Last news in Fakti

20 Април, 2024 05:24 2 152 10

Кандидатка за евродепутат ще обяснява "оправдаването" си на тероризма

  • рима хасан-
  • евродепутат-
  • тероризъм-
  • франция

Активистката от палестински произход Рима Хасан, която е на седмо място в листата на крайнолявата партия "Непокорна Франция"

Кандидатка за евродепутат ще обяснява "оправдаването" си на тероризма - 1
Снимка: YouTube

Френската активистка от палестински произход Рима Хасан, която е на седмо място в листата на крайнолявата партия "Непокорна Франция" на изборите за Европейски парламент през юни, е била призована от полицията да даде показания за "оправдаване на тероризма", предаде Франс прес, циттирана от БТА, като се позова на нейната формация.

Адвокатът ѝ Венсан Бренгар потвърди в изявление "информацията, че Рима Хасан е получила (вчера) призовка от съдебната полиция". Самата тя заяви в "Екс", че това са "чисто политически маневри, целящи да компрометират свободата на изразяване по темата за Палестина".

Според призовката, направена публично достояние от вестник "Монд", предизвикващата полемика активистка, която също така е адвокат и специалист по въпросите на бежанците, е призована да се яви в края на този месец, "за да бъде изслушана по обвинение в публична защита на терористичен акт, извършена чрез комуникационна услуга онлайн".

Според документа деянията, в които кандидатката за евродепутат е обвинена, са извършени между 5 ноември и 1 декември.

"Припомняме, че Рима Хасан ясно осъди още от първия ден деянията, извършени от "Хамас" на 7 октомври, като ги определи като терористични атаки и заяви, че "е морално неприемливо да се радваме на смъртта на цивилни граждани, както от палестинска, така и от израелска страна", се казва в изявлението на партията.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    12 11 Отговор
    Тези отрепки са за претопяване. Не стига, че ги хрантутим с данъците си, ами и не могат едно споразумение с Израел да сключат... или по-скоро не искат, щото след това ще трябва сами да си градят държава. Имаха Газа под египетско управление и Западния бряг под йорданско. Арафат се премяташе от хълбок на хълбок и гостуваше на Бае Тодар и останалите от Източния блок. За държава и дума не обели на "окупираните" от Египет и Йордания територии... Паразити!
  • 2 Че Фот

    11 7 Отговор
    Само на нас чефотите е разрешено и се поощрява от западните демокрации избиването на цивилни граждани. Ама има останали още около милион и половина за избиване, и разчистваме територията.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ...

    11 2 Отговор
    Европа се оцигани тотално.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 печкар от Биркенау

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Че Фот":

    скоро ще си на СПА процедури
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: