Last news in Fakti

25 Септември, 2020 20:41 3 065 7

Още жилищни сгради санират в Бургас

  • саниране-
  • жилища-
  • бургас-
  • меден рудник-
  • братя миладинови

Те се намират в "Меден рудник" и "Братя Миладинови"

Още жилищни сгради санират в Бургас - 1
Снимка: М. Богданова ©

Още 11 жилищни сгради в Бургас ще бъдат санирани. Те се намират в Централна градска част и комплексите "Меден рудник" и "Братя Миладинови". Ще им бъде поставена топлоизолация на фасадите и хидроизолация върху покривите. Старите дограми ще бъдат подменени с нови. Предвижда се подмяна на осветлението в общите части и стълбищата.

Изпълнението на мерките ще допринесе за повишаването на класа на енергийна ефективност на сградите най-малко на ниво С. Според направените разчети, прилагането на мерките за енергийна ефективност ще спести 810 605,18 kWh/год. първична енергия. Едновременно с това ще се спестят 205,10 т./г. екологичен еквивалент на емисии въглероден диоксид.

Обновяването на жилищните сгради ще се извърши със средства по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г., след като Община Бургас подписа договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ в изпълнението на проект "Обновяване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в многофамилни жилищни сгради на територията на град Бургас-етап 2". Определените за обновяване блокове са в категорията на по-малките сгради с до 35 самостоятелни обекта.

Санирането на сградите се финансира изцяло със средства от оперативната програма и собствениците не заплащат за извършените ремонтни дейности. Изпълнението на проекта е част от стратегията на Община Бургас за устойчиво управление на енергийните ресурси и зеленият икономически растеж.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А кога

    3 0 Отговор
    Ще санират в Ардино блокове на 50 и повече години?

    Коментиран от #3

  • 2 Къна

    3 2 Отговор
    На тоя къде виси някой недоволен комшия ако му среже въжето ще стане мазало.
  • 3 Мехмет

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "А кога":

    Абе,ти да не си ходжата на Ардино?
  • 4 ГОРСКИ

    11 1 Отговор
    Във Германия се дава 70% от държавата и останалото от собственика!!!! А тук има някаква далавера за кражба???

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Другаря

    8 1 Отговор
    им кмет да си санира килия в затвора !
  • 6 Онуфрий

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГОРСКИ":

    Там САНИРАТ, тука дупчат конструкцията, КОЕТО ВЪОБШЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ И ЕДИИИНСТВЕНО ЛЕПЯТ СТИРИОПОР ОТГОРЕ. И това ако е саниране, здраве му кажи.
  • 7 Онуфрий

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "ГОРСКИ":

    А какво да се каже за новите тухли които строят - Там не майка плаче, а направо целият род олаче. С това "свързване" на тухлената стена с горната плоча С ПЯНА КАКВО ДА КЕШ.
    То само това да беше, добре.
    Дано да няма ЛЕКИ трусове, че ще стане МАААААААЗАЛО.