Last news in Fakti

17 Април, 2024 10:23 1 881 11

Дубай се превърна във Венеция: За един ден се изсипаха почти двойно повече от годишните валежи

  • дубай-
  • наводнение-
  • летище-
  • проливни дъждове

Стотици хора са били блокирани в наводнения Dubai Mall, един от най-големите търговски центрове в света

Дубай се превърна във Венеция: За един ден се изсипаха почти двойно повече от годишните валежи - 1
Снимка: БГНЕС

Проливните дъждове засегнаха Обединените арабски емирства. За един ден се изсипаха почти двойно повече от годишните валежи. Наводнени са много улици, първи етажи на сгради, участъци от ключови автомагистрали, което принуди много шофьори да изоставят колите си насред улиците, съобщава Khaleej Times.

"Проливен дъжд валеше в цялата страна през целия ден, което се отрази негативно на услугите за доставка и обществения транспорт. Междуградските автобусни услуги бяха спрени в много емирства, парковете и открити пазари бяха затворени“, се казва в изявлението, цитирано от Фокус.

Международното летище в града спря да приема полети, те се пренасочват към Абу Даби, а властите в страната призоваха гражданите да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо.

"Бяхме в мола, за да хапнем, когато изведнъж сградата се разпадна и над нас шурна вода", разказа за изживения ужас пред Varna24.bg млада жена. Внезапната буря ги хваща неподготвени, пише Фокус.

"Нямаше как да се приберем. Затвориха метрото, нямаше таксита. Пътищата буквално бяха потопени", споделя още тя.

Повечето държавни агенции, както и училища и университети, преминаха към дистанционна работа.

Стотици хора са били блокирани в наводнения Dubai Mall, един от най-големите търговски центрове в света, заради неработещото метро.

Подобни природни бедствия са изключително необичайни за Дубай, тъй като това е един от най-сухите градове в света и тук вали не повече от две седмици в годината, пише Blitz.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Ваню

    14 0 Отговор
    Замина расада.
  • 2 ,земята вижда

    14 8 Отговор
    Какви паразити сме хората и скоро ще ни елиминира чрез климатични аномалии и земетресение

    Коментиран от #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хахх

    13 5 Отговор
    Природно бедствие било. Нали ръсите със сребърен йодид да ви вали дъжд. Човешко бедствие си е това. Когато тръгнеш против природата, тя един ден си отмъщава трайно и завинаги.
  • 5 Хайде сега,

    13 2 Отговор
    кой си е купил от скъпите апартаменти там?
    Май по-скъпи сега ще станат апартаментите по върховерте на планините? Алчност, лакомия, войните,... природата си отмъщава и ще затрие тези паразити, седнали върху планетата и вилнеят!
  • 6 честен ционист

    6 1 Отговор
    Всички крадат дъжда на Ганчо.
  • 7 Чудно ще си живеем

    7 7 Отговор
    По време на виетнамската война американските въздушни сили засяват облаци чрез химикали и вали без да спира с месеци.Това е ФАКТ с който те се хвалят.А сега си представете 50 години по-късно какви са ги измислили

    Коментиран от #9

  • 8 Стоп

    9 0 Отговор
    Некачествено строителство. Ако стане земетресение прехваления Бурж ще се срине

    Коментиран от #10

  • 9 Хаха

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Чудно ще си живеем":

    То във Виетнам и сега си вали. Имат си джунгла хората. А това за дъждовете и руснаците го правят. На 9 май да не вали. Ама нещо са объркали химикала.
  • 10 Кабел

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Стоп":

    Не ги мисли арабите от към некачествено строителство , повечето сгради там са строени от западни компании където не се прави компромис от към качество. А дори и да падне нещо тези имат много трилиони долари така че не е проблем за тях да построят цялата държава отново. Ние да му мислим с хиляди некачествени панелки от миналия век които отдавна са негодни за употреба какво ще правим ако стане нещо с тях...
  • 11 9988

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от ",земята вижда":

    Викаш дъждовете и наводненията ги има от както се появиха хората ?