16 Юли, 2020 04:28 3 009 47

16 юли 1969 г. "Аполо 11" тръгва към Луната

  • аполо 11-
  • мисия-
  • луна

Астронавтите от мисията били посрещнати като герои

16 юли 1969 г. "Аполо 11" тръгва към Луната - 1
Снимка: Shutterstock

Най-накрая, след осем годишна подготовка, дошъл редът и на най-очакваната мисия от всички, Аполо 11. Тя била първата мисия с пилотиран космически кораб, чийто екипаж достигнал и извършил успешно кацане на Луната. Целта на мисията била да прилуни хора на Луната и да ги върне успешно на Земята. Астронавтите избрани за голямото събитие били: Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин, които вече били летели в Космоса с програма Джемини. Корабът бил изстрелян на 16 юли 1969 г. в 13:32:00 (UT) от стартова площадка 39 А на космически център Кенеди.

На 20 юли корабът достигнал Луната. Екипажът на Аполо 11 спрял работа за последна почивка преди големия момент. Армстронг и Олдрин влезли в лунния модул "Ийгъл" и започнали подготовката за прилуняване. Колинс трябвало да направи последен оглед на апаратурата и след като установил, че всичко върви по план се пошегувал „Мисля, че машината работи и всичко е наред, освен факта, че вие сте с главите надолу”.

Пилотът на лунния модул, Бъз Олдрин, внимателно управлявал машината по пътя към Луната. Те се прилунили в Морето на Спокойствието, 40 сек. по-късно от очакваното в 20:17 универсално време (UT) на 20 юли., тъй като Олдрин трябвало да избегне голям скален блок. Шест часа отнело приготвянето за преминаване към следващия етап - излизане от лунния модул и стъпване на Луната. В 02:56:20 (UT) на 20 юли, Хюстън дал сигнал зелено. „Тук база Хюстън, излизането разрешено, дишаме с вас момчета!” Най-после Армстронг имал разрешението да излезе от лунния модул. Сега трябвало да намери смелост. В 04:55(UT) на 20 юли Нийл Армстронг отворил люка и слязъл по стълбата. Направил три малки крачки и така станал първият човек, който стъпил на лунната повърхност. Той изрекъл: „Малка стъпка за човека - голям скок за човечеството!.” За съжаление, повреда в комуникацията система попречила на целият свят да чуе тази запомняща се фраза.

Камерата на Аполо била монтирана на един от краката на лунния модул, за да излъчи и заснеме това световно събитие. Олдрин се присъединил към Армстронг след 19 мин. изричайки: "Величествена самота."

След прилуняването си, астронавтите Нийл Армстронг и Бъз Олдрин демонтирали стоманена плоча, която била закрепена към един от краката на лунния модул, застанали пред камерата и прочели пред телевизионната публика, какво пише на нея: „Тук хора от планетата Земя, първи стъпиха на Луната, юли 1969 г. сл. Хр. Дойдохме с мир, от името на цялото човечество.” ("Here men from the planet Earth first set foot upon the Moon, July 1969 A.D. We came in peace for all mankind.") Плочата била подписана от Армстронг, Колинс, Олдрин и президента на САЩ, Ричард Никсън. Астронавтите забили американското знаме, което обаче се оказало доста трудно, защото лунната повърхност се оказала по-твърда отколкото очаквали.

Повреме на престоя си на Луната, Армстронг и Олдрин били свързани с президента на САЩ - Ричард Никсън. Проведеният разговор станал известен, като „най-историческото обаждане” получавано някога. Президентът им казал: „Заради това, което направихте, Бог стана част от живота на човека?”.

Престоят на двамата астронавти бил ограничен, всичко трябвало да бъде по график. Имали ограничено време за някои научни проучвания. За съжаление, те направили много малко фотографии, улисани в работата си. Анализирайки този факт, по-късно Олдрин казвал: "Това е моя грешка, може би, но ние никога не сме симулирали тази тренировка.''

След излитането си от лунната повърхност, лунният модул се скачил с командния и лунните проби били преместени на кораба. По-късно лунният модул бил изоставен и астронавтите се отправили обратно към Земята. Завръщането било сравнително спокойно. Само една повреда се появила по време на обратния полет, която била незначителна и бързо отстранена. След 2 и половина дена път, астронавтите били готови да навлязат в земната атмосфера. Пътуването приключило в 16:50 (UT) на 24 юли, 1969 г., когато корабът Колумбия се приводнил 812 морски мили североизточно от Хавай, завръщайки се благополучно с тримата астронавти.

Астронавтите от мисията Аполо 11 били посрещнати като герои. Няколко дни преди приводняването на Аполо 11, Олдрин казал: „ Ние сме тук, като символ на ненаситното любопитство на човека да изследва непознатото”. С успеха на Аполо 11, националната цел, първоначално представена от президента Джон Ф. Кенеди, хора да стъпят на Луната и да се върнат обратно на Земята, е била изпълнена. В официалното изявление на НАСА, нарекли мисията Аполо 11: „Където никога не е отивал човек: Историята на Аполо, лунните експедиции.”


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 16 юли 1969 започва

    37 15 Отговор
    Грандиозната измама😂😂😂😂

    Коментиран от #23

  • 2 Блатен Асечки

    31 11 Отговор
    Излетели и кацнали на Холивудски декор!
  • 3 Ххх

    5 11 Отговор
    Преди 50 години за президента на САЩ е подготвена реч, в случай че се случи най-лошото лунно бедствие.
    "Съдбата отреди, че мъжете, които отидоха на Луната, за да я изследват с мир, ще останат на Луната, за да почиват в мир."
    "Аполо 11" на 50 – 400 хил. души зад гърба на един човекТака започва речта, която за щастие Никсън не получава възможността да прочете. Макар и с много трудности по пътя, всичко с Аполо 11 е наред и тримата смели мъже се връщат обратно на Земята. Но какво щеше да се случи, ако корабът им се беше повредил?
    "Тези смели мъже знаят, че няма надежда да се върнат обратно. Но също така знаят, че тяхната саможертва дава надежда за човечеството", гласи речта. След думите по адрес на Армстронг, Колинс и Олдрин, щял да дойде и редът, в който президентът телефонира на всяка една от "бъдещите вдовици", а след това Никсън трябвало да даде указания на духовник, който да опее мъжете.
    "Свещеникът трябва да предприеме същата процедура като при погребение в морето, като изпрати душите им "в най-дълбоките дълбини", завършвайки с Господната молитва", гласи речта.
    Астронавтите трябвало да приемат съдбата си. А тяхното изоставяне на Луната щяло да завърши или със смърт в следствие на глад, или със самоубийство.
    Но дори и изходът от мисията Аполо 11 да се окажел фатален, речта на Никсън предполага, че човечеството ще направи нов опит за завръщане на своя спътник.
  • 4 Ххх

    7 13 Отговор
    Тогава светът е имал технологиите да стъпи на Луната, но не и да пресъздаде това чрез киното. Затова друга теза звучи далеч по-вероятна. Армстронг е отишъл до Луната, но много други мисии след това са се провалили. И за да се оправдаят инвестираните милиарди, НАСА е прибегнала до киното. Уфологът професор Стаменов подкрепя тази теория и посочва аргументите.
    "Знамето се вее. И няма една една звезда. Това е потресаващо", изтъква уфологът проф. Стамен Стаменов.
    Че е имало кацане на Луната, и то неведнъж, е убеден и Никола Петров, астроном в НАО "Рожен".
    "След завръщането на астронавтите на Земята са донесени повече от 480 килограма проби. Едва ли има астроном по света, дори и аз самият смятам, че със сигурност има кадри, които са получени не във времето, когато американците са били на повърхността на Луната, а може би наистина са монтаж. Но това е било само за да се засили ефектът на предизвикателството от кацането на повърхността на Луната", коментира той.
    Вероятно никога няма да разберем дали НАСА е „украсила" това предизвикателство. Според уфолозите космическите агенции имат честа практика да крият много неща

    Коментиран от #21

  • 5 Ххх

    13 4 Отговор
    Един от въпросите на скептиците относно американското кацане на Луната е разположението на сенките на заснетите обекти. Ако източникът на светлина е един - Слънцето - всички сенки на снимките би следвало да са успоредни. Но на снимките не са. Американците обясняват това с неравния релеф на Луната. На мен лично такова обяснение не ми звучи правдоподобно. Въпросът според мен е дали светлината на снимките е директна, или отразена. Защото ако е отразена, би имало някаква логика в американските твърдения. Според мен обаче светлината върху модула и астронавтите е директна. И въпроса относно достоверността на снимките е съвсем логичен.
  • 6 дива американска мисирка

    23 4 Отговор
    От 1969 защо никой чак не кацна на луната?

    Коментиран от #26

  • 7 Ххх

    10 3 Отговор
    Слънчевите източници по време на снимките
    Следващата мистерия, която откриват скептиците на мисията “Аполо 11”, е свързана със Слънцето. Според тях на Луната има само един силен източник на светлина и това е Слънцето. Следователно сенките трябва да се разпределят успоредно една на друга.
    Да, но това не се забелязва от снимките и видеоматериала от кацането. Точно обратното - сенките падат в различни посоки, което води до извода, че по време на направата на фотосите е имало няколко светлинни източника. Това кара неверниците да смятат, че снимките от кацането са направени в студио.
    И тук от НАСА оборват тези хипотези с твърдението, че неравномерният пейзаж и хълмовете на Луната са причинили тези несъответствия на снимките.
  • 8 Коко

    23 4 Отговор
    Стига с тези глупости
  • 9 Коко

    23 6 Отговор
    Кацналиса на някоя снимачна площадка в Боливуд
  • 10 Ella

    24 6 Отговор
    Приказки от 1001 нощ...Отишли на Луната и забравили да направят снимки...
  • 11 Ххх

    13 6 Отговор
    2000 китайски политици подписали писмо до Белия дом с настояване САЩ да признаят, че американци не са кацали на Луната. До куриозната ситуация се стигна след като китайската станция „Чане-4“ кацна на Луната недалеч от мястото, където се смята, че се е прилунил „Аполо 11“ през 1069 г. Китайската апаратура не открила следи от янките, нито намерила да се вее американското знаме.
    Моментално в скандала се включиха руски политици, които заявиха, че отдавна в Русия са знаели за измамата. Особено активни по темата са Юрий Мухин и телевизионният водещ Алексей Пушков. Според тях Съветския съюз е водел на американците в космическите изследвания през 1969 г. Тогава президентът Джон Кенеди измислил варианта с кацането на Луната. (Джон Кенеди е убит няколко години преди това.) След това се появили кадрите с прилуняването и излизането на астронавти на повърхността. „Добре организирана мистификация“, наричат руски политици експедицията на „Аполо 11“.

    Коментиран от #34

  • 12 Джими

    26 5 Отговор
    Кацането на луната е най-реалистичния научно фантастичен филм, заснеман някога. Той е толкова успешен, че голяма част от човечеството все още вярва, че някой е стъпил наистина там. Най-достойни филм за Оскар, Грами и т н.
  • 13 Ххх

    12 4 Отговор
    Ако китайците твърдят, че станцията им не е открила следи, знаме и други предмети, доказващи пребиваването на американците, някой фен на американските космически програми сигурно би казал, че следите и знамето са твърде дребни, за да бъдат забелязани. Но как да си обясним липсата на американските лунни джипове, които неколкократно са транспортирани и използвани на Луната според американските твърдения. А къде биха могли да се "изпарят" подобни машини, и как да си обясним липсата им ? ....... Лунни джипове са използвани по време на последните три мисиите на програмата Аполо – Аполо 15, Аполо 16 и Аполо 17 – между 1971 и 1972 г. Цената на единична бройка е 8 милиона долара (по курс от 1968 г.), с това лунния джип и до момента е най-скъпият автомобил произвеждан някога. Остават на Луната, така че се нареждат сред малкото създадени от човека обекти, които са там.

    Коментиран от #20

  • 14 Сандо

    15 5 Отговор
    На тази дата започнаха снимиките на поредната серия.
  • 15 Да бе да

    17 4 Отговор
    Излетели са от космодрума и са кацнали в Холивуд!
  • 16 Да бе да

    12 5 Отговор
    Излетели са от космодрума и са кацнали в Холивуд!
  • 17 Тото Кратуно

    21 4 Отговор
    Значи през 1969 са кацнали на Луната а до 2020 все още никой не може да кацне. Пълна пародия.
  • 18 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    19 5 Отговор
    "Аполо 11" тръгва към Луната - Да се чете: "Запалиха всички прожектори на снимачната площадка", даже и тези, които паднаха по време на живото предаване...
  • 19 big

    18 3 Отговор
    По-скоро тръгва от Холивуд! Не зная защо продължава да се вярва на тази измислица! Помислете малко: американците нямат ракетни двигатели способни да извършат този поле по него време и досега нямат - 50 г. след това. Все още използват руски двигатели РД-180, а те са значително по-млади! Вярвате ли, че ако имаха техническата способност нямаше да имат вече регулярни полети до там сега?
  • 20 Anadolu Manafesi

    4 5 Отговор

    До коментар #13 от "Ххх":

    И всичко това , което написа и заключенията които правиш (знам че не ги правиш ти , а си ги гледал някъде и те кефи идеята че си от малкото просветени) се обезмислят от простият и леснодоказуем факт че на 3.01.2019-та , Chang'e 4 каца на ОБРАТНАТА страна на Луната , което само по себе си е диаметрално противоположно местоположение от това на която и да е от мисиите Аполо . Освен това никога китайски депутати не са правили това , което казваш . Освен това никога участник в Руската , Съветската или Китайската космически програми не е изразявал съмнения в мисиите Аполо . Освен това точно Роскосмос наскоро публикува снимки получени от китайски орбитиращ апарат на които ясно се виждат следите от спускаемият апарат и роувърът на Аполо 16 .

    Коментиран от #27

  • 21 Anadolu Manafesi

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Всеки един от тези аргументи е опроверган многократно . Това че професор по физика като Стамен Стаменов (лека му пръст) прави изявления на човек , който явно никога не е снимал с фотоапарат , няма да коментирам , но същият до колкото си спомням беше заявил че е бил отвлечен от извънземни. Това с предварително подготвената реч на президента е истина , но верни са само първите няколко думи , които си цитирал .
  • 22 Чепатия чеп

    2 1 Отговор
    Никога не е тръгвало!
  • 23 Измамен

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "16 юли 1969 започва":

    Откъде взеха енергия за изпращане на ТВ сигнал Сметнете масата на необходимото оборудване

    Коментиран от #25

  • 24 Факт

    0 4 Отговор
    Били посрешнати от руснаци и пили водка!
  • 25 Anadolu Manafesi

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Измамен":

    Войъджър 1 е космически апарат с маса 815 кг , който в момента се намира на около 23 трилиона км. от слънцето и продължава успешно да предава сигнал към зенята благодарение на 30 ватов предавател 43 години след изстрелването си.

    Коментиран от #44

  • 26 русенец

    3 3 Отговор

    До коментар #6 от "дива американска мисирка":

    От 1969 още 10 американци кацнаха на Луната. Чети повече.

    Коментиран от #30

  • 27 Ххх

    3 4 Отговор

    До коментар #20 от "Anadolu Manafesi":

    Китайския лунен роувър Yutu, който кацна на луната през изминалата зима не е открил абсолютно никакви доказателства за американското кацане на луната през 1969г., заявиха от Китай
    По този повод, за пореден път, се появи призива НАСА най-сетне да разсекрети данните за кацането на Нийл Армостронг на луната през 1969г. Този път то дойде от над 200 високопоставени китайски и руски учени и служители в космическите агенции на двете държави.Съмненията дали наистина американците кацнаха на луната на 21 Юли, 1969г. съществуват още от първия ден след полета от 1969г. и до днес американците отказват да разсекретят данните и да представят категорични доказателства, което само подхранва теориите, че полета всъщност е режисиран в холивудско студио.

    Коментиран от #29, #31, #40

  • 28 2020

    4 1 Отговор
    Отдавна знаем за Холивудските постановки.Никой не е стъпвал на Луната.Няма знаме на сащ ,още повече да се вее,защото там няма въздух.Сащ и досега летят на руски ракети, защото се страхуват ,че няма да се върнат живи ,ако летят със своите щайги.Но и Холивуд се изчерпа,Жалък опит да лъжеш света .Дори филма не е направен добре.И така още никой не е стъпвал на Луната.

    Коментиран от #37

  • 29 Anadolu Manafesi

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "Ххх":

    Първо се уточни за Чане-4 или за Чане-3 става въпрос . Луноходът Yutu е доставен на луната с кораба Чане-3 Място на приземяване е морето на спокойствието , координати 44.12° с. ш. 19.51° з. д. . Аполо 15 ,който също се приземява в морето на спокойствието , е с координати 26°06’04" с.ш. 3°39’10" и.д , което са си стотици КИЛОМЕТРИ разстояние . За 15 месеца активен период Yutu изминава по-малко от 150 МЕТРА по повърхността на луната и се отдалечава на общо 20 МЕТРА от спускаемият модул. Yutu-2 , доставен от Чане-4 , както вече писах е приземява на обратната страна на луната . От безбройните ти постове , които съм чел тук , ми прави впечатление че си човек , който избягва логичното и критично мислене , както и да проверява каквото и да било , но за сметка на това се инати до последно . Това за високопоставените китайски учени също никога не се е случвало и дори да го напишеш още 200 пъти , това няма да промени този факт.
  • 30 Ха ха ха ха ха ха

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "русенец":

    Ами вземи чети и ти бре вместо да ръсиш мозък
  • 31 Кино от 1969

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "Ххх":

    Американците и да искат, не могат да представят категорични доказателства, защото още преди десетина години самата НАСА призна, че е изтрила оригиналните видеозаписи на първото кацане на луната.
    А, сети се защо?

    Коментиран от #32

  • 32 потребител

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "Кино от 1969":

    Глупости ! Над 300 проби от лунната повърхност са раздадени на университети и научни институти включително и на БАН.
    Да, в Бан има проба от лунната повърхност.
    На Луната са поставени метални плочи рефлектори с които се измерва разстоянието между Земята и Луната и до ден днешен с отклонение по малко от сантиметър. Как се озоваха тия плочи там ?
    Няколко около лунни спътника са заснели следите оставени от мисиите Аполо -индийски, японски и китайски . Тия следи няма как да са фалшифицирани . Снимките ги има в интернет .

    Коментиран от #39, #42

  • 33 Филмовото студио

    1 0 Отговор
    Ако ни бяха казали можеше да ги пратим и на Марс...........
  • 34 наблюдател

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ххх":

    Защо пишеш такива глупости и откровени лъжи ?
    "Чене-4 " не е кацал в Морето на спокойствието ,а от тъмната страна на Луната.

    Само че, преди да кацне , е бил известно време на окололунна орбита и е прелитал над Морето на спокойствието и е направил снимки . Те са качени в интернет през 2018 година. Да ,виждат се следите от мисиите Аполо . Китайската космическа агенция официално потвърди кацанията на Луната
  • 35 наблюдател

    3 0 Отговор
    Една корекция само. Снимките са направени от "Чанг'e 2"
  • 36 наблюдател

    3 1 Отговор
    Но освен от Чанг`е 2 снимки има още от "Чандраян 1" на Индия, , "Кагуя" на Япония са сполучили да заснемат останките от долните степени на спускаемите модули на "Аполо", както и разорания от ботушите на астронавтите терен. Както и от американската "Лунър Риконисънс Орбитър" които са с най високо качество .
  • 37 123

    2 2 Отговор

    До коментар #28 от "2020":

    То и в твоята глава няма дори и въздух , ама руското знаме се вее ли вее...
  • 38 знайко

    2 2 Отговор
    Яко ги комплексират кацанията на луната чебурашките . 50 години по късно не могат да направят подобно нещо

    Нали Рогозин щеше да проверява ,какво стана ? Батута му е нефелен
  • 39 лошата реалност

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "потребител":

    Няма какво да им обясняваш на разни русофилски невежи и неграмотници.Повечето нямат грам представа за какво пишат.Единственоя компплекс който ги тресе е ,че русия е космическо джудже без възможности в космоса и ,че САЩ е единствената държава пратила хора на Луната.Кацанията са потвърдени от СССР,Китай,Индия и Япония.Мнението на шайка необразовани русофилистии тук не е от никакво значение.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Светослав Александров cosmos1bg

    1 2 Отговор
    "Люди на Луне" е книга, която би следвало да бъде прочетена от всеки т.нар. "русофил", отричащ пилотираните лунни кацания на НАСА. Не че тези хора биха се хванали да изчетат книгата - те принципно не четат, а само пишат. "Люди на Луне" представлява енциклопедичен справочник, а нейният автор Виталий Егоров е положил колосален труд, за да даде подробни отговори на всички въпроси, които хората си задават за пилотираната програма "Аполо". Най-важният от тези въпроси е "Стъпвали ли са наистина хора на Луната?". Отговорът е ясен - да, астронавти на САЩ наистина са били на Луната, а Егоров привежда множество доказателства - както от стари американски и съветски мисии, така и от съвременни - на САЩ, Индия, Китай и Япония.

    Книгата определено ще се хареса на почитателите на руската документалистика.

    Коментиран от #43

  • 42 Кино от 1969

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "потребител":

    И това какво доказва, че хора са кацали на Луната ли??
    Ами, космическите безпилотни апарати оставящи следи ,които кацат на Луната( сондират повърхността, вземат проби ,анализират ги чрез спектрални анализи резултатите изпращат на Земята, и в БАН камъни са ти изпратили), са в състояние там да забият и знамето на България, дори и портрета на Бойко Борисов да шибнат.
    Май не схващате! Още преди десетина години самата НАСА призна, че е изтрила оригиналните видеозаписи на първото кацане на луната сред 200 000 други ленти, за да спести пари- (голям смях). Оттогава обаче НАСА възстанови копията на разтоварването, използвайки записи от други източници като CBS News и ползвайки услугите на Холивуд.
    Не само оригиналните видеозаписи на първите крачки на хората на Луната изчезнаха, изчезнали са всички телеметрични данни, получени и записани, за да се наблюдава местоположението и механичното функциониране на космическия кораб, както и сърдечната дейност на астронавтите. Изчезнали са и плановете за лунните модули, лунните ровери и цялата ракета Сатурн V.
    Единственото нещо което би могло да докаже неоспоримо, че са били на Луната изчезна!
    Вместо да ги пазят като зеницата на окото си, филмовият оригинален триумф на САЩ за всички времена и народи е изчезнал, няма го! Потресаващо...да се смееш ли, да плачеш ли, двете ли в едно да съчетаеш...

    Коментиран от #45

  • 43 Кино от 1969

    3 1 Отговор

    До коментар #41 от "Светослав Александров cosmos1bg":

    Руските специалисти не отричат, че САЩ са били на Луната. Какво пречи по онова време да са имали договорка помежду си - вие искате това, ние онова.
  • 44 Измамен и ококорен

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Anadolu Manafesi":

    Стрисесет вата се пробайте да осъществите връзка със София от Варна Сигналът ще се разпространи най много до Провадия Вояджър отдавна е загубен ако вообще го е имало
  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Кино от 1969":

    Програмата АПОЛО доведе, като страничен ефект, до напредък в много области, което не можеше да стане с холивудска имитация.
    Като за начало ще започна с Мрежовия план-график, ако разбирате от тази материя.
    Тази методика за планиране на дейности е разработена именно за да се организира много-обхватната програма Аполо.
    За ваше сведение, един от конструкторите на лунния модул е БЪЛГАРИН,- карловецът Иван /Джон/ Ночев, но за този факт комунистическата пропаганда мълчеше……… Негово ЛИЧНО изобретение са ВЗРИВЯВЯЩИТЕ СЕ АНКЕРНИ БОЛТОВЕ при излитането на модула от Луната. Тези анкери свъзват модула с опорите му, които остават на Луната……
    Шведската фирма за фотоапарати Hasselblad печели търга за фотоапарат за мисията Аполо и създава Lunar Module Pilot Camera...За програмата Аполо е създадена гигантската ракета Saturn V... Такива примери има много....... Общо са изведени 16 космически кораба.....
    Полетите до Луната бяха спряни, защото беше и все още е икономически неизгодно да се влагат милиарди, а резултите да са главно журналистически репортажи......

    Коментиран от #46

  • 46 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Колко от това което сте написал е вярно няма да проверяваме. Отговорете защо няма спътник в орбита около Луната и да предава снимки ? За това не са необходими милиарди ! Все пак Луната е на средно разстояние от 384 403 km. от Земята, което е много близо !!! Нещо друго е причината и тя не ни се казва !!!
  • 47 Тъпи хора

    0 1 Отговор
    Естествено българина ще си остане просто същество и никога няма да повярва в нищо. Също дори да му се развали нещо той не отива на сервиз да му го оправят, и си мисли че може сам да го оправи, обаче се оказва че не може