Last news in Fakti

25 Април, 2024 06:51 1 610 8

Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша ВИДЕО

  • великобритания-
  • арести-
  • мигранти

Задържани са трима мъже

Трима мъже са били арестувани във връзка със смъртта на петима мигранти в Ламанша във вторник, съобщи Националната агенция за борба с престъпността на Обединеното кралство, цитирана от БНР.

Мъжете бяха задържани по подозрение за подпомагане на нелегалната имиграция и нелегално влизане в Обединеното кралство. Петима души, включително 7-годишно момиче, загинаха при инцидент на борда на лодка, пресичаща Ламанша. По време на трагедията лодката е превозвала 112 души. Полицията идентифицира мъжете като двама судански граждани на 22 и 19 години и гражданин на Южен Судан на 22 години.

В официално съобщение се казва, че мъжете са били арестувани във вторник вечерта от служители на Националната агенция за борба с престъпността и имиграционните служби. Полицаите вече са провели първоначални разпити на заловените.

Говорейки след ареста, водещият разследването Крейг Търнър обеща да идентифицира онези, които стоят зад контрабандния канал. „Този трагичен инцидент още веднъж демонстрира заплахата за живота, която представляват тези пресичания, и поставя акцента върху това защо е толкова важно да се разправим с престъпните групировки, участващи в организирането им“, допълни Търнър.

От началото на тази година 6265 души са прекосили Ламанша с малки лодки, което е почти с 1/4 повече в сравнение със същия период на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    13 1 Отговор
    Обединеното кралство продължава да купува руски петрол в голям мащаб, като се възползва от съществуваща законова вратичка, за да заобиколи санкциите. За това пише The Guardian .

    Изданието посочва, че през 2023 г. £2,2 милиарда са били изразходвани за внос на рафиниран петрол от Индия , Китай и Турция . Сравними обеми бяха закупени през 2022 г., докато през 2021 г. за тези цели бяха изразходвани £434,2 милиона.

    Индия, Китай и Турция са сред най-големите купувачи на руски петрол
  • 2 Евгени

    16 4 Отговор
    На света е нужен един нов Хитлер да въведе ред и да озапти чудовищните пълчища от нисши раси, които се плодят като хлебарки и заливат Европа.

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Такааа

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Евгени":

    Ти от коя раса хлебарка си защото не си от висшата раса
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: