дика

    2 1 Отговор
    ПП-ДБ ще имат толкова проценти колкото и миналата година, повече няма откъде, а приказките как щели да се сринат страшно са измислени, няма да се случи.
  • 17 Веселяка

    0 0 Отговор
    Аз пак ще гласувам за Волен или Лупи само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 🤣
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол