Last news in Fakti

25 Април, 2024 11:57 1 309 46

Маги Халваджиян сравни Лили Иванова с Майкъл Джексън

  • маги халваджиян-
  • лили иванова-
  • майкъл джексън-
  • рожден ден

Продуцентът отправи трогващо послание към легендата на рождения ѝ ден

Маги Халваджиян сравни Лили Иванова с Майкъл Джексън - 1
Снимка: БГНЕС

Лили Иванова, която на 24 април празнува рождения си ден, се оказа приятно изненадана от продуцента Маги Халваджиян, който публично изля мислите си за нея навръх личния ѝ празник.

"Аз смятам, че тя не е достатъчно оценена, що се отнася до награди в последно време, за този музикален връх, който е. Да, светът си има Крал на рокендрола, и това е Елвис Пресли, има си Крал на поп-музиката, и това е Майкъл Джексън. А ние си имаме нашата българска, локална музикална кралица! И това е Лили Иванова!

И да, тя трябва да бъде провъзгласена за такава, защото нейната кариера наистина е забележителна", казва продуцентът на "Като две капки вода" в интервю за "Епицентър". Той добавя:

"Лили Иванова е всичко, което трябва да бъде една легенда,

за да може да бъде наречена такава. Лили олицетворява няколко неща:– на първо място железен професионализъм, което означава – да можеш да загърбиш всичко в името на една цел, да си отдаден на 1000% в професията си, постоянно да даваш пример на младите, които си мислят, че морето е до колене, и че творческите успехи се случват ей така, донякъде случайно.

Лили всъщност доказва, че в живота и в професията няма нищо случайно. Тези, които я познават отблизо знаят много добре на какви лишения тя се подлага през целия си живот, за да може нейната кариера да бъде това, което е, и да може, дори на тази възраст, спокойно да изнася двучасови концерти.

Много малко са хората в България, които могат да бъдат наречени „Легенда“. А ние имаме нужда от такива Легенди. Защото една нация се обединява около хора, които в целия си живот дават някакъв пример.

За българите Васил Левски е светиня, той докрай се бори за осъществяването на българския идеал. Ето защо всички се прекланяме пред Левски, учим децата си кой е Левски, и за какво той се е борил.

По същият начин в песенното творчество имаме своята Лили Иванова. Лили не е творец, за който можеш да влезеш в спор, да обясняваш защо някой я харесва, а друг– не я харесва. Просто има неща, които наистина са над тези спорове. Това са неща, които са много по-високо от ниските страсти на спорещите", категоричен е продуцентът.

"В музиката това са творчески явления, които не можеш да отричаш, просто защото, ако ги отричаш, показваш колко си некомпетентен, и за жалост–ограничен. Защото само ограничените хора не признават таланта, не зачитат авторитета, не уважават легендите.

Голяма част от песните на Лили са безспорни хитове от десетилетия.

За мен най-ценното при нея е, че тя успя да премине през годините, и да запази своя музикален стил. Тя не е Мадона, която сменя стиловете си, и така си осигурява дълголетие. Докато Лили Иванова успя да запази това, което е била и преди. При това – без да се съобразява с годините, времето и модите, тя успя не само да запази, но и постоянно да увеличава своята публика.

Тя несъмнено е уникално явление. Обикновено певците, които не променят своя музикален стил бързо омръзват на публиката и тя ги забравя. Просто на сцената идват нови поколения изпълнители. Публиката най-често иска модерни парчета, оригинален маниер и стил на пеене и т.н.

Докато Лили, запазвайки своя музикален стил, успява много десетилетия да бъде интересна на своята публика. Има млади хора, които още не са били родени, когато тя вече е любима певица, която има своя огромна публика. И дори тези млади хора днес слушат нейните песни. Това говори, само по себе си, какво уникално явление е Лили Иванова.

Аз съм казвал много пъти, че в България няма изградена звездна система. Това е много специална система, която съществува в голяма част от Западния свят. В тази система медиите се обединяват и създават изключителен образ на определен изпълнител, филмова звезда, известен спортист и т.н. В България това го няма. У нас нещата се случват случайно, хаотично и поради тази причина не мисля, че съвременната телевизия и радио в последните 30 години, решително са допринесли Лили да е толкова голяма звезда, колкото е в действителност.

Това, което прави Лили такава каквато е, е тя самата.

Силата на нейния характер, жестоката дисциплина, и огромния музикален талант я направиха това, което е. Нейният подход към нещата, начинът, по който прави концертите, продава билетите, начинът, по който обгръща в мистика личния си живот– всичко това са изключително нейни постижения. Тя е не толкова продукт на медиите, които в повечето случаи нямат нужната компетентност, за да изградят нейния образ на музикална звезда.

Лили е получила награда за поп изпълнител на всички времена, но всъщност тя не е точно поп изпълнител. Тя е по-скоро шлагерна певица, това е стил, който е широко разпространен в Италия. Този вид пеене присъства и днес на фестивала в Сан Ремо. Това не е точно поп музика, а по-скоро музикални шлагери, които са много хармонични и докосват сърцата на хората.

Аз смятам, че тя не е достатъчно оценена, що се отнася до награди в последно време, за този музикален връх, който е. Да, светът си има Крал на рокендрола, и това е Елвис Пресли, има си Крал на поп-музиката, и това е Майкъл Джексън. А ние си имаме нашата българска, локална музикална кралица! И това е Лили Иванова! И да, тя трябва да бъде провъзгласена за такава, защото нейната кариера наистина е забележителна. Дори самият факт, че в момента, в който тя обяви концерт, без значение в кое населено място, билетите светкавично се разпродават– това говори много повече от хиляди думи на света.

Аз не смятам, че Лили Иванова трябва да бъде определяна или поставяна в някакви стереотипи какво точно е тя всъщност? Медиите и днес са ѝ големи длъжници, тъй като именно те създават ореол около един артист. Смятам, че ние имаме нужда от такава Легенда, каквато е Лили. Заедно с други големи имена в музиката като Паша Христова, Емил Димитров, Йорданка Христова. Това са огромни имена, на които медиите действително са длъжници!

Защото ние в крайна сметка имаме толкова малко неща, с които можем да се гордеем, че когато имаме такива хора, медиите имат национална задача да обгрижват големите артисти, истинските музикални таланти.

Защото българската нация има нужда от това да вярва, да подкрепя хубавите неща, които е създала. Тази роля на медиите някак се изгуби във времето. Аз смятам, че медиите имат своята вина. Те най-често предпочитат да извадят на показ само лошите неща, тъй като смятат, че лошата новина се търси повече. Не! Това отвращава нацията, това неизбежно сваля нивото. Точно обратното трябва да се случва!

Защото имаме творчески личности, които са пример за национална гордост! Лили Иванова е една от тях.", завършва разсъжденията си пред изданието Маги Халваджиян.

На свой ред Лили Иванова му благодари публично за указаната чест във фейсбук профила си.

"Благодаря за уважението и отношението на г-н Магърдич Халваджиян", пише рожденичката.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Таня

    13 15 Отговор
    Лили Иванова- Легенда! Какво великолепно творение е тя! Колко благородна е с песните смислени, колко безкрайно богата е откъм способности, изрази, движения...

    Коментиран от #32, #34

  • 2 Ломския

    18 14 Отговор
    Родена 24април 1934г.Глас има душа не,що е то.???

    Коментиран от #5

  • 3 Като се замисля,

    15 8 Отговор
    ние няма да сме българи ,ако поне за едно нещо ,можем да сме единни. Нима може някой да отрече и една дума от написаното от Маги?......
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 поправили и паспорта ама само с 2 години

    12 6 Отговор

    До коментар #2 от "Ломския":

    рожденната дата й е поправена заради някакво си там участие и е 37набор не е 34 леко си в грешка

    87 годишна е във момента

    Коментиран от #11, #29

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Свободен

    11 7 Отговор
    Тези арменци поогладняха!
    Намаляха им зрителките по биологични причини - бабите не са стабилен таргет.
    Сега се увъртат и се чудят как да се харесат на някой за да ги закачи отново на хранилката.
    Нямам нищо против Лили, да е жива и здрава, но да не им вярва!
    Подли и лицемерни сa, каквито и да казват е за пари!
  • 9 Пу лю лю

    16 6 Отговор
    Много е мазен Маги, питанката е колко пари му е дала бабата или какъв интерес гони от нея ?Все пак ще си остане световно неизвестна и доволна от коментари на фалшиви хора .Това е човек който не си е направила труд да роди дете ,семейство или поне да осинови.Издигната благодарение на комунизма ,а този талант който се опитвате да не внушите за нея с дежурни статии е драматична комедия

    Коментиран от #33

  • 10 народът я е възпял

    9 4 Отговор
    Лиле-е ли си-и, зомби-ил ли си, гьол ли си-и? И -и!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА😀

    10 1 Отговор
    САМО ТОЗИ(💧)КАПКОМЕР
    МОЖЕ В ЕДНО ЕСЕ...
    ДА СВЪРЖЕ....МАДОННА...
    ЛЕВСКИ МИХАИЛ ДЖАКСЪН И Л.ИВА НОВА
  • 29 Соваж бейби

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "поправили и паспорта ама само с 2 години":

    Възможно е с повече да са излъгали,чета за асоциация с Джако онемях шах и мат🦧?Та като се замисля и язе за асоциация с Лили години около раждането и са пуснали на пазара Дом Периньон направено с вино от 1921 г. пуснато на пазара 1935г.Та една такава бутилка заслужава повече внимание и наслада за душата от прехвалената баба уеш,или бутилка скоч с рожд.дата ако си я спомня с точност имало е моменти в историята на България само си знае че бил роден по жътва или Коледа сигурно и годините са бъркали
  • 30 Идън

    3 2 Отговор
    Колко пъти я е поканил да присъства в Капките и защо тя не присъства нито веднъж в 12-те издания на този формат? Нека я покани в Арената на Финала и ако това не се случи- всичко написано е дрън- дрън... Тя е ПРИМА- ние никога не сме били кралство и нямаме нито един замък!
  • 31 Браво

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "минал от там":

    Точен и верен коментар !!!
  • 32 Ха ха ха ха ха ха

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Таня":

    Ха ха ха ха ха ха ха ха ха 🤣🤣🤣🤣🤣
  • 33 Евала

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Пу лю лю":

    Абсолютно си прав 👍👍👍
  • 34 Не се напрягай Танче

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Таня":

    И остави поръчковите коментари, че съвсем в простотиите си нагазила
  • 35 Рускиня

    8 1 Отговор
    Който българин е бил в чужбина и казал, че е от България, веднага са казвали Стойчков, а НЕ Лили Иванова.
    Кой не знае Тина Търнър, София Лорен, да това е класа, а не снахата на Пеко Таков комунист.
    Не превъзнасяйте Л. Иванова до ниво на М. Джаксън, Е. Преслей, Барбара Страйсън и други световни наистина зведи!
    Напишете за Соня Йончева, знаят я в Австралия, Южна Америка, но Халваджан със сигурност не знае коя е таз българска звезда.
  • 36 Рускиня

    6 0 Отговор
    Със сигурнос има достатъчно средства да е осиновила както Жозефина Бекер 14 деца от различни националности, но цицилъкът й е по-голям от ума.
    Да създадеш (родиш) дете е чудесно, но да осиновиш е героизъм и огромно любящо сърце, но явно Лили-то няма такова.
    П.П. Помня когато се появи Коста Цинев като конферансие на концерт в зала Универсиада и в паузата докато певицата изнасяща концета сменяваше костюми Коста представи Лилито, която никой не познаваше да запълни антракта с някоя песен. Незнам дали тогава с протекции й е било разрешено да дойде до София провинциалистката Лили. Но тя си усигори Софииско жителство Таковото криминалистче.
  • 37 Роза

    6 0 Отговор
    Лили я знаят само в БГ.Може да е била навремето голяма регионална звезда,но гласа и вече не е като на млади години.А на концертите и ходят предимно възрастни хора.Никой досега не е успял да се пребори с времето!И Йорданка Христова е осемдесетгодишна,но не се опитва да се направи на по-млада,не се облича с къси рокли и се държи по-достойно от Лили!
  • 38 Мария

    5 0 Отговор
    Как само издига реномето на Панайот Панайотов този алчен за пари арменец... Какъв лицемер е Халваджията, та говори за Левски и други личности като той самия принизява и В.Маринов и Панайот и всеки който се излъже за пари да участва в неговите халтурки...Не, не е истина...
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.