Last news in Fakti

12 Юли, 2020 10:25 1 036 0

Манчестър Сити разби Брайтън

  • висша лига-
  • манчестър сити-
  • брайтън-
  • 5:0

''Гражданите'' с пореден рецитал

Манчестър Сити разби Брайтън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Манчестър Сити постигна разгромна победа с 5:0 при гостуването си на Брайтън от 35-ия кръг на английската Висша лига. С хеттрик се отчете Рахийм Стърлинг, а Габриел Жезус и Бернардо Силва добавиха по едно попадение.

След победата Манчестър Сити е втори в класирането с актив от 72 точки и до голяма степен може да се каже, че мисли изцяло за Шампионска лига, която ще се доиграе през месец август.

Брайтън е 15-и на безопасна точкова дистанция от изпадащите.

Манчестър Сити доминираше от първата минута и бе въпрос на време да отбележи. В 21-вата минута Рахийм Стърлинг даде преднина на „гражданите“. Габриел Жезус с глава свали към английския национал, който си нагласи топката на десния крак и с хубав удар от границата на наказателното поле отбеляза за 1:0.

Малко преди почивката гостите удвоиха преднината си. В голмайстор се превърна Габриел Жезус. След центриране от ъглов удар Родри успя да отклони топката към бразилеца, който от няколко метра нямаше как да сбърка и направи резултата 2:0.

В 53-ата минута Манчестър Сити до голяма степен сложи точка на спора, реализирайки трето попадение. Рияд Марез центрира отдясно, а Рахийм Стърлинг бе изпуснат от защитата на Брайтън. Така атакуващият футболист на Сити вкара с глава втория си гол в срещата.

Само три минути по-късно резултатът вече беше 4:0 в полза на гостите. Бернардо Силва стреля по земя от дъгата на наказателното поле, а вратарят на Брайтън - Матю Райън, успя да избие. Пръв до топката обаче стигна Габриел Жезус, който върна към Бернардо Силва. Португалският полузащитник този път не сбърка и записа името си сред голмайсторите в мача.

През следващите минути Манчестър Сити намали темпото, но въпреки това контролираше играта и създаваше положения. „Гражданите“ се възползваха от един голов шанс десетина минути преди изтичането на редовното време. Рахийм Стърлинг бе намерен с дълго подаване зад гърба на защитата, като националът на Англия се опита технично да преодолее капитана Люис Дънк. Защитникът на домакините се опита да изчисти, а Стърлинг се озова на тревата, но успя от легнало положение да насочи с глава топката под краката на Матю Райън. По този начин кълбото се озова в мрежата на Брайтън за пети път, а Стърлинг оформи своя хеттрик.

До края резултатът остана непроменен - 5:0 в полза на Манчестър Сити. В следващия кръг на Висшата лига „гражданите“ приемат борещия се за своето оцеляване Борнемут, докато Брайтън гостува на Саутхемптън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА