Last news in Fakti

9 Юли, 2020 13:17 3 246 6

Москва се отказва от жълто-белите пешеходни пътеки

  • пешеходна пътека-
  • маркировка

Центърът за организация на пътното движение в Москва взе решение да бъде прекратено нанасянето на жълто-бели ивици за пешеходните пътеки в града. Според специалисти такъв тип маркировка не осигурява достатъчно добро сцепление с гумите на превозните средства.

Цветовата схема на жълто-белите "зебри" ги прави по-лесно забележими както в светлата, така и в тъмната част на денонощието. Жълтите ивици обаче изискват нанасянето на по-дебел слой боя, който влошава тракцията между гумите и настилката.

Най-потърпевши от проблема са мотоциклетистите, които се оплакват от загуба на сцепление в зони с жълто-бяла маркировка. Освен това специалисти на Центъра за организация на пътното движение са установили, че в градски условия при достатъчно добра осветеност жълтият цвят не оказва особено влияние върху безопасността, като в същото време влошава вида на улиците.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пламен

    6 8 Отговор
    Какво е това „тракция“?

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Сийка

    13 5 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен":

    Атракция е когато на редактора му вкарат нещо в устата и започнат да търкат....
  • 3 Ynd

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пламен":

    Това е единствената мозъчна гънка на журналиста.
  • 4 Дрън-дрън

    0 2 Отговор
    Откачено вманиачаване
  • 5 Мммммм

    6 5 Отговор
    Само хабят боята и без това никой там не спира на пешеходна! Повечето пешеходни са за да могат и те да покажат, че имат!
  • 6 xyz

    4 0 Отговор
    Нашите широки червени полета, върху които е пешеходната пътека, направо са пързалки, когато са мокри или заснежени. Внимавайте, особено ако завивате. Разминаване на различни нива е истината, но струва пари.