Last news in Fakti

13 Юли, 2020 18:36 1 610 0

Президентът на Ла Лига скочи на "помилването" на Манчестър Сити

  • ла лига-
  • хавиер тебас-
  • манчестър сити-
  • футбол

Английският тим получи наказание от УЕФА за две години заради нарушаване на финансовия фейърплей, но те обжалваха пред КАС и получиха добри новини тази сутрин

Президентът на Ла Лига скочи на "помилването" на Манчестър Сити - 1

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас реагира остро на решението на Спортния арбитражен съд КАС да приеме обжалването на Манчестър Сити и да отмени наказанието на „гражданите“ за участието им в европейските клубни турнири.

Английският тим получи наказание от УЕФА за две години заради нарушаване на финансовия фейърплей, но те обжалваха пред КАС и получиха добри новини тази сутрин.

Шефът на Ла Лига подкрепяше решението на централата и бе много недоволен от решението на Арбитражния съд.

„Трябва да направим оценка дали КАС е подходящият орган, който да взима тези решения за футбола. Швейцария е страна с голяма арбитражна история, но КАС не отговаря на стандарта“, заяви Тебас.

Преди това испанецът подкрепи в една от социалните мрежи решението на УЕФА да накаже Манчестър Сити.

„УЕФА най-накрая предприема решителни действия. Спазването на правилата за финансов феърплей е от съществено значение за бъдещето на футбола. Преди години призовахме за сериозни действия срещу Манчестър Сити и ПСЖ. По-добре късно, отколкото никога“, написа тогава Тебас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА