Last news in Fakti

30 Ноември, 2020 09:47 1 589 0

Арсенал получи нов шамар - този път от Уулвърхемптън

  • уулвърхемптън-
  • арсенал-
  • загуба-
  • изненада-
  • нето-
  • магаляеш-
  • поденсе

"Вълците" спечелиха с 2:1

Арсенал получи нов шамар - този път от Уулвърхемптън - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал загуби у дома от Уулвърхемптън с 1:2 в мач от десетия кръг на английската Висша лига и за трето поредно поражение на свой терен за първенство.

И трите гола паднаха още през първата част. Двубоят започна с по-добра игра на гостите, които притиснаха сериозно "топчиите" и закономерно поведоха с гол на Педро Нето (27), направил добавка след центриране на Адама Траоре и удар на Дендонкер в напречната греда.

"Артилеристите" изравниха бързо след заучено положение за изпълнение на корнер, при което Габриел Магаляеш (30) направи 1:1. В края на полувремето по-добрата игра на "вълците" се увенча с нов гол, като негов автор стана Даниел Поденсе (42). Резултатът се запази и след десет допълнителни минути на полувремето заради ситуация в началото на мача, когато Раул Хименес от гостите пострада след сблъсък с Давид Луис в наказателното поле и бе заменен принудително, а вместо него срещата доигра Фабио Силва.

В 54-ата минута гостите имаха претенции за дузпа, след Адама Траоре падна в наказателното поле след контакт с Габриел, но съдията даде жълт картон на испанеца за симулация. Арсенал опита да притисне съперника, но атаките на "вълците" изглеждаха по-опасни.

Четвърт час преди края "артилеристите" бяха близо до изравняване след грешка на вратаря Руи Патрисио при изнасянето на топката, но Обамеянг не успя да се възползва. До края на мача Рийн Нелсън и Нелсон Семедо пропиляха изгодни положения и резултатът остана непроменен.

След успеха си в Лондон Уулвс се изкачи до шестата позиция със 17 точки. Арсенал е 13-и с 13 точки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА