Пицата с ананас или т. нар. "хавайска пица" не бива да се нарича „пица“ в Русия, заяви италианският ресторантьор Джулио Зомпи в интервю за радио „Спутник“. Той поясни, че това ястие трябва да се назовава по различен начин.
Хавайската пица, според него, е най-противоречивото ястие поради нетрадиционния си вкус. То е на повече от 50 години, но продължава да се отхвърля от най-консервативните ресторантьори в Италия.
"Хавайската пица с ананас е неприемлива за италианските готвачи. Това ястие има сладък вкус, а пицата трябва да е солена, с моцарела и домати, например. Ястието може да се нарече ананасов плодов хляб и това би било подходящо, но да го наречем пица и да се предлага в италиански пицарии е неприемливо. Италианските пицарии трябва да се придържат към традиционните рецепти“, заяви твърдо майстор-готвачът Джулио Зомпи.
"Имате нужда от креативност, когато създавате пица, но трябва да се придържате към определени параметри. Проблемът е само в името. Има различни названия в различните страни. Ако говорим за пица, истински пици са "Маргарита", "Капричоза" и т.н. Опциите на автора са свързани с определени видове домати, определен вид хамсия и нещо изключително като видове пушено месо. Но пицата с ананас е като спагети със сладко или мармалад. Това е напълно неправилно", обясни ресторантьорът.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Онзи
13:36 05.08.2020
2 В забвение е тази
13:37 05.08.2020
3 гост
Коментиран от #5
13:41 05.08.2020
4 Истината е някъде там Зомпи !
Според твоите консервативни италиански колеги,пица със спагети и пица с рикота е
светотатство гарантиращо ти вечността в пъкала.
Само,че аз точно в твоята Италия или по-точно в провинция Ломбардия,гр.Орцивеки ядох пица с рикота,а в Лигурия,гр.Империя-пица със спагети.
Така,че хубаво,че се пениш по руската тв.
Предполагам, че плащат много добре, че и директно в €,но по-moderato го давай.
13:46 05.08.2020
5 Ха ха ха ха ха ха
До коментар #3 от "гост":
Затова и,,пиците" ти от абсурдистан са световно известни с вид на подметка ималко плюто отгоре им.
13:48 05.08.2020
6 инж технолог по хранене
15:18 05.08.2020
7 МНОГО СИ Е ГОТИНО ДАЖЕ
16:32 05.08.2020
8 Мдааа
Коментиран от #9
17:05 05.08.2020
9 един от стадото
До коментар #8 от "Мдааа":
що не, има го у нас и се казва плодова пита. Като мине през огъня прасковата или кайсията от компота леко се засушават и вкусът се подобрява.21:44 05.08.2020