4 Юни, 2020 16:26 2 354 4

Масови тестове при ръст на Covid-случаите в Гърция

  • ксанти-
  • гърция-
  • карантина-
  • ковид-19-
  • тест

Заразените в област Ксанти достигнаха 80 души, което е много повече от случаите в други райони със същото население

Масови тестове при ръст на Covid-случаите в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Масово тестват жителите в гръцката област Ксанти заради увеличения брой случаи на заразени с новия коронавирус. В зависимост от резултатите е възможно да се наложат ограничителни мерки за влизане и движение в областта.

Заразените в област Ксанти достигнаха 80 души, което е много повече от случаите в други райони със същото население, съобщават от местния лекарски съюз.

Мобилни екипи тестват жителите на четири общини за установяване на огнищата на вируса. Министерството на здравеопазването на Гърция изпрати комисия от експерти за оценка на ситуацията. На място е и заместник-министърът по защита на гражданите Хардалиас.

Премиерът Мицотакис дори информира президента за епидемологичната обстановка в област Ксанти.

Професор Никос Сипсас, член на комисията по контрол на Covid-19 в Гърция, заяви, че ако в следващата седмица се увеличат случаите на заразени в Ксанти, е вероятно властите да наложат карантина в района и дори да се забрани влизането на туристи.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Нали уж

    2 0 Отговор
    нямаха новозаразени.???
  • 4 Фактология

    3 0 Отговор
    Обявили са безплатни тестове за короната и гражданите на Ксанти са хукнали да си ги правят.За това и ръста скочи.Преди това цената на тест варираше от 60 до 120 евро.Нещо за което ще даде човек само при належащо пътуване.Но не си правят сметката, че това безплатно ще им излезе през носа и ще блокират цял Ксанти и районите около него..И бизнеса им секва включително и на селскостопанските стоки.