14 Август, 2020 12:47 3 463 3

ТОП 3 на градовете с най-силен ръст на наемите

  • наем-
  • жилища-
  • европа-
  • поскъпване-
  • поевтиняване

Поскъпването е до 11%

ТОП 3 на градовете с най-силен ръст на наемите - 1
Снимка: Shutterstock

Валета, Вилнюс и Варшава са трите европейски града с най-силен ръст при наемите на жилища за последните 12 месеца, сочат данните на платформата Spotahome. В столицата на Малта поскъпването е 11.1%, а в тези на Литва и Полша, съответно 10% и 9.2%. в ТОП 5 влизат още Копенхаген и Стокхолм. Там поскъпването е 8.7% и 7.4%.

В другия край на класацията са Будапеща и Прага, където поевтиняването е 2.8% и 2.1%. "Поевтиняването на наемните нива в някои европейски столици е добра новина за чуждестранните наематели, които вече живеят в друга държава. За тези, които планират да живеят в чужбина, сегашното затишие, дава прекрасна възможност за жилище на по-ниска цена и това им помага да спестят част от парите при преместване в друг по-голям град", казва регионалният мениджър на Spotahome за Великобритания и Ирландия Надя Бат.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 азе

    11 1 Отговор
    Ех тези брокери пак им се присънват тлъсти комисионни, завалийте изгладняха от кризата доста :( А наемите в Испания - там направо държавата реши да раздава незаетите жилища на нуждаещи се, пък хазяйна отива на втори план.
  • 2 зимата

    6 1 Отговор
    Спокойно, иде зима и ще е люта за инвеститорите. Спада вече е осезаем при новото строителство - там където не са свалили цените официално правят сериозни "отстъпки" в процеса на договаряне. Тепърва ще има уволнения и доста малки бизнеси ще фалират, а имотите са активи, които ще бъдат разпродадени.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.