Last news in Fakti

14 Юли, 2020 07:15 3 877 15

Добрич влезе в тройката по брой заразени за денонощие

  • заразени-
  • добрич-
  • коронавирус

Най-много нови носители на коронавирус отново са регистрирани в София

Добрич влезе в тройката по брой заразени за денонощие - 1
Снимка: БГНЕС

73 са случаите на новозаразени с коронавирус през последните 24 часа в столицата.

В Пловдив новите регистрираните са 19. Зaрaзeнитe зa дeнoнoщиe в Добрич са 12. Следват Стара Загора c 8, Софийска област с 6, Варна и Ловеч c по 5 и др.

529 са заразените сред медицинския персонал от началото на епидемията. От тях 190 са медицински сестри, а 185 са лекари.

Нaй-уязвимaтa възрacтoвa групa e тaзи мeжду 50 и 59-гoдишнитe c 1391 заразени от началото на епидемията.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 8 Отговор
    пак се почва с манипулиране всяване на страх

    Коментиран от #4, #6

  • 2 Тъпа тема

    13 5 Отговор
    Едно и също, не се вълнуваме

    Коментиран от #5

  • 3 uuuuuuuu

    6 2 Отговор
    росенец нищо не е. днеска на извънредно заседание общинските съветници във варна раздават 118 общински имота на мафията - росенец пасти да яде
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ДАНО

    6 6 Отговор

    До коментар #2 от "Тъпа тема":

    СЕ ЗАРАЗИШ ТА ДА СЕ РАЗВАЛНУВАШ
  • 6 Да ти го набутат

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    в човката със се картофите на тебе.
  • 7 Иванчо

    2 4 Отговор
    Нема вироз, нема вироз! -иказаха се форумните професори и специалисти...

    Коментиран от #12

  • 8 Поредното

    2 3 Отговор
    облъчване на всички зомбита. Скоро ще лъснат задниците и на манипулаторите от НОЩ. И после... затвора ги зове.
  • 9 Миризлив пор

    6 2 Отговор
    Добрич, областен град с болница пред закриване поради липса на лекари. В същото време с население по-малко от половин столичен квартал. Толкова бройки процентно към бройка население би трябвало да притеснят много хора.

    Коментиран от #11

  • 10 Сашо

    4 3 Отговор
    Като отидеш и искаш да ти направят изследване за кови-19 в болницата, отказват ако нямаш симптоми. Е къде ги намират тези 2-3 хиляди със симптоми да ги изследват всеки ден, а само по 200 положителни. Че има вирус има, ама много се злоупотребява с това. Плашат хората, за да си стоят по домовете, но вече не им вярват.
  • 11 ДО ПОРА

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Миризлив пор":

    Болницата е голяма, лекари си има,само за инфекциозното има недостиг. Добрич е сравнително голям град, около 90 000 човека, така че 12 заразени не е проблем. ПОНЕЛ.....4858

    Коментиран от #15

  • 12 Николай

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иванчо":

    Иванчо вирус има. Ама има и друго.
    Световната организация по продоволствието към ООН предупреди, че пандемията изправя света пред опастността от масов глад, „Само след няколко месеца човечеството може да се сблъска с глад от библейски размери“, каза директорът на Световната програма по продоволствието. Според него covid 19 представлява не само глобална опасност за човешкото здраве, но глобална. продоволствена катастрофа. На ръба на глада могат да се окажат милиони души. ВАНКА ККАКВО ЩЕ ПРАВИМ СЕГА ИЛИ ДА СИ СТОИМ У ДОМА.

    Коментиран от #13, #14

  • 13 Иванчо

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Николай":

    Кой е казал, че трябва да седим у нас и да не работим!? Аз например също работя, ходих и на море за няколко дни.. Става въпрос да се спазват елементарните мерки- дистанция от други хора на поне 2 метра, когато говорите, маски в закрити помещения и транспорт и непосещаване на дискотеки, кръчми и др. струпвания на хора. Също и добра хигиена... И всичко това докато премине епидемията и с цел немасово заразяване. Трябваше ли, например, да се зарази цялото човечество, за да отмине САРС? Или чумата, или 1 куп опасни болести. Икономиката е възможно да блокира, ако в 1 момент заразените станат много. И у нас затварят цели цехове или фирми при открити заразени! Или според Вас трябва да следваме призивите на Мангъров. Ако е така, склонни ли сме на 15 000- 20 000 жертви? Ще го понесем ли? Няма и тези, които сега роптаят срещу елементарните мерки, тогава първи ще недоволстват защо пък някой не взима мерки. Когато започнат да загиват техни близки и приятели.. Или какво, ще казват, че им е дошло времето ли и ще се примирят? Неее...
  • 14 Запасявай се

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Николай":

    Складирай стоки от първа необходимост. Ама не тоалетна хартия като предишния път!
  • 15 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "ДО ПОРА":

    Добрич беше голям гради има голяма болница . НО тая болница болните я отбягват .Край нея има три погребални агенции с които болницата има договор и всички здравни пътеки водят до магазин (последна грижа) !!! УМИРАЩ ГРАД !!!!!