Last news in Fakti

25 Април, 2024 10:36 2 876 113

Китай осигурява акостиране на кораб, свързан с трансфер на оръжия между КНДР и Русия

  • китай-
  • русия-
  • кндр-
  • акостиране-
  • кораб-
  • трансфер-
  • оръжия

Присъствието на кораба в китайското пристанище подчертава предизвикателствата, пред които са изправени САЩ и техните съюзници, докато се опитват да задушат военната и икономическа подкрепа за Русия

Китай осигурява акостиране на кораб, свързан с трансфер на оръжия между КНДР и Русия - 1
Снимка: БГНЕС

Китай осигурява акостиране на санкциониран от САЩ руски товарен кораб, замесен в трансфери на оръжия от Северна Корея за Русия, показват сателитни изображения, получени от "Ройтерс", докато опасенията на САЩ нарастват относно подкрепата на Пекин за войната на Москва в Украйна, предаде News.bg.

Британският мозъчен тръст Royal United Services (RUSI) каза, че руският кораб "Ангара", който от август 2023 г. е преместил в руските пристанища хиляди контейнери, за които се смята, че съдържат севернокорейски боеприпаси, е закотвен в китайска корабостроителница в източната провинция Джъдзян от февруари.

Присъствието на кораба в китайското пристанище подчертава предизвикателствата, пред които са изправени САЩ и техните съюзници, докато се опитват да задушат военната и икономическа подкрепа за Русия.

С подновената руска атака на Украйна и недостига на боеприпаси, официалните лица на САЩ издадоха все по-категорични предупреждения за това, което според тях е помощта на Китай за възстановяване на руската армия след ранните неуспехи във войната в Украйна.

Тази подкрепа се очаква да бъде водеща в дневния ред тази седмица, докато държавният секретар Антъни Блинкен е на посещение в Пекин.

Вторият по ранг дипломат на Държавния департамент, Кърт Кембъл, каза този месец, че Вашингтон няма да "седи безучастно", ако Пекин увеличи подкрепата си за Москва.

Говорител на Държавния департамент на САЩ каза, че е запознат с достоверни доклади, че "Ангара" в момента е акостирал в китайско пристанище и е повдигнал въпроса пред китайските власти.

"Призоваваме всички държави-членки да изпълнят задълженията си съгласно Резолюция 2397 на Съвета за сигурност на ООН", каза служителят, като се позова на резолюция на ООН, която изисква ограничаване на търговията със Северна Корея и държавите от ООН да отменят регистрацията на всички кораби, участващи в незаконни дейности.

"Когато министър Блинкън се срещне с колегите си от Китай тази седмица, той ще обсъди редица опасения, включително войната на Русия срещу Украйна и връзките между Русия и КНДР", каза говорителят, като се позоваваше на Китай и Северна Корея с инициалите на техните официални имена.

Сателитни изображения, получени от RUSI през последните месеци от компании, включително базираната в Сан Франциско фирма за изображения на Земята Planet Labs PBC, показаха, че Ангара е акостирал в корабостроителницата Zhoushan Xinya в Джъдзян, която на уебсайта си казва, че е най-голямата частна компания за ремонт на кораби в Китай.

Корабът беше идентифициран чрез транспондера на неговата уникална система за автоматична идентификация (AIS), който беше включен за кратко, вероятно от съображения за безопасност, докато плаваше по натоварения участък от Корейския пролив на път за Китай.

RUSI каза, че преди да пристигне в Китай на 9 февруари, за това което изглежда като ремонт или поддръжка, "Ангара" е бил акостиран през януари в севернокорейски и руски пристанища с изключен транспондер. Той отново спря да предава малко след пристигането си в Китай.

Корабът, санкциониран от САЩ, отваря през май 2022 г. е извършил най-малко 11 доставки между севернокорейското пристанище Раджин и руските пристанища от август 2023 г., съобщи RUSI.

Китайското посолство във Вашингтон заяви, че не е запознато с подробностите, свързани с "Ангара", но че Китай "винаги се противопоставя на едностранни санкции и юрисдикции с дълги ръце, които нямат основание в международното право или мандат от Съвета за сигурност".

Китайското външно министерство също каза, че няма информация по въпроса.

САЩ и десетки други държави заявиха по-рано тази година, че трансферите на оръжия от Северна Корея на Русия "явно" нарушават множество резолюции на Съвета за сигурност на ООН.

Джоузеф Бърн, научен сътрудник в RUSI, каза, че правителството на Китай трябва да знае, че санкционираният от САЩ кораб е акостирал в неговата корабостроителница.

"Ако остави "Ангара" да отплава от пристанището непроверен и току-що ремонтиран, тогава това показва, че Китай вероятно няма да предприеме никакви действия спрямо тези руски кораби", каза Бърн.

Вашингтон многократно е молил Китай да не подпомага военните усилия на Москва след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през февруари 2022 г., което дойде само седмици след като Русия и Китай обявиха "партньорство без ограничения".

Руското външно министерство и корабостроителницата Zhoushan Xinya не отговориха на искания за коментар относно "Ангара".

Уебсайтът на компанията казва, че нейните клиенти идват от цяла Азия, Европа и САЩ и че има "стратегическо сътрудничество" с глобални корабни компании, включително Maersk и тайванската Evergreen Marine Corp, както и партньорства с европейски технологични компании.

И Русия, и Северна Корея многократно отхвърлиха критиките относно предполагаемите доставки на оръжия. Москва казва, че ще развива връзки с каквито държави иска и че сътрудничеството ѝ с Пхенян не противоречи на международните споразумения.

Кембъл каза на събитие във Вашингтон в понеделник, че нарастващото китайско и севернокорейско партньорство с Русия е "противоположно" на интересите на сигурността на САЩ в Европа и Индо-Тихия океан.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    16 99 Отговор
    Само от млатене разбира блатника и копейката пошла❗❗

    Коментиран от #38, #42, #50, #70, #107, #108

  • 3 Накрая пак Русия

    16 87 Отговор
    Ще изяде дървото като Бездомно куче

    Коментиран от #5, #24, #33

  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    14 82 Отговор
    На Гнилата магучая и дредстои анексия от жълтите, ако не се примоли да влезе в Нато и да я отварди❗❗
  • 5 ТаУмВзе

    14 70 Отговор

    До коментар #3 от "Накрая пак Русия":

    Блатото е в капитулация и разпад.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Здрасти

    90 8 Отговор
    Хахахахха, направо се пукат от яд. Русия сменя и военното ръководство. Скоро ще се усети западните джендъри в какъв садо мазо филм се вкараха.

    Коментиран от #29

  • 8 Последния Софиянец

    15 73 Отговор
    Пияната втарая се моли на дебелото и аятолаха зя патрони, срааам за копейките продажни.

    Коментиран от #41

  • 9 Мирослав

    114 6 Отговор
    Най-пропадналата, най-задлъжнялата и фалирала страна в света налага санкции на всички останали , за да спаси кожата си! Що за краварска наглост???!!
    На всичкото отгоре китайската комунистическа партия е най-големият им кредитор!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ХАХАХА

    80 4 Отговор
    ХАХАХА, Блинки млинки още ли е на посещение в Китай? Пустите китайци направо се гаврят с ФАЩ и ЕС. Х

    Коментиран от #25

  • 12 Накрая пак ще изгонят

    9 66 Отговор
    Руснаците като уличници
  • 13 Русия Русия

    10 60 Отговор
    Руспия Руспия как си и отива името

    Коментиран от #31

  • 14 Оооне

    67 0 Отговор
    Имало резолюция от оон?Сериозно?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ

    70 5 Отговор
    Куба е вече над 60 под санкции, защото не си легнаха с краварите.................. Трудно схващат, че еднополюсният свят изчезна

    Коментиран от #23

  • 17 В.В.П.

    41 6 Отговор
    Путя ,бавно ги отказва от живота..
  • 18 Терористичната държава

    62 8 Отговор
    Сащ да си гледа работата, незаконните санкции и галопиращия си дълг над 35 трилиона. Скоро - фалит.
  • 19 Червен кхмер

    12 52 Отговор
    Какво щеше да прави "мАгучая" ,без С.Корея????
    Докъде докара Пута страната си .Жалък крепостен свят.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Накрая Китай ще Наведе Русия

    9 49 Отговор
    И ще я Пукне от Любов

    Коментиран от #32

  • 23 Не е време за Израждане

    13 48 Отговор

    До коментар #16 от "Време е за ВЪЗРАЖДАНЕ":

    Кубинците си лягат 60г.гладни.
    Съмнявам се изрожденецо, че си ходил по далеч от Китен, аз бях в Куба преди две години на екскурзия.
    Тотална мизерия, а за един стар мобилен телефон бяха готови на всичко, а колко масово мечтаят да избягат при "краварите" не е истина.

    Коментиран от #80

  • 24 Ще я ритат от всички

    2 31 Отговор

    До коментар #3 от "Накрая пак Русия":

    Страни
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Не бе,

    26 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Той го прави от проззздотия. И кравите няма да привлекат и вербуват толкова гл@дкО същество, защото има опасност от тъ@пня да ги издъни:))) И пукнат цент няма да дадат на този. Може би изработва само за кора мухлясъл 🍞.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ветеран от протеста

    46 2 Отговор
    Партньорството с Русия противоречи на интересите на Сащ в Европа и Индо-Тихия океан ?????Не само ,че нагли ами си го и казват директно.Кой каза ,че само Сащ могат да имат интереси навсякъде по света ,Китай, Русия и Северна Корея небрежно преместиха.

    Коментиран от #84

  • 29 Здрасти

    0 24 Отговор

    До коментар #7 от "Здрасти":

    Ти ли правиш Дълбока Лигава?
    Мини да те пробвам
    Циганите викат че си топ

    Коментиран от #35

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Аз съм гомил

    20 3 Отговор

    До коментар #13 от "Русия Русия":

    Майка си ли описваш?
  • 32 Чан Гъм

    27 0 Отговор

    До коментар #22 от "Накрая Китай ще Наведе Русия":

    "Пази Калифорния" е нашата любима поговорка. И знаеш ли от къде идва? Едва ли.
  • 33 Пак Русия ще я карат

    2 19 Отговор

    До коментар #3 от "Накрая пак Русия":

    Да го изсуши под вода
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Бат Котьо

    25 1 Отговор

    До коментар #29 от "Здрасти":

    Кажи бе 3топалав епиуиран гейzeр,къде те сърби,та да те почеша?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 САЩ и десетките

    34 2 Отговор
    други държави да направят справка колко от резолюциите на ООН е спазила Държавата Израел.Резолюциите на ООН трябва да бъдат спазвани от всички.Ако една държава не ги спазва от години не можем да сочим с пръст друга,която следва израелският ,,светъл пример".
  • 38 😆😆😆

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    А теб как ще те измлатят ако знаеш...
    Бедна ти е фантазията 😉, ще поискаш и допълнително разширение 🤫
    😆😆😆
  • 39 Историк

    30 4 Отговор
    Империята на злото Джуунайтед Снейкс вече сериозно почва да гълта вода.Неоконите си мислят ,че света е застинал в 1990.Много се лъжат и ще го разберат по трудния начин.Змията когато умира на лошо хапе.
  • 40 Мишел

    32 3 Отговор
    САЩ винаги са излизали отворите периодични икономически кризи с война. При това, колкото по сериозна е кризата, толкова по голяма е войната.
    САЩ са пред огромна разрушителна икономическа криза до края на това десетилетие.
    Русия, Китай, Северна Корея се съюзиха, за да не позволят на САЩ да подпали света с трета световна война.
  • 41 БЪЛГАРИН🇧🇬

    34 5 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    Повече от 50 държави НЕ МОГАТ ДА ПОБЕДЯТ Русия.
    СРАМ за запада.ПОЗОР....хахаха.

    Коментиран от #45

  • 42 Али Турчинът

    18 2 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Илианчо,стигат ли паричките които майкати изкарва до тир паркинга на Видин или се налага и ти да помагаш?Моите братчеди от Анадола по принцип не са стиснати.
  • 43 Троян

    25 0 Отговор
    Я си виж, държавата на каква кочина прилича, и после гледай другите. Свинщина навсякъде. Мизерия и мръсотия навсякъде.
  • 44 😆😆😆😆😆😆😆😆😆

    23 0 Отговор
    По-добре да погледнем нашата си кочина, отколкото чуждите подредени дворове.
  • 45 Спокс

    3 25 Отговор

    До коментар #41 от "БЪЛГАРИН🇧🇬":

    Като дойде наистина НАТО друга песен ще пеете Z пионерчета пионки

    Коментиран от #54, #61

  • 46 Ха ха ха ха

    21 0 Отговор
    Щом "явно" нарушава резолюции и там подобни измишльотини....ясно. Не чета нататък
  • 47 За Израиля

    24 0 Отговор
    може, за Русия не може.
    УСА-то Световните терористи разтревожени,
    че и тия ПОМОЩИ за Окрайна ще потъната в блатата.

    Коментиран от #67

  • 48 Айде бе

    22 0 Отговор
    Навремето старите баби гледаха през плета какво прави комшията и си мърмореха. И днес е така ама в други мащаби.
  • 49 ха ха хааа

    4 20 Отговор
    Как се гордеят нашите ошанки , че Китай и С, Корея им пращат оружия , чак са в екстаз ... 🤭😁

    Коментиран от #66, #73

  • 50 БАЙ Х@ЙМАНЕ

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Некой път акъла ти се намества ..
  • 51 Троян

    3 2 Отговор
    Смятам живота да си го изкарам, във Троянския балкан. Неприятно масто е но съм се примирил.
  • 52 Пак опираме до правилата!

    1 21 Отговор
    Трябва да има ЖЕСТОКИ санкции за кораби и самолети с изключени транспондери и това да се приеме на международно равнище, защото е изключително опасно, безотговорно и не морално!

    Коментиран от #64

  • 53 ХиХи

    18 0 Отговор
    Пък у туй време бай пън са изпусна
  • 54 СПОКО

    23 1 Отговор

    До коментар #45 от "Спокс":

    НАТО няма да дойде. Не му се мре за загубена кауза. Набутват такива като теб. С песен на уста да ходиш да мр.ш за техните интереси.
  • 55 Хахахха

    12 0 Отговор
    Отишъл е на крака да се моли
  • 56 Д. Картър

    24 0 Отговор
    Знаете ли защо, аз нормализирах дипломатическите отношения с
    Китай през 1979г. ? От 1979 г. знаете ли колко пъти Китай е
    воювал с някого - нито един път. А ние сме във война",
    коментира той. САЩ е във война през всички 242 години от
    своята история, с изключение на 16 години, обяснява Картър.

    Картър определя САЩ като "най-войнствената нация в историята на
    света", поради склонността да се опитва да принуди другите да
    "възприемат американските ни принципи".
  • 57 Аз да кажа

    17 0 Отговор
    Ако пък кравите си мислят, че на русите им дреме от неистовия вой се самозалъгват. Ненужни думи изписани в пространството без никакъв смисъл

    Коментиран от #59

  • 58 каунь

    18 0 Отговор
    дреме му на руснака, китаеца или корееца за ищенията и ана.ните сърбежи на семитите и джамбазите от Брюксела
  • 59 Дуся от Воронеж

    2 11 Отговор

    До коментар #57 от "Аз да кажа":

    Моите крави са рускоговорящи .
  • 60 През 2003

    20 1 Отговор
    САЩ нападнаха без причина Ирак. И без резолюция от ООН. Хайде сега пак нещо за международното право?
  • 61 БЪЛГАРИН🇧🇬

    14 1 Отговор

    До коментар #45 от "Спокс":

    НАТО вече си отива.
    Така да знаеш....хахаха.😆😆😆
  • 62 пиночет

    3 15 Отговор
    Накрая палячото Путин, ще изтъргува Русия на Китай!

    Коментиран от #65

  • 63 Доротея

    13 1 Отговор
    Нато скоро няма да го има,спете спокойно деца.
  • 64 Когато само един създава правила

    15 0 Отговор

    До коментар #52 от "Пак опираме до правилата!":

    за всички останали,но сам ги нарушава означава,че ,,правила" няма.
  • 65 Дон Корлеоне

    5 3 Отговор

    До коментар #62 от "пиночет":

    А тебе на турските Манн аффии ще те изтъргуваме.
  • 66 Да питам, бе

    14 0 Отговор

    До коментар #49 от "ха ха хааа":

    Така или иначе си почнал да се смееш...посмей се на разрушена и опустошена Окрайна, на хилядите млади тела останали в окопите, на хилядите осакатени синове и сълзите на майките им...посмей се. А да питам сега, смешно ли е?

    Коментиран от #71, #74, #77

  • 67 Сталин

    1 10 Отговор

    До коментар #47 от "За Израиля":

    За раzия може,а за Украйна не може??!
  • 68 Тик-так , тик-так

    1 12 Отговор
    61. Млрд. $ ... Не ми се мисли , колко композиции рубли са .. тик-так , тик-так
  • 69 КОТарАК 😼

    11 0 Отговор
    Кой ги брои Обора вече за живи?
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Тъй

    2 16 Отговор

    До коментар #66 от "Да питам, бе":

    500 хиляди руски майки питат къде да им синовете?500 хиляди руски вдовици чакат Ладите?Не ти,ли е поне малко жал?

    Коментиран от #76

  • 72 Запознат

    20 0 Отговор
    "Корабът, санкциониран от САЩ" - и какви са краварите че могат да се месят по целия свят - кой им е дал това право.

    Обаче вече е лошо за краварите - вече никой не ги бръсне за слива. Значи те могат да доставят оръжия на укрите ама другите не могат да доставят оръжия на руснаците. И защо така бе господа козячета - защо с двойни стандарти пак.

    Нали сте се борели за свят основан на правила обаче тези правила не важат за господарите ви нали?
  • 73 Смех в блатото

    8 1 Отговор

    До коментар #49 от "ха ха хааа":

    Как а пазвантче,смени ли си кафявия панталон?Кай честно как издържаш на во нята или си с хрема?
  • 74 Питай , бе

    1 16 Отговор

    До коментар #66 от "Да питам, бе":

    Тя , войната нанася щети не само на едната страна ... Сега горд ли си , че С.Корея и Китай са с Путю ?!

    Коментиран от #90

  • 75 ИстинатА

    15 0 Отговор
    На америте огън им гори изпод краката, колкото и да подскачат...огъня си гори. Начина е да се изгаси, но те го разпалват повече и повече. Кой каквото сам си направи, друг не може
  • 76 Истината

    12 1 Отговор

    До коментар #71 от "Тъй":

    Бъркаш,рускоговорящи хохохоли са и са над 600000,а най големият гробищен парк в света на хиляди декари е до Киев.

    Коментиран от #81, #83

  • 77 ха ха хааа

    2 10 Отговор

    До коментар #66 от "Да питам, бе":

    Смея се на такива руzки чугуни , като твоя милост .. Сетил се бил за майките , сълзите .. Да беше помислил Путьо , преди да почне
  • 78 Дълго_Име

    14 0 Отговор
    Олеле-мале, голям рев и бла-бла от страна на краварите като усятят дебелия ....! Бива ли бе, кравари, такъв шум и гюрултия за един кораб (при това с недоказан товар!) видян от космоса в китайско пристанище? Айде холан, краварските кораби и аероплани задръстиха Европата с оръжие за Осранната!
  • 79 Бурсука Фон дет лаен

    12 0 Отговор
    По-важното е американските и израелските кораби да получават пробойни.
  • 80 Ходилнеразбрал

    19 0 Отговор

    До коментар #23 от "Не е време за Израждане":

    Главната причина за бедноста на кубинците са САЩ и техните съюзници колонизатори

    Коментиран от #85

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 В.В.П.

    11 2 Отговор
    Путя ги пребива като УЛИЧНИЦИ..бавно и методично.
  • 83 Коя истина

    1 7 Отговор

    До коментар #76 от "Истината":

    Руската вероятно .. А у нас потеры нет
  • 84 точно така

    14 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ветеран от протеста":

    Крайно време е китайците да изритат евреина блинкън по подобие на мърсулата и шолц............да му покажат и на него къде му е мястото! Пък това че руския кораб е на ремонт при китайците си е само тяхна работа, Русия и С. Корея имат обща сухопътна граница и е много по-удобно да си търгуват през нея............варианта за морски транспорт между двете държави, особено за стоки които трябва да се закарат чак до границата с украйна (както ги обвиняват западналите) изобщо не е удачен! Така или иначе те правят каквото си искат без да се съобразяват с мученето на кравите и квиченето на целия колективен запад, който вече трябваше да е разбрал че е бита карта и никой освен постоянно намаляващото число на жалките им пудели не ги бръсне за нищо!
  • 85 Копейо,забрави най-важното

    2 11 Отговор

    До коментар #80 от "Ходилнеразбрал":

    Заб миzeрията в Куба,венецуела и Колхоза е виновен Сорос и Байдън.
  • 86 В.В.П.

    11 0 Отговор
    Такива резолюции няма ..Има лобут Рф срещу сащ, НАТО и 30 подлоги...Лобут до припадък..
  • 87 Антитрол

    14 0 Отговор

    До коментар #81 от "Що си тъп":

    Можеш ли ми каза къде е 880 000 армия на зеления по неговите думи от началото на СВО и 700 000 изловени в последствие по паркове и магазини. Защо обявиха тотална мобилизация и защо отстъпват постоянно въпреки многомилиардната помощ от запада.

    Или за да ми отговориш трябва да има нещо между ушите пък от Козяк не ви ги разясняват тези работи.
  • 88 В.В.П.

    8 1 Отговор
    След Афганистан ,Сирия и Окропистан,Газа ,сащ ще си умре като военна сила .Такава е заповедта.На Джо цървула.
  • 89 В.В.П.

    11 1 Отговор
    Само в България си мислят че сащ е неква сила Така си мислех през 1988

    Коментиран от #96

  • 90 Войната

    9 0 Отговор

    До коментар #74 от "Питай , бе":

    нанася щети не само върху преките участници.Косвено влияе на световната икономика.Постигнатото от противопоставянето на Русия срещу Украина е нов необявен официално военно- политически блок срещу икономическото и политическо доминиране на САЩ и сателити по света.Ще видим това до какво ще доведе.Не съм оптимист.

    Коментиран от #95

  • 91 В.В.П.

    12 1 Отговор
    Сащ е сила за пред Гренада ,Панама ,Хаваи ,Гватемала ,Югославия .В РОССИЯ си счупи отново зъбите .Както през 1918..Окропа се отказа от Окропистан..Мъкааа.
  • 92 Икономист

    14 0 Отговор
    Краварите пищят защото губят - всяка година външния им дълг нараства с по 3 трилиона долара от които 1.2 трилиона са само за погасяване на лихвите и 1 трилион им е военния бюджет. Да поддържаш армия със заеми е до време - не удържат ли Русия и Китай това е краят им и за това са тези напъни но колкото и да се напъват нищо не могат направи.

    Иска им се някаква световна война да има пак ама да не е ядрена и някак си пак да не ги засегне и да и да ги изкара от кризата - просто няма как да се получи.

    Коментиран от #94

  • 93 В.В.П.

    10 0 Отговор
    Само за 24 часа ,минометен огън с тюлпан . И ураганСело като Банкя ,е пустиня ..
  • 94 Пфффф

    0 6 Отговор

    До коментар #92 от "Икономист":

    Не е напъвай.Земе ти се откъсне тромП.

    Коментиран от #97

  • 95 Запознат

    13 1 Отговор

    До коментар #90 от "Войната":

    САЩ знаят че не запазят ли доминацията на долара те фалират и за това са всички войни по света - със сила налагат долара като световна валута и това засега им позволява да печатат долари без покритие. Уви удариха ги точно по мазола като почнаха разплащане в местни валути - световната търговия в долари е намаляла с цели 41% през 2023.
  • 96 Преди 24.02.2022

    3 10 Отговор

    До коментар #89 от "В.В.П.":

    Си мислехме, че Русия е сила.Поне така ни лъжеха.

    Коментиран от #99, #103

  • 97 Икономист

    9 0 Отговор

    До коментар #94 от "Пфффф":

    Ти мен не ме мисли а мисли дали ще има място на някой колесник че господарите ти имат навика да зарязват полезните иди.оти които им служат. Може да гледаш едни кадри от Виетнам и Афганистан.
  • 98 чико

    0 0 Отговор
    До №12 Имайка ти е от тази категория.
  • 99 Антитрол

    8 0 Отговор

    До коментар #96 от "Преди 24.02.2022":

    "Поне така ни лъжеха"

    Не се кахъри - те от козяк продължават да ви лъжат а вие да им вярвате.
  • 100 В.В.П.

    11 0 Отговор
    ООН е пропаднала организация .Служи за грабеж и войни..Нищо друго.Трябва да се преформатира ..без Франция и Англия ..
  • 101 В.В.П.

    12 0 Отговор
    Джо цървула разби Югославия ,и направи гражданската война в Окропистан..
  • 102 Керкенез

    12 1 Отговор
    Лайте, лайте...... кучета чифутски, РУСИЯ ЩЕ ВИ РАЗМАЖЕ ДО ПОСЛЕДНИЯ.
  • 103 Троян

    0 12 Отговор

    До коментар #96 от "Преди 24.02.2022":

    Не са те лъгали СССР беше равна на САЩ. Само, че със терор побоища и конлагери не става.свободният човек може да постигне всичко.
  • 104 Иван

    10 0 Отговор
    Китай си е суверенна държава. Ще прави каквото си иска на нейната територия. Американците да си гледат тяхната работа и да не се бутат носа кадето не им е работата или както вече стана ясно ще получават шамари и тупаници.

    Коментиран от #111

  • 105 Троян

    10 0 Отговор
    Рашките по цял свят ги наругаха, че са разбойници и империалисти. Великата великобританска империя какво е? Мръсни садисти изтребили половината от световното население във името на краля.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 БАРС

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    АБЕ КОПЕЙКИ ИМАТ И УКРАИНЦИТЕ И БЛАТА ТА ЗА КОГО ПИШЕШ .ТАКА РАЗБИРАМ ,ЧЕ СИ ПРОТИВ УКРИТЕ И ТОВА Е МНОГО ДОБРЕ
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Госあ

    6 1 Отговор
    Китай и Русия явно са решили да разгембат гнусните и садистични санкции на запада под егидата на ООН и корейчетата да поемат въздух ! Евала ! Крайно време беше !
  • 111 Палец на горе

    4 0 Отговор

    До коментар #104 от "Иван":

    Приказката е....където двама си мерят шнура, не си слагай дъто.
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания