Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Април, 2024 13:04 1 919 100

Логическо противоречие: Русия е отворена за диалог, но Русия няма да преговаря за нищо

  • euvsdisinfo-
  • война-
  • мир-
  • русия-
  • украйна-
  • руски терористи-
  • путин-
  • владимир путин-
  • преговори-
  • володомир зеленски-
  • зеленски-
  • противоречие

Руските пропагандисти сториха това, което умеят най-добре: заложиха на изкривената си като по Оруел реалност, в която войната означава мир, а окупацията – освобождение

Логическо противоречие: Русия е отворена за диалог, но Русия няма да преговаря за нищо - 1
Снимка: EUvsDisinfo

Мирът и услужливата памет (Peace and sudden memory improvement)

Седмицата поднесе неочаквани предизвикателства пред кремълските манипулатори на информация и перачи на дезинформация. Наложи им се хем да поддържат инерцията в безсрамното очерняне на Украйна и Запада за атентата в „Крокус Сити Хол“, хем да обясняват целия низ от логически противоречия в наративите на Кремъл за мира. В крайна сметка пропагандистите сториха това, което умеят най-добре – заложиха на изкривената си като по Оруел реалност, в която войната означава мир, а окупацията – освобождение.

Стремеж към мир – само на думи

От самото начало на руската инвазия в Украйна преди повече от две години, рупорите на руската пропаганда системно прокарват всякакви подвеждащи наративи за мира. Големите приказки на Кремъл за мир обаче не са нищо повече от празен пиар трик, тъй като реториката за мир служи на Русия единствено за поддържане на войната ѝ срещу Украйна. Така преди около седмица Швейцария обяви конференция на високо равнище за справедлив мир в Украйна, която ще се проведе на 15-16 юни край Люцерн. През последните две години дезинформационните медии използваха темата за мира единствено като опит за отвличане на вниманието на света от това, което Кремъл прави в Украйна. В действителност Русия желае мир само на думи и продължава да сипе бомби по украински цивилни цели. Същевременно Украйна работи усърдно с международните си партньори и световната общност, за да постигне справедлив и устойчив мир, основан на „формулата за мир“ от десет точки, предложена от президента Зеленски през октомври 2022 г.

(Не)отворена за диалог

Сега брокерите на руска дезинформация се стремят да размият картината и да дискредитират всеки легитимен опит за постигане на мир. Те усилено набиват мантрата, че всеки разговор за решения без руско участие е безсмислен. Наслушахме се на подобна реторика и около срещата в Джеда – така че не е чудно, че някои официални руски представители проявяват фриволност относно възможността да се ангажират с темата за мира. Кремъл подсили своя дезинформационен наратив с добре познатия трик „да обвиним Запада“ и се оплака от коварен заговор на Запада да измами Русия и от това, че Западът се готвел да постави ултиматуми на Кремъл. Ето така за Москва две неща могат да бъдат верни едновременно – че Русия е отворена за диалог и че Русия няма да преговаря за нищо. За разговори естествено са нужни най-малко двама участници. Цялостното отношение на Русия по темата досега обаче, включително несекващото оплюване на Украйна и атаките с дронове и ракети срещу украинска цивилна инфраструктура, предполагат, че желанието на Русия да участва в смислен диалог не е автентично.

Стари алтернативи на нов глас

Идеолозите на руската дезинформация сякаш разбират, че това може да не е достатъчно за изграждане на имиджа на Русия като образцов миротворец за пред нейните глобални партньори. И точно в този момент паметта им внезапно стана услужлива. Главните манипулатори на Кремъл първо извадиха от нафталина дезинформационните твърдения, че руско-украинските мирни преговори от 2022 г. можеха да донесат мир, ако не се бяха намесили англосаксонците. Без съмнение това представлява цинично разменяне на ролите агресор – жертва и представяне на Украйна като войнолюбивата страна. Не по-малко важно е също как Путин внезапно преоткри собствените си имперски призиви към Украйна от 2022 г. „да приеме новата геополитическа реалност“ – т.е. да приеме, че Русия може – и ще – анексира териториите на своите съседи. С това Кремъл прави откровен опит да отвлече вниманието на света от предложенията за справедлив и устойчив мир, представени от Украйна. Всъщност в дезинформационната мрежа на Кремъл украинските предложения получават отразяване „а ла Навални“ – т.е. те не се споменават, дори мимоходом.

Внезапно преоткриване

В друг случай на внезапно опресняване на паметта, дезинформационните трубадури на Кремъл преоткриха позицията на Китай за политическо уреждане на кризата в Украйна от февруари 2023 г. След последните събития идеолозите на Кремъл изведнъж започнаха да възхваляват този документ като единствения път напред. Парадоксално е как 14 месеца по-рано, когато китайските идеи бяха представени за първи път, руската дезинформация им обърна малко внимание, а сега се опитва да убеди публиката си, че украинските идеи за справедлив мир са несъвместими именно с китайските предложения.

Търсене на терористи

И накрая, на вътрешния фронт – в самата Русия – мирът е последното нещо в дневния ред на теоретиците на конспирацията. Измина близо месец от атентата в „Крокус Сити Хол“ край Москва. Контролираните от Кремъл медии се възползват от трагичното събитие за прокарване на безсрамни лъжи. Фокусът тази седмица падна върху необоснованото свързване на Украйна с атентата – в частност върху опита да бъде заблудена испаноговорящата аудитория. Кремълските медии вече представят „участието“ на Украйна като безспорен и общоприет факт и се стремят да дискредитират Украйна като слуга на тероризма, играеща по свирката на коварния Запад. Те пренебрегват факта, че Ислямска държава (ИД) хем е поела отговорност, хем е предоставила потвърждаващи доказателства. Руските издания се опитват да обяснят тази неудобна истина като непрекъснато повтарят, че ИД е инструмент в ръцете на Украйна. Но колкото и насилствено изтръгнати самопризнания да използва Кремъл като „доказателство“, ние няма да се оставим да бъдем измамени.

EUvsDisinfo/ превод: Представителство на Европейската комисия в България


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 32 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малко ли е

    39 9 Отговор
    Осем години Минските, и излагацията Истанбул. С кого да преговарят?

    Коментиран от #46, #80, #87

  • 2 малиии

    7 17 Отговор
    Колхознята , месете питките ... 🤭😁
  • 3 Ото фон Бисмарк

    39 14 Отговор
    Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе.

    Коментиран от #22, #36

  • 4 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    17 30 Отговор
    Нормално за фашисти .На Путлер дните са му преброени
  • 5 тато

    26 10 Отговор
    по голяма тъпня от колажът ви НЯМА!!!!!!! то бива кукавици, ма ващо е не смехотворно ми жално! никъв шанс тая шлиокавица да я изчета.....само хейт вас!

    Коментиран от #19

  • 6 КОТарАК 🐱

    9 28 Отговор
    РФ е едно недоразумение на картата , експлоатиращо азиатските народи в територията , заграбващо ресурсите им! Европа не е експлоатирала така Африка преди стотици години

    Коментиран от #12, #94, #96

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Путин-Боклук

    9 23 Отговор
    Не логическо противоречие, а руска шизофрения.
  • 9 Гаглей

    7 22 Отговор
    Еми като президентът им е шизофреник нормално
  • 10 Леле , Денисе

    10 3 Отговор
    Ти нги ба м@м@т@ ..🤭

    Коментиран от #13, #27

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Айде сега

    21 4 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК 🐱":

    Кажи за демократичните американски щати чии земи са окупирали и защо са натискали собствениците на земите в резервати(

    Коментиран от #16, #17

  • 13 ДениЗзззНПО

    21 2 Отговор

    До коментар #10 от "Леле , Денисе":

    Е перача на дезинформация. Хахаха.
    "Представителство на Европейската комисия в България"???? Намерил кой да цитира джамазлията.

    Коментиран от #43

  • 14 Грантов78к

    12 2 Отговор
    Как беше на курса за дезинформация на истината? Подплатиха ли ти патурите?
  • 15 Шерлок Холмс

    7 15 Отговор
    Русия винаги е била Великоимперска Държава. Нейната позиция винаги е била откъм позицията на силата. Няма никакво съмнение кой разпали тази война и кой е виновен за нея - само и единствено Путин.

    Коментиран от #20, #47

  • 16 КОТарАК 🐱

    0 8 Отговор

    До коментар #12 от "Айде сега":

    за да ги хранят без да работят/ понякога и взимат някой в Холивуд-Киану Рийвс!!
  • 17 Шерлок Холмс

    6 12 Отговор

    До коментар #12 от "Айде сега":

    А хайде сега и ти да кажеш - какво са сторили братушките ти начело с Ермак в Сибирския Каганат? А по късно - какво са вършили в Кавказ? Има една прекрасна новела на Лев Толстой - Хаджи Мурад се казва, и дава много ясна представа за "мирната" същност на Русия!

    Коментиран от #61, #64

  • 18 защо

    5 12 Отговор
    "Руските пропагандисти сториха това, което умеят най-добре"
    Да, ама не знаят, кой им стои насреща!!

    Коментиран от #24, #29

  • 19 ха ха хааа

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "тато":

    Най-нормално е , когато не ти идва в бимбарицата нищо , да направиш - трът .. 🤭

    Коментиран от #53

  • 20 ЗНАЕШ

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Шерлок Холмс":

    ЧЕ ШЕРЛОК ХОЛМС Е НАРКОМАН-НЪЛ ТЪИ---А НА ТЯХ ВЯРА НЯМА

    Коментиран от #31, #65

  • 21 така е

    7 10 Отговор
    Путин падна жертва на собствената си хибридна пропаганда. Повярва им, че е фактор и че нещо на този свят зависи от РФ.

    Коментиран от #38

  • 22 Бисмарк е прав, но

    8 11 Отговор

    До коментар #3 от "Ото фон Бисмарк":

    говори от позицията на по-слабия. Тогава Русия е с няколко пъти по-многобройно население от Германия и човешкият фактор е с по-голяма стойност в армията. Сега РФ е с 146мил.население срещу почти 1млрд. от НАТО. Тия които помагат на РФ няма да отидат с войски на украино-руския фронт да спасяват Путин от лошото НАТО.

    Коментиран от #32

  • 23 Град Козлодуй

    5 11 Отговор
    Точна Статия господин Джамбазов
    Путин е Сатрап и Диктатор Който Унищожи Руския Народ
  • 24 ХОЛИУУД

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "защо":

    ТАКА Е НЕ ЗНАЯТ
  • 25 шааа

    8 2 Отговор
    точно пък този "автор" да говори за пропаганда си е изврение отвсякъде. то май все такива ги подбират във фракти
  • 26 Един

    4 6 Отговор
    Кривата реалност и пропаганда на рашистите.
  • 27 Майсторът 🐷 на Илюзиите

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "Леле , Денисе":

    Ех, това хоум мейд русофилите колко сте интелигентни, начетени и природно културни! А може би е по правилно да се каже "сделани в Болгарии"?

    Коментиран от #52

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 тато

    4 2 Отговор

    До коментар #18 от "защо":

    и кой им стои насреща , че нещо се обърках...? ТИ ЛИ СИ? ахахах палячоу тва не ти е делта форс на компа!
  • 30 Копейка

    3 7 Отговор
    Защо не одобрихте снимката в предишната статия в която броим рублите -
    Броим с братовчеда и с колегите хонорара от Путин, който ни плаща, за да пишем истината за измамниците от Продължаваме Промяната и всички псевдоатлантици, които им дадоха властта, за се гаврят с народа. За сведение на еугЛена Бориславова и фактчекърите на Прокопиев взехме общо 44 000 000 рубли. По 4 000 на ден! Капка по капка - вир, скоро и язовир “Копринка”. 💰💸👇👀

    Коментиран от #39, #44, #57

  • 31 Шерлок Холмс

    3 3 Отговор

    До коментар #20 от "ЗНАЕШ":

    Ех колко русофилско - когато няма аргументи - псуй и обиждай наред!
  • 32 Гошо

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "Бисмарк е прав, но":

    А па тия от НАТО пък ептен
  • 33 Дъното

    2 0 Отговор
    е някъде мнооого нагоре
  • 34 az #СВО

    8 3 Отговор
    Извънредно!

    Появи се видео, на което руска инженерна машина прокарва коридор в минно поле край Авдеевка.
    При тази й дейност е ударена с 5 броя ПТРК и FPV дронове, както и от артилерийски огън.

    Въпреки попаденията, повечето от които преки, руската машина продължава своята работа!

    Механик-водачът е получил контузия, но е продължил да изпълнява бойната задачата и е жив.

    Коментиран от #37, #41, #49, #50, #73

  • 35 тато

    5 0 Отговор
    аууууу това квичене всеки ден става все по-силно и все по неадекватно....истиски мехлем за душата ми !!!! явно руснака верно ги пердаши нацитата яко по фронту!!!
  • 36 А бре

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ото фон Бисмарк":

    Казал го е ,но в други времена,бре. Ситуацията сега е коренно различна.
  • 37 тато

    8 0 Отговор

    До коментар #34 от "az #СВО":

    ахахахах гледах я , беха я облицовали с подцинкована тенекия....ахаха с туй тенеке им разказаха играта на модерните натовци ....смех голям!!!

    Коментиран от #42

  • 38 БПФ

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "така е":

    А такива СОП-ове като тебе още вярват, че Русия е изолирана дипломатически, срината икономически, руснаците ядат камъни, а войниците им с ебият с лопати. Нали бе, СОП-чик?
  • 39 Кооейка

    3 4 Отговор

    До коментар #30 от "Копейка":

    Вече сме за еврото!Едно € е 1134 копейки!
  • 40 АРЕС Z

    5 4 Отговор
    Със кравари,терористи и фашисти НЕ се преговаря,те само и единствено се избив..... Владимир Путин .

    Коментиран от #60

  • 41 ХА ХА ХА ХА хи хи хи хи хи

    5 8 Отговор

    До коментар #34 от "az #СВО":

    Руската пропаганда кърти: Ватенка сам отишъл в болница с пробита от HIMARS глава. Доказателство, че орките спокойно си живеят и без глава.
  • 42 az #СВО

    5 2 Отговор

    До коментар #37 от "тато":

    Не, гледал си видеото с оня танк в Красногоровка, дето разката ВСУ, без нищо да могат да му направят.

    Това е друг, нов случай
  • 43 Леле , Денисе

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "ДениЗзззНПО":

    Ако искаш истината , слушай само Соловьов .. 🤭😁
  • 44 еврофанатик

    3 3 Отговор

    До коментар #30 от "Копейка":

    ти от карлуково ли идваш или от розовата къща в канзас....?!
  • 45 Копейка

    2 2 Отговор
    На нас ни казаха, че сме утрепки!
  • 46 Хе хе

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Малко ли е":

    Между минските и сегашната война и окупация няма никаква разлика и в двата случая руснаците се опитват да се налагат.
  • 47 т-п трол соросоиден

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "Шерлок Холмс":

    Таи война, е като всички предишни за Крим: Русия иска да получи (в случая да запази) достъп до Черно море и флот, а франски галфони и наглосаксонци (в случая и кравари) ходпомажат противника, вместо да водят открита война. Руснаците са ходили до Берлин и до Париж, може би е време да наминат към Лондон. Ще им държи влага поне едно 100г, и после пак някой с не много умствен багаж ще пробва да им отреое достъпа до Черно море.

    Коментиран от #51, #58, #78, #90

  • 48 Голия

    0 0 Отговор
    част от хибрида-объркване
  • 49 А бе

    2 3 Отговор

    До коментар #34 от "az #СВО":

    По кротко с лъжите,че вече си повече от смешен.
  • 50 Гледах,го!

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "az #СВО":

    Ватенката в машината бил само с изкълчен крак!
  • 51 Сметах, сметах

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "т-п трол соросоиден":

    Вече трябваше да са в околностите на Вашингтон.

    Коментиран от #69

  • 52 Леле , Денисе

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Майсторът 🐷 на Илюзиите":

    Пренастрой си приоритети ...🤭😁
  • 53 тато

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "ха ха хааа":

    пиши по грамотно, не сме вундеркинти като теб, не ти разбираме ....!

    Коментиран от #66, #82

  • 54 ГУР

    8 3 Отговор
    Да излиза подобна статия от страна, в която официално са забранени преговорите с Русия, означава само едно - вече са клекнали! И както вече написаха преди мен: години, изгубени в измислени споразумения Мински и Истанбулски. Години, в които НАТО громеше държави, а обвиняваше Русия в агресия. Години, в които "обединеният" запад само доказа, че от него нищо, освен марионетка не става. Изпуснахте шанса за преговори още в началото на войната под натиска на БДжо. Сега ще чакате Русия да каже кога и при какви условия ще преговаря. А вие какво очаквате? Украйна от 1991-а? Пийте си хапчетата и се учете от историята.

    Коментиран от #59

  • 55 Марш

    8 2 Отговор
    Не, джамбазке - логическо противоречие е, че укpoпите уж искали да "преговарят", ама преди това Русия да си изтеглела армията ??? НИКОГА във военната история не се е случвало подобно нещо - едната армия, и то тая, дето побеждава, да изостави завоювани позиции, само за да ЗАПОЧНЕ преговори !!! Да не говорим за това, колко пъти 404 и кукловодите и излъгаха Русия !!! Последният случай бе от 22-ра година, когато на базата на подписаните в Истанбул споразумения, руснаците се изтеглиха от околностите на Киев. И зеленски отново излъга, отново по заповед от Лондон и Вашингтон.

    Затова оттук нататък преговори ще се водят само при условията на Русия,а ако не - укропия ще бъде заличена. А джамбазката като го вкараме в Пазарджишкият, там че му откъртят предните зъбки, за да не може да хапе, докато лaпa.
  • 56 Джамбазов

    6 2 Отговор
    Що за простотии ръсиш. Отваряй си ушите ако искаш да разбереш какво казва Путин. Ако не искаш да го слушаш за къв го се опитваш да го преразказваш. Вие подлогите на краварските ф..ъш..кии сте толкова подли ,че е трудно да се опише. Какво искате , да ви подарят победа ли, няма да стане. Играта е на кило кръв и метър кожа.

    Коментиран от #75, #77

  • 57 Копейко

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "Копейка":

    Власт ще видите през най кривия макарон на вселената.
  • 58 Боса ошанка

    3 4 Отговор

    До коментар #47 от "т-п трол соросоиден":

    След Балтийско и Черно море стана натовско!
    Жик так.
    Кажи на митрофаня да ви измисли нещо друго.
    Или отивай да градиш диги в Уралско,че натовските бобри ги изядоха.
  • 59 Войната я започна Русия.

    3 6 Отговор

    До коментар #54 от "ГУР":

    Ще свърши, когато САЩ решат.Русията е вече е трета ръка държавица.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Бисмарк

    3 4 Отговор
    Нито един договор с Русия не струва и хартията на която е написан.
  • 63 Механик

    6 1 Отговор
    Абе, туй-онуй, пропаганда да върви по "правилните медии". А инак, руснаците си вършат работата и то много добре.
    Побъркват зелените жиндърляци, дето изповядва евро-аталантически ценности. Пък О-краина се стопи .

    Коментиран от #70

  • 64 само Хоумс

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Шерлок Холмс":

    ми като знаете колко е мирна...що се врете там дет е греда и то всеки път така...последния път гледахме 45г руски филмми, явно ви влече пак на там...не мога да си го обясня това. Ако не сте готови за истинска война , къде си ги мерите алоу....ония с туй се раждат и с туй умират......и при нас беше така в соца....воената подготовка почваше от деца по летни лагери ...с кой ще се биете бе мърди....то това не кът на компа....., ония ако се ядосат , че пукнат цяла европа...е там ръмжете още , само дето като се позьадави с кръв мецана, няма няма......и да искате ще е късно тогава...ако вече не е. За 15 000 у донецк гледаш ли ко става сега ....е ако можеш да мислиш ще се сетиш кво ни очаква и това е само началото. ако си мислете че те така ще се свърши .....мечти мечти....ще се м-е!

    Коментиран от #88

  • 65 Любопитния

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "ЗНАЕШ":

    Я НИ КАЖИ ТИ КОЙ СИ И КАКВО ЗНАЕШ??!!
  • 66 ха ха хааа

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "тато":

    Разбирам , че в землянките сте затруднени , но как по-грамотно да го напиша , за третокласници ?!
  • 67 az #СВО

    0 1 Отговор
    Интересно!

    На новата партида Т-80БВМ, предадена на руската армия, образец 2023 г. са забелязани стандартни фабрично монтирани системи за заглушаване на дронове "ZИП" от петербургския научно-производствен център "РКИС".
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Селяка

    4 1 Отговор

    До коментар #51 от "Сметах, сметах":

    Не ти е точно сметалото.Иди при Митрофанова да видиш какво сметало ще ти даде.
  • 70 Трета година срам и позор.

    3 3 Отговор

    До коментар #63 от "Механик":

    500 хиляди руски майки питат къде са им синовете.500 хиляди руски вдовици питат къде са Ладите и учат китайски.Търсят кой да замести Ванка,останал завинаги в танка.
  • 71 Баце,объркал си се и лъжеш.

    2 4 Отговор

    До коментар #68 от "Бацето":

    Няма такъв документ.Зс две години Раша вкара две държави в НАТО,а 8 са кандидати за членство в НАТО.
    Издишаш.

    Коментиран от #79

  • 72 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "Бацето":

    Дай инфо...дай линк...да видим къде има подпис...
  • 73 Смотльо,

    0 3 Отговор

    До коментар #34 от "az #СВО":

    Това видео си го "гледал" само ти.
  • 74 ХАХА

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Бацето":

    Фантазираш.Илинси с.бъркан.
  • 75 Ленинов

    3 1 Отговор

    До коментар #56 от "Джамбазов":

    вие ни направихте от неутрални евроатлантици в путинисти, култивирате ни и в момента с тая недъгава пропаганда! това е истината събудете се от виртуалният сън, че когато ви събудим ние вече ще горим ЗАЕДНО!!!!!! боли ма ку-а за русланд, за укрия още по.......там всичко е ватенки ....колкото вие сте Европейци, толкова и те не са руснаци..... !
  • 76 Атеш айдар марийка джамбаз

    2 2 Отговор
    Нов рекорд, руснаците пратиха под земята 664000фашисткиурки(80000 за 2024г.)
  • 77 усс.ран русофил

    1 1 Отговор

    До коментар #56 от "Джамбазов":

    Е нали уж за два дня?? Руснаците пак ме излъгаха!
  • 78 Наивник

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "т-п трол соросоиден":

    Нека сега да тръгнат за Париж или Лондон,след като са били там,та да видиш само какво ще се случи!От Париж и Лондон ще отидат до Москва и по вече никога няма да им се наложи да ходят,"щастливецо"!!
  • 79 тато

    5 1 Отговор

    До коментар #71 от "Баце,объркал си се и лъжеш.":

    боли я раша кой е в нато и кой не, неграмотник, всичко опира до едни ракетни системи дето им викат щит , ама са си нападателни......всеки който допусне такива системи в двора си , ще бъде поразен от същите такива ама руски..., толкова сте се омотали от упорки ........
  • 80 Тоа па

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Малко ли е":

    И кой не спазваше Минските споразумения? Всички тролове излизат с тази опорка, но никои не е запознат нито със споразуменията нито с тяхното неизпълнение! Много интересно защо се налагаха санкции на Россия за неспазване на споразуменията, след като Украйна не ги била спазвала!
  • 81 Хахаха

    2 2 Отговор
    Няма никакво значение какво пишете всички знаят че историята се пише от победителите кой крив кой прав накрая ще се разбере сега каквото и да се дрънка е без значение хахахаха

    Коментиран от #85

  • 82 Знаем,знаем

    1 1 Отговор

    До коментар #53 от "тато":

    На вас когото нещо не ви изнася,винаги се правите на неразбиращи.

    Коментиран от #84

  • 83 Химлер

    2 0 Отговор
    На защо ги четете тези комунистически писанки? Това сине чиста лъжа. Мошеници!
    Ще четете само американска информация.
    Това е 110%истина. Те,хората не лъжат!
  • 84 и ние знаем

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Знаем,знаем":

    че вие винаги всичко знаете имаси хас, само незнам за кът се омажете все нас търсите да ви управяме бакиите!! ма то знаене и можене са различни неща!
  • 85 Смешко ли си или фейса ти е такъв

    0 1 Отговор

    До коментар #81 от "Хахаха":

    Историята е факт в минало свършено време и някои шизофашисти путлеристи се мъчат да я прекрояват.
  • 86 Хахахахаха

    1 1 Отговор
    Смешник
  • 87 да бе

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Малко ли е":

    при минските споразумения, вашата матушка отказваше да участва в тях, защото не била страна. отричаше наличието на руски военни в донбас и крим, отричаше сепаратизма, отричаше всичко, което я свърваше с тези процеси. така че тази мантра може да върши работа за немислещите й почитатели, но за нормалните хора е очевидна измама
  • 88 Шерлок Холмс

    1 3 Отговор

    До коментар #64 от "само Хоумс":

    Не ти дочетох пасквила, щото към средата заспах! Единствения който се вре и се навре баш където му е мястото е Мада ти Раша! Я кажи, къв го дири значи в Украйна? Все голем го вадите ама мек. Две години и половина! Европейските държави подкрепят Украйна с под 1% от БНП и Непобедимая заора яко. Обаче русофилска уста пуста - голема. Та Мецана, та Медвьожък - вах и проскубания шушляк!
  • 89 Ало

    1 0 Отговор
    В тази медия истински генииии.
  • 90 Шерлок Холмс

    1 2 Отговор

    До коментар #47 от "т-п трол соросоиден":

    Я се успокой бе, да не изтрещи байпаса! Зад Лондон ще идат! Лондон винаги ги е дрънкал като маче у дирек. Да ти припомня ли нерадостния резултат от Кримската война? А до Берлин без западна помощ щяха да идат... ама друг път. Са като гледам - две години и половине позорище. Ако не се беше намесил Тръмп да ги спаси, до тук щяха съвсем за смех да станат.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 А бе

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "Бацето":

    Защо не си го положиш този документ някъде на по тъмно и по топло място
  • 93 Отреазвяващ

    0 0 Отговор
    Следващият път, когато се представят такива статии е добре да се маркират-цветно,с друг шрифт.Пълна глупост,загуба на време да се чете.
  • 94 Отреазвяващ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК 🐱":

    Котарак ли си ,котак ли си ,котан ли си-ориентирай се.Или много ,,мацесто" е тук.
  • 95 Логично Противоречие

    0 0 Отговор
    е декрета на Радата да не се водят
    преговори с Русия .

    Кой в историята на света иска преговори
    без участие на другата страна ?
    Недодялана PR
  • 96 Съгласен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "КОТарАК 🐱":

    А кой експлоатира Украйна и Европа
    в момента ?

    “ Войната в Украйна е най добрата инвестиция
    за US “ Сенатор Греъм
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: