23 Октомври, 2020 10:31 3 526 3

Европейската комисия погна Малта

  • малта-
  • златна виза-
  • ес-
  • ек

Страната спечели над 800 млн. EUR от програмата „Златна виза“

Европейската комисия погна Малта - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия (ЕК) започна официална проверка по дело за нарушения, свързани с програмата за получаване на гражданство от лица закупили имоти в страната по програмата „Златна виза“. Аналогични действия бяха предприети и към Кипър.

Комисията е на мнение, че след като Малта продава паспорти на Европейския съюз, страната се отдалечава от общоприетите норми, че гражданството е специална връзка, която изразява преданост и солидарност.

Според ЕК, предоставянето на малтийско гражданство, респективно такова на ЕС срещу покупка на имот, без каквото и да било реална връзка със съответната държава-членка е несъвместимо с принципите на искреното сътрудничество, подкрепено в договора между Малта и ЕС и подрива авторитета на гражданите на ЕС.

Програмата „Златна виза“ вля в икономиката на Малта над 800 млн. EUR от пускането ѝ през 2014 г. до юли 2019 г. и се смята, че именно тя е помогнала на икономиката да не потъне по време на икономическата криза, предизвикана от пандемията от коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    9 1 Отговор
    Скоро ще погнат и Кочината, така и така забраниха вече на Ганьо да пътува из Европата.
  • 2 масонско гето

    4 4 Отговор
    В Малта е пълно с руски агенти от сръбски произход. Даже в това хотелче първото на снимката чистачките са все сръбкини.
  • 3 Ха ха

    1 0 Отговор
    То и в Швейцария всеки втори хотел има сръбски собственик.И какво?