Last news in Fakti

9 Август, 2020 21:00 5 611 27

Жители в района на "Панорамата" се вдигнаха на протест

  • протест-
  • варна-
  • панорамата-
  • вода-
  • водоснабдяване

Искат вода

Жители в района на "Панорамата" се вдигнаха на протест - 1
Снимка: БГНЕС

На протест днес излязоха и жителите на местност "Панорамата" край Варна. Причината - вече 4 години живеещите в района са със спряно водоподаване заради свлачище. Пътят между курортите "Златни пясъци" и "Албена" беше блокиран, а исканията им са за изграждането на нов водопровод в района, съобщава NOVA. Хората са категорични, че ако не бъде пусната водата ще излизат на протест всяка неделя.

"Аз се справям с 50 лева за два кубика вода, но ми повишиха цената на водата от 50 на 60 лева, тъй като ми повишиха пенсията с 30 лева. Водоноска два кубика струва 60 лева", коментира протестиращата Юлия Мирчева.

"Главният проблем е че, цялата зона е активно свлачище. Друг проблем е, че не е влязъл в сила общият устройствен план на Община Аксаково и по тази причина не може да се възложи към момента проектиране", коментира Димитър Димитров, началник на отдел "Пожарна безопасност, защита на населението" в Община Аксаково.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Анонимен

    57 7 Отговор
    Вие искате вода, а от ГЕРБ искат 29 милиарда и въобще не ги интересува, имате ли вода или не.
  • 3 Бг журналистика

    18 1 Отговор
    Варненци я знаят като местност 'Панорама'...
  • 4 Кафеза

    27 5 Отговор
    КИРИЛ ДОБРЕВ,ПАДИШАХА АХМЕт ДОГАНЧО ,ИВАН КОСТОВ ,НИКОЛАЙ БАРЕКОВ - Продават най чистия кокаин на европейските управници- измамници..Обществена тайна!КОКАТА БЕШЕ НАМЕРЕНА В ЧЕРНО МОРЕ ПРЕЗ 2019...
    И ПРИСВОЕНА (не унищожена ) ОТ ТИКВАТА БОРИСОВ !Много ненормално звучи но е ИСТИНА.
  • 5 един от стадото

    17 24 Отговор
    Панорама, що живеете там. Що аз нямам вила там. Оставихте апартаментите си на синовете и внуците и айде по вилите. Масово го правят. Стари хора, после що бърза помощ закъснявала, вода нямало. Това е вилна зона, седиш сееш, на зима се прибираш. Ама няма къде вече

    Коментиран от #7, #26

  • 6 Грейс

    24 6 Отговор
    Ама, откъде накъде ще искат тези нов водопровод, па заради свлачище нямат вода! Те не знаят ли, че Т Ж и комунистите са виновни, че старият водопровод построен по време на скапания "социализъм" се скапал, за да под бива успехите на управлението на "не заменимия",а слачището е защото свои хора са усвоили дърветата във вид на пачки.
  • 7 един от стадото

    21 10 Отговор

    До коментар #5 от "един от стадото":

    пишете минуси, пишете. Не ми пука. На времето като раздаваха парцели на мен ми предложиха в генгерлика. Вие как взехте на Панорама. По ''каналния'' ред, нали

    Коментиран от #23

  • 8 Догань Хасань

    15 1 Отговор
    Четири години са навеждали главичка и сега се събудиха!Няма вода за раята....
  • 9 Зоров, вършете си работата!!!!

    13 2 Отговор
    12или 13 лв за килограм сирене е прекалено много, знае се изкупната цена на млякото, както и с колко литра мляко се прави килограм сирате Зоров!!! СПЕКУЛА е цена над 10лв за кг сирене, Зоров!!! И 15лв да им се даде на производителите пак ще блъскат палмово масло и други боклуци в сиренето Зоров!!! Корупция, всички, които трябва да контролират качеството на сиренето са на "хранилки" Зоров, Корупция!!!!
  • 10 Бойко Мишето Сърце

    11 2 Отговор
    Яжте и пийте асфалт
  • 11 Марсиянец

    10 3 Отговор
    Аз съм на луната и искам вода
  • 12 балкански варварин

    5 2 Отговор
    земята/пясъка се мърда/движи и парите вложени в тръбъта са на вятъра ще се скъса тия да си сменят къщите срещу природата битката е загубена. Сигур нямат и канализация!
  • 13 Дребен бизнесмен и работодател на 16 работника

    11 14 Отговор
    Имам собствен дребен бизнес от около 30 години и за това време се смениха около 18-20 правителства и мога да кажа при кое от тях бизнесът вървеше по-добре! Но мога да кажа и на младите, че тези протести се организират от жадни за власт, хубава работа и хубави пари в парламента политици, които на следващата година вече са добре там, но протестиращите пак са на протести организирани от следващата партида гладни и жадни за пари и власт политици! Това вече се повтаря всяка година в продължение на 30 години! Аз вече съм подсигурил финансово и материално с бизнес и тежък труд няколко поколения напред, които може да не работят, но дано вие поне имате някаква печалба от тези безсмислени протести по мостовете и не останете разочаровани след няколко месеца! Поне се съблечете и съберете безплатен тен защото това ще ви остане от тези протести! Протестирате точно срещу тези, които вкарахте в парламента и въпросът ми е до кога мислите да продължава да продължава тази въртележка??

    Коментиран от #14, #17, #18

  • 14 Това е народ

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Дребен бизнесмен и работодател на 16 работника":

    който не знае какво иска.

    Коментиран от #16

  • 15 до дребниу

    10 1 Отговор
    13 номер бизнесмен:подсигурил си на неколко поколения с мн. тежек труд на магарито дългия!как ги брои 18-20 правителства бе отворко?или си клатил тези дето са работили по принуда у твоета фирмица,или си блажил от нагласени търгове за общ. поръчки щото си се навеждал на силните на деня и си шарил с цветни купюри,там където са ти казали!
  • 16 Стой там

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Това е народ":

    Ти знаеш ти си от онези небъдници
  • 17 Hoho Boho

    12 3 Отговор

    До коментар #13 от "Дребен бизнесмен и работодател на 16 работника":

    Протестът не е безмислен. Повече няма допуснем такова управление.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гост

    2 8 Отговор
    Ква вода бе,идвайте на орлов мост да пиете водка и бира,не се лигавете в "свободната" от алкохол зона и субстанции има безплатно.

    Коментиран от #21, #22

  • 20 Ели Оригинал

    5 1 Отговор
    9-12 милиарда струва подмяна на ВИК в цялата държава.
    –-12 милиарда подновяване на канализация цяла БГ.
    16 милиарда ново Белене.

    КТБ ни струва ново Белене 16 милиарда. Излишните 3 милиарда за железа. 21 милиарда несъбрано ДДС.
    Ето ви кражбите, които ако имаше истински държавници, БГ щеше да е втора Швейцария и осъдени няма.
  • 21 Алфа Вълкът

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Идвам! В твоята палатка ще има ли място за мене?
  • 22 Алфа Вълкът

    0 2 Отговор

    До коментар #19 от "Гост":

    Идвам! В твоята палатка ще има ли място за мене?

    Коментиран от #27

  • 23 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "един от стадото":

    Който не е от Варна не знае, че само специални хора навремето можеха да имат място на Панорама! Там е свлачище защото не са спазвани никакви стандарти за строежи и най вече от септичните им ями! Сега плачат, че не могат и да ги продадат, никой не иска да купува там!

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кольо

    1 0 Отговор
    Община Аксаково да се присъдени към община Варна и всичко ще се оправи. Тия от управата в Аксаково не правят нищо за района си. Асаковската община е измислена, за да се угоди на някогашния партиен първенец! Аксаково е част от Варна.
  • 26 Пешо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "един от стадото":

    А отдолу, под тая Панорама, е "рибарско селище" в което нито един рибар не е останал, но мутрински джипове - колкото искаш! Заграбигте морето, а сега и канализация да ви направят с нашите пари!? Няма такава наглост! И тия кочини от "рибарско селище" да се разчистят, по-добре някой мафиот да построи лъскав хотел с крадени пари, отколкото тия миризливи бараки да грозят морето, а незаконните им стопани да пречат на хората да стигнат до морето!
  • 27 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Алфа Вълкът":

    И място има и хубава дрога, и алкохол, и нежни мъже... а бе не се колебай! Идвай! Купона е тук! Ако не друго, поне ще се надрусаме яко!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове