22 Септември, 2020 20:30 24 798 93

България: три примера, които казват всичко

  • българия-
  • герб-
  • бойко борисов

Те отказат да подадат оставка, понеже били най-добри

България: три примера, които казват всичко - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Те отказат да подадат оставка, понеже били най-добри. И незаменими. Управлението им обаче е по-скоро история на провалите. Ето три примера:

Коментар от Ясен Бояджиев:

Биха подали оставка, но сърце не им дава. Понеже държавата трябва да остане стабилна, а те са отговорни хора и знаят, че без тях всичко би пропаднало. Иначе, както казва премиерът, „ако имаше подготвени хора, с удоволствие бих им оставил да управляват“. Но няма: „искат оставка, ама не знаят какво да се направи". Затова: „Докато другите само говорят, ние работим. Продължаваме да работим, показваме свършеното и не говорим в бъдеще време, а в настояще. Когато нещо е направено хубаво, противниците ни няма какво да кажат“.

И наистина: „хубаво направените“ от тях неща са навсякъде около нас. За да не сме голословни, ето три типични примера, поднесени от новините напоследък.

Едно от най-зебележителните постижения

Тези дни приключи над двегодишната сага, станала известна с името Наредба Н-18 и с абревиатурата СУПТО (софтуер за управление на продажбите в търговските обекти). Несъмнено едно от най-зебележителните управленски постижения на днешната власт.

Всичко започна от благородната идея търговските обороти да бъдат извадени на светло. За целта властите наредиха на всички фирми да променят софтуера, с който управляват бизнеса си. Съответните изисквания обаче се оказаха объркани, неясни, противоречиви, често пъти излишни и дори неизпълними, а споменатата наредба лека-полека набъбна до няколкостотин страници и десетки приложения. Гигантски хаос, в който никой не бе в състояние да се ориентира. Садистично наказание за 300 000 български фирми.

След многобройни отлагания тези дни стана ясно, че всичко се отменя. Двегодишните титанични усилия, изразходваната огромна обществена енергия и вече вложените от бизнеса стотици милиони отиват на вятъра. Заедно със самата идея за изсветляване на търговските обороти.

Пореден "успех" в електронното управление

Една от сферите, в които властта по дългогодишна традициия жъне неизменни „успехи“, е електронното управление. Вече едва ли някой може да си спомни броя на проектите, нито да изчисли точната сума на профуканите средства (във всеки случай става дума за стотици милиони). А електронното управление в завършения си вид все така се мержелее някъде далеч на хоризонта.

Същото се отнася и до т.нар. електронно правосъдие. Само то е глътнало няколко десетки милиона, но резултатът е все така незабележим. След няколкогодишно ходене по мъките и неколкократно обявяване, прекратяване и подновяване на обществената поръчка тези дни трябваше да приключи проектът за изграждане на основния стълб в структурата на електронното правосъдие - т.нар. Единна информационна система на съдилищата. Оказа се обаче, че създаденият за милиони левове продукт има толкова проблеми, че вместо да улесни работата на съдиите, значително я усложнява. Стигна се и до съдийски протести. В края на краищата ден след като бе внедрена във всички съдилища, системата бе спряна от употреба, за да бъде доработена. Иначе, разбира се, парите са успешно усвоени.

Истината за "печатницата за пари"

След многобройни отлагания тол системата, която трябва да събира пътните такси за тежките превозни средства, най-после заработи от 1 март. Шест месеца по-късно вече е ясно: прословутата „печатница за пари“ (по определението на премиера) става все по-скъпа, като гълта все повече разходи за данъкоплатците, но приходите от нея се оказаха 3-4 пъти по-ниски от очакваното. Което хич не е изненадващо, като се имат предвид съпътстващите я дългогодишни мъки, разправии и неразбории.

Така изпълнението на голямата цел - тол системата да издържа изграждането и поддръжката на пътищата - отново се отлага за неясното бъдеще. От друга страна приходите за онези, на които по съмнително щастливо стечение на обстоятелствата се падна да изпълняват и поддържат системата, продължават да растат.

В това ги бива най-много

Тези три примера не са изключение. Накъдето и да погледнете, ще откриете такива „хубаво направени" неща. Резултат от некомпетентност, некадърност и/или корупция. В това ги бива най-много - да отлагат, бавят, затлачват и провалят всяка реформа, с която се захванат. В това отношение управлението им е история на провалите.

Сигурно е обаче, че каквото и да става, през това време някой е усвоил успешно едни пари...


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 292 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тез

    108 18 Отговор
    Офтце покрай чонанина кой са... Ако имаше качествени кадри, не толко глупави и корумпирани и крадливи тая власт нямаше да има равна на себе си
  • 2 Къна

    21 180 Отговор
    Заглавието се разминава с написаното.Но като видях кой е сорсът ми стана ясно,че не си заслужава вниманието.Виж,снимката си я бива.
    “Работите ли,работите,а?

    Коментиран от #4, #44

  • 3 РЪМПЕЗИ

    214 18 Отговор
    БАРЦЕЛОНСКИ...ПРИБИРАЙ СИ БОРИСЛАВА И ИЗЧЕЗВАЙТЕ КЪДЕТО ОЧИТЕ ВИ ВИДЯТ...ОСТАВЕТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ДА СИ ОПРЕДЕЛЯТ БЪДЕЩЕТО...ХАЙВАНИ...

    Коментиран от #16

  • 4 Оракул

    116 9 Отговор

    До коментар #2 от "Къна":

    Май друго им дума,нещо от рода на
    "Е, момчета и днеска работите. И вчера работихте, браво. А така, сЕдайте сега, обЕдвайте... честит празник, да ви е сладко", пожела с шопския си диалект Борисов на работниците.
  • 5 Ха-ха

    37 254 Отговор
    Поне Борисов направи заводи и пътища. БСП само краде. СДС приватизации, Виденов глад, Софиянски продадеЦУМ ЗА 1 ЛВ ДА ИЗРЕЖДАМ ЛИ ОЩЕ

    Коментиран от #15, #17, #32, #37, #69, #73, #89

  • 6 Да ама не

    137 10 Отговор
    Точно в десетката,браво за коментара.
  • 7 чичо

    23 153 Отговор
    Дойче,не подават оставка,защото аз и още няколко милиона не им искаме оставката.Ама вие си драскайте,не пречите.

    Коментиран от #19

  • 8 Знайко

    179 17 Отговор
    Със хвалене че е направил Магистрали и като ги пуснат започват ремонтите!!! И като погледне човек цялата пътна мрежа е за ремонт! Въпроса е какво е направил Борисов,лъжи и кражби и нищо !!!
  • 9 Мимч

    152 8 Отговор
    Статията си е много точна и описва, освоените и изразходвани пари,но в края нищо не работи,а печалба имат само олигарсите и успелите да се облагодетелстват разни части фирмички на управниците...
  • 10 Анонимен

    97 13 Отговор
    Къде са коментарите?Къде са тролчетата на ГЕРБ?

    Коментиран от #12

  • 11 Миновач

    67 9 Отговор
    Бъки ,къде се криеш бе ????
    Как е кръвното ????
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Георги Илиев Митев

    79 9 Отговор
    Ех, да яхна джипа и далеч от грипа, от гнева народен чувствам се свободен !
    Автор: Георги Илиев Митев.Потърпевш от милицията, военните, полицията, граждани и институции. Трето поколение репресиран. Град София (2020).

    Коментиран от #14

  • 14 Новини

    9 43 Отговор

    До коментар #13 от "Георги Илиев Митев":

    Явно не си много чист!!!!!!!!!! Един нормален гражданин никой за. Нищо не го търси. Да не си и с досие??
  • 15 Бачо Киро

    148 11 Отговор

    До коментар #5 от "Ха-ха":

    Я изреди външния дълг, няма 5 милиарда през 2009, 34.5 през май 2020. Направил ти пътища, хОя ми... Падат след него, той ти откраднал 80% от средствата, ти бастун ръкопляскаш. Кое е направил, я пак? Кой е построил пътищата в България? Няколко отсечки магистрала са пътищата в България? Ако не крадеше здраво от строежите и туй нямаше да видиш. Добре не е строил той виадуктите при Витиня, че всички щяха да са на дъното... Я да видим, кое е построил точно? Един язовир ме могат да реновират и оставиха Перник без вода, а виновника върнаха като проверяващ настоящия шеф на ВиК... Човек, който няма елементарни познания и е обграден от същите бастуни, защото той умни покрай него няма да търпи, няма как да построи и къщичка за птици...

    Коментиран от #21

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Българина

    142 10 Отговор

    До коментар #5 от "Ха-ха":

    Какви заводи и какви пътища те гонят, бе ГЕРБав ТУЛУП?!.Я погледни по селата колко пътища е създала БКП, бе ГЕРБав ТУЛУП.Виж колко язовири са направени по времето на соца, които ТИКВАТА НЕ МОЖЕ ДА ПОДЪРЖА, бе ГЕРБав ТУЛУП.

    Коментиран от #22, #26

  • 18 Отрепките

    103 8 Отговор
    Отрепките-калинки взели властта, как ще се откажат от лапането...
    Те даже не се правят, те наистина не разбират какво им казва народа.
    Те се научили да пишат, да смятат крадените евраци и даже не допускат, че има неща по-важно от тези действия. Какви министри-томето, росен любовника на бъчварката, кралев....или министерките....сачевица, винкеловица, как ще има живот в тая държава, не може да продължава така, не може.
  • 19 КАП

    47 9 Отговор

    До коментар #7 от "чичо":

    Какви милиони хора ти се привижда, бе, чиче? виж колко хора има на протеста тази вечер!
  • 20 оня с коня

    12 79 Отговор
    И е казал МЪДРИЯТ НАРОД :Който не рабони,Той не греши".ДВ обаче НЕ еб... разни народни Умнотии и си карат както си знаят.Добре,изнамерили са си 3 Примера Нещата в коти едва ли са както ги описва Велето,но ЗАЩО не споменат и за ОСТАНАЛИТЕ 300 примера - Дело на Правителството,които пък са с Положителен знак ? И пак ще попитам,въпреки че знам че Отговор Не будет:ЗАЩО ДВ не се кръсти "Ганьово Веле" и КЪДЕ СПИ Оригиналното Немско "Дойче веле" и не ги подкара по съдилища за Кражба на Абревиатура?

    Коментиран от #25, #34, #63

  • 21 Ха-ха

    10 53 Отговор

    До коментар #15 от "Бачо Киро":

    Бачо на колко ракиика си🥃🥃🥃🍺🍺🍷🍷🍷пий си и не философстваи

    Коментиран от #41

  • 22 Ха-ха БСП ли

    11 61 Отговор

    До коментар #17 от "Българина":

    Ела каня те на гости и ще видиш какви улици има по селата КОГАТО ВАЛИ КАЛ КАЛ, ДУПКА ДО ДУПКА, ТВОЕТО СЕЛО ДА НЕЕ ПАРИЖ??????????? БСП КУПОННАТА СИСТЕМА1990 ПОМНИШ ЛИ???? РЕЖИМ НА ТОМ, ВОДА, ПАРНО, ЗАПЛАТА 32 ЛВ
  • 23 Жерналист

    11 62 Отговор
    Кой написа статията знаете ли ? Това е Ясен Бояджиев беше музикален журналист още от времето наТодор Живкжв в Хоризонт и така до 2015 година ! И сега изведнъж стана голям журналист който пише коментари за да приживее с малката пенсия! Та така не сме забравили за кой си работил нали за БКП БПС извърта се като слънчоглед за пари. Така че не ни учи на акъл.

    Коментиран от #27

  • 24 ПАНДИЗОВ

    87 10 Отговор
    кържалийската ПАТКА ПАК РАЗВАЛИ ПРАЗНИКА НА ОРАТА ВЪВ ВЕЛИКОТО ТЪРНОВО . ПАК ИСКАШЕ ДА Е КАПАК НА СЯКА ТЕНДЖЕРА , АМА Я ИЗЧИБАХА СВИРАЧИТЕ ! А БОЙКО Е ЗА ЗАТВОРА !

    Коментиран от #29, #31, #35

  • 25 898

    32 7 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Нещо започна да откачаш.Едно свързано изречение няма!Я пробвай отново!

    Коментиран от #62

  • 26 ВРАЦА

    4 27 Отговор

    До коментар #17 от "Българина":

    Извинявай но във Враца са 2 завода🤣⛪

    Коментиран от #64

  • 27 Забравил

    6 12 Отговор

    До коментар #23 от "Жерналист":

    Е откъде е тръгнал но сега е пише много”компетентно” ХаХа

    Коментиран от #36, #38

  • 28 БЕЕЕЕЕЕ

    62 6 Отговор
    БИХ ПОДАЛ ОСТАВКА , АМА НЯМАМ ЖЕЛАНИЕ - ПРЪДНА ЕДНОКНИЖНИКА !
  • 29 Новини

    4 10 Отговор

    До коментар #24 от "ПАНДИЗОВ":

    😄😄😄😄😄😄Ще видим кой ще е в затвора.
  • 30 Перо

    42 7 Отговор
    Само американско правосъдие,по неримски право /прецедентно право/,може да озапти бандитизма,облечен във власт,както е сега! Няма значение,дали Премиера или министър е чужд агент,криминален престъпник или член на организирана престъпна група,съдебните заседатели решават,дали е виновен или не.Съдията определя присъдата с натрупване на доказаните обвинения,по престъпленията. Може на тиквата или бившата втора мутра,да му изпушат “джапанките” на 4500 V или да мине с ефтаназия,или да получи 500 г.затвор,няма значение,но всички управници ще знаят съдбата си,ако настъпят мотиката. В този си вид ЕС е вреден за БГ,защото данъкоплатеца плаща няколко стотици хиляди евро годишна вноска,а приходите по програмите се крадат от няколко управляващи престъпници,завзели съдебната власт,чрез измислената квотна система и едноличната партия,дошла на власт с манипулирани избори,по мафиотска изборна система,определя състава.Няма двукамарен парламент,който може да стопира случайници във властта,като мутрата,да бъдат озаптени за поръчково законодателство и корупция.
  • 31 Леле колко

    5 6 Отговор

    До коментар #24 от "ПАНДИЗОВ":

    Смешен коментар! Пак ли се напи?
  • 32 Ха ха

    58 8 Отговор

    До коментар #5 от "Ха-ха":

    Какви заводи бълнуваш?На VW ли ? Откога на цехчета за стопове и мигачи заводи им викаме?А Софиянски не е ли от СДС-то- дружката на ГЕРБ?

    Коментиран от #40

  • 33 Никой НЕЕ давал, срокове на Лукашенко

    30 4 Отговор
    ФАЛШИВИ НОВИНИ СЕ ТИРАЖИРАТ ПО ВЪПРОСА!!!! ЕС е организация с членство в нея, Беларус НЕЕ техен член, така че не пишете ГЛУПОСТИ, Майдан в Минск НЕЕ предвиден да се случи!!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Боже

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "ПАНДИЗОВ":

    Ама вие да не сте избягал от Карлуково?
  • 36 Да пише

    6 6 Отговор

    До коментар #27 от "Забравил":

    И само Цар Киро му вярва!
  • 37 Еблю

    47 7 Отговор

    До коментар #5 от "Ха-ха":

    Кажи поне един завод който построи прословутата ти тиква...!!!

    Коментиран от #39

  • 38 Много компетентен

    6 27 Отговор

    До коментар #27 от "Забравил":

    Коментар платен от Дубай💰💰💰😂😂😂😂
  • 39 Ха-ха

    8 29 Отговор

    До коментар #37 от "Еблю":

    Колко си еблю, нз иди в Ботевград, Враца, Монтана и виж бе умнико
  • 40 Ха-ха

    8 17 Отговор

    До коментар #32 от "Ха ха":

    Иди в Ботевград, Враца и виж бе дрис.... О
  • 41 Перо

    28 10 Отговор

    До коментар #21 от "Ха-ха":

    Корумпе мутренско,неграмотно,скоро ще отидеш на борсата,защото трябва да се явяваш на конкурс,а ти имаш мозък на пиле.

    Коментиран от #43, #45

  • 42 Ван дер Любе

    41 6 Отговор
    Може да се добавят и още други примери на разхищение, кражба и некадърност. Това включва и всички сторежи на Борисов, магистрали, пътя при Своге, инфраструктурата при Хитрино, и разбира се най-скъпата тръба за вода - 2000 лева на линеен метър. Време е боРисов да си ходи.
  • 43 Ха-ха

    5 23 Отговор

    До коментар #41 от "Перо":

    Надали 🤣🤣бизнеса ми е фамилен от 50 г. Смятаи ти за борса ли съм. Виж ти ще си там гаранция

    Коментиран от #52, #55

  • 44 И кое

    18 5 Отговор

    До коментар #2 от "Къна":

    от посоченото не е вярно?
  • 45 Перо

    14 4 Отговор

    До коментар #41 от "Перо":

    Аз съм Перо хубавеца вечния драскаш. Всичко зная но само кой еб.... ЖенаТа нз
  • 46 простак

    3 4 Отговор
    .......
  • 47 митко 2936митко

    20 6 Отговор
    боко ела да си жидиш уцастака нови пазар ветрино правиъш и след тебе пада оставка боко
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 неда

    9 6 Отговор
    боико даи малко ина нас гладните
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 БРАТИНЬО

    45 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Спешно! Румънският парламент одобри 40-процентно увеличение на пенсиите - ЧЕТИ БЕ МУТРО ПРЕСТЪПНА ЧЕКМЕДЖАРСКА !

    Коментиран от #61

  • 52 Булаир

    20 2 Отговор

    До коментар #43 от "Ха-ха":

    Бизнесмени са сите у вашио род. Смешен.
  • 53 Анализаторр

    29 8 Отговор
    Амчи оставка де! Тази вечер на площада им го казаха хората. Тиквун обаче не се трогва.
  • 54 Дядовия

    15 18 Отговор
    А лигаавите пенсионери които псуват комунистите, но не се сещат, че избират БКП кадри от 30 години които проформа са членове на новосъздадените партии за да ги водят за носа. Костов, Плевнелиев, Борисов, всички до един мафиоти, продажни душици, процентаджии или сикаджии... но общия знаменател е, че са закърмени в партията майка на българските комунисти. А сега...за едни 50лв. дядовци и баби, които ходят и гласуват за техния "благодетел" определят битието и робството на цели поколения млади след тях.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Станишев

    8 20 Отговор
    Шиши,Тиквата и ,,Сокола" с многото сарай
    няма да се дадат лесно.Шкембе Воевода също е с тях.Черепа е в изгнание изгонен надалеч,изолиран и с ограбено богатство
    от първите трима.
    Зеленият Чорап е сам и нищо не може да направи.
    Така че забравете за промяна.
  • 58 гост

    22 5 Отговор
    Да се задавите с откраднато
  • 59 ДА НЕ ВЯРВАШ

    12 2 Отговор
    КАК ПЪК СЕ Е СНИМАЛ ТАКА , ДА НЕ СИ ДЪРЖИ ПАКЕТА С ДВЕ РЪЦЕ - НЕ МОЕ ДА БЪДЕ !
  • 60 ДА ГО ИЗДУЕ

    21 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Спешно! Румънският парламент одобри 40-процентно увеличение на пенсиите ТУК ВСИЧКО ОТИВА ЗА ЧЕКМЕЖЕТО НА МУТРАТА ДОЛНА ГАДНА !
  • 61 БГ МАФИЯ В МС

    25 2 Отговор

    До коментар #51 от "БРАТИНЬО":

    Румънските депутати одобриха днес 40-процентно повишаване на пенсиите, осуетявайки намерението на центристкото правителство на малцинството да осигури по-малко, но устойчиво увеличение от 14 на сто, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.Парламентът одобри повишението от 40 процента с 242 гласа срещу 148 против, съобщи пред агенцията депутат от управляващата партия. Единайсет депутати са се въздържали при гласуването.Социалдемократите в опозиция, които бяха на власт до ноември миналата година и остават най-голямата група в парламента, обявиха миналата година огромно увеличение на пенсиите от 1 септември и удвояване на детските надбавки, напомня агенцията
  • 62 оня с коня

    3 18 Отговор

    До коментар #25 от "898":

    Както и да ги вържа тия Изречения,Гаранция че ПАК няма да ги разбереш.Затова не ми чети Писаното да се затормозяваш излишно.
  • 63 Коня на оня

    25 3 Отговор

    До коментар #20 от "оня с коня":

    Кои 300 положителни примера ?Посочи поне един. Аз ще добавя още няколко отрицателни дотогава:Газов хъб,Южен газов поток,АЕЦ Белене,строежа на нов национален стадион по футбол,сагата с Ирина Бокова и Сталинка за ООН-то,предаването на турските бизнесмени на Ердоган .

    Коментиран от #65

  • 64 Коня на оня

    14 3 Отговор

    До коментар #26 от "ВРАЦА":

    Трябва да са 20 за да доближат Хима от Татово време.
  • 65 Баце

    17 4 Отговор

    До коментар #63 от "Коня на оня":

    Триста пъти съм заредил шкафчето! От това по-положителни примери здраве му кажи!
  • 66 JY Moineau

    20 4 Отговор
    За постиженията на властта питайте роднините на 20те загинали край Своге през 2018та. Типичен пример, как заради кражби на властта, хора губят живота си. БУКВАЛНО!!!
  • 67 Възмутен

    22 3 Отговор
    Много добра статия, точно от това безхаберие, корупция и безотговорност идват всичките проблеми. Да вземем за пример електронната администрация само за тази цел през годините се наляха над 100млн. лева, резултатът нулев. Кой ги сключва тия договори? Кой ги дава тези пари? Защо не се търси отговорност? Като се огледаме то във всички министерства едно и също калинки пилеят пари. До кога така?
  • 68 Бунтата

    3 4 Отговор
    Оная меркел,дано да не може хляб да си сложи в устата!!!
    Хубаво да я хване паркинсон а та да умре в мъки
  • 69 До ха ха

    20 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ха-ха":

    Борисов един завод не е направил.Всички направени заводи обаче са му се отчели или той е сложил там свои хора на хранилка!Пътищата му като ги гледам скоро няма да ги има щото се разпадат нещо....но да поне копаят,полагат асфалт и забиват мантинели в калта.Но пък колко са краднали....за сметка на това и на колко хора бизнеса е гепил
  • 70 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 23 Отговор
    Естествено че са най - добри, затова хората ги избират три пъти, а може и четвърти.
  • 71 Реалист

    18 1 Отговор
    В Русе сложиха асансьори за инвалиди в целия град за 29 милиона и.............НИТО ЕДИН НЕ РАБОТИ , а около гарата никога и не са работили . Кой изяде тези милиони?
  • 72 Брадвата

    16 2 Отговор
    Огромен успех постигна, за десетина години уби поне милион неродени българчета и погуби всеки шанс за нашия етнос. Казвам етнос, понеже вече нямаме държава. Всеки сам да прецени какво наказание заслужава за деянията си. А който го подкрепя е нищо повече от съучастник
  • 73 ПРЕСТЪПНИКА БОРИСОВ!

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ха-ха":

    сътвори подлези и надлези които ПАДАТ и само БОГ е милостив за да няма още жертви...БУЛЕВАРД ЛЕВСКИ ВАРНА СЕ СРУТИ НА ДЕВЕТИЯТ МЕСЕЦ! А ТОЙ СТРУВА ПОВЕЧЕ ОТ СТО У ПЕТДЕСЕТ МИЛИОНА ЗА НЯМА И ТРИ КИЛОМЕТРА...ДНЕС ПАДНА ТАВАН НА ПОДЛЕЗ, КЪДЕТО МИНАВАТ ДЕЦА ОТ ТРИ УЧИЛИЩА ВЪВ ВАРНА!!!

    Коментиран от #74

  • 74 Добавям!

    10 1 Отговор

    До коментар #73 от "ПРЕСТЪПНИКА БОРИСОВ!":

    НЕКА ЗАПЛАТИМ НА ГЕРБ ЗА ДА НЕ "РАБОТЯТ"! НАЙ-ДОБРАТА ИМ РАБОТА Е ...ГРАБЕЖИТЕ...КРАЖБИТЕ...ЛЪЖИТЕ!!!
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Анонимен

    8 2 Отговор
    Уби българите. От комунист нищо добро, от кгб, дс, българоубийци. С лъжи не се живее бойко, цвето, цвртанов каракачанов, всички сте с имена буда, меди и цури гуни.. Диктатори и османлии
  • 78 Грую

    7 0 Отговор
    И защо се чудите? След 10,11,1989г. всеки се захвана с това, което не може. Достатъчно е някой да го излъже че може и готово, повярва си и вече е станал майстор и жална ти майка, като попаднеш на него. И днешните управленци явно са намерили кой да ги излъже, че стават за тази работа и даже са най-добрите, повярвали са му и сега и Господ вече не може да му помогне на този народ в техните ръчичики!
  • 79 четящ

    5 1 Отговор
    ами точно затова ще дойде време и ще им се потърси освен морална и наказателна отговорност за стотиците милиони профукани народни пари! и няма да могат да се скрият както божков направи, защото в такива държави където няма да ни ги върнат, пък ги чакат такива като Божков ... ха-ха-ха...
  • 80 Матей

    7 1 Отговор
    Но затова пък с много обирджийски начинания се справиха в ударни срокове.Като подмяна табелките на МПС и талони в срок от 1 година.Такова било изискването на ЕС,което си беше нагла лъжа,собствениците на МПС бяха принудени да изхарчат една сериозна сума за кефа на правителството,а някои се отказаха от МПС ,ЗАРАДИ възраст и недобро техническо състояние.Просто си продадоха колите за скрап,за което навярно все още горчиво съжаляват.И това все още не е отменено,в западна Европа си карат с всевъзможни табелки и талони и през ум не им минава да правят такива въртели на хората.нО ТАМ ВСЕ ПАК ИМА НЯКАКВО ГРАЖДАНСКО ОБЩЕсТВО,А ТУК СА НИ ОБЪРНАЛИ НА безсловесна и дойна рая за стригане и клане.
  • 81 Бивш левскар

    4 1 Отговор
    Сакън- ни дума срещу греб и бочко. Той е мойта пътеводна светлина. Да живей.
  • 82 Чума

    4 2 Отговор
    Тиквите са много яки!
    Тиквите са най отпред!
    Всяка тиква - на софрата,
    депутат, министър или кмет!
    Тикви желти и червени
    на бунище и на плет
    фуражни тикви, наредени
    ластуни плъзнали навред!
    Тикви европейски - еко
    мощни тикви - гмо
    раснали във мирен преход
    бостанджия - нсо!
  • 83 анонимин

    7 1 Отговор
    Най-добри са в кражбите наедро!
  • 84 Хайде да не

    4 0 Отговор
    Казваме в кое са най добри! Видяхме клиповете.
  • 85 Викентий

    4 0 Отговор
    Господ ни наказа не с природни бедствия и повсеместен мор. Наказа ни с примитив изтъкан от невужество, нярцисизъм и неадекватност.
  • 86 Анонимен

    2 2 Отговор
    Лично мнение. Аз лично съм объркан човек. Искат русофилска партия. Все пак сме живели в ония времена, но днес нещата са кофенмо различни. Тогава имаше сипи, а днес шафрантиите са изтепосани на първите страници. Всички заможни мъже си смениха жените с млади. Пълно объркване. Имаше руски предприятия, но работиха като роби по тж за 100 и во 170 лева. Колкото и зле, предпочитам запада пред кгб, ссср. Имаше работа за всички, но хубавите бяха за хора с връзки. Може и 3 диоломи да си имал, но няма да те огрее. Днес е съшото. По тж гл. Счетоводителка бе от съседно село и всички от тези две села счетоводители, днес децата им са също гл. Счетиводители. Селяните са били винаги ок. При тж и сега. Преди до 17 часа и след това в кварталното село тютюн, животни. Днес бойко от селата в града. И ела ги виж. Изкупиха на българите жилищата им и от село дървата, багажниците, 3 дни почиват, на 2,3 работа, нищо, че са без хигиенични навици някои, прости, но с пачки тестета. За 10 дни, 3 хил. Строителя, а твоята пенсия за 1 година. Къде е проблема бойко. Той си държи за тях, неговите избиратели, състуденти ги измъкна от пожарната и в община, крадене от него, баща му, но гръб им е бойко. Много са, поименно ги знаем, а и женката му ходи при имама за герб гласове, а дпс на сухо. Сср рускини назнначи бб. Той стои на 5 стола. В туркие кой с кого завари се жени. Рускини за турци, сиган, в бг рускините си оставиха българските мъже и с гурци и помаци. Европа има мюсюлмани но нищо общо с
  • 87 гост

    7 0 Отговор
    бреи шкембето му върви 5 минути пред него ще задмине каракачанов скоро.
  • 88 НОРМАЛНА КОЧИНАл

    7 0 Отговор
    12 години на власт Мафията, като им поискаха оставката се сетиха че трябва да построят нещо.Като вземе някои власта веднага почва да се оплаква ,колко са крапи преди него.А не подава оставка.
  • 89 😀😀😀

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Ха-ха":

    Вероятно си нЕйде по чужбина.....
    Много си далеч от истината.
    Когато близките ти работят за 650 лв. на месец и парите свършват за 3дни друга песен ще запееш.....
  • 90 ТОЧКАТА

    3 0 Отговор
    всичко изброено е вярно ...и добрата америчка протекция се осъществи без проблеми!!!!!ако помните ТЕ казаха,,...НИЕ РАБОТИМ ДОБРЕ!!!!с правителството на борисов...,,,!!!!!!!
  • 91 Боко тъпото

    3 0 Отговор
    Вие сте прости и аз съм прост, затова са разбЕраме и на следващите избори пак ше ви оправЛуевам.
  • 92 мусайбе

    1 0 Отговор
    Навремето срещаш някого, влюбваш се и се жениш. Сега четете книги, ставате професори и започвате да се анализирате. Вече няма разлика между първа среща и интервю за работа. Да върви по дяволите ,,триото,, и ,,кватрото,, да живее БКП и Червените кхмери те че ви опраат кат такова..! И такаа да края на светоо.! Риишли.
  • 93 Все по три

    0 0 Отговор
    Да ама и трима Папи са ма галили по главата. А пък аз набивах по три чембера на Плевята публично за кеф. И по три любовници имам. Имам и три къщи в три държави и само две чавета, ама за сега...
    И трети мандат карам....белким го изкарам до край, ама нарушавам тройното правило.