6 Юли, 2020 14:08 2 805 5

Цените при съседите – без промяна

  • гърция-
  • имоти-
  • цени

Най-силно ще пострадат регионите, в които преобладават чуждестранните купувачи на имоти

Цените при съседите – без промяна - 1
Снимка: Shutterstock

Активността на пазара на недвижими имоти в Гърция през второто тримесечие на текущата година на практика спря. Именно и поради това не се наблюдава промяна в цените спрямо периода януари-март. Фактите потвърдиха прогнозите на анализаторите, че участниците на пазара ще заемат изчаквателна позиция, докато не се очертаят по-добре последиците от рецесията.

Индексът Spitogatos.gr, който следи офертните цени показва, че те не са се променили в периода от април до юни и са на ниво от 1544 EUR/кв.м за цяла Гърция. През първото тримесечие тя е била 1545 EUR/кв.м.

Разглеждайки данните на годишна база, то през второто тримесечие на текущата година се отчита ръст от 4.8% в цените спрямо същия период на 2019 г. Спрямо последното тримесечие на мината година увеличението е още по-голямо – 6%.

В последния доклад за паричната политика на Националната банка на Гърция се посочва, че пазарите, на които доминират чуждестранни купувачи, ще пострадат най-много.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пълни глупости

    4 2 Отговор
    1545 EUR/кв.м
  • 2 Съдията Дред

    2 0 Отговор
    В Северна Гърция/старта южна България/ цените са доста по приемливи.
  • 3 ГГеоргиевич

    4 1 Отговор
    пак платени статийки
  • 4 Хитрото

    2 2 Отговор
    Напротив вдигат се 2000 евра и после 3000 евра , бързайте , че ще загубиге парите , банките подаряват кредитите - вземаш 100 000 връщаш 80 000 , майка Ви платена.......
    Като си плати тъпото фрапе и сувлаки на един грък му остава 200 - 300 евра кви ивоти , кни 5 лв в тая безисходица.Цените след 6 месеца 30 -40 % надолу.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.