Last news in Fakti

18 Април, 2024 08:14 2 531 15

Дондуков 2 - "златната клетка" за политическото бъдеще на Радев

  • румен радев-
  • президент-
  • партии

Президентът няма полезен ход, който да го превърне в значима партийна фигура

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентството се оказа "златна клетка" за политическите амбиции на Румен Радев извън Дондуков 2. Моментът за създаване на нов политически проект бе изпуснат фатално, но и да беше се състоял, шансовете му за значим успех нямаше да са особено сериозни. Такъв проект би имал успех, ако лично бъде оглавен от Радев, но това минаваше през предсрочното му напускане на Президентството. А да зарежеш първия държавен пост за сметка на партийно строителство и "омразна партизанщина", не би се приело добре от избирателите.

Дистанционно управляван проект, докато изпълнява функциите на държавен глава, също не би постигнал нищо значимо на парламентарен вот. Резултатът ще е като при също свързвания с Радев проект "Български възход" на генерал Стефан Янев- аху, иху и после тихо. Да чака да изтече вторият му мандат и тогава да се впусне в градеж на партия? Историята, от която населението доказано няма навика да се учи показва, че това е обречена кауза. Справка: Либерален съюз на Жельо Желев и АБВ на Георги Първанов имаха безрадостна съдба, независимо от "историческата" роля на Желев и двата мандата на Първанов.

В допълнение - Радев се скара тежко с БСП, а смяна на председателя на Позитано въобще не означава, че автоматично ще си оправи отношенията с партията. Нищо подобно, особено при условие, че евентуален успех на президента минава през неминуемо погребение на Столетницата и това социалистите напълно го съзнават, колкото и да омаловажават публично опасността. Ако пък излязат, макар и в малка степен, верни и писанията, които засега ще наречем внушения, че Радев се заиграва с ГЕРБ и ДПС, това окончателно ще обезсмисли оставането му на политическата сцена след втория мандат.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ще има ли

    13 7 Отговор
    машинки фалшиви, да изкарат тримата членчета три милиона?
  • 2 Фори

    13 37 Отговор
    Президента ни е шашкънин и платен агент на КГБ!
  • 3 айде пак

    31 10 Отговор
    нескопосни упражнения за сметка на президента!
  • 4 Аква

    27 9 Отговор
    Не подценявай РУМЕН РАДЕВ!

    Коментиран от #9

  • 5 бау бау

    8 20 Отговор
    Пуделчето на Мутрофанима
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Я Я Я Я ДА

    6 10 Отговор
    ПРЕЗИДЕНТ ИЗМАМНИК .............................
  • 9 и кво от това?

    7 13 Отговор

    До коментар #4 от "Аква":

    А защо да не го подценяваме?Да не е завършил Харвард? Обикновен военен оказал се случайно на високия пост. По-скоро назначен за президент от руското разузнаване.Това е Радев.
  • 10 Пьотр Толстой

    7 13 Отговор
    Болгария не за границе. Ние Болгария сме си я купили. Губернатора на Болгарий е Леонид Решетников, който по зло стечение на обстоятелствата е Персона Нонграта в Болгарий и затова управлява чрез болгарския си наместник Румен Радев-Решетников.
  • 11 За сефте

    2 9 Отговор
    да харесам статия на Миленчо......
  • 12 Азия зове

    9 2 Отговор
    С такива гюлета като това никога няма да станем нормална Европейска държава
  • 13 Павел пенев

    7 3 Отговор
    Много тъп коментар с претенции за експертност. Миленчо по добре си копай земята в реални граници.

    Коментиран от #15

  • 14 Цицоманов

    2 8 Отговор
    Че до сега не се ли нагледахме и вече на еуроатлантическите глупотевини и на президента !
    То не бяха тримория, то не бяха мънкания по референдумите дето трябваше да насрочи, тъй като депутатите от глупост гласуваха обратното на това което искаха, та и сега ще подпише още в петък с думите, че отговорността не била негова! Не е твоя ама го набиваш на целия останал народ!
    Тука един куп бунаци го слагат КГБ, руски шпионин, на Митрофанова дружка - пълни глупости и той е един полезен еУроатлантик и туй то!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.