Last news in Fakti

23 Април, 2021 20:02 1 990 7

Шефът на "Модерна": През 2022 г. ще има излишък от ваксини срещу COVID-19!

  • ваксина-
  • модерна-
  • пандемия-
  • коронавирус

Компанията работи усилено за създаването на по-ефективна ваксина срещу варианти на вируса, която да бъде одобрена за използване в края на лятото или началото на есента

Шефът на "Модерна": През 2022 г. ще има излишък от ваксини срещу COVID-19! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Производителите трябва да се съсредоточат върху производството на колкото се може повече ваксини тази година, но светът ще бъде изправен пред излишък на производствен капацитет следващата година, каза днес главният изпълнителен директор на компанията "Модерна" Стефан Бонсел, цитиран от Ройтерс.

Говорейки на събитие във формат видеоконференция, посветено на производството на ваксини, директорът каза, че допълнителните трансфери на технологии може да нарушат способността за покриване на производствените цели. "Модерна" планира да произведе 1 милиард дози тази година и 1,4 милиарда дози следващата година, каза Бонсел.

"Следващата година ще има излишък от ваксини за хората на планетата", каза директорът.

Бонсел добави, че "Модерна" работи усилено за създаването на по-ефективна ваксина срещу варианти на COVID-19, която да бъде одобрена за използване в Северното полукълбо в края на лятото или началото на есента, предава БТА.

Директорът каза, че компанията "Модерна" води преговори с програмата КОВАКС за предоставяне на ваксини на страни с по-ниски доходи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Себастиан Курц

    3 1 Отговор
    Боко тиквата ще ги изкупи за да прави бизнес сред медицинските среди които са добри подлоги на ДС , Психиатри, патоанатоми, спешни лекари, джипита колко герой на държавна сигурност има сред тях и колко пари присвоиха остава загадка добре потулена от днешния Саддам

    Коментиран от #7

  • 2 факти

    12 2 Отговор
    Виждате ли до къде ни докараха ционистите от Израел и САЩ, това е планувано много отдавна, не се заблуждавайте, че всичко това е дело на природата и е чудо, защото това си е меко казано наивно. Ех, къде си сега, Хитлер.. Ти не беше добър човек, но знаеше защо евреите заслужават това. Който не си знае историята, е длъжен да я повтаря.
  • 3 Да-да

    3 0 Отговор
    Споко , ще има нови ъпдейти на щамовете и подщамовете!
  • 4 Просветен илюминат

    3 1 Отговор
    Че то сега няма особен интерес,а тези живеят вече във 2022г.
    Стреса и страха с ваксините ли лекуваме?
  • 5 бай Киро

    0 2 Отговор
    Е то вече са излишни, за посе незнам.
  • 6 Бай

    1 0 Отговор
    Излишните,ако има такива ще ги харижат на Африка!Пардон..ще ги продадат..!Ъпдейти ще има всяка година вече!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.