4 Юни, 2020 17:43 1 397 21

Фандъкова чака районните кметове да посочат терени за детски градини

  • софия-
  • детска градина

Правителството отпусна вчера 15 милиона лева за изграждане на детски градини

Фандъкова чака районните кметове да посочат терени за детски градини - 1

Кметът на София Йорданка Фандъкова очаква от районните кметове да посочат терени за изграждане на нови детски градини. Който е готов с терен срещу обезщетение, може да получи финансиране, за да се ускори строителството.

Правителството отпусна вчера 15 милиона лева за изграждане на детски градини, припомня БНР. В бюджета на общината са заложени 30 милиона лева.

Кметът Фандъкова очаква и ново финансиране от страна на държавата.

„Районните кметове трябва да видят всички възможности, а когато става дума за финансиране, финансиране ще намерим. Ако трябва, няма да направим един участък от улицата, а ще построим детска градина, защото за семействата, за хората в София, най-важното за всеки един от нас е детето му да бъде обгрижено, за да може той да ходи на работа и да си изкарва хляба“.

Предложение за изграждане на нова детска градина има от кмета на район "Витоша" Теодор Петков.

„В процес на избор на изпълнител ще влезнем най-скоро и, ако сме по-бързи от другите, ще има финансиране и за нас. Първото нещо, за което ще кандидатстваме, е нова сграда на детската градина в Павлово, на един от филиалите на 116-а на бул. „Александър Пушкин“. Другото е разширението на Боянското училище, за което също ще се борим, ако има възможност, да получим финансиране“, каза Теодор Петков.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенчо

    8 3 Отговор
    Време е за нов кмет.Най-подходящ е др.Гергов.
  • 2 Буко Баламата

    12 7 Отговор
    Като върнете селяните по селата няма да се налага да правите градини!!!

    Коментиран от #5

  • 3 Ddr

    14 1 Отговор
    300 евро за всяко дете, понижаване на ДДС: така Германия отговаря на пандемията

    Коментиран от #9, #10

  • 4 Шопо

    11 2 Отговор
    Я знам един терен у Самоков!
  • 5 Plamen

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Буко Баламата":

    Буко Баламата от гара Елин Пелин
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Послушанка

    5 1 Отговор
    Изказва мнение ...🤣🤣🤣
  • 8 1234578

    14 1 Отговор
    Вече над 10 години ГЕРБ управляват София и вече 10 години, не могат да решат този проблем с недостатъчното места в детските градини. Това некомпетентност, некадърност и невъзможност за планиране. Основната вина е на кмета Фъндъков, но не е само нейна, а и на общинските съветници.

    Когато трябва да се намери сграда например за централа на партия НДСВ, ГЕРБ, НФСБ ... проблема се решава за месеци. Когато трябва да се намери сграда за детска градина не може да се реши с десетки години. Колко общински имоти все още пустеят, колко бяха приватизирани по времето на Стефан Софиянски.
    Да ГЕРБ и СДС са виновни.

    Но искам да подчертая, че не понасям БСП=БКП. Искам всички досегашни партии и техни членове участвали в управлението на държавата и общините от 1990 г. насам. Да им бъде забранено със закон да участват в бъдещите управление на България.
  • 9 1234578

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ddr":

    Ние не сме Германия. В България когато раздаваха пари за всяко дете и стимулираха жените да раждат повече деца. Циганките започнаха да раждат по 10 и повече деца. Което създе и създава други пробеми, като влошаване качеството на населението лошо гледаните, възпитаваните и образование на деца.


    Ако има помощи за деца, те да са за семейств с до 3 деца. За многодетните семейства не трябва да има помощи. Като не могат да си отглеждат и възпитават децата е самоубийство за нацията ни да ги сттимулираме да раждат по 10 деца. Да се стимулира раждането на деца аутсайдери е глупост с която дебилите от БСП и ДПС печелят избиратели.
  • 10 1234578

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "Ddr":

    Не трябва да се раздават пари за деца на калпак. Слепи ли сте, не виждате ли резултата от тази политика на БКП през изминалите години. Циганките заради тези стимули за раждане на деца запонаха да раждат по над 10 де.била, да не ги образоват и лошо възпитаните родители, създават и възпроизвеждат лошо възпитани деца.
  • 11 Маяма Престъпница

    1 8 Отговор
    Фандъкова е кмет на софиянци. Другите шумкари изобщо да не коментират като не знаят какво направи за София.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Миро

    5 0 Отговор
    Тая дива селянка кметицата да си ходи на село. 8000 деца чакат дет градина.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ВИЦ

    5 0 Отговор
    Мрaвчицaтa Бoриcлaвa,кoятo имaлa нaгрaдa зa нaй хубaви гaщи, ce влюбилa в cлoнa Бoкo,кoйтo cкoрo cтaнaл цaр нa джунглaтa.Рeшили дa ce oжeнят и пoкaнили вcички живoтни нa cвaтбa.Живoтнитe гуляли цялa нoщ´a нa cутринтa зaпoчнaли дa ce рaзoтивaт.Нe щeш ли мaкaкa c кacкeтчeтo, видял мрaвкaтa дa плaчe и дa ce къca oт рeв.Oтишъл тoй при нeя и я пoпитaл.Зaщo плaчeш мрaвкe?Кaквo e cтaнaлo?A мрaвкaтa:Cлoнa умря.Дoшли и други живoтни и зaпoчнaли дa я утeшaвaт, чe щe cи нaмeри друг.A тя прeз cълзи:Знaм, нo зa 3 минути e..нe мe чaкa цял живoт кoпaнe!!!
  • 16 Голем смех

    3 0 Отговор
    Може на междублоковите пространства определени за кооперации с два метра отстояние и без инфраструктура.
  • 17 Не са необходими,

    4 0 Отговор
    Детски градини, Фандъкова, а трябва семейните мъже, с деца, да получават двойни заплати! А майките да си гледат и възпитават децата! Факт!
  • 18 Някой съмнява ли се,

    3 0 Отговор
    Че детските заведения, са много отвратители, създаващи работа на любовници, и друг персонал. С цел да се експлоатират, от властите, майките, защото заплатите, на съпрузите им, са намалени, на половина! Те това е женската еманципация.
  • 19 Иво

    3 0 Отговор
    Фандъкова до кога ще мълиш за парното .Само обещания.Парното е общинско.Нямаме повече нерви за парното и водата.Има водомери колкото си ползвал това плащаш.Който не е отчетен има си органи.Нормално ли е да се разпределя на другите.Това го няма никъде по света.Затова госпожо вземете мерки защото няма да плащаме всички.
  • 20 ВИЦ

    4 0 Отговор
    Как едно момченце се научило и да псува!Малко момченце, впечатлено от псувните на баща си срещу управляващите и парламента,го попитал защо е толкова гневен,а баща му му отговорил.защото аз съм народа.Момченцето се замислило и отишло да си поръча тениска с лого"Аз съм народа".Облекло си тениската качило се на колелото,купило си пътьом баничка и боза, паркирало пред парламента и започнало да чака.Излезнъл един от парламента и му взел бозата.Излезнал друг и му взел баничката,излезнал трети и му изпразнил портмонето,Излезнал четвърти,взел му колелото и му казал че да ходи пеш е по здравословно.Сега започнало да разбира баща си и седнало на тротоара,не щеш ли излезнал пети.Дошъл при него и му казал,че за да седи там трябва да си плати, а ако не иска ще викне полиция.
  • 21 Я кажи, Фандъкова,

    1 0 Отговор
    Че колегата ме подсети, Защо, Фандъкова и Борисов ,също, Топлофикация, софийска вода, пускат фактури, когато абектите не работеха? Защото си събират огромните заплати! Влезте си в ролята!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове