Last news in Fakti

12 Юли, 2020 19:46 2 381 10

Гърция спира да издава QR кодове до 14 юли

  • гърция-
  • qr код

Пътуващите, които вече са издали своите формуляри, могат да преминат граничния пункт

Гърция спира да издава QR кодове до 14 юли - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

За 3 дни Гърция спира да издава QR кодове, които са задължителни, за да се влезе на територията ѝ, съобщи бТВ.

До 14-ти юли няма да работи електронният формуляр за влизане в Гърция, през пункта „Кулата-Промахон“. Формулярът е задължителен за попълване и именно той генерира въпросния код. Пътуващите, които вече са издали своите формуляри, могат да преминат граничния пункт, останалите ще трябва да отложат пътуването си за 15-ти юли.

От 6 часа сутринта на 15-ти юли влизат в сила новите правила за преминаване през пункта - всички граждани, пътуващи по несъществени причини, трябва да представят отрицателен PCR тест за коронавирус, извършен не по-рано от 72 часа преди влизане в Гърция.

Сертификатът за отрицателен резултат трябва да е издаден на английски език и да съдържа трите имена и номера на лична карта на пътника. Тестът ще се признава само ако е направен в лицензирана лаборатория.

Пълният списък с условията за преминаване е публикуван на сайта на МВнР.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qwerty

    1 1 Отговор
    Абе в бг си слагат жилетките по малките населени места, защото не знаят кой се е наквасил и има оръжие. Тез жилетки нямат ли? Отзовали се заради стрелба. Обличай!!!
  • 2 хахах

    5 1 Отговор
    Дежавю ...бейби
  • 3 палпатин

    3 0 Отговор
    Гуууд гуууд дасис фантастиш ..
  • 4 llll

    5 1 Отговор
    Това е нищо в сравнение с горките БГ милиционерчета, толкова истрадали и удряни с 0.5л пласмасови бутилки ...
  • 5 fks

    1 0 Отговор
    КРАСОТА
  • 6 Ххх

    0 2 Отговор
    Не подкрепям безогледно и прекомерно полицейско насилие. Но и другата крайност не е продуктивна. А в момента, поради протестите на чернокожите САЩ са в другата крайност. А след като срещу себе си имат въоръжен престъпник, няма какво толкова да се церемонят. Ако му бяха предложили да се предаде, по възможност от безопасни позиции, а след това при отказ просто ако го бяха застреляли, сега нямаше да си броят полицейските трупове.
  • 7 Радо

    1 1 Отговор
    Тоя дето ги е гръмнал бледолик ли е или мангуна?

    Коментиран от #9

  • 8 Дръвчо

    1 0 Отговор
    Тия гърци нещо откачат. Като не ни искат, да си го кажат.

    Коментиран от #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ANGKOR WARRIOR

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дръвчо":

    То пък някой са беше засилил към тоя Етиопски кенеф няма да има в бял Арийски Будистки Тайланд ми ще ида в Африканската Гърция ли бе? Да не съм луд