Last news in Fakti

3 Юли, 2020 19:51 6 611 25

Родители не могат да погребат 21-годишния си син, починал от COVID-19 в Старозагорско

  • починал-
  • 21-годишен-
  • плоска могила

Майката и таткото на Кънчо са под 14-дневна карантина след като стана ясно, че е болен от коронавируса

Родители не могат да погребат 21-годишния си син, починал от COVID-19 в Старозагорско - 1
Снимка: Shutterstock

Сложен казус заради COVID-19  се заформи в малкото старозагорско село Плоска могила, където поставени под карантина заради коронавируса родители не могат да погребат 21-годишния си син, сподели кметският наместник Недко Леонардов, информира "Монитор".

Съобщените за смъртта младия Кънчо Кирилов, който бил приет преди седмица заради бъбречна недостатъчност в клиниката по нефрология в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ изненадало всички преди обяд в петък. Според лекарите кончината на пациента е в резултат на коронавируса.

По-рано днес директорът на УМБАЛ - Стара Загора д-р Йовчо Йовчев съобщи, че двама пациенти с COVID-19 са починали късно снощи в реанимацията на болничното заведение.  Единият от тях е именно младия Кънчо Кирилов.

Кънчо е сред четиримата пациенти на хемодиализа, които дадоха положителни проби при PCR-теста в началото на седмицата, заради тях се наложи пълна дезинфекция на клиниката и центъра, както и обособяване на специална зала.

„Чудим се как да постъпим, майката и таткото на Кънчо са под 14-дневна карантина след като стана ясно, че е болен от коронавируса, не е  човешко да не могат да изпратят детето си до гробищата…“, коментира селският управник часове след траурното съобщение.

Заедно с младия Кънчо в старозагорската УМБАЛ от COVID-19 късно вечерта на 2 юли е починал и приетият преди две седмици 70-годишен  Христо Иванов от чирпанското село Свобода.

Мъжът е прекарал преди време тежък инсулт, имал и други придружаващи заболявания, коментира кметът  Васил Василев.Той припомни, че в клиниката по заразни и инфекциозни болести е и пасторът от местната евангелска църква, който се заразил на евангелизаторска  сбирка в Перущица на 6 юни, където присъствали над 60 души от цялата страна.

В петък в клиниката при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ имаше 11 пациенти с коронавирусна инфекция, един от тях е в тежко състояние и е интубиран, съобщи изпълнителният директор на здравното заведение проф. д-р Йовчо Йовчев.

Двамата починали късно вечерта в четвъртък ще бъдат включени в националната справка в събота, тъй като по-късно са излезли смъртните им актове.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На Тате Трифоновчетата

    7 15 Отговор
    Балабанов какво ще измънка по въпроса ?

    Коментиран от #2, #16

  • 2 Бари

    44 13 Отговор

    До коментар #1 от "На Тате Трифоновчетата":

    70 годишен влезнал я болницата с тежък инсулт ? Кънчо с бъбречна криза на хемодиализа ? Бог да ги прости хорицата , ама не мисля кобитУ да ги убили .

    Коментиран от #5, #19

  • 3 подтиснат

    49 0 Отговор
    Когато прочета такава информация ме хваща срам за това , че си мисля, че имам някакви "проблеми"! Незнам колко може да понесе човек, но тези родители със сигурност са разбрали!
    Дано намерят сили да поживеят в някакъв що-годе покой.
    Бог да прости момчето!
  • 4 "Евангелизаторска"...

    7 2 Отговор
    ...същото като "евангелистка" ли е или има друго значение?
  • 5 Петър Ломбом

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бари":

    Затова Бате ви управлява, щот не мислите, трябва ви пъдар
  • 6 Рошко Прошков

    42 11 Отговор
    Да, влизаш с тежка бъбречна недостатъчност и тежък инсулт, но умираш от коронавирус. „ФАКТИ“, айде малко по-сериозно с фактите, а?
  • 7 Някой си

    31 10 Отговор
    Влязъл с бъбречна недостатъчност и починал от коронавирус.......
    Браво!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Матей

    18 5 Отговор
    И какво пише в смъртните им актове,К-19,нали,а не разните му там бъбречни и чернодробни недостатъчности,сърдечни такива,инсулти,апоплектични удари,всичко туй е маловажно,незначително,К-19 е вървежен,трясък на модата,толкова колоритно и самобитно,мммуциии!!!
  • 10 Стефи

    20 5 Отговор
    От кога бъбречната криза е коронавирус ? Ще умара като вълк в гората но няма да стъпя в беге болница. В нея влезеш ли си сигурен пътник към отвъдното

    Коментиран от #18

  • 11 БЛАГОДАРЕНИЕ

    0 8 Отговор
    БСП, ПРЕЦИДЕНТА И ВСЕЗНАЙКОТО МАНГЪРОВ , А ФАКТИ СТЕ РУСКИ ШПИОНИ И МЕКЕРЕТА !
  • 12 Да вярваме ли ?

    12 3 Отговор
    СТАТИСТИКАТА НА КОВИД 19 Е МНОГО ПОДОБНА НА ТАЗИ НА ГРИПА !!! Интересно. ТАЗИ ГОДИНА Г Р И П НЯМА !!!!!!!!!!!!! За пръв път от 100 години ...........

    Коментиран от #14, #22

  • 13 Вево

    3 3 Отговор
    Заразили са ги в болницата това е ясно.Всеки е починал от своята болест
  • 14 Карантино

    7 4 Отговор

    До коментар #12 от "Да вярваме ли ?":

    Имаше грип,но го пишеха корона вирус,защото нямало хрема.Прибавиха му и други страшни небивалици,като съсирване на кръвта,изгниване на белите дробове,еякулация по време на сън,смърт при раждане,загуба на зъбите над 80,катастрофи,инсулти,инфаркти...всичко е корона вирус
  • 15 Атанасова

    9 2 Отговор
    От няколко дни не коментирам, ама днес се ядосах.Увеличили парите за лечение от вируса. СТИГА СТЕ НИ ЛЪГАЛИ. От здравната каса ли намерихте да крадете. СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ ИМА БОЛНИ ОТ ВИРУСА ОКОЛО 300 НА ДЕН. БЕЗСРАМНИЦИ. НЯМАМЕ ЛИ ПРЕЗИДЕНТ ДА СПРЕ ВСИЧКО ТОВА. АКО НЕ МОЖЕ ДА ПОТЪРСИ ПОМОЩ ОТ ЕС.

    Коментиран от #20, #21, #23

  • 16 Абе...

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "На Тате Трифоновчетата":

    Не четеш ли, че момчето е било на хемодиализа, жалко наистина за него, лека му пръст, обаче! Ясно е, че не си наясно какво означава пациент на хемодиализа, вземи, та прочети малко. За съжаление, над 90 %от тях са обречени, освен ако не им се трансплантира бъбрек. Навреме!!! Какво грачиш срещу Балабанов, абсолютно конкретен и точен журналист, обективен и смел!
  • 17 Резидент

    0 2 Отговор
    Както хиляди хора по целия свят! Следващата "новина"!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Съседката ми от

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Бари":

    15 години е на хемодиализа и в момента е на 65.На 21 години не се умира от бъбречна недостатъчност ако няма и друга причина. Ковид е катализатор в случая. При успешна бъбречна трансплантация този младеж можеше още 40-50 години да по живее, а и на хемодиализа поне още 10-15.
  • 20 И и какво

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Атанасова":

    като са увеличени на 1200 лв. Имаш ли представа в белите държави за какви суми за лечение иде реч въобще. А и никой не може да те застави насила да влезеш в болница ако не желаеш. Може тихо и кротко да си умреш и в къщи от ковид, за да не точат здравната каса. Проблем не е, че е увеличена клиничната пътека, а че сигурно поне 1/2 от пациентите с ковид (предимно цигани) в болниците не са здравно осигурени, а не може да им се откаже помощ понеже състоянието им се счита за спешно.
  • 21 Хей Атанасова

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Атанасова":

    от тези 181 болни за щастие не повече от 10-15 % ще стигнат до болница, но и това не е малко при липсата на достатъчно инфекционисти, особено в някои райони на България. Ситуацията у нас след разпускането на мерките въобще не е за подценяване.
  • 22 Има, има

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Да вярваме ли ?":

    Племенниците ми на 15 и 16 години през февруари лежаха в болница с вирусна бронхопневмония и в епикризите им пише грип, а може и ковид да е било. Тогава никой не тестваше още у нас. А те бяха ходили на едноседмична екскурзия в Барселона 2 седмици преди да се озоват в болница. През зимните месеци пак ще е много трудно да бъдат разграничавани грип от ковид инфекция.А племенниците ми ги лекуваха с 2 вида антибиотици, кортикостероиди и още месец след изписването от болницата кашляха.
  • 23 Какво да спре президентът

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Атанасова":

    Да се заразяват хора ли? Да не е Бог Радев? И да не нарастват само у нас случаите на зараза? Вчера над 200 000 заразени има по света. Абсолютен рекорд за съжаление. Дори 5 %фалшиво положителни PCR теста да има, цифрите са стряскащи. А и фалшиво отрицателните тестове са повече като брой.А сме твърде далече от стадния имунитет...
  • 24 Проблемът е, че

    0 0 Отговор
    с нарастване на броя на заразените ще има и все повече заразени медици, а не могат да ги тестват всеки ден. Хората на хемодиализа са много уязвими и инфекция с ковид-19 може да е фатална за повечето от тях. А 3-4 пъти на седмица задължително са в болница и то за часове. Като не съблюдаваме никакви правила и мерки дефакто обричаме тези хора на смърт. Отнася се и за лекарите, които не носят маски в болниците, особено в отделения с пациенти на хемодиализа и други тежки заболявания.
  • 25 незнайко

    0 0 Отговор
    Всеки починал в болница Е ПОЧИНАЛ ВСЛЕДСТВИЕ НА КОРОНАВИРУСА !!! Няма ли да почине някой в болница НЕ ОТ КОРОНАВИРУС ??? Вече не може да се вярва в лекарските възможности !!! Най лесното оправдание е усложнение вследствие на вируса !!! Бог да прибере момчето на по хубаво място, тук в БЪЛГАРИЯ вече не е много добре !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове