Last news in Fakti

24 Април, 2024 08:18 1 571 37

Има ваксинирани деца с положителен тест за коклюш

  • ученици-
  • коклюш

На този етап препоръките са да няма маски в училище

Има ваксинирани деца с положителен тест за коклюш - 1
Снимка: shutterstock

Към края на седмицата е възможно здравните власти да обсъждат обявяването на национална епидемия заради болните от коклюш. Това обяви в bTV Новините главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Броят на заразените продължава да расте. Екип на bTV отиде в столичното 119-о училище.

„За голямо съжаление от 10 дни при нас има паралелка, която е в онлайн режим. Там преди точно 10 дни четири деца имаха положителен тест и бяха болни“, коментира Диян Стаматов, директор на училището и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

„Веднага реагирахме, силно се надявам да не се случи това повсеместно. Не е забравен урока от преди няколко години с COVID-19“, обясни още той.

„При различни колеги в различни училища има единични случаи. Необходим е много ясен протокол как да се реагира, от министрите не се изпращат добри сигнали към родителите. Отмина COVID-19 и всички смятат, че нова пандемия няма как да се появи“, посочи Диян Стаматов.

„При болно дете родителите се свързват веднага с личния лекар, аз уведомих веднага РЗИ. След това се сигнализират родителите и на другите деца в класа. Среща се много сериозно притеснение от страна на родителите, и то е защото има деца, които вече са ваксинирани, но показват положителен тест за коклюш“, коментира още той.

На този етап препоръките са да няма маски в училище.

Според Диян Стаматов след ваканцията на учениците случаите на коклюш ще се увеличат.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не пробвайте ПАК!

    47 9 Отговор
    "Ваксинирането" през 2020 и 2021г. уби окончателно вярата във ваксините. Умишленото заразяване с нещо познато се замени само с умишлено заразяване, а тази промяна на договора не се харесва на българите. Стар народ с опит трудно се хваща на плоските медийни червейчета. Цялата система крепяща се на вярата във ваксините рухва и за това не са виновни хората, а единиците, които се полакомиха и ни омръзнаха като героите на "Дързост и красота".
  • 2 ваксинирани на хартия

    11 22 Отговор
    в плоскоземни родители облъчени от петджито.

    Коментиран от #10

  • 3 Пари

    37 3 Отговор
    Нормално, ако ваксините против кашлюш са били произведени от фон дер Лайън - мъж.
  • 4 Пич

    37 3 Отговор
    Виж ти.....!!! Пуснаха втори сезон на сериала !!! Сега тече въвеждащата серия , в която от сутрин до вечер гледате " титулувани специалисти " да обикалят студиата , които услужливо им предоставят време , за да ви плашат !!! Да знаете , тези с коментари в нета няма да ги оправим ! Ще е необходимо механично въздействие !!!
  • 5 Мда

    28 0 Отговор
    Да се ваксинира Кунчев и онази професорка дето я лансира Мисирка Тв.
    Появи се с правителството на Киро пицата
  • 6 Миризлив пор

    14 3 Отговор
    А бе хора, правете разлика между "детето е ваксинирано ама с положителен тест ама нищо му няма" и "детето е болно, ще си изкашля дробовете и не може да диша"!

    Коментиран от #9, #19

  • 7 честен ционист

    33 2 Отговор
    Новите ваксини не са това, за което ви ги представят.

    Коментиран от #8

  • 8 така е

    3 7 Отговор

    До коментар #7 от "честен ционист":

    Да. От новите ваксини ще ви поникнат рога.

    Коментиран от #16

  • 9 ама недей така

    1 14 Отговор

    До коментар #6 от "Миризлив пор":

    Недей да ни пречиш на плоскоземната пропаганда.

    Земята е плоска!

    Коментиран от #12

  • 10 Сложи си поредното бустерче

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "ваксинирани на хартия":

    Срещу Ковид, слагай маската и се успокой.Ако искаш можеш да се самоизолираш в мазето до живот.
  • 11 Васил

    6 5 Отговор
    Пак ще объркат нещата най добре за 10 дена да спрат децата от детска и училище иначе после ще реват че няма свободни болнични легла. Пожар се гаси докато още дими а не като се разгори хубаво.
  • 12 Още един

    12 1 Отговор

    До коментар #9 от "ама недей така":

    Ковид фен.Липсва ли ти пандемията?Нищо де, слагай си бустерчета всеки ден, не те бърка.
  • 13 Не са виновни

    19 2 Отговор
    само новите модерни ваксини за Коклюш, които явно са неефективни. Виновна е модерната диагностика с Папая тест, която ни налагат. Опитът показва, че тя може да направи всеки "безсимптомно болен". Спрете паниката и тестването и на деца без симптоми, а тези със искайте да ги тестват с Посявка, за да е сигурно има ли живи бактерии в организма им.

    Коментиран от #28

  • 14 Пандемичните фенове

    13 1 Отговор
    са в умопомрачителен екстаз!В предоргазмено състояние са с нахлупени маски и тръпнещи в очакване да се боднат с новата ваксина и бустерче.😂
  • 15 Коментар

    11 1 Отговор
    Значи от хамериканските лаборатории са пуснали видоизмвнен.На друг сайт преди време един умопомрачен от укро пропагандата,който не знаеше къде да слага главните букви пишеше,че щели на руските деца да пуснат нещо.То в ясно,че няма да е само за руските както и лабораторно създадения ковид не беше само за азиатците.
  • 16 Кеша на Ковид

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "така е":

    За рога незнам, но може да си загубиш детето-
    Пет дни след като получи втората си доза DTap/Hep B/ IPV/ HiB/ Pneumococcal Conjugate (PCV-13) и Rotavirus Pentavalent, той почина. Видеоклипът на техния GFM показва щастливо и здраво бебе преди "рутинните" инжекции.

    За търсачката:
    Support Allison Max from the loss of their son
  • 17 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    Не се панирайте.Човешкият организъм е най-съвършенната машина за оцеляване.това е някакъв хибрид създаден от........дяволски лаборатории.ваксината не те предпазва,но антибиотикът Действа и спасява!Ако не искаш антибиотик,събери паяжина овкуси я и яж -пак си здрав.Трябва да усетиш навреме.За бебета трябва лекар и за тях има специални антибиотици,но това горенаписаното важи за малки деца и дърти дядовци и баби.Антибиотик на ЛИН да завършва!Нали сега са с рецепта...неприятен е звукът в края на кашлицата.Нощните пристъпи,будят ви и Знайте .Това дето не ви убива ви прави по-Могъщи!!!казал съм го преди век под друго име!
  • 18 Децата ми

    9 0 Отговор
    близнаци на по 11 год. И двамата ваксинирани против коклюш. Преди 20 дни единия беше с положителен резултат за коклюш, другия не, въпреки че са заедно по цял ден. Вече се излекува с антибиотик. Изкара го леко, с лека кашлица, не онази специфична за коклюша. Предполагам заради ваксината.
    А най-големия фарс беше, тъй като съпругата ми заведе брат му на лекар заради кашлица и Т, и педиатърката го насочи за тест за коклюш. Беше отрицателен, но съпругата ми реши да тества и брат му, поради това че за заеднно за по-сигурно, е там тестта беше положителен.

    Коментиран от #21, #22

  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Миризлив пор":

    Миризливецо,Белият Дроб е един с два дяла.Коклюш не атакува белия дроб,а Трахеята,поре!!!Вече 4 път пиша,че си прави леговище в основата на трахеята и ва ХЪЪЪхъъ в края при поемането на въздух е от проблем с Трахята,а не Белият Дроб!За 4 години,ни пропорция научи ни шах научи ни да мислиш се научи.Само за милиционер ставащ!

    Коментиран от #25

  • 20 статистика на новините тук

    11 0 Отговор
    До тук са 3 броя

    04:47 Проф. Ива Христова: Поставянето на ваксината за коклюш на 45-ия ден от раждането е навременно
    05:18 Д-р Пламен Радославов: Има опасност от епидемия от коклюш
    08:18 Има ваксинирани деца с положителен тест за коклюш

    До довечера ще са около 10, както беше и вчера.
    Много професори, но никой не обяснява как точно "доказват" заболяване. Боравят с някакви данни 100, 200, 300, скоро щяли да са 1000, които няма кой да провери. Ама ги броят от началото на годината. Тези излекуваните и те са там.

    Копи-пейст на предишната страшилка със същите циркови артисти и даже същите лозунги:
    "Само с ваксиниране ще победим..."
    "Васксинираните боледуват по-леко"

    Очакваме държавата да хвърли едни пари за безплатни тестове на хипохондриците и за направа на сайт Коклюш.бг, за да борим дезинформацията със "статистика".
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Децата ми":

    При мен същото.Съпругата ми леко и бързо,а може би не го изкара,а аз и синът ни имаме още някакви ......следствия.Но това"Магарешката" я изучих на 65-66г.....Не знаех нищо за нея!Сега мога да нопиша дисертация!
  • 22 Били

    8 2 Отговор

    До коментар #18 от "Децата ми":

    защо мислиш с печалбарта от Ковид изкупи де що има фирма за тестове. Генератор на "безсиптомно болни", а даже с подходящо замърсяване на производствено ниво може да е и генератор на статистика. Искаш 20%, 50% положителни тестове - няма проблем.
  • 23 Хахах

    10 0 Отговор
    Вчера гледах ГнидатаКунчев идва ми да му отрежа главата.
  • 24 Харесва ми антиваксърският вой

    3 8 Отговор
    Бягат от ваксините и после реват, че децата им кашлят. Няма такъв добитък
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Мангъра каза не се ваксинирайте

    0 5 Отговор
    Защото ваксинираните не се разболявали, но разнасяли болестта. Няма такъв д...л.

    Коментиран от #27

  • 27 Мангъров е лекар

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Мангъра каза не се ваксинирайте":

    Не очаквай да каже нещо което ще го остави без работа, т.е.без болни.
  • 28 Коклюшът за разлика от ковид

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Не са виновни":

    и разните вирусни инфекции се лекува с антибиотик задължително и е много важно да започне да се взема навреме. А тестовете обикновено е са фалшиво положителни, а точно обратното. И доста скъпи при това. Да не говорим, че заразрните с коклюш са заразни цели 40 дни и кратката изолация няма особен смисъл.Коклюшът е много по-опасен за децата, отколкото беше ковидът, а имунитетът и след преболедуване дори не е вечен, а трае 12години най-много. Кашлицата е ужасна, а пневмониите доста често явление. Лошото е че отначало всичко прилича на банална вирусна инфекция и чак след 2 седмици започва гадната типична магарешка кашлица, която вече трудно може да се сбърка с нещо друго.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове