Last news in Fakti

18 Април, 2024 08:51 2 622 28

Пациентка: Частна болница издаде епикриза за оперативна интервенция, без такава да бъде извършена

  • частна болница-
  • епикриза-
  • фиктивна операция

Разписани са четири инжекции, поставени след ЯМР, нямам такива. Нямам и дискова херния, но д-р Балев иска да ми прави операция, каза Милена Стефанова

Пациентка: Частна болница издаде епикриза за оперативна интервенция, без такава да бъде извършена - 1

Лекари от отделението по неврохирургия в частна болница в Бургас са издали епикриза на своя пациентка, в която е упоменато, че ѝ е направена оперативна интервенция, без такава да бъде извършена.

Това твърди потърпевшата Милена Стефанова, съобщи Нова телевизия.

"Искам да апелирам хората да проверяват документацията си и когато има нередности, да сигнализират. В моя случай, според епикризата, ми е направена ендоскопска операция. Описано е, че съм била с венозна анестезия. Нямам направена подобна интервенция. Нямам рани, нито шевове, нито отпред, където може да се влезе през 6 мм отвор, който е описан. Това е точене на НЗОК, измама за много пари", разказа жената.

За три дни е получила една инжекция-блокада с лидокаин.

"Първите ден и половина след нея имах леко подобрение, впоследствие нещата много се усложниха, а болките ставаха непоносими. Нямах такива преди да постъпя в болницата. Разписани са четири инжекции, поставени след ЯМР, нямам такива. Нямам и дискова херния, но д-р Балев иска да ми прави операция. Имам намерение да търся правата си по съдебен път", сподели тя.

Директорът на болница "Сърце и мозък" д-р Лидия Стефанова посочи, че е изненадана от казуса.

"Не е проведен предварителен разговор с мен, не са се произнесли компетентните институции. Това е опит за провокация, никога не сме извършвали фалшиви операции. Институциите ще излязат със становище след подаден сигнал. Това е единственият законово уреден начин. Преди това няма как да се разбере каква е истината. Пациентката не е направила опит да осъществи контакт с нас, за да изясни ситуацията. Тя причини достатъчно неприятности по време на престоя си, психиатър се е произнесъл, че е на тежки психотици", заяви тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    55 2 Отговор
    Това е ежедневие. На сестра ми и писаха че и са правени томограф, ЕМГ и още такива. А нямаше нищо такова. Но си мълчим, защото утре пак зависим от същите хора. А болниците само до прибират парите и гледат да те изпратят да мреш в къщи.
  • 2 Слава на Евроатлантическа България

    39 8 Отговор
    Всичко в Евроатлантическа България е така - правят ни гей паради, без да има гейове

    Коментиран от #18

  • 3 Даниел

    46 2 Отговор
    Липсата на доверие към институциите прави спазването на каналния ред безмислено и невъзможно!
    Когато е издадена епикриза за направено лечение,а такова не е извършено няма никакво значение какви лекарства пие човек !

    Коментиран от #5

  • 4 Ихааа

    44 6 Отговор
    На жената и направили операция без да знае. Не че са я правили, ама е заради изборите. Политическа поръчка срещу шефката на болницата. Тая шефка Бие Баце по наглост. Нашето здравеопазване е дойна крава с хиляди цицки.
  • 5 Даниел

    44 2 Отговор

    До коментар #3 от "Даниел":

    И още нещо:дали след като знаят в болницата за психичното състояние на жената не са решили,че е “точния”пациент за популярна схема на всички частни здравни заведения?
    Защо частните болници черпят от държавния ресурс,след като пациента си плаща всичко?
  • 6 Иван

    34 2 Отговор
    Правят го - на практика са - като алчни лешояди - то наистина са добри професионалисти, обаче то и аз съм професионалист и Жан-Пол Белмондо е професионалист и всеки е професионалист, какво искат - всеки ден по 1000 лева, аз съм разочарован от такова отношение - ние сме трудови хора, колко пари мога да създам - за да прехвърлим и на лекарите, все пак е икономика, ставам сутрин - работя, това е което мога да направя.

    Същото е и при съдиите и другите - седят по цял ден на бюрото и - дай.

    Лекарите трябва да се освестят малко, на мен са ми искали със сериозни проблеми имах - да им дам пари.
  • 7 Българин

    30 1 Отговор
    Това в БГ е ежедневие и наглостта на бялата мафия се увеличава.
    Да не попадаш в омагьосания кръг на БГ здравеопазването-резултата е :ошушкват теб и здравната каса .
  • 8 Алоооо

    44 1 Отговор
    Директорката на болницата не е ли наясно, че не трябва да изнася публично информация за диагнозите и здравословното състояние на пациента??? Що за грубо нарушение на закона? Как така си позволява да казва, че пациентката имала психически проблеми? Ето още една причина жената да ги съди! А пък тази болница.... Сърце и мозък, абе, нещата там е хубаво да се проверят от различни институции.

    Коментиран от #11

  • 9 Нали

    27 0 Отговор
    искахме частно здравеопазване. Да ама то се финансира и от държавата /НЗОК/. Ако здравеопазването е изцяло грижа на държавата и здравните работници са с добро щатни заплащане няма да има такива случаи и ще се провежда профилактика за да се намали заболеваемостта. Какво е това здравеопазване когато лекарите имат интерес да има повече болни хора. А ако няма такива ще ги лекува само на хартия и ще този пари от касата.
  • 10 Наблюдател

    33 1 Отговор
    Синът ми от миналата година е лекар специализант в частна болница и въпреки ,че завърши с отлична диплома е силно разочарован от системата на здравеопазване като цяло.Точене,точене и точене,нищо не е насочено към здравето на хората или ако е ,то е с много малки изключения.Според него държавни болници фалират защото не точат здраво,както това се прави от частните болници.Ненужни операции,напълно безсмислени изследвания,пациенти влезли за преглед по отделения и кабинети се изписват ,че са минали през спешното,само и само да се теглят повече пари.Срамно и безотговорно и всичко тръгва от главата надолу.Това се знае от всеки министър и от всяко медицинско лице,но никой нищо не прави просто защото явно всички крадат.

    Коментиран от #14

  • 11 Дори

    27 1 Отговор

    До коментар #8 от "Алоооо":

    Дори обижда в Ефир пациентката в психо заболяване тая Директорка не е Човек
  • 12 Хасковски каунь

    10 5 Отговор
    Българинът трябва да "преметне" някого за да спи спокойно. Крадливо племе сме
  • 13 УСА боклук

    12 0 Отговор
    Лична здравна книжка!!!! На хартиен носител и електронен. .
  • 14 А ти, драги, какво друго очакваш?

    12 8 Отговор

    До коментар #10 от "Наблюдател":

    Лекарите играят според правилата, установени от политиците.
    Такива са правилата, така играят.
    След като стадото овце, наречено събирателно "български народ" търпя Боко 12 години и пеперастите още 2-3, да не говорим за предишните, то същото това стадо си го заслужава.
  • 15 Павел пенев

    19 3 Отговор
    Това не са лекари а алчни изроди мафиоти. Точно затова ги бият циганите, които имат по силни емоции за справедливост.
  • 16 клиентката - ПАЦИЕНТКА ОТКЪДЕ ЗНАЕ КАКВО

    1 19 Отговор
    И Е ИЗВЪРШВАНО КАТО Е БИЛА ПОД УПОЙКА , А И ПО ЗАКОН ДЕТЕТО Е НА МЪЖО И , КАКВОТО И ТОЙ ДА ГОВОРИ !

    Коментиран от #21

  • 17 Краси Марков

    22 1 Отговор
    "Тя причини достатъчно неприятности по време на престоя си..."
    Предлагам пациенти да не посещават в бъдеще болницата "Сърце и (без) мозък" в Бургас, за да не причиняват повече "неприятности" по време на престоя си.
  • 18 Павел пенев

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Слава на Евроатлантическа България":

    Не си прав за гей психопатите. У нас те са живи пед.....си.
  • 19 Това е решението!

    21 0 Отговор
    Електронна здравна карта от пластика с чип като банковата с актуална снимка като в Германия! Без нея лекарите да не могат да вписват каквито и да е процедури и манипулации нито да източват здравната каса!
  • 20 Доктор ОХ сърби

    19 0 Отговор
    Алчната и крадлива "Бяла мафия" се грижи само за себе си а не за ПАЦИЕНТИТЕ . При определяне цените на услугите от НЗОК , се създадоха условия за тотални кражби от парите на касата. Масово се пишат манипулации ,които не са извършени, хоспитализации ,който не са се състояли, извършват се безмислени манипулации , без да има нужда. Трябва само да има ЛИЧНИ ДАННИ на виртуалните пациенти които се вземат от медицинските картони. Всичко се знае а Прокуратурата и МВР мълчат, щото гарван гарвана око не вади.
  • 21 6нтщ5ж

    15 1 Отговор

    До коментар #16 от "клиентката - ПАЦИЕНТКА ОТКЪДЕ ЗНАЕ КАКВО":

    "Нямам рани, нито шевове, нито отпред, където може да се влезе през 6 мм отвор, който е описан. " - казва пациентката. За да ти е направена някаква интервенция, трябва да е останал мъничък белег от нея, кожата не зараства с магия, нали.
  • 22 Дика

    10 1 Отговор
    Накрая да не излезе болница "Без сърце и без мозък".
  • 23 12345

    9 2 Отговор
    Затова никакво частно, освен занаятчии, дребни и средни производители,земеделци и то без държавно субсидиране.А колкото до болниците.Атестация на лекарите и задължителна обратна връзка за качеството на получената медицинска услуга и помощ за конкретния лекар от всеки изписан пациент.Тогава на които са се доказали като лоялни и качествени кадри да им се вдигнат заплатите подобаващо.А на тези които не стават,дори трябва да им се забрани да практикуват.Всичко са го обърнали на бизнес.И не е само тук.
  • 24 Така

    15 1 Отговор
    На колко хора слягат стенд на сърцето без да имат нежда. Точат здравната каса а на никой не му пука за хората.
  • 25 Парадокс Бг

    12 1 Отговор
    Това изказване на Директорът на съответната болница издава тотален Непрофесионализъм:" Тя причини достатъчно неприятности по време на престоя си, психиатър се е произнесъл, че е на тежки психотици." Как ще казва жената на какви лекарства била, това е лекарска тайна. А това, че е източена здравната каса без да е правена манипулация е престъпление.
  • 26 Тома

    5 0 Отговор
    Ами нали знаете на кого са тези частни болници.Какво се чудите след като крадат милиарди от здравето на хората
  • 27 Пациент на Болница "Сърце и мозък"

    12 2 Отговор
    Всички лекари в тази болница са пълни некадърници и за нищо не стават. Особенно тази коза Лидия Стефанова. Тя не е никакъв доктор , а един търгаш от когото нищо не става. Призовавам жителите на Бургас да не посещават тази болница и да не разчитат на лечение в нея. Там всички са пълни некадърници
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове