27 Септември, 2020 15:03 10 294 25

Ернестина Шинова със смразяващо признание в откровено интервю

  • ернестина шинова-
  • признание-
  • интервю-
  • коронавирус

"Загубих двама близки приятели и то хора, които бяха в разцвета на силите си," коментира актрисата по повод коронавирус пандемията

Ернестина Шинова със смразяващо признание в откровено интервю - 1

Ернестина Шинова е от онези актриси, които не носят маска в живота си, освен, ако тя не е свързана с предпазване от коронавирус, не влизат и в чужд образ - освен, когато не са на сцената. Тя е винаги пълната версия на самата себе си, независимо какво ѝ коства това.

Разговорите с нея винаги са пълни с уют и искрено отношение. Така е и този път, само че сега някои от думите са по-режещи, защото са свързани с болезнени истини за световната пандемия от К-19, в която се намираме от март насам - и най-вече с фокуса за личната отговорност, която трябва да имаме заради нея.

Няма как да подминем и колоритната д-р София Стаменова от хитовата медицинска поредица "Откраднат живот", която Ернестина пресъздава брилянтно. Вижте едно интервю на актрисата пред Анелия Попова за show.blitz.bg.

- Ерна, героинята ти в "Откраднат живот" - колоритната д-р София Стаменова изчезна и феновете се питат къде е, ще се върне ли?

- Мисля си, че понеже миналия сезон ме нямаше доста дълго време, защото нали бяхме под карантина, в този сякаш са се примирили и този образ не ги интересува особено вече.

- Нищо не се знае, нали... Д-р Стаменова остави много въпросителни с поведението си, които все още не намират своя отговор в сюжета на сериала.

- Не знам... скептична съм. Мисля, че няма такъв интерес, но да видим. Да, действително д-р Стаменова има неизяснени лични отношения, но може би ще ги обяснят по някакъв начин натататък. Нямам идея. В момента се залага на съвсем различни линии и вероятно дори и да се върна, ще бъда някакъв много маргинален персонаж. Ситуацията е изчерпана в момента, въпреки че образът би могъл да се развива още, но само, ако е поставен в конкретни ситуации. Иначе съм на мнение, че когато няма какво повече да дадеш, е по-добре да се махнеш.

- Карантината, провокирана от коронавирус пандемията се отрази много на вас, артистите. Към днешна дата успяваш ли по някакъв начин поне да се приближиш към стария работен ритъм?

- Мисля, че да. Театралните представления си вървят, репетираме активно. Неприятно е, разбира се, да играеш пред полупразен салон, не се усеща публиката, но и на това сме благодарни предвид ситуацията. Положението е такова, че наистина няма какво друго да си пожелаем. Добре, че поне има спектакли.

- Успяваш ли да овладееш вътрешния страх, който несъмнено имаш, заради коронавируса?

- Не мога да кажа. Аз, за съжаление, загубих двама близки приятели и то хора, които бяха в разцвета на силите си. Хора, които биха могли да дадат още и на близките си, и на обществото. Около мен имаше някъде около 4-5 човека, които се разболяха от коронавирус, двама от тях си отидоха.

- Ужас..! Затова все си говорим как трябва да има целокупна обществена отговорност, а не единична...

- Наистина е така. И горещо желая на никой нищо такова да не се случва. Но и не мога в никакъв случай да пренебрегна съществуването на този вирус. И мисля, че никой не трябва да го пренебрегва. Мисля, че експертите трябва да се съберат, защото в момента едни вярват на едни специалисти, други на други, получават се разногласия. А сега е най-важно да бъдем обединени и всеки да пази другия, както и себе си.

- Как върви възстановяването на Андрей, който наскоро счупи крак?

- Да, изводите от тази ситуация са, че като минеш определена възраст не бива да играеш волейбол на плажа и е важно да няма деца-терористи, които копаят дупки в пясъка (смее се). Извън шегата - дечица са си играли, изкопали дупка в пясъка, той не я видя, хлътна и се чу зверски звук след падането. Но възстановяването върви отлично, утре-вдругиден даже трябва да махнем гипса.

- И ще бъде по-внимателен вече в пясъка!

- О, да. И не трябва да играе волейбол на плажа. Трябва да се преориентира, примерно към шах, риболов, нещо по-статично (смее се).


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ивайло

    36 10 Отговор
    Ернестинке, я кажи с каква "професия" се препитаваше ти 90те години, че не е като да не те знаем

    Коментиран от #14, #22

  • 3 мечо

    3 3 Отговор
    тас снимка е от бик брадар ас сам го гледал тос сезон

    Коментиран от #9, #13

  • 4 сигурно

    18 2 Отговор
    слабаков не дига самолета....от това по- смразяващо,какво да е.....????
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 6 Отговор
    ЕРНЕСТИНА бъди това което си
  • 7 Специалисти

    16 4 Отговор
    по матраци ! Грозна шуробаджанащина , а губищ е нашия народ !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Вълчо

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "мечо":

    Тас снимка наистина е от бик брадар и ас сам го гледал Тос сезон
  • 10 Анонимен

    10 8 Отговор
    ДАЛИ са законни изборите с които е избран ББ ,ПИТАЙТЕ РАДЕВ! ТОЙ ПРОВЕДЕ ИЗБОРИТЕ ЗА ПАРЛАМЕНТ! БОЙКО БОРИСОВ СПЕЧЕЛИ, ВЪПРЕКИ ВСИЧКО!
  • 11 В е л и к и я

    14 2 Отговор
    Ooooo, ама дааааа ... трябва да се преориентира пияндето .. с тая заплата може да си избира къквото иска хоби....смееш се , много ти е радостно ...!
  • 12 мунчо

    21 3 Отговор
    Нещо да каже за небръснатия и нечистоплътен Евродепутат с голямата заплата?!?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 незнайко

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ивайло":

    И кога си роден ти за да питаш ??? Сигурно и майка ти ще се отврати от това което си написал !!! Да ама тя не знае да работи с компютър и затова Вие имате толкова малко МОЗЪК !!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 гост

    20 4 Отговор
    Ако на Андрейчо братовчедка му не беше жена на шкембелията,щяхте да гледате Брюксел на картичка.Нямам намерение да гледам тъпият сериял,но я кажи какво направи мъжа ти за България в ЕП?
  • 17 Помнящ

    16 2 Отговор
    Петър Слабаков беше голям актьор , ама синът му и снахата са две нули .Бабата на Винету , както беше известен П.Слабаков като депутат , създаде доста връзки от които се ползва Андрейчо .
  • 18 Дгхйкк

    8 8 Отговор
    Безинтересна тьотка на 60 години. Ху кеърс кво мислиш???
  • 19 Лора

    7 7 Отговор
    Няма маска Шинова, но пак е непозната достатъчно за зрителя, защото като започне да говори, специално аз си губя интереса с Андрей са обикновени,, известни,, хора с нещо специално не изпъкват, баща му беше с връзки известен, разваляше с каканиженето си, цял филм или пиеса, това е мое мнение.... не съм лицемерна...!

    Коментиран от #20

  • 20 Дълбоко Виждащ

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Лора":

    Прави МИ впечатление....С Ковид и за Ковид пандемията говорят само хора-Обществени личности ръкували се с Дявола за незапознатите е ДС!Днес по всимедии пада ЯКО Облъчване....
  • 21 Динозавър Карабаджаков

    3 3 Отговор
    СБОГОМ, ДА НОСИШ ТЪС СЛИВА.... СБОГОМ, ДАНО СИ ЩАСТЛИВА....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 много готина

    1 1 Отговор
    ....жена!
    С Андрей са чудесна двойка!
    Да са здрави и много щастливи!
  • 24 оаюгт

    5 1 Отговор
    Сори, но предпенсионните посредствени актриси не са интересни на никого, па били те и жени на връзкари-евродупедати.
  • 25 AzAzAz

    0 1 Отговор
    Лъже-Факти, колко Ви плащат да насаждате страх за един обикновен вирус, който е 3 пъти по неопасен от грипния?