Last news in Fakti

23 Април, 2021 18:05 2 939 7

Депутат към кмета на Рим: Срам! От 2 месeца не мога да погреба сина си

  • рим-
  • италия-
  • коронавирус-
  • пандемия

Само преди дни група погребални агенции във Вечния град организираха протест срещу АМА с лозунга "Простете ни, ако не успяваме да погребем близките ви"

Депутат към кмета на Рим: Срам! От 2 месeца не мога да погреба сина си - 1
Снимка: shutterstock

Италианският депутат от Демократическата партия Андреа Романо се обърна с отчаян и гневен зов към кмета на Рим Вирджиния Раджи, изплаквайки мъката си на баща, който от два месеца не може да погребе сина си в столицата. „Това е срамна и недостойна ситуация за Рим”, изплака 53-годишният Романо.

„Вече станаха два месеца, откакто синът ни Дарио не е с майка си, с братята си, с мен. Направихме всичко възможно, но вече два месеца не можем да му дадем достойно погребение”, каза Романо. Той е загубил 24-годишния си син заради тежко заболяване. Към драмата от загубата се прибавя и тази, че в Рим тленните останки на покойниците чакат вече месеци да бъдат погребани заради липсата на места. „Драга кметице Раджи, срамът ти е безкрайно голям!”, изплака политикът в интервю за в.”Кориере дела сера”.

Романо каза, че се е сдържал през цялото това време да не се оплаква публично от драмата заради политическия и обществен пост, който заема. „После обаче реших да направя публично достояние всичко това, защото същото го преживяват и стотици други римски семейства”.

От месеци стотици ковчези и урни са натъпкани в депозити, където чакат за погребения, и ситуацията стана още по-непоносима заради COVID-19.

Според италианския депутат от два месеца той и майката на сина му чакат момента, в който могат да се сбогуват с детето си, но не могат дори да получат достъп до депозита на гробището „Прима порта” в Рим, където са тленните му останки. На всичкото отгоре депутатът разполага със семейна гробница в друго гробище на Рим – Верано. „Но и това не е достатъчно, защото общинската фирма АМА, която се занимава с гробищата, не е в състояние да организира погребването на останките”, казва Романо.

Само преди дни група погребални агенции в Рим организираха протест срещу АМА с лозунга „Простете ни, ако не успяваме да погребем близките ви”. Според Романо много семейства в неговото положение били принудени в отчаянието си да викат карабинерите, за да се оплакват от АМА. Депутатът вини за ситуацията кмета и римската администрация. „Не става въпрос за това, да се моля за някаква услуга или привилегия. Това е мъчение. Не искам да превръщам тази история в политическа, но кметът Вирджиния Раджи трябва да поиска извинение за всичко това”.

Междувременно Раджи свика ръководството на АМА и засвидетелства близостта си до семейството на Романо.

„Проблемът не е Андреа Романо, а стотиците римски семейства в моята ситуация, към които Раджи трябва да се обърне и да си поеме отговорността”, коментира депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 6 Отговор
    Това с погребенията също сме го измислили с умисъл. Като го кремират човек и душата му заминава директно в Казана.

    Коментиран от #3

  • 2 гербаджия

    6 7 Отговор
    Щом и гробищата са ви препълнени, както сметищата, пращайте насам ще горим у ТЕЦ-овете
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Behemoth

    0 4 Отговор
    Да го зарива в двора ...Ко са прай.....черната смърт е тук ...копай дупка,фърга ,две лопати вар и зарива....

    Коментиран от #6

  • 5 Бмб

    1 1 Отговор
    Дайте го у теца
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Другия с коня

    2 1 Отговор
    Благодарение на БСП,ДПС,ДС на БКП и други в България всички умират спокойни,че има къде да ги заровят....Земя много- хора малко....Човеци пък Изобщо- Диоген обикаля с фенера...няма и няма,бе....