28 Октомври, 2020 16:37 1 957 2

Илиана Раева разкри какво се случва със заразените с COVID-19 грации

  • футбол-
  • илиана раева-
  • художествена гимнастика-
  • коронавирус-
  • грации

Опитваме се максимално да спазваме всички предпазни мерки, които се изискват и препоръчват от Министерство на здравеопазването

Илиана Раева разкри какво се случва със заразените с COVID-19 грации - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкри какво се случва четирите заразени с коронавирус състезателки. Тя уточни, че две от тях са от женския отбор, а две от девойките, а всички състезателки не за първи път се подлагат на тестове за COVID-19.

"Тяхното състояние е добро, нямат температура. Личните им доктори и докторът на отбора са предписали медикаментите, които трябва да взимат. Изолирани са и се лекуват. Две от тях са от девойките ни, две от тях са от жените. Те все още са млади и при тях протича доста по-леко. Едно от момичетата има кашлица. Две от тях имаха температура. Вече нямат и почти не кашлят. В момента сме в грипов сезон, освен с коронавирус. Когато някоя от гимнастичките има температура, кашлица, винаги ги пращаме да си правят тестове. Наложи се досега няколко пъти, но нямаше такова нещо. Едно от децата имаше кашлица, вдигна температура и веднага казахме да си направи тест. Оказа се, че има коронавирус. Тогава всички, които са били в контакт, си направиха тест и се оказа, че още 3 от децата имат коронавирус.

Опитваме се максимално да спазваме всички предпазни мерки, които се изискват и препоръчват от Министерство на здравеопазването. Ние бяхме първата федерация, която проведе състезание на закрито и всичко мина благополучно. Всички състезания от държавния календар минахме - това са стотици деца и участници, при абсолютно спазване на мерките. Нямахме нито един заразен. Стараехме се, но няма как да изолираме състезатели от родителите им. Няма как родителите да знаят от самото начало, че са болни от коронавирус. Ако ние не осъзнаем, че трябва да се спазват мерките и абсолютно всичко, което се изисква, всеки ден ще има все повече и повече новозаразени. Но, ако сме дисциплинирани и отговорни, аз мисля, че нещата ще минат", заяви тя пред родна телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перо

    2 1 Отговор
    Много поздрави на илианчето от бонго бонго
  • 2 незнайко

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Личните им доктори и докторът на отбора са предписали медикаментите, които трябва да взимат.КАКВИ СА ТЕЗИ МЕДИКАМЕНТИ, КАТО ОЩЕ НЕ Е НАМЕРЕНО ЛЕКАРСТВО ???