15 Юли, 2020 20:14 1 609 9

Huawei: Забраната заплашва дигиталното развитие на Великобритания

  • huawei-
  • 5g-
  • великобритания-
  • становище-
  • компания-
  • дигитално развитие

Бъдещето ни във Великобритания се политизира, обявиха от компанията

Huawei: Забраната заплашва дигиталното развитие на  Великобритания - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Huawei излезе с официално становище към медиите във връзка със забраната на правителството на Обединеното кралство за участие на Huawei в 5G мрежата на страната, което ФАКТИ публикува без редакторска намеса.

На 14 юли 2020 г., правителството на Обединеното кралство обяви своето решение да забрани на британските мобилни доставчици да купуват ново 5G оборудване от Huawei след края на 2020 г., както и да премахнат цялото 5G оборудване на Huawei от своите мрежи до 2027 г., се казва в становището на компанията.

В официално заявление, Едуард Брюстър, говорител на Huawei UK, коментира: "Това решение е разочароващо и е лоша новина за всеки притежател на мобилен телефон в Обединеното кралство. То заплашва да забави дигиталното развитие на  Великобритания, да увеличи сметките и да задълбочи цифровото разделение. Британското правителство прави ход назад, вместо да се фокусира в технологичен напредък и ние ги призоваваме да преразгледат решението си. Оставаме уверени, че новите американски ограничения не биха повлияли на устойчивостта или сигурността на продуктите, които доставяме на Обединеното кралство.

За съжаление, бъдещето ни във Великобритания се политизира, като става въпрос за търговската политика на САЩ, а не за сигурността. През последните 20 години Huawei се фокусира върху изграждането на по-добре свързана Великобритания. Като отговорен бизнес ще продължим да подкрепяме клиентите си, както винаги сме го правили. Ще направим задълбочен анализ на днешното решение и неговото влияние върху нашия бизнес тук и ще обсъдим с правителството на Обединеното кралство, как можем да продължим да допринасяме за една по-добре свързана Великобритания. "


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко е поискал оставката на

    4 1 Отговор
    Влади Горанов и шофьора на Мето Илиянски.
  • 2 Stéphanie 🎲

    4 2 Отговор
    😳 Цирка е пълна сила днес,хората вече работят
    , експертите в областта вече мислят за времената отвъд 5G. Шестото поколение мрежи ще се характеризира с гигабитови скорости (измервани с “гигабита в секунда”).Дебютът на 6G на Мобилния конгрес в Барселона обаче показва, че тази технология не е недомислица на Тръмп, а следващата голяма стъпка в мрежовите комуникации. Ако някой се пита кому е нужно всичко това, отговорът на въпроса е в повсеместното разпространение на дигиталните устройства навсякъде около нас. Закъсненията, измервани в милисекунди – както е при 5G, са нещо неприемливо. Те са твърде големи за света, в който лекарите ще правят сърдечни операции дистанционно чрез роботизирани ръце и уебвръзки, а автомобилите ще са безпилотни и ще вземат решения, от които зависят човешки животи.

    Коментиран от #6

  • 3 батката

    3 10 Отговор
    На европейците почнаха да им увират тиквите, че китайците яко крадат технологии и шпионират през оборудването търговските тайни и възпрепядстват развитието на нормалните търговски дружества. Ние кога ще ги забраним? Националната сигурност преди всичко.

    Коментиран от #4, #5, #7

  • 4 Леле како 😄😁😂

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "батката":

    Ти в кой век живееш,още с излизането на смартфона,лап топ,таблет и всичко останало си шпиониран.Големият клюкарник фейсбук 😉.Бреййййй добре че бе 5G да има с какво да баламосват хората .
  • 5 Леле како 😄😁😂

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "батката":

    Ти в кой век живееш,още с излизането на смартфона,лап топ,таблет и всичко останало си шпиониран.Големият клюкарник фейсбук 😉.Бреййййй добре че бе 5G да има с какво да баламосват хората .
  • 6 Сух

    2 4 Отговор

    До коментар #2 от "Stéphanie 🎲":

    Да и контрола върху личността ще е завишен, както и нуждата от човешкия индивид ще е занижен. Абсолютна власт, която попаднала в ръцете на същите, които измислиха короната, ще е доста окастрящо за болшинството.. То за това ингилизите са против, защото знаят, че който държи технологията той ще води парада..
  • 7 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "батката":

    Да не ти го пиша директно че ще ме изтрият, сети се какво е характерно за ''батките'' и оттам може да направиш извод за себе си.
  • 8 Майната им

    4 0 Отговор
    На тъпите британци
  • 9 Бай Манчо

    1 0 Отговор
    Изглежда , че "гроздето се оказа доста високо и за това е кисело" - нека чакат да падне цената на оборудването или по- добре да чакаt G6 , 7 или другият вариант да чакат янките да я направят (пак в Китай) както правят с газта от Русия :))))) май всички пирати от острова са подобие на мин председателя им .
Новини по държави: