Last news in Fakti

21 Януари, 2021 15:51 7 470 15

Двата най-явни симптома на всички видове рак

  • симптоми-
  • признаци-
  • рак-
  • тумор

Специалисти съветват да се обърнете към лекар веднага, ако забележите тези симптоми

Двата най-явни симптома на всички видове рак - 1
Снимка: Shutterstock

Лекарите посочиха симптом, който се проявява при почти всички видове рак. „Един признак за всички видове рак“, отбелязва специалистът. Има един важен знак, който може да показва наличието на опасно заболяване. Говорим за хроничната умора, която не отстъпва, дори ако спите много и се наслаждавате на много почивка.

Според медика си струва да обърнете внимание на факта, че постоянната умора не преминава. И всяка физическа активност се превръща в непосилно изпитание. Така че, експертът казва, че човек може да се чувства буден сутрин, но след това изведнъж губи цялата си енергия, предава zdrave.to.

Има обаче и още един важен симптом - рязкото отслабване. Струва си да посетите лекар, ако не сте променили диетата си, но изведнъж започвате да губите килограми. Ако забелязвате някой тревожен симптом, трябва да се свържете с лекаря си и да получите направление за тестове. „Важно е да се тествате за ужасното заболяване и ако то се е развило в организма ви, започнете лечението навреме.", предупреждават специалистите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост райдър

    49 4 Отговор
    Престанете да плашите хората с това заболяване...
  • 2 адаша

    46 2 Отговор
    А ако много ти се кара жипка? Симптом ли е или си е просто шубе?...
  • 3 Любослав

    35 3 Отговор
    Стига сте шашкали хората бе ей!!!
  • 4 Кекса,

    4 0 Отговор
    Не помага ли съсетке..... има още един симптом, да ти остане само главата за бостаня....! (До имама писмо от ДК...!)
  • 5 Доктор

    27 2 Отговор
    Стига сте писали глупости за рака,нямате нито идея нито допир до него за да го коментирате! Такива "статии" трябва да се забранят !
  • 6 Саддаам

    11 2 Отговор
    Погребах няколко приятели и познати , всички болни от рак и симптомите им беха подобни, но и дъхът им беше гаден.
  • 7 Деф

    24 2 Отговор
    Вече няма рак, има САМО COVID.
  • 8 Гост

    13 3 Отговор
    И сега колегите изкарали ковид и нямащи сили да се движат, да им кажа да ходят на онколог? Идиоти!
  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 5 Отговор
    Случайно,преди да получи Диагнозата Рак Г3-Г4,синът ми бе Малко над нормата,леко пълен и ТИчаше по Баирите!Годината бе 2018г,а всяка година се събирахме за море в бг....Сега сме 2021г,бе му дадена присъда 3-4месеца живот от,ГЕрманската медицина....Прочетохте ли,или да Повторя За килограмите ???Ако искате да НАМАЛИТЕ,вероятноста от злокачествен тумор,то не трябва да имате почти никакви Мазнини потялото!!И не яжте,Захар и БРАШНО!Аругото живейте в Тибет,или някъде където няма да четете такива новини,и Джиес ем антените ще са на стотици километри!Ракът не е болест,чадо!!Та,специалисте,тичай при дофффтора,да ти сложи намордника!Преди да съм се събудил добре,успя да ме ядоса ,а и 2 звезди,някой неграмотници са сложили....

    Коментиран от #11, #12, #13

  • 10 Скарида

    4 0 Отговор
    Най-важните "симптоми" на рака са щипки и мустаци, но щом цитирате експерти ...
  • 11 Определено

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    СИ АБСОЛЮТНО ПРАВ!!! ОТСЛАБВА СЕ ЧАК В КРАЙНАТА ФАЗА. А В НАЧАЛОТО СЕ НАПЪЛНЯВА . ВИДИТЕ ЛИ, ЧЕ НАПЪЛНЯВАТЕ ИЗЛИШНО - ТОВА Е НАЙ - НЕПРИЯТНО СИГУРЕН БЕЛЕГ ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА СУМА ТИ ЛОШИ БОЛЕСТИ, НЕ САМО РАК. ВИСОЧИНА МИНУС 10 = ПРАВИЛНИТЕ КИЛОГРАМИ.
  • 12 Хей

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Дано всичко при вас да е в най- добрият вариант! Здраве и късмет!
  • 13 Все пак

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ...има милиони пълни / и слаби/ хора по света, които не са се разболели от рак. Явно има и други фактори!!! Например, микропаразити и висока киселинност на тялото. Първото въобще не е добре проучено.
  • 14 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    събина знаех си че ти си писала това
    доста си депресирана явно !!!
  • 15 компютъра

    0 0 Отговор
    Най-често отключването на рак , е предхождано от тежък психически срив , болка , загуба на човек , фалиране на бизнес , безизходица, стрес . Стройните защитни вериги , които се грижат за имунната система на организма се разбъркват , имунитета пада , и ежедневно образуваните ракови клетки , с които се бори организма непрекъснато от своето раждане , успяват да надделеят. Другото е генетична наследственост , рисковите фактори на заобикалящата ни среда , тютюнопушене , храните обработвани с изкуствени подсладители , стабилизатори , оцветители , консерванти .