Last news in Fakti

25 Април, 2024 10:05 1 070 12

Рецепта на деня: Пълнен свински врат със зеленчуци

  • свински врат-
  • пълнен-
  • зеленчуци-
  • руло-
  • шеф манчев-
  • какво да сготвя

Предложение от шеф Манчев

Рецепта на деня: Пълнен свински врат със зеленчуци - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • свински врат (без кост) - 600 г;
  • спанак;
  • чесън - 1 - 2 скилидки;
  • моркови - 2 бр.;
  • тиквичка;
  • броколи;
  • карфиол;
  • аспержи - 2 - 3;
  • краве масло - 50 г;
  • олио - 65 мл;
  • зеленчуков бульон - 500 мл;
  • сол;
  • черен пипер.

Начин на приготвяне:

Начукваме врата на тънко през стреч фолио, като внимаваме да не го накъсаме. Овкусяваме го със сол и черен пипер. Загряваме в тиган 30 мл олио и половината масло и задушаваме спанака с наситнения чесън за около 2 минути, като овкусяваме със сол и черен пипер. Нарязваме тиквичката и един морков на ленти и ги сваряваме.

След като зеленчуците са готови, внимателно пълним с тях начуканите парчета свински врат и ги завиваме на руло. Запържваме ги в силно загрято олио за няколко минути от всички страни, като по този начин си гарантираме, че ще се запазят цели, без да е нужно да ги увиваме с конец или да ги забождаме с клечки. След като се запечатат, ги печем 20 минути в предварително загрята на 220°С фурна.

Междувременно във врящия бульон слагаме за няколко минути карфиола и броколите, накъсани на розички, аспержите, нарязани на половинки и моркова, нарязан на едро. Отцеждаме сварените зеленчуци и за половин минута ги потапяме в купа със студена вода и лед, след което ги задушаваме за кратко в тиган с масло. Подправяме със сол и черен пипер.

Поднасяме свинския врат, нарязан надве и гарниран със задушените зеленчуци, пише Lidl.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шеф готвач

    5 0 Отговор
    Пълнен ДЕПУТАТСКИ врат със зеленчуци !!!
  • 2 ееехххееееее то е блажно бе

    6 0 Отговор
    а сега се пости бе . ако заменим вратът със сланина за готвене ще спестим половината пари . попска огущия . ставаш кат нов . турска работа .
  • 3 Уса

    5 2 Отговор
    Много свинско ядете в България, изядохте прасетата на Америка
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.