Last news in Fakti

15 Юли, 2020 22:07 1 780 0

Два гола на Хари Кейн помогнаха на Тотнъм да пречупи Нюкасъл (ВИДЕО)

  • тотнъм-
  • нюкасъл-
  • футбол-
  • висша лига

Моуриньо и компания спечеиха с 3:1

Два гола на Хари Кейн помогнаха на Тотнъм да пречупи Нюкасъл (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Два гола на Хари Кейн помогнаха на Тотнъм да стигне до ценен успех с 3:1 при гостуването на Нюкасъл. Хюн-Мин Сон също се разписа за тима на Жозе Моуриньо, който не надигра домакините, но впечатли с ефективност при малкото си положения пред вратата на Мартин Дубравка. По този начин Моуриньо за първи път спечели на "Сейнт Джеймсис Парк", а "шпорите" изместиха Шефилд Юнайтед от седмото място.

Нюкасъл стартира силно след подновяването на сезона и си гарантира оставане в Премиър лийг, но в последните си два мача претърпя загуби от Манчестър Сити и Уотфорд. "Шпорите" пък се надяваха да продължат възходящото си представяне след успеха с 2:1 в дербито срещу Арсенал и да се преборят за участие в Лига Европа. 

Два гола на Хари Кейн помогнаха на Тотнъм да пречупи Нюкасъл (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Мениджърът на домакините Стив Брус направи три промени в своя състав от гостуването на "Викаридж Роуд", като от първата минута започнаха ДеАндре Йедлин, Емил Крафт и Набил Бенталеб вместо Хавиер Манкийо, Дани Роуз и Джамал Ласелс. 

Жозе Моуриньо заложи на същите 11 от мача с Арсенал. Атаката водеха Хари Кейн и Хюн-Мин Сон, а по двата фланга в халфовата линия действаха Муса Сисоко и Лукас Моура. Въпреки че през уикенда загуби брат си, Серж Орие също се появи сред титулярите.

Два гола на Хари Кейн помогнаха на Тотнъм да пречупи Нюкасъл (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Нюкасъл беше по-добрият отбор до почивката и може да съжалява, че не поведе в самото начало, когато шанс се откри пред Мигел Алмирон, но Давинсон Санчес блокира с тяло удара на парагваеца. Алмирон още веднъж беше близо до попадение, но стреля над гредата от удобна позиция. 

Защитата на Тотнъм се затрудняваше със скоростта в играта на "джордитата" и след четвърт час пред Юго Лорис отново имаше напрежение. Този път Мат Ричи центрира отляво, но Джонджо Шелви не беше прецизен при удара си с глава.

Два гола на Хари Кейн помогнаха на Тотнъм да пречупи Нюкасъл (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

"Шпорите" изглеждаха уморени и рядко атакуваха опасно, но в 27-ата минута стигнаха до гол. Всичко започна от грешка на Фабиан Шер, след която Джовани Ло Селсо продължи топката към Сон, а кореецът преодоля Йедлин и стреля в близкия ъгъл на Дубравка. Словашкият страж не се намеси добре и Нюкасъл се озова в ролята на догонващ.

Малко след гола Сон можеше да накаже домакините за втори път, но ударът му рикошира в Ричи, а Дубравка успя да избие в корнер. В 40-ата минута Лорис се намеси след плътен изстрел на Алан Сент-Максимин, а в 42-ата Дуайт Гейл уцели гредата с глава.

Два гола на Хари Кейн помогнаха на Тотнъм да пречупи Нюкасъл (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Нюкасъл стартира силно и второто полувреме. В 55-ата минута Валентино Лазаро смени Йедлин, а в 56-ата Мат Ричи изравни с красив диагонален изстрел. Заслуга за гола имаше резервата Лазаро, а Орие не изчисти добре и топката попадна на крака на Ричи, който не се поколеба да шутира веднага и изненада Юго Лорис.

Друга резерва, но в състава на Тотнъм, също се нуждаеше от съвсем малко време, за да остави отпечатък върху мача. Стивън Бергвайн напредна отдясно и центрира, а Хари Кейн се позиционира най-добре в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата. Това беше гол номер 200 в кариерата на английския национал.

"Свраките" веднага тръгнаха в атака, но Сент-Максимин стреля в аут при поредния си скоростен рейд към вратата. Малко по-късно французинът подаде на Лазаро, но той шутира в страничната мрежа. 

Тотнъм се прибра в половината си и затвори фланговете. Отборът на Моуриньо дори се добра до трети гол в последната минута. Негов автор стана отново Хари Кейн, и отново с глава. Капитанът на Англия беше на точното място след удар на Ерик Ламела и спасяване на Дубравка.

В следващия кръг "шпорите" имат ключово домакинство на Лестър, а Нюкасъл ще гостува на Брайтън.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА