Last news in Fakti

21 Октомври, 2020 19:15 27 429 158

Бащата на момичето, с което директорката на Музикалното училище се подиграва вече 2 години

  • музикално училище-
  • директорка-
  • скандал

Неуважаема Столина, ти за коя се мислиш, бе, „преподавателке“ измислена?!

Бащата на момичето, с което директорката на Музикалното училище се подиграва вече 2 години - 1
Снимка: Архив

Нямам никакво притеснение да кажа в прав текст и да защитя думите си дори и в съда, че една лелка пред климактериум, която конюнктурата по неведоми пътища е назначила за директор в Националното музикално училище „Любомир Пипков“ – София, има сериозни ментални проблеми може би вследствие на интелектуален дефицит, който пък от своя страна се реализира в първосигнална агресия и елементарна комплексарщина, от две години брутално се подиграва с моето дете.

Затова, да кажа и попитам: абе, Столино, аз съм бащата на детето, с което ти от две години си правиш майтап, верно ли си мислиш, че ще те оставя да продължаваш така?! Верно ли си мислиш, че ще те оставя да се гавриш с единствената ми дъщеря?! Верно ли си мислиш, че ще допусна да се подиграваш с моето дете, докато ти да се наричаш пред хората преподавател и учител?! Верно ли си мислиш, че ще оставя без последствия за теб това да пилееш две години от живота на едно 17-годишно момиче? И защо това? Защото 7 пъти ти я пращаш на поправителен изпит по пиано, а тя от притеснение и стрес два пъти кърви пред комисия, а комисията от своя страна всеки път нагло я гледа и я кара да избърше собствената си кръв от клавишите.

Столино, верно ли си мислиш, че един баща би допуснал всичко това?!

Имам новина аз тебе, Столино, това няма да се случи. Бъди сигурна! Ще използвам всички законови форми, без значение колко време ще ми отнеме, за да обясня на целия свят, че ти нямаш нищо общо с понятията “учител” и “преподавател”. И няма да спра дотук, защото по професия съм изследовател. Ще разровя миналото ти, тъй като ти си публично лице, ангажирано пред обществото да възпитава и образова нашите деца; ще разровя личния ти живот; ще разровя цялата ти професионална история, но не с жълти цели или користни мотиви, а за да разбера, аджеба, аз и всички останали родители, как така ти въобще бе допусната да носиш титлата преподавател и да бъдеш назначена за директор на такова престижно училище по изкуства?!

Нещо повече. Ще потърся сметка за твоето поведение в Инспектората по образование. Ще потърся сметка за твоето назначение и от министъра на културата Боил Банов. Ще го попитам Банов, защо допусна тази Столина да заеме този отговорен пост?

Ще потърся сметка и от цялата образователна система, която позволява хора като теб, “да образоват“ нашите деца.

И знаеш ли, Столино (наричам те по малко име, защото не изпитвам никакво уважение към теб), не се съмнявай – аз ще спечеля тази битка. Защото каквото и да си говорим, България би трябвало вече да е цивилизована страна, а не чорбаджийски хабитат, обитаван от комплексирани лелки.

И пак да ти кажа – аз ще спечеля тази битка. Ще я спечеля, защото се боря за детето си; защото се боря за правдата; защото се боря за образованието в България, което по Конституцията на Републиката е право на всеки един гражданин. И, може би, преди всичко ще спечеля, защото, борейки се за моето дете, аз всъщност воювам за всички деца. Воювам за бъдещето. Защото, Столино, нашите деца са бъдещето, а ти си просто една неуспяла и комплексирана “музикантка”. Всъщност, последното, както и титлата “учител”, със сигурност не са верни. Зачерквам ги.

Васил Николаев


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 187 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Mirko

    164 227 Отговор
    Някой разбра ли за кво става въпрос или просто ако искаш да напсуваш някого Факти дават трибуна?

    Коментиран от #4, #44, #122

  • 3 Фактология

    84 233 Отговор
    Всичко това не може да бъде написано точно от следовател..Тук има очевидна закана от служебно лице.В този контекст самият той носи наказателна отговорност.Що за буламач.

    Коментиран от #6, #7, #11, #41, #121

  • 4 Фактология

    101 162 Отговор

    До коментар #2 от "Mirko":

    Точно..Явно човек с комплекси, които ги избива чрез медиите вместо да отиде като човек и поговори с въпросният преподавател, какви са проблемите и взаимно ги отстранят.
  • 5 Емил

    32 96 Отговор
    Чичу, ти добар си шик!
    Таз учителка ме мръзи
    Напиши и ощи днес
    Нек попръви тъзи двуйка
    и ми пиши шес!
  • 6 123

    150 3 Отговор

    До коментар #3 от "Фактология":

    "Изследовател", не следовател.

    Коментиран от #12

  • 7 карамфила

    132 12 Отговор

    До коментар #3 от "Фактология":

    Като "Фактология " сте гола вода,даже не можете да четете правилно български,да не сте от Банкя?

    Коментиран от #158

  • 8 Учител

    42 99 Отговор
    Ег...ти тъпото писмо/статия.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    126 27 Отговор
    тая е за дициплинарно уволнение

    Коментиран от #113

  • 10 БиБи Кинг

    108 30 Отговор
    Моля отговорните лица от факmи когато поместват подобни лични драми да внасят допълнителни разяснения по случаите! И ако обичате запознавайте ни с позицията и на другата страна иначе нищо не можеме реално да преценим от тия матреали кой крив,кой прав! Така изложен тоа матреал прилича на дълго хайку! Проявете повече професионализъм в това с което ни занимавате!

    Коментиран от #16, #17, #72

  • 11 Гост

    62 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фактология":

    В статията е написано изследовател , а не следовател

    Коментиран от #14

  • 12 Фактология

    31 40 Отговор

    До коментар #6 от "123":

    Никога не е късно да станеш за смях в интернет пространството. Що следовател:-Полицейски служител, занимаващ се с разследвания.Що е изследовател:-Това са хора търсещи да открият нови информации или нови ресурси.Чети бе,чети преди да пишеш.

    Коментиран от #33, #104

  • 13 Нона

    87 13 Отговор
    Това дете (не го познавам и не искам) е било прието като редовен ученик в Музикалното училище: защото е показало способности и талант ИЛИ защото, за да съществува училището, приемат всеки, на който " МАМА ИСКА". На чия съвест лежи и тежи този прием ? Кой трябваше от самото начало да каже, че от това дърво - свирка не става ? За професионалната съвест на преподавателите говоря и за системата, която позволява те да бъдат "глухи", когато това е удобно. И зaщo, ceгa ce рaзигрaвa тaзи дрaмa c изпититe пo зaдължитeлнo пиaнo ? Тoвa ли e рeшaвaщo зa бъдeщeтo нa eднo дeтe, кoeтo тaкa или инaчe, щe минe прeз cитoтo нa "пaзaрa" cлeд кaтo зaвърши училищeтo. Тoгaвa щe имa избoр дaли дa cтaнe трaктoриcткa, кaктo eдин " cлoн в cтъклaрcки мaгaзин" бeшe прeпoръчaл...
    Музикa ce прaви c ЛЮБOВ, РAДOCТ И ПOCВEЩEНИE!

    Коментиран от #23, #54

  • 14 Фактология

    25 40 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Да..Имате право..Просто четох набързо, а начинът по, който са отправени заплахите ме подведоха.Но при всяко положение дали бащата е изследовател или следовател е изпълнено със заплахи.Не защитавам преподавателката, но и толкова изхвърляне от страна на лицето просто е недопустимо.Благодаря.

    Коментиран от #18, #22

  • 15 дърт даскал

    67 25 Отговор
    Ето за това образованието ни е на това дередже. Защото някае бащи -змейове и майки -стръвници знаят предмета ми и методиката на преподаване повече от мен. Защото като ги поканя в час да си видят децата те винаги имат ЗАЕТОСТ. Аз като пътувам в трамвая да не би да казвам на ватмана как да кара и къде да спира.

    Коментиран от #38, #51

  • 16 Така

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "БиБи Кинг":

    изложен ТОА МАТРЕАЛ... нямам повече какво да добавя към твоите "претенции"
  • 17 паламарка

    36 5 Отговор

    До коментар #10 от "БиБи Кинг":

    Ами чети Биби. Не чакай някой да ти пусне сериала Хабиби. Той човека обяснява как в едно училище се подиграват с детето му. А твоето дете Хабиби, как е?
  • 18 Пишо

    23 5 Отговор

    До коментар #14 от "Фактология":

    Допустимо е. Когато става въпрос за децата ни е задължително.
  • 19 Марко

    48 24 Отговор
    Разбираемо е желанието на един баща да защити детето си, но архипросташкият стил на това злобно писание ме кара да мисля, че нещо в тази история не е съвсем според оценките на таткото...
  • 20 БиБи Кинг

    2 31 Отговор
    Моето дете е доста по голямо от 17,завършило вишо и работи на държавна работа! Друго интереува ли те? Някой виц да ти разкажа?

    Коментиран от #24, #26, #31, #101

  • 21 гост

    38 5 Отговор
    Той и бащата на Хасан и Ибрахим не можа да им намери учители и училище не само в България, но и в Европа.
  • 22 Де факто

    63 16 Отговор

    До коментар #14 от "Фактология":

    Нека не забравяме, че писмото е написано от един баща, който защитава детето си. Колко от вас са БАЩИ? Кой на негово би овладял болката и обидата?
    По-скоро надделява емоцията и търсенето на справедливо възмездие , отколкото заплахи. Преувеличавате , струва ми се.
  • 23 Опитай обаче

    45 10 Отговор

    До коментар #13 от "Нона":

    Под стрес, под напрежение, под ясната тенденция че ще бъдеш скъсан, да създаваш- ЛЮБОВ РАДОСТ и ПОСВЕЩЕНИЕ! Под такъв стрес не съм успявал да завия гайка на болт, а тук се говори за пиано!

    Коментиран от #32

  • 24 Интересуваме

    31 3 Отговор

    До коментар #20 от "БиБи Кинг":

    какво "ВИШО" е завършило твоето дете, в кой престижен университет и къде е на държавна работа (хранилка)

    Коментиран от #27

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 твойто е завършило ВИШО

    14 5 Отговор

    До коментар #20 от "БиБи Кинг":

    ама тати май няма и НИШО
  • 27 БиБи Кинг

    3 8 Отговор

    До коментар #24 от "Интересуваме":

    Айде да си говориш с некой друг, може и сам да си поговориш! Поне ше си сигурен,че говориш с интелегентен опонент!

    Коментиран от #30

  • 28 гост

    13 23 Отговор
    Малката дали познава нотите?
  • 29 Факт

    17 5 Отговор
    Василе,пише се "Вярно" а не" Верно"…,не се заяждам ама и твоята учителка нещо те е пренебрегвала.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Грейс

    19 21 Отговор

    До коментар #20 от "БиБи Кинг":

    Колкото грамотен бащата, толкова грамотно и отрочето! То затова е на държавна хранилка, там гербаджийте ги вземат по неграмотност.

    Коментиран от #43, #47, #53

  • 32 Нона

    20 0 Отговор

    До коментар #23 от "Опитай обаче":

    Това имам предвид и аз. По мое време това беше атмосферата в Музикалното училище- ЛЮБОВ, РААДОС И ПОСВЕЩЕНИЕ. Училището беше ОАЗИС ЗА ИСКУСТВО, но времената се променят
  • 33 Ами той си е казал,че ще

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "Фактология":

    търси "нови информации", в смисъл как тази "учителка" е станала директор на училището.
  • 34 Така са

    17 2 Отговор
    Музикантите са си такива, мислят, че музиката е голяма наука и че всички могат да са Шопен или Моцарт. Напомня ми за Хитлер, дето аз лично съм виждал 7-8 негови картини и ми изглеждат доста добри, но не ги харесват в академията, даже го съветват за архитектура

    Коментиран от #60

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ннн

    7 3 Отговор
    Първите наредби със силата на закони след 09.1944 ОФ са за премахвана на ценза на учители и полицаи и 100 год. след тази глупост няма ОПРАВИЯ!
  • 37 Как ще реагираш,

    38 5 Отговор
    ако на твой ученик по време на изпит почне да му кърви носът? Ще му кажеш "Избърши кръвта от чина" или ще му окажеш някаква помощ. Кръвотечението от носа може да е безобидно, но може и да е симптом за нещо по-сериозно или да доведе до сериозни/живтозастрашаващи последствия.
  • 38 Даскалов,

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "дърт даскал":

    виж ком. 37.

    Коментиран от #39

  • 39 "Даскалов"

    0 3 Отговор

    До коментар #38 от "Даскалов,":

    да се чете "Даскале"
  • 40 Йозеф

    9 1 Отговор
    С цялото това писане не се търси решение на ситуацията, а широк обществен отзвук.

    Коментиран от #154

  • 41 Комбина

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Фактология":

    Знаеш ли какво е дъно!?!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Антон

    19 2 Отговор

    До коментар #2 от "Mirko":

    Ами аз лично разбрах, че и цялата комисия явно е била съставена от "лелки пред климактериум". Не е лошо, човек да се запознае и с мнението на "лелката"!

    Коментиран от #52

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 БиБи Кинг

    2 4 Отговор

    До коментар #30 от "само да уточним,":

    Ти се излагаш, накичил си се с тия конски капаци с пембени петолъчки и цял живот теглиш в лявата бразда! Махни ги, огледай се, светът е широк!

    Коментиран от #50, #86

  • 47 Много си зле, Грейс

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "Грейс":

    Такива учители по мое време имаше и в други училища. А по твое, определено, защото на възраст си по-близо до времената, в които даскалите са биели учениците с пръчка или са ги наказвали с удари през пръстите, отколкото аз. Ама не забравяй, че имаш внуци, ще трябва да учат някъде. Да не пропищите и вие някой ден.
  • 48 Жалко, че не сте попаднали

    22 2 Отговор
    на добър музикален педагог. Сещам се за учителя по физика Теодосиев, който работи с най-талантливите деца и с обикновените, каквито сме били повечето от нас. Учителството е призвание, не просто удостоверение на хартия.
  • 49 Общественият отзвук е част от

    7 0 Отговор
    решението на проблема. Mobbing-ът от страна на учителите със сигурност го има и в други училища. Понякога обаче се изявява по-деликатно.
  • 50 Кажи де

    3 3 Отговор

    До коментар #46 от "БиБи Кинг":

    по какво твоето дете има ВИШУ и кой престижен университет завърши и ще затвориш устата на всички, които тук те подиграват.

    Коментиран от #55

  • 51 111111111111

    27 0 Отговор

    До коментар #15 от "дърт даскал":

    Тук има два момента, способностите на ученичката която явно не може да ги покаже в следствие на преживения стрес, и поведението на самата комисия. "Избърши си кръвта от пияното" не е реплика която бих очаквал да чуя от учител
  • 52 Не е

    14 1 Отговор

    До коментар #44 от "Антон":

    проблем климактериумът. Това е битовизиране на липсата на любов, съпричастност и отдаденост на професията да си педагог -творец. А на дъното - собствените комплекси от непостигнатите мечти.
  • 53 БиБи Кинг

    4 6 Отговор

    До коментар #31 от "Грейс":

    Другарко Грес, нито мен познаваш нито отрочето така,че не ми давай оценката си, нямам нужда от нея! Такива ятаци като тебе бяха шест милиона навремето и ви уреждаха команезите за всичко през целия ви жизнен цикъл!

    Коментиран от #56, #66, #119

  • 54 Нона

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Нона":

    Виждам три минуса под коментара ми. Може ли тези "опоненти" да конкретизират в отговор на моя коментар своите аргументи ? Конкретно към всеки абзац. Може да нямат ВИШУ.
  • 55 БиБи Кинг

    2 10 Отговор

    До коментар #50 от "Кажи де":

    Не вишу ве неграмот, вишо са пиши!

    Коментиран от #57, #93

  • 56 Кажи де

    1 4 Отговор

    До коментар #53 от "БиБи Кинг":

    какво ВИШО има твоето дете и кой престижен университет завърши, за да и натриеш носа на тази "другарка" Грейс, вместо да изнасяш политпросвета като ЗКПЧ...
  • 57 Кажи де

    10 2 Отговор

    До коментар #55 от "БиБи Кинг":

    Аз пък знам, че се пише ВИСШЕ ( образование), но щом ти казваш , значи е ВИШО. За всеки случай погледни в правописния речник...
  • 58 Не е БиБи Кинг

    3 1 Отговор
    Според мен коментар 55 не е написан в стила на този, който пише под прякора "БиБи Кинг".

    Коментиран от #65

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Не е така

    11 0 Отговор

    До коментар #34 от "Така са":

    Музиката НЕ Е НАУКА . Музиката е ИЗКУСТВО. Шопен и Моцарт не са били УЧЕНИ. Били са композитори и пианисти.

    Коментиран от #62

  • 61 Хайл

    18 5 Отговор
    Браво на бащата,нека и разкаже играта на тая гад.баща ми направи същото когато бях в 1 клас...ПОКЛОН ПРЕД БАЩИТЕ
  • 62 34 казва

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "Не е така":

    същото, което и ти.

    Коментиран от #76

  • 63 Оффф

    19 6 Отговор
    Абе незнам кой крив и кой прав, ама само като й погледна физиономията на въпросната директорка и повечето неща ми се изясняват.......безспорен факт е, че през последните десетилетия, и особено в герберастката епоха се назначават за ръководни кадри изключително некомпетентни, лишени от етика и морал, професионални качества и каквито още се сетите добродетели хора. Най-често основното и достатъчно условие за назначаването им е да са близки до някой голям началник и да държат здраво "партийната линия"! Явно че директорката не е изключение.......а бащата да има предвид, че подобни хора не разбират от блага дума и нормален разговор, той вече отдавна го е разбрал де.......остава да разбере и отдавна доказаната истина че свободата е на върха на копието!
  • 64 Между другото, преди около 20 г.

    10 0 Отговор
    имаше един даскал по математика. "Тренираше" отбора ни (на България) по математика за олимпиадите. Човекът беше гений, но чат-пат удряше главите на учениците си в дъската.
  • 65 БиБи Кинг

    2 8 Отговор

    До коментар #58 от "Не е БиБи Кинг":

    Е как, ас сам бе! Вишо са пиши, палгалон, малтинела, акулматор. Вий бойковски не сте ли учили по росский бе пембени гагамуги?

    Коментиран от #69

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 1520

    4 2 Отговор
    този човек нещо не е добре
  • 68 Идвам

    6 4 Отговор
    Абе а детето дали има музикален талант или родителите са решили че има и на всяка цена това трябва да учи и завърши? Щото има една поговорка "от всяко дърво свирка не става"!

    Коментиран от #78

  • 69 Кажи де

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "БиБи Кинг":

    Леле, колко СЪМ зле!

    Коментиран от #71, #73

  • 70 БиБи Кинг

    2 1 Отговор

    До коментар #66 от "Драги Биби":

    Да бе този, напрай са, че не ме познаваш
  • 71 БиБи Кинг

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "Кажи де":

    Колко си зле не разбрах? Много, малко или ич та няма?
  • 72 Има

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "БиБи Кинг":

    търсачка.Ползвай я.

    Коментиран от #74

  • 73 БиБи Кинг

    1 3 Отговор

    До коментар #69 от "Кажи де":

    Колко си зле не разбрах? Много, малко или ич та няма? Кажи де, не бади срамежлиф

    Коментиран от #75

  • 74 БиБи Кинг

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "Има":

    Търсачка ли да търса? За кво ми е, кво да намера с неа? Дипломата си? Куче да си зема ше е по добре, после моа го шътна за некой леф
  • 75 "Присмял се хърбел на щърбел"

    4 2 Отговор

    До коментар #73 от "БиБи Кинг":

    Както "БиБи Кинг", така и "Каже де" допускат правописни и пунктуационни грешки при неща, които не се учат по време на висшето, а по време на началното образование. Получава се ситуацията: "Присмял се хърбел на щърбел". Отговорът задоволителен ли е?

    Коментиран от #80

  • 76 Не е така

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "34 казва":

    защото #34 казва:Публикувано във факти.бг: Музикантите са си такива, мислят, че музиката е голяма НАУКА и че всички могат да са Шопен или Моцарт. Да вярвам л на очите си или да не вярвам?

    Коментиран от #79

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Нона

    4 3 Отговор

    До коментар #68 от "Идвам":

    Вече попитах, ЗАЩО това дете е прието в Музикалното училище... Нa чия cъвecт лeжи и тeжи тoзи приeм ? Кoй трябвaшe oт caмoтo нaчaлo дa кaжe, чe oт тoвa дървo - cвиркa нe cтaвa ? Зa прoфecиoнaлнaтa cъвecт нa прeпoдaвaтeлитe гoвoря и зa cиcтeмaтa, кoятo пoзвoлявa тe дa бъдaт "глухи", кoгaтo тoвa e удoбнo.
  • 79 Ами поне аз разбирам

    5 2 Отговор

    До коментар #76 от "Не е така":

    коментар 34 така: "Именно защото музиката не е наука, не от всеки може да стане Моцарт или Шопен.", т.е. не е наука, затова не може да бъде научено.

    Коментиран от #81, #90

  • 80 Задоволителен е

    0 1 Отговор

    До коментар #75 от ""Присмял се хърбел на щърбел"":

    но, #69 не е писан от "Кажи де". Някой се прави на много голям тарикат с ВИШО...

    Коментиран от #82

  • 81 Не е така

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Ами поне аз разбирам":

    Защото и ГОЛЯМАТА НАУКА , не е за всеки. Но както ти е удобно, така си го разбирай...

    Коментиран от #83

  • 82 Така е, да,

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Задоволителен е":

    не е писан от "Кажи де", както и някои от другите отговори, които са уж от "БиБи Кинг", в действителност не са писани от него/нея. Просто исках да ти покажа, че е неприятно някой да се бъзика по този начин с теб. Хайде, лека и умната!

    Коментиран от #85, #88

  • 83 Въпрос на интерпретация

    4 2 Отговор

    До коментар #81 от "Не е така":

    Науката и изкуството имат нещо общо - и за двете се иска талант в дадената област, ако искаш да си добър. Както се казва: "Насила хубост не става".

    Коментиран от #87

  • 84 Директорката

    16 2 Отговор
    го играе принципна и неподкупна. Миналата година гръмна скандала с оперната прима Дарина Такова, пяла на всички авторитетни оперни сцени и за съжаление прекъснала кариерата си, поради загуба на гласа. Та тогава Добрева, отказа да я допусне до преподавателска работа, защото на изпита не могла да изпее песен... А може и да не е знаела коя е Дарина Такова... Ние обаче знаем !
  • 85 Не е така

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "Така е, да,":

    защото едното предполага специфични способности и дарба, за разлика от науката. Но, вече ти казах - както ти е удобно - така го разбирай. Ама явно те мъчи котешката - по гръб не падаш.

    Коментиран от #91

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Не е така

    0 1 Отговор

    До коментар #83 от "Въпрос на интерпретация":

    зaщoтo eднoтo прeдпoлaгa cпeцифични cпocoбнocти и дaрбa, зa рaзликa oт нaукaтa. Нo, вeчe ти кaзaх - кaктo ти e удoбнo - тaкa гo рaзбирaй. Aмa явнo тe мъчи кoтeшкaтa - пo гръб нe пaдaш.
  • 88 Задоволителен

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "Така е, да,":

    Моля за извинение, коментара ми не за вас. Но пък ще добавя, че не си позволявам селските тарикатски номера да си служа с ник-а на другите. Така, че наставлението е излишно и не на място

    Коментиран от #94

  • 89 БиБи Кинг

    4 3 Отговор

    До коментар #86 от "биби":

    Първо влез в час, че си закъснял! От тази статия нищо не се разбира за този случай ! Написаното е от краката за главата! Затова не коментирам самото съдържание а се коркам с няколко филолога еднвременно! Като Крали Марко с три синджира роби!!!!!!!???????............$$$$$$$$$$££££££££€€€€€€€€¥¥¥¥¥¥¥¥

    Коментиран от #118

  • 90 Така са

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "Ами поне аз разбирам":

    правилно, потвърждавам
  • 91 Въпрос на интерпретация

    15 1 Отговор

    До коментар #85 от "Не е така":

    Познавам студенти по химия. Много от тях учат и зубрят, изкарват изпитите, и то с нелоши оценки. Познавам такива, които имат специфичните способности и дарба. Отнема им много по-малко време да разберат материята за същия този изпит, отколкото първите. Също с добри оценки. Сега, дойде ли обаче следващ изпит, в който материалът "надгражда" върху материал от първия, първият тип студенти имат проблеми, защото трябва да си припомнят наизустеното и съответно им е необходимо още повече време и усилия. Вторите отново нямат проблеми. Същото е и с музиката. Познавам много музиканти, основно китаристи. Някои от тях учат ноти и се упражняват, докато им се отдаде да изсвирят една мелодия сравнително гладко. Други не познават нотите, въпреки това могат да ти я изсвирят след едно чуване. Първите обикновено са сред публиката по време на "jam sessions", вторият тип са сред свирещите. Първите свирят по ноти, вторите могат да импровизират. Такива са личните ми наблюдения. "Отговорът задоволителен ли е?....Хайде, лека и умната!" ;) И не, не е deja vu. ;)

    Коментиран от #92

  • 92 Не е така

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Въпрос на интерпретация":

    Паралелът е уместен, НО едното е НАУКА, другото е МУЗИКА - две различни галактики. Но щом ще ти бъде по-спокойно заспиването - пак ще кажа -Разбирай си го както ти е удобно. Ходенето на "jam sessions" е приятно занимание за свободното време.

    Коментиран от #96

  • 93 Малеее,

    2 1 Отговор

    До коментар #55 от "БиБи Кинг":

    Висше

    Коментиран от #95

  • 94 Ако не си го позволявате

    3 0 Отговор

    До коментар #88 от "Задоволителен":

    действително, моля за извинение! "Кажи де" написа няколко очевидно провокиращи коментара към "БиБи Кинг". Реших, че нивото на тези коментари е напълно достойно за човек, който би си позволил да пише и злепоставя другиго, използвайки nick-а му. Коментар 69 е формулиран така, че да е ясно, че не е писан от "Кажи де", а от друг човек, и целта му (на коментар 69) е единствено и само да покаже неодобрение и критично отношение към подобно поведение (използването на чужд nick). Лека вечер.
  • 95 БиБи Кинг

    0 0 Отговор

    До коментар #93 от "Малеее,":

    Ко? Кое? Кой то? А?
  • 96 Две паралелни галактики

    4 3 Отговор

    До коментар #92 от "Не е така":

    Всяка със своите особености. Менделеевата таблица е за химията това, което са нотите за музиката. При правилното им, хармонично, комбиниране може резултатът да е "произведение на изкуството", в противен случай - пълна катастрофа. Иначе си прав, jam sessions през свободното време са много по-приятни от кафе в/ обикаляне на МОЛ-овете. За моя сън не се безпокой, с приятна музика винаги е безпроблемен. Дотук с размишленията и интерпретациите от мен за днес. Време е за музика... ;)
  • 97 Така са

    2 0 Отговор
    вижте сега, науката се занимава с непрекъснати процеси на наблюдения, експерименти, поставяне под съмнения, издирване на следи за доказателства, непрекъснати изчисления и т.н. и т.н това е истинската наука , музиката от друга страна се занимава единствено с подреждане на ноти т.е. няма как да го разглеждаме като нещо научно, и все пак всяко нещо си има своите предимства, така както и човешкия мозък

    Коментиран от #100

  • 98 Не всеки може

    9 3 Отговор
    От статията не става ясно каква е истината. Или детето не е достатъчно талантливо за това училище и не може да се справи или директорката се е заяла за нещо. Много родители не могат да преценят реалните способности на децата си и бъркат родителските амбиции с възможностите на децата като по този начин им нанасят непоправими психични травми.

    Коментиран от #99

  • 99 Нона

    9 1 Отговор

    До коментар #98 от "Не всеки може":

    Като бивш ученик на Музикалното училище, вече няколко пъти обръщам внимание на това Вeчe пoпитaх, ЗAЩO тoвa дeтe e приeтo в Музикaлнoтo училищe... На чия съвест лежи и тежи този прием ? Кой трябваше от самото начало да каже, че от това дърво - свирка не става ? За професионалната съвест на преподавателите говоря и за системата, която позволява те да бъдат "глухи", когато това е удобно. Един педагог и не само, всеки музикант може да прецени и да бъде чист пред съвестта си в обективна оценка на един талант и потенциала за развитие. Детето е прието, а сега изведнъж - НЕ СТАВА... Добре - не се развива по високите стандарти на училището...Ами с търпение, грижа, добронамереност и любов, все ще "избута" и ще завърши средно образование . Нито ще е първото, нито последното...
  • 100 Не е така

    2 1 Отговор

    До коментар #97 от "Така са":

    така е с науката и е много правилно определението ви.Но по отношение на музиката - тя НЕ Е САМО ПОДРЕЖДАНЕ НА НОТИ. Има друго предназначение - човешката душа. Науката -принадлежи на човешкия ум.
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Шамара

    6 7 Отговор
    Тоя, грижовен баща като вижда, че детето не става за пианист значи не става! Или да го направят пианист и на някой концерт да се сърди на публиката, че не пляска а освирква!

    Коментиран от #105

  • 103 Тираджия

    6 0 Отговор
    От всяко дърво свирка не става! Стара мъдрост!
  • 104 съдебен спорт

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Фактология":

    Ало, фактологията ли е?
    Ти ли си?
    Нещо се объркА.
    Наминаваш да ни поучаваш, но никаква фактология не излагаш, а само брътвежи!
    Следователят НЕ Е полицейски служител.
    Следователят е представител на съдебната власт и е МАГИСТРАТ.
    Това, за което ти си се сетил, е разследващ полицай - най-общо казано милиционер с диплома по право, повечето пъти от ЮЗУ, и е представител не на съдебната власт, а на изпълнителната.
    Скъсан си, двойка.
  • 105 Нона

    8 1 Отговор

    До коментар #102 от "Шамара":

    Човек, защо се изказваш неподготвен ? В Музикалното училище учениците се приемат на основание на показани музикални данни и инструментални/певчески умения!
    Ако това дете не е отговаряло на изискванията , защо е прието ?
    А след като е прието, трябва да се намери подход, макар и с известни компромиси по отношение на "високите" стандарти на училището и да му се помогне да се справи с материала по пиано. Доколкото става ясно, пианото не е основния му инструмент и от това дете не се очаква да става пианистка. Задължително (облигатно) пиано се изучава от всички ученици, независимо на какъв инструмент свирят/или пеят. Мога да споделя една малка тайна... И по мое време, повечето от нас "недолюбваха" задължителното пиано, по причина, че всеки отделя най-много време за свирене на основния си инструмент. Но имаше преподавателки "чаровници", които успяваха да постигнат добри резултати, без да се фантазират излишно. Та така. Трудно е човек, който не е бил в тази "кухня" да дава рецепти.
  • 106 Сокак

    17 1 Отговор
    Таз женица се изгаври и с една известна оперна певица преди време.
    Въпросната певица приключила с кариерата си заради проблем с гласа,искаше да стане преподавател в Музикалното училище и я бяха карали да пее на изпита знаейки ,че уви там вече глас няма.
    Склонен съм да вярвам на господина ама все пак трябваше и нея аджеба да попитат ,какъв е казуса.
  • 107 вертеп

    5 10 Отговор
    Този т.н."човек"тази негова дъщеря как е влязла в музикално училище?Ами ако няма и "капчица дарба"кой ще носи последствията от една саката пианистка,която като отиде примерно в една детска градина не може да върже и две ноти на кръст?!Кой виновният в случая??И аз имах една племенница,за която ходих да се моля на всички учители да я пуснат да завърши въпреки,че родителите и бяха вдигнали ръце от нея като разбраха,че и "чеп за зеле не става от нея"!!Е,накрая и писаха тройката взе диплома и на другия ден продадоха пианото,което моята родителка и беше купила!!ПРИЯТЕЛЮ ЗАПОМНИ:ОТ ВСЯКО ДЪРВО СВИРКА НЕ СТАВА!!А ЗА ЗАПЛАХИТЕ ТАКА ДЕЙСТВАХА И ДЕЙСТВАТ РЕПРЕСИВНИТЕ ОРГАНИ-ДС И ДРУГИТЕ
    НЕДОКАСТРЕНИЦИ!!ДАНО МЕ РАЗБЕРЕШ ЗАЩОТО АКО Е Х.Й ДА ТИ ГО НАБИЕ ЧОВЕК А ТО АКЪЛ НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ТИ ГО ВКАРА!!!ЧАО!И УМНАТА!!!
  • 108 Рон Джеръми

    8 0 Отговор
    Май аз мога и трябва да помогна на госпожата и ще миряса, и всички ще са щастливи.
  • 109 Братан Шукеров

    8 11 Отговор
    По- неграмотна тъпотия отдавна не бях чел! Щеше да е смешно, ако не беше толкова злобно и агресивно. Ако бях на мястото на Столина Добрева, щях веднага да подам оплакване в полицията, защото това са откровени заплахи. И също- завеждане на дело за клевета. Дано да има пари този човек, защото това може да му струва много!
    Да не говорим затова колко лоша услуга прави този некадърен родител на детето си! Двойката си е двойка! Полагаш труд, явяваш се на поправителен, колкото пъти трябва, взимаш го и си научил нещо ценно, което ще те направи по- силен занапред. Най- после някакъв ред в едно българско училище и веднага се намери някякъв Бай Ганьо да го оспори.
    Но най-изумителното е как е възможно Факти да побликуват такива словоблудства без никакви доказателства! Аз повече няма да прочета нищо в този явно жълт сайт!
  • 110 Сара

    0 2 Отговор
    не разбирам защо изобщо има коментарии за каквото и да било.Какво зависи от тях,на кого са полезни..Или има доста свободни хора,на които им е скучно и си запълват времето във форумите
  • 111 Гост

    2 1 Отговор
    Неграмотник... безобразие
  • 112 възпитаник

    5 0 Отговор
    такива директори назначават сега трябва да си от герб,вмро или нфсб има ли междучасие всички учители са на улицата с цигара и кафе от р-т бамбука до кея има ли дежурни РИО ще каже
  • 113 Камбаната

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И за какво ще я уволните ???,
    Не разбирам, какво е направила учителката, но разбирам, че бащата на детето, много силно иска ,детето му да има добри оценки за да продължи да учи и евентуално да стане музикант?
    Музиката е талант, или го имаш, или си го нямаш!!!
  • 114 Димитричка

    9 3 Отговор
    Замислете се какво пишете, преди да го напишете! Всеки, който се държи по подобие на Столина, би следвало да бъде санкциониран. Това е недопустимо поведение спрямо дете! В главите ви думата ДЕТЕ, не предизвиква ли нещо хубаво? Вие детето ли корите, че две години са му загубени?
  • 115 мъж на място

    11 5 Отговор
    Господине,поклон от мен. Мисля,че в училищата има доста такива преподаватели.
    Ако от министерство на образованието понаправят проверки,ще видят какви кадри учат децата ни.
    Ако може да се започне със Софийска гимназия по хлебни и сладкарски технологии.
    Там има не една Столина,като тази директорка, а няколко.
    Мисля, госпожата трябва да бъде разследвана.
    Браво на този баща. Сигурно кърви човека отвътре. И не от сега.
  • 116 незнайко

    0 1 Отговор
    ДО ВСИЧКИ !!! Като прочетете статията цъкнете и прочетете подчертаното в синьо . Публикувано във факти.бг: Националното музикално училище „Любомир Пипков“ – София . Преди да пишете всякакви коментари преди да сте убедени в тях !
  • 117 Арабела

    5 3 Отговор
    Отвратителен език, а и от всичките тези закани грам не става ясно какъв е проблема. Оценките се поставят от изпитна комисия, а не от директора на училището. Има си законови начини за оспорване и ревизия на оценка, но обидите и заканите не са от тях. Вместо детето да страда и да се мъчи на място, което очевидно не е за нея, да се премести в обикновено училище и ако наистина я бива, да кандидатства директно в Музикалната академия. Сега, ако и там не я приемат, сигурно ректора ще е виновен, и него истеричния татко ще заплашва с "ровене в мръсното бельо" :-D

    Коментиран от #124

  • 118 май дърпаш

    5 2 Отговор

    До коментар #89 от "БиБи Кинг":

    3 кожени фишека ти.
    Нищо не бил разбрал.
    Кво да разбираш?
    кво не ти е ясно?
    Една недое..на крава си го изкарва на децата
  • 119 Мария

    2 0 Отговор

    До коментар #53 от "БиБи Кинг":

    Като прочетох вишо вместо висше е безсмислен задочния спор с тоз самовлюбен днешен умник. Жалко, че много се навъдиха ударените от ефекта Дънинг - Крюгер.
  • 120 БАРС

    10 1 Отговор
    Може би тоя човек има право.Има учители които се заяждат с някои ученици и затова има и не малко пропаднали таланти .Някога мой родственник учеше за учител до 8 ми коас.При соца имаше задьлжително изпит по пеене и солфеж.Той всички изпити си ги взе с пълно шест само по пеене го късаше един учител и не можеше да се дипломира.3 пьти се явава и все го късаше .Накрая се принуди да вземе частни уроци при един бивш преподавател в иститута пенсионер.И пак го скьсва.Естественно казва на учителят по частни уроци.Тоя пенсионр се се ядосва яко и заедно с моя роднина отиват при тоя преподавател в института и тоя като ги видял замръзнал.И частника като го грабва ти забравели когато ми се молеше за едно три а сега кьсаш мой ученик който засложава много повече от тебе.И тоя почнал да се извенява че не знаел че посещава при вас частни уроци и така се дипломира.Та тая история може да е същата с тоаа момиче не дейте да мислите че всички учители са цветета за мирисане.
  • 121 Орбан

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Фактология":

    Четете!
    ИЗСЛЕДОВАТЕЛ!
    ТЪПЧОВЦИ!!!
  • 122 Ето повече

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Mirko":

    „Cлaвaтa“ нa дирeктoркaтa Cтoлинa Дoбрeвa изгря минaлaтa гoдинa, кoгaтo или нe рaзпoзнa гoлямaтa oпeрнa пeвицa Дaринa Тaкoвa, или умишлeнo рeши дa я унижи, кaтo я кaрaлa дa пee пecнички, зa дa пocтъпи кaтo прeпoдaвaтeл пo oпeрнo пeeнe. Oт дни имeтo нa Дoбрeвa oтнoвo ce cпрягa пo мeдиитe в нeгaтивeн и дocтa oбeзпoкoитeлeн кoнтeкcт: зa тoвa кaк унижaвa в прoдължeниe нa двe гoдини мoмичe oт пeвчecки прoфил в училищeтo и cиcтeмнo гo къca нa изпит пo пиaнo.

    Нa прaктикa мoмичeтo губи двe гoдини oт oбрaзoвaниeтo и живoтa cи зaрaди прищeвкитe нa дирeктoркaтa. A рeпликaтa „Избърши cи кръвтa oт пиaнoтo прeди дa излeзeш“ e ocтaвилa трaeн oтпeчaтък върху вce oщe крeхкaтa пcихикa нa eднo инaчe тaлaнтливo дeтe.

    Коментиран от #157

  • 123 Мирослав

    4 4 Отговор
    Г-н Найденов , а сигурно ли е , че вашата дъщеря е талантлива пианистка , а не вие болно амбициозен родител да искате да бъде такава , но тя не е?

    Коментиран от #127

  • 124 Профан

    3 1 Отговор

    До коментар #117 от "Арабела":

    Прочети коментара на 122. Ако пък си толкова добър, защо не помогнеш на детето да се запише в друго училище. Защото проблема е, че директорите на други училища са отговорили отрицателно. Те пък не били със същия профил!!! Това е просвета, като преди 1989..... ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНА
  • 125 nikos

    4 9 Отговор
    Столина е прекрасен преподавател и директор, който спазва правилата на музикалното училище. А този озверен "родител" да накара "талантливата" си дъщеря да учи сериозно, а не да чака ма милости от преподавателите ... Позор за такива "родители" !!!

    Коментиран от #128

  • 126 запознат

    3 0 Отговор
    в музикалните училища приемат когото искат.приемните изпити са само за протокола.ял съм им попарата Бургас

    Коментиран от #140

  • 127 Автомонтьор

    4 2 Отговор

    До коментар #123 от "Мирослав":

    сТОЛИНО, А ТИ ЗАЩО ДЪРЖА ДЕТЕТО ДВЕ ГОДИНИ? ЗАЩО НЕ ГО ОРИЕНТИРА И ЗАЩО НЕ ГОВОРИ СЕРИОЗНО С РОДИТЕЛИТЕ МУ?
  • 128 Автомонтьор

    5 2 Отговор

    До коментар #125 от "nikos":

    сТОЛИНО, СТИГА СИ ПИСАЛА ОТ РАЗЛИЧНИ ПОСТОВЕ!!! Запознат от пост 126 ти е отговорил перфектно!
  • 129 Македонски

    2 1 Отговор
    ДАЗД да се самосезира, да не ги пита прокурор сетне, къде спят!!! Става въпрос за ДЕТЕ на 16-17 г.
  • 130 Македонски

    2 1 Отговор
    ДАЗД да се самосезира, да не ги пита прокурор сетне, къде спят!!! Става въпрос за ДЕТЕ на 16-17 г.
  • 131 Македонски

    1 1 Отговор
    ДАЗД да се самосезира, да не ги пита прокурор сетне, къде спят!!! Става въпрос за ДЕТЕ на 16-17 г.
  • 132 Македонски

    1 1 Отговор
    ДАЗД да се самосезира, да не ги пита прокурор сетне, къде спят!!! Става въпрос за ДЕТЕ на 16-17 г.
  • 133 Македонски

    0 1 Отговор
    ДАЗД да се самосезира, да не ги пита прокурор сетне, къде спят!!! Става въпрос за ДЕТЕ на 16-17 г.
  • 134 Македонски

    1 1 Отговор
    ДАЗД да се самосезира, да не ги пита прокурор сетне, къде спят!!! Става въпрос за ДЕТЕ на 16-17 г.
  • 135 Македонски

    1 1 Отговор
    ДАЗД да се самосезира, да не ги пита прокурор сетне, къде спят!!! Става въпрос за ДЕТЕ на 16-17 г.
  • 136 Hmмммммм

    3 6 Отговор
    Тая ученичка с п..ката си ли свири, че бърши кръв от пианото ?
  • 137 101

    1 0 Отговор
    Абе , каквосе хабиш? Кажи че , е проста незнам ква си потка и готово.
  • 138 АБЕ

    4 1 Отговор
    На всички трябва да е ясно, че Музикалното училище и Музикалната академия , за съжаление, НЕ СА ТОВА ДЕТО БЯХА .
    По т.н. соц, време в моята специалност за 14 места се явяваха 80 души, от които случайните бяха 10-15 души. Сега за въпросните 14 места се явяват 12 души ( 8 от които случайни) . Естествено приемат ги всички и после неистово търсят по улицата още няколко да си запълнят бройката. Не е нужно да ви казвам, че тия дето завършват не стават за нищо.По тази причина повечето професионални оркестри постоянно правят конкурси, защото имат нужда от хора, но няма кой да вземат. Та в тази област всичко върви на ПРОВАЛ.
    Трябва да се ограничи приема до хора, КОИТО НАИСТИНА СА ЗА ТАМ.
    Това ще е болезнено, защото ще има съкращаване на преподаватели, но..... аз друг изход не виждам. От такива случайни ученици като това момиче никой няма полза. Като вземе тая тъпа диплома за средно за какво и е ?????? Къде ще работи, кой ще я вземе ?????

    Коментиран от #141

  • 139 ДЪДЪЕ

    3 1 Отговор
    До тук ясно !
    Може ли сега да чуем и директорката - по възможност видео файл, моля !
    След като ни занимавате дайте повече информация .
    Все пак това е националното музикално училище ....
    Ние обикновените българи се надяваме поне там да няма калинки ...
  • 140 запозната

    0 1 Отговор

    До коментар #126 от "запознат":

    Точно така. Приемат всеки, който изяви желание, за да се попълни бройката, да се сформират класове и съответно училището да продължи да съществува... Не е тайна, че в музикалните училища се записват деца, които искат да минат "метър" дисциплини, които в общообразователните няма как да покрият ( математика, химия, физика- не се изучават в музик. училище)

    Коментиран от #143

  • 141 Нона

    2 1 Отговор

    До коментар #138 от "АБЕ":

    И защото способните инструменталисти, подобно на лекарите и други професии, се" изнасят" в европейските музикални институции... Там получават относително по-добро възнаграждение за труда си. За страничните "наблюдатели", които изказват мнение, е добре да знаят, че обучението на музикален инструмент започва в най-ранна детска възраст ( след петата година на детето) и продължава цял живот... През това време, родителите инвестират средства за закупуване на инструменти, нотни материали, уроци, а децата - "губят" детството, което техните връстници имат...
    Добре е, когато повече деца преживеят съприкосновение с музиката, защото тя остава в душите им цял живот, независимо каква професия ще изберат в зряла възраст, но ОТГОВОРНОСТТА за професионално музикално развитие ТРЯБВА да се основава на строгите КРИТЕРИИ, СТАНДАРТИ И АВТОРИТЕТИ, които да ги отстояват.

    Коментиран от #145

  • 142 еро

    1 0 Отговор
    Мързи ме да чета за какво става въпрос, затова ще оставя случаен коментар. Да сте живи и здрави!
  • 143 Ами

    2 0 Отговор

    До коментар #140 от "запозната":

    Сега не знам как е, но едно време в Музикалното химия действително учих само една година между другото, но математика учихме много сериозно, също и физика ( включвайки и специален предмет 'акустика")

    Коментиран от #146

  • 144 Между другото

    1 0 Отговор
    В колегиалните среди се споделят доста отрицателни мнения за нивото и методите, които преподаватели в училището прилагат... Това може да се тълкува и като "жълта" хроника, но вероятно има нещо гнило в тази "Дания"...
  • 145 АБЕ

    2 0 Отговор

    До коментар #141 от "Нона":

    Никъде не се изнасят вече, защото и на запад закриват по-малките оркестри. Тия дето се изнасят работят някаква друга обща работа.
    Това че сте чули за 2-3 дето работят по специалността е изключение от правилото. За останалите просто НЕ ЧУВАТЕ.

    Коментиран от #147

  • 146 Очевидно

    2 0 Отговор

    До коментар #143 от "Ами":

    че много от предметите като химия, физика, математика, геометрия , не се изучават в пълния обем. Затова и както се разбира е отказа на общообразователните училища детето да се премести в такова, без допълнителни приравнителни изпити.
  • 147 Нона

    1 1 Отговор

    До коментар #145 от "АБЕ":

    Сигурно е така... Говоря за НАИСТИНА ДОБРИТЕ инструменталисти. А, че има отлив от професията в цял свят и че конкуренцията е "жестока" спор няма. Но знам за много инструменталисти, които са "преглътнали" мечтата за световна инструментална кариера като изяви в "класиката" и са започнали работа в заведения в курортни центрове. И все пак са запазили любовта и посвещението към своя инструмент...
  • 148 Профан

    2 1 Отговор
    Това е просвета, като преди 1989..... ОБЩООБРАЗОВАТЕЛНА
  • 149 Баш Майстора

    1 2 Отговор
    Сталинке, Сталинке, тез червени домати... Кой те мама, излъга, та ти го мама... Тъп и упорит като ...
  • 150 Ехоо

    2 5 Отговор
    Не се пише и чете ВЕРНО, а ВЯРНО. Въпросът е дали вашето дете става за пианист или Вие искате то да е! Всички родители в България мислят децата си за гении. А се оказва, че децата им едва пишат и сричат в 12 клас. Това е нашето образование! Ако не пише даскала висока оценка на детето е боклук! Ами отидете в Германия, че да видим тогава? Там директно ти казват твоето дете ще учи това и край. То не е велико по всичко, и учителя решава. Да видим как и кого ще плюете тогава. Не отричам, че понакога може да има и винивен учител. Но той си е винаги виновен за всичко! Без грам права и достойнство! Хулен от всички и мачкан от всички! Ами вземете и си учете сами децата! Нали всички са от умни, по-умни!

    Коментиран от #152

  • 151 КУРнинов

    2 2 Отговор
    Абре УКЕ пианист се става с призвание а не да купиш пияно в къщи и да си въобразяваш че дъщеря ти за два месеца ще стане маестро пианист и ще надсвири учителя си!
  • 152 Хей

    1 0 Отговор

    До коментар #150 от "Ехоо":

    ти прочете ли коментариите преди теб, преди да сложиш заключително мнение ? Детето е ПРИЕТО В МУЗИКАЛНОТО УЧИЛИЩЕ.
    Това предполага, че притежава и е показало музикални ДАННИ, за да учи в него. Оценявано е от приемна изпитна комисия, вероятно с участието на директорката... Е, те са преценили, че МОЖЕ ДА БЪДЕ УЧЕНИК в това училище. Глухи ли са били тогава, или междувременно са влошили отношенията с потърпевшите?
  • 153 Петя

    6 0 Отговор
    Айде! УСПЕХ на Васил Николаев!!!Така Трябва!!!
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 ТИТИ

    1 0 Отговор
    ИМАМ ЧУВСВОТО ЧЕ ВСИЧКИ УЧИТЕЛИ В МУЗЕКАЛНИ УЧИЛИЩА СА ПЕРКОЛЯСАЛИ И ТОВА В РУСЕ СЪЩО
  • 157 Репликата

    1 0 Отговор

    До коментар #122 от "Ето повече":

    "Избърши кръвта от пианото, преди да излезеш" е достойна за вниманието на Държавната агенция за закрила на детето.
  • 158 ДО ДЕБ@ИЛ 7

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "карамфила":

    Какво имате против Банкя? Аз съм от там и се гордея с градът си. Вашето селско възпитание, по добро ли е? Ако можеш, пиши по темата, ако си неграмотен, мълчи си!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове