Last news in Fakti

15 Август, 2020 16:20 2 114 4

Париж и Марсилия са обявени за зони с повишен риск от COVID-19

  • франция-
  • ковид-19-
  • париж-
  • марсилия

Двата града вече направиха през последните дни носенето на предпазни маски задължително на оживени обществени места

Париж и Марсилия са обявени за зони с повишен риск от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френското правителство обяви вчера Париж и Марсилия, както и околностите им, за зони с повишен риск от COVID-19, което дава на местните власти правомощия да налагат локални ограничителни мерки за спиране на разпространението на заразата, предаде Ройтерс. Тази мярка, обявена с указ, последва резкия ръст на заразени с коронавирус във Франция през последните две седмици.

Франция регистрира за последното денонощие повече от 2500 нови случая на коронавирус за втори пореден ден. Такива равнища бяха отчетени последно в средата на април, когато страната се намираше под една от най-строгите карантини в Европа, предава БТА.

Така броят на регистрираните случаи на заразени с коронавируса достигна 212 211. От здравното министерство нарекоха положението "обезпокоително" и посочиха, че броят на заразените е нараснал във всички възрастови групи, но особено силно сред тези на възраст между 25 и 35 г.

Решението на правителството дава на местните власти в Париж и югоизточния департамент Буш дю Рон правомощия да ограничават придвижването на хора и автомобили, достъпа до обществения транспорт и въздушните превози, достъпа до обществени сгради, както да затварят ресторанти, барове и други обекти.

Париж и Марсилия вече направиха през последните дни носенето на предпазни маски задължително на оживени обществени места. Властите в столицата публикуваха актуализирана карта, показваща местата, където носенето на маска е задължително. В тази зона влиза почти цялата централна част на Париж, включително и алеите покрай река Сена и каналите.

Събиранията на повече от 10 души в града се забранява, ако не може да се гарантира спазването на предпазните мерки, съобщи полицията.

Вчера Великобритания съобщи, че ще наложи 14-дневна карантина на всички пристигащи от Франция от днес заради ръста на новозаразените. Нидерландия и четири други страни бяха добавени също към карантинния списък на Великобритания, където вече са Испания и Белгия.

Веднага, след като Лондон обяви тази мярка, пристанищата покрай Ламанша се задръстиха с коли на британски туристи, бързащи да напуснат страната и да се приберат с фериботи в родината си преди влизането ѝ в сила, което би ги задължило да се карантинират за две седмици след завръщането си. Напълниха се и влаковете и самолетите за Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Cov4o

    5 2 Отговор
    Русия започна производството на ваксината!
  • 2 Бат Бойко

    3 1 Отговор
    Тия ме изпревариха.Изоставаме от Европа другари .
  • 3 1520

    3 1 Отговор
    до кога с този измислен вирус много хора заради него а не от него

    Коментиран от #4

  • 4 Един от всички

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "1520":

    Измислен си ти, както и никнеймът ти! Да можеше някой и акъл да ти измисли малко...