Last news in Fakti

9 Юли, 2020 12:36 6 371 5

Чудно знамение се появи в Черно море (СНИМКА)

  • делфин-
  • албинос-
  • знамение-
  • море-
  • черно море

Руски биолози забелязаха удивителна гледка

По време на експедиция за изучаване на китоподобните в Черно и Азовско море, екип изследователи от Института по биология на Южните морета на Руската академия на науките успяха да забележат делфин албинос.

Такива случаи са сравнително редки сред китоподобните, а някои дори разпознават знамение във видяното. Екземплярът с необичаен цвят принадлежи към делфините афали - вид, който става все по-рядък в Черно море. За цялото време на експедицията екипът регистрира само две големи групи афали според пресслужбата на института. Другите морски бозайници - муткури и обикновени делфини - са по-многобройни.

Чудно знамение се появи в Черно море (СНИМКА)

Според руските биолози албиносът делфин е млад индивид, който се движи с по-голям роднина, вероятно майка му. За съжаление, въпреки младата си възраст, необичайният делфин вече е пострадал от хората - на опашката му се забелязват дълбоки белези, характерни признаци на нараняване от корабен винт. Като цяло състоянието на младия делфин е задоволително, но изследователите се притесняват, че семейството му може да мигрира за риболов извън националния природен парк "Тарханкутски", където може да се сблъсква с много опасности, предава offnews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    7 3 Отговор
    Първо Азовско море,не е с толкова голяма площ,но е коварно ,второ и аз видях два албиноса ,но не можах да определя към кой вид да ги причисля...!

    Коментиран от #5

  • 2 Ванга

    18 1 Отговор
    Означава че хунтата ке падне.
  • 3 Това е

    3 0 Отговор
    Ум белият делфин.
  • 4 VENDETTA

    4 1 Отговор
    Най—гнусният, мръсен и долен вид на планетата е човека. Само руши, избива и унищожава. Корона вируса ще е като детска игра пред това което предстои!
  • 5 Двaтa aлбиноca

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лора":

    Еднооки ли бяхa?