Last news in Fakti

11 Август, 2020 13:33 4 802 79

Манолова: Борисов не подава оставка, защото има още да усвоява и краде

  • мая манолова-
  • мафия-
  • имоти

Докато хората протестират, властта ударно раздава пари и имоти на мафията, твърди бившият омбудсман

Манолова: Борисов не подава оставка, защото има още да усвоява и краде - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

През есента се очаква икономически срив и хората ще излязат на улиците и затова, че са фалирали. Докато хората протестират, властта ударно раздава пари, плажове и имоти на мафията. Само за последните десет дни управляващите са се подготвили да похарчат 2,39 млрд. лв., като това включва и заема от 1 млрд. лв., който ще изтеглят уж за запазване на работни места.

Това заяви в „Студио Хъ" по „7/8ТВ"  председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ" Мая Манолова.

От 1 млрд. лв. по мярката 60/40, които обявиха за заетост, са похарчени 200 млн. лв. От последните социално-икономически мерки за 1,26 млрд. лв., 355 млн. лв. са за асфалт, тоест, за фирмите близки до Борисов  - на Пеевски, Главболгарстрой, фирмите, които строят магистралите „Хемус", „Европа" и Южната дъга. Те ще са богато подкрепени, а властта се опитва да залъже пенсионерите с по 50 лв., като Борисов от 11 години не им е индексирал пенсиите, обясни тя.

Борисов не подава оставка, защото има още да усвоява пари и да краде. Вместо да дава 355 млн. лв. за асфалт, можеше да индексират пенсиите до края на тази година, допълни Манолова. 

През последния един месец правителството на Борисов е дало на концесия седем плажа, две кариери, продали са няколко апетитни публични имота. Депутатите му в парламента пишат ударно законодателство в интерес на олигарсите, монополистите и самите партии. Валери Симеонов на 10 юли вкарва закон, който на 22 юли е приет в зала. Според този закон ЧСИ ще могат да продават имущество и да събират дългове, които не са минали през съд, обясни още Манолова.

По думите ѝ през есента се очаква икономически срив. Ако дотогава Борисов не е подал оставка. Тогава хората ще излязат на улиците и заради каскадни фалити на малък и среден бизнес, заради безпаричието на домакинствата и защото няма да могат да си платят сметките, категорична е Манолова. 

Основната цел на протестите и всички, които сме на протестите и ги подкрепяме, освен исканите оставки на Борисов и Гешев, е и честни избори и максимална възможност на българите зад граница да гласуват. Борисов и неговата клика ужасно не искат да дадат тази възможност на българите зад граница. Той не иска те да участват в изборите от страх и от ужас от един честен, невъзможен за купуване вот, каза тя.

Истинското решение за осигуряване на вота на българите зад граница е електронното дистанционно гласуване, заяви председателят на „Изправи се.БГ" и припомни, че през 2016 г. на ЦИК и на Държавна агенция „Електронно управление са отделени, по европейски проект, 1 млн. лв. за създаване на система за електронен вот, но система няма.

Процесът се саботира от Борисов, от Томислав Дончев, който отговаря за електронното управление, допълни Манолова и припомни, че кодексът, който е дал най-голяма възможност на българите зад граница да гласуват е именно Кодексът Манолова през 2014 г. Тогава над 150 хил. души зад граница гласуваха и за първи път повече в Западна Европа и Америка, отколкото в Турция. Тя допълни, че по кодекса преди това са гласували 114 хиляди души в чужбина, а след това в резултат на поправките, направени от ГЕРБ, „Обединени патриоти" и „Реформаторския блок", гласувалите зад граница българи са били 115 хиляди души.

Най-големият брой гласували  стана възможен, защото през 2014 г. текстовете за гласуване на българите зад граница ги написаха самите българи зад граница. Тогава с 40 заявления по електронен път се откриваха колкото секции желаят българите зад граница, обясни Манолова, а сега трябва да се подадат 60 заявления за първата секция и поне 500 души да поискат отварянето на следваща, каза тя.

В Закона за мажоритарния вот е записан изборният район в чужбина, като са заложени девет едномандатни изборни района в чужбина. Всичко това ще се случи, когато кажем „Довиждане!" на Борисов и на неговата шайка и в следващия парламент това ще е един от първите приети закони, каза Манолова и бе категорична , че Борисов не иска това, защото се страхува от парламентарна група и депутати, избрани от българите зад граница.

Тя е категорична, че Борисов и Томислав Дончев лъжат, че са необходими промени в Изборния кодекс, за да има изцяло машинно гласуване на следващите избори. Тя добави, че ЦИК е готова са обществената поръчка, но не я пуска нарочно и това е било причината Манолова с екипа си да гори протоколи от изборите пред ЦИК миналата седмица.

На евроизборите миналата година процедурата за наемане на 3000 машини за гласуване отне около месец. Тоест, и сега може. Борисов обаче иска да си спечелят политическо време и да си удължат политическия живот с отлагането на машинното гласуване за пореден път, каза тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОЛАФ

    18 9 Отговор
    МАРОДЕРИТЕ НАРКОМАНИ НА ЕВРОП@!

    Коментиран от #74, #75, #76

  • 2 Стефан

    41 25 Отговор
    е то е ясно , че краде. Това чекмедже няма напълване просто.
  • 3 Ти пък

    45 27 Отговор
    Да не му светиш таси така информирана?

    Коментиран от #42

  • 4 Гражданин

    31 16 Отговор
    Така е докато може ще краде като не може ще смени държавата
  • 5 русенец

    46 16 Отговор
    Така е, Галева! И за теб няма да остане нищо! БИЙ! БИЙ И НЕ СИ ПОПЛЮВАЙ!
  • 6 Ще го гръмнат

    14 21 Отговор
    Защото са му казали, че ако не завърши Балкански поток...
  • 7 Нинова

    55 15 Отговор
    Майче,, първо кажи за теб и твой те къщи. Знаем се. Помним. Господ и той помни. Краденото имане корени не хваща.
  • 8 КОТарАК

    19 12 Отговор
    ако при следващото правителство няма осъдени предлагам да се обединим с Македония-те са по-добре от нас в момента
  • 9 Хаха

    31 12 Отговор
    Не бе,не я подава,щото е влюбен в теб и иска да те впечатли.
  • 10 001

    56 22 Отговор
    Ало, крадло заминавай в сибир, заедно с твойте приятели радев, нинова, иванов и др ...
  • 11 Даааа

    55 13 Отговор
    А ти какво искаш? Да дойдеш на власт та да се "натъпчеш" ти и твоите "другари" ли?!?!

    Коментиран от #17

  • 12 прогнозата

    13 19 Отговор
    До зима 90% от малък и среден бизнес - ФАЛИТ.

    Коментиран от #66

  • 13 Валери Симеонов

    51 12 Отговор
    Политическата мажоретка Манолова, може единствено да се оттегли в пенсия. Тя е политически труп.
  • 14 Миленов

    54 14 Отговор
    Галева, бсп ограби държавата, а сега Бойко бил крадец. Колко нагъл трябва да си,че ти да говориш за чужди кражби.
  • 15 Бай Ламби

    52 7 Отговор
    А ти Майче затуй ли си се напънала и ти кът глист на буца а?Щот има още за крадене и усвояване.И ти ли искаш да облажиш.Уж протестиращите искат нови лица и нова система, а зад тях застават стари муцуни като тая, ония Христо Иванов ли беше, Славиту Трифоновия дет го гледахме 20 години сяка вечер.И с тия стари муцуни ли ще правим новата система?Остава само Ваньо Костовия и той да се нареди в първите редици и шоуто ще е пълно.
  • 16 Боко

    16 14 Отговор
    Страх ги е да не окрадем всичко! Ама не се плашете де в тази държава винаги се крало и все е имало за крадене. Няма страшно. Аз да не съм вечен! Все ще дойде време да дойдете на власт, та а напълните и Вие чекмеджетата!
  • 17 чекмедже с пачки

    14 18 Отговор

    До коментар #11 от "Даааа":

    не знам за другарите от бкп-то , но другарите от бкп 2 правят клозети за по над 100 000 евро парчето. Магистрали със супер завишени цени , че накрая и некачествени. Оставка
  • 18 Връзкар

    41 5 Отговор
    Майче, я кажи колко време по високите постове хората в кюстендил ти ги назначаване. Градът остана един труп, благодарение на теб.
  • 19 bandita

    38 6 Отговор
    а защо трябва да гласуват българите зад граница при все че те не живеят вече в бг и грам не ги интересува какво се случва? това е най голямата простотия - все1 ние да гласуваме за президент на щатите.. нищо че нямаме нищо общо с тях
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Последния Софиянец

    9 23 Отговор
    Хунтата си направи експеримент да види колко са будните хора.Видяха че са малко и есента ще си продължат експеримента с фалшивия коронавирус.Белите мишки по домовете да се готвят.
  • 22 Нинова

    31 5 Отговор
    Гледах я като каза, че певски бил предложен от Борисов за данс. Абе ти за толкова плитко умни ли ни имаш.
  • 23 Краде и пъха в шкафове

    8 16 Отговор
    За за внуците не за друго ! Така са му казали?
  • 24 Когато

    20 4 Отговор
    Боклуците бяха на пътя на орлов мост не мръкаще
  • 25 Боко Първи Българозатриец

    12 25 Отговор
    Мая, когато си права,си права жалко но това е грозната истина!
  • 26 Трифонов

    40 3 Отговор
    Майче, я сега кажи за Фози. Колко пъти го махаха от митницата в Кюстендил, а ти след това го връщаш.
  • 27 3489

    2 8 Отговор
    Това може най добре да корумпира и да краде явно средата в бг позволява да се развиват подобни паразити и виреят мн.добре. Мисля че само СУВЕРЕНА е в състояние да създаде антитела и да отхвърли и унищожи ПАРАЗИТИТЕ . 🧐👍
  • 28 Герова

    31 7 Отговор
    Манолова, крайно време е да се махнете от страната ни. Вие и цялото бсп. Щв ви купим билети за Дубай. ЕДНОПОСОЧНИ.

    Коментиран от #32

  • 29 Ххх

    9 9 Отговор
    Манолова все едно ми каза, че водата е мокра ! Че някой очаквал ли е нещо друго ?
  • 30 Рррррррр

    9 25 Отговор
    ГЕРБ КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ ОСТАВКА

    Коментиран от #33

  • 31 Евита

    32 4 Отговор
    Майче, майче. Цяла България те знае какво представляваш. Ако не е Борисов да го плювайте, няма да съберете и един глас. Не съм чул за платформи, за развитие на страната.
  • 32 КАП

    14 6 Отговор

    До коментар #28 от "Герова":

    Герова, ако ти се ходи в Дубай - тръгвай.

    Коментиран от #35, #36

  • 33 Манолова

    9 3 Отговор

    До коментар #30 от "Рррррррр":

    Ррррррррр, виж как знаеш. Така се събират овците. Ррррррррр. Майче, майче.
  • 34 от село

    22 4 Отговор
    Абе много се пъне тая кокошка и тя да влезе в парламента и да се нареди...
  • 35 Герова

    10 4 Отговор

    До коментар #32 от "КАП":

    Ще отида. Проблема е, че не съм краднала, колкото бсп.
  • 36 Тодорое

    8 0 Отговор

    До коментар #32 от "КАП":

    В Дубай сме ко е само за богаташи. Като се накраднеме може да си позволим да отидем.
  • 37 Мая незапомнената

    15 5 Отговор
    Защо още и давате трибуна на тази.

    Коментиран от #40

  • 38 Нинова

    13 2 Отговор
    В Русия съм. В Русия съм. В Русия съм.

    Коментиран от #44

  • 39 Дедо Пенс

    7 3 Отговор
    Ох, Майче! Това устенце.....
  • 40 Фен

    15 2 Отговор

    До коментар #37 от "Мая незапомнената":

    Ми щото Божков плаща
  • 41 Боко галфона

    5 11 Отговор
    Да напунем и на унуците нощните шкафчрта и че бегам към барцелона или у калифорния
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Казва го костинбродскара аферистка

    13 4 Отговор
    Сестро, да знаеш Ванга е казала: "Който пипа чуждо, трупа БОЛЕСТ"
  • 44 Шуми Марица

    4 4 Отговор

    До коментар #38 от "Нинова":

    Професор на 74 год.безценен кадър от БКП преминал в Герб душа дава за народа за народа на Герб, да си поспива в университета срещу няколко хилядарки (пенсия 1200лева)друг един пенсионер полицай, друг военен пенсионер,казват трябва да се работи,а младите ,те са мързеливи и обичат да протестират,виж наще деца ги бива, работят каквото им се предложи,каквото ги подредят и не протестират,стига вече хаймани учили били в Европа ,са ходят да си протестират там където са ги научили, хаймани с хайманите му.
  • 45 М13

    16 4 Отговор
    Голям страх ги е хванал, че Бойко ще им опразни всички фондове, грандове ......и после язък за напъването, влизаме в парламента, а няма какво да крадем ще сме на една депутатска заплата. А за протестиращата масовка хептен нищо, ще им се каже той окреде всичко и сме най-бедните некурумпирана държава. Добре е Борисов да си правите предизборната кампания и да ви е виновен за всичко, даже и затова, че ви мързи и нищо не ви се получава.
  • 46 Галева

    18 4 Отговор
    Моля се, от цялото си сърце се моля Господ да не дава да влезеш в парламента!
    Толкова злоба, толкова ненавист има в теб!
    Лъжеш, мажеш, използваш всички само и само да се докопаш до Парламента
    Хора, мислете преди да дадете вота си на такава като нея!

    Коментиран от #48, #49

  • 47 Много гладни от бсп

    14 4 Отговор
    Не могат да дочакат редовни избори, понеже пак ще са аут и затова Резидента да ги навред а власт през задният вход
  • 48 В природата има равновесие

    3 1 Отговор

    До коментар #46 от "Галева":

    Здравословно това се връща
  • 49 Сестра галева

    11 6 Отговор

    До коментар #46 от "Галева":

    Само платените ще гласуват за нея.
  • 50 Нинова

    15 2 Отговор
    Майче, къщата в рудари плащали я или беше бонус от строителя.
  • 51 кккл

    10 2 Отговор
    К'во стана с блокирането на пътните артерии и КПТ-тата? Нали днес щяхте да сте много активни? Активни сте у форумите.
  • 52 Същото правеха

    8 4 Отговор
    и комунягите, преди да загубят властта.
  • 53 Ръп он

    2 5 Отговор
    Като я видя и ми става. Много е яка. Супер си е майчето. Ето такава трябва да бъде майката на народа - да се раздава и то безкористно. Само Мая ще ни оправи. Тя просто е ненаситена.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Предлагам

    8 3 Отговор

    До коментар #54 от "Весела Коледа":

    Полицията да Не охранява протестърите
  • 57 Решетников

    11 3 Отговор
    галевице скрии си мутрата крадлива чеми се повръща от теб
  • 58 Бивш сътрудник ДС си, щом водиш

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "Бивш канадец":

    Статистиката
  • 59 Арам Хачатурян

    12 2 Отговор
    Слива ли си , Сестричка на Галеви ли си , Костинбродска червеноармейка ли си ,Шумкарка ли си , Пеевски ли предлагаш ,все си същата кифла.
  • 60 Nazi

    12 2 Отговор
    Я,г-жо Галева,кажете моля,нещо за митницата в Кюстендил и назначеният от Вас шеф по времето на Орешарски,кажете моля,за фирмата на поставено лице от Вас за почистването на боклука на Кюстендил,кажете и за "водния цикъл"на Кюстендил колко взимахте от фирмата на "Фози" и за Рударци,нещо кажете...и мн.други неща мога да питам..!
  • 61 4 революционен комитет от1876.Бенковски.

    4 8 Отговор
    Мутрите ни изядоха до кокъл ! СИК с Боко тиквата!,ТИМ с Шиши и Доган !Къде е Нако от Кюстендил да каже ,че ВИС се е възродил! Да си върнем държавицата!Мн. мн.ОКРАДАХА!!!Съд за вс.престъпници!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Червени боклуци.

    10 2 Отговор
    ДрОгарката-милионер Манолова/сестра Галева /,ти, както и Румен Петков трябва да сте в затвора.
  • 65 Хаджиментов

    14 3 Отговор
    Ако кабинета падне ще има Радева зима, а тази отсега подготвя хората за това, че ББ ще е виновен за нея. Не, дража ми политическа мажоретка, виновен ще е този, който ще хвърли България в хаоса и в политическата криза в разгара на икономическата криза и пандемията. Но това не е всичко...
    Няколко милиона мигранти чакат в Турция Ердоган да ги пусне. И падането на личния му приятел Б. Борисов може да е сигнал за това. Още повече, както нещата с Европа са се забатачили в момента.
    Дали пък и самият Доган не е част от тази договорка и затова да приема с усмивка и спокойствие цялата истерия сега?!!?!?
  • 66 ами хванете се някъде да работите

    8 1 Отговор

    До коментар #12 от "прогнозата":

    Само повтаряте фалит, фалит. Ами не фалирате само вий бе, в цял свят е така. Замразете си дейността, да не ви вземат данъци, докато нещата се изяснят и се хванете някъде на работа. Не може да ви хранят от бюджета цяла година, щото бизнесът ви не вървял. И аз искам да ме хранят, без да работя ама няма. То нашият малък и среден бизнес отдавна за нищо не става, щом не могат да плащат на работници, крият доходи, то не е работа , а мъка.
  • 67 Мила

    3 13 Отговор
    Изключително задълбочен анализ! Манолова е един от малкото стойностни политици в България! Приносът й за хората като омбуснан беше значителен. Тя БЕШЕ ИЗБРАНА за кмет на София, докато не се включи придобилата десетгодишен опит машина за фалшифициране на избори!

    Коментиран от #71

  • 68 Долу мутрата премиер

    4 6 Отговор
    Тва е истината, краденето и заличаяване на следите! За тва седи мутрата крадлива!
  • 69 Реалист

    3 3 Отговор
    Време е за война !
    Народа да си свършим мръсната работа и да ги изметем всички !!!
  • 70 Йо хо хо

    9 1 Отговор
    Когато дъщеря ти и зет ти лапат пари в министерства под Бойково управление е прекалено смешно да говориш за кражби.Демек и дъщеря й и зет й на Манолова крадат и не подават оставки,защото има още какво да прави откраднат.Излез с плакати с имената на дъщеря си и зет си и искай и техните оставки,защото е министерствата е пълно не с герберски калинки и връзката,а с дъщери и зетьове,синове и снахи и жени и мъже на връзката от останалите или по-точно предишни управляващи.Грешката на Бойко е,че не ги е разчистил и те при всеки удобен момент умишлено го дънят.
  • 71 Другия с коня

    8 2 Отговор

    До коментар #67 от "Мила":

    В офиса на Божков Черепа беше с къса поличка и игриво разкопчана блузка...Ето ви Задкулисие,мутри и платени амбиции ...Даде фира,Манолова...Даде фира...
  • 72 Аве Адолф Хайлллл

    8 1 Отговор
    Горката Галева галеница ,нещо по смислено и достоверно не можа ли да измислиш, или то у комунистическа кратуна от къде толкоз мисъл .......
  • 73 БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ

    7 2 Отговор
    НИЩО НЕ КАЗВАШ ЗА БАРЦЕЛОНА....ТАЯ УПОРКА УМРЕ....ЧЕКМЕДЖЕТО И ТО Е НА УМИРАНЕ....БАЦЕТО КАТО ВИ ПРАСНЕ НА ПРОЛЕТНИТЕ ИЗБОРИ И ПАК ЩЕ СЕ ИЗПОКРИЕТЕ КАТО ПОЛИТИЧЕСКИ МИШКИ........ПРИМЕР: МАНОЛОВА СЛЕД КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ В СОФИЯ...ДАНЧЕТО СИ Я ОТУПА..РЕЗОННО
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Безпартиен

    4 1 Отговор
    Майче, къде са ти клиентите, братя Галеви?
    Къде го скри?
  • 78 Хах

    1 0 Отговор
    Как не те е срам???? С тази нагла уста ядеш хляб??? Отврат - със стари крави, ново стадо ще прави??? Боже, веднага слез и си прибери вересийте!!! Ама веднага!!!!!!!
  • 79 волен сидеров

    0 0 Отговор
    МАНОЛЧЕ А СКРИЙ СЕ БЕ МАМА
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове