4 Юни, 2020 13:05 2 083 11

Китайските инвестиции в чужбина тръгнаха рязко нагоре

  • китай-
  • икономика-
  • пандемия-
  • ковид-19

През първите четири месеца на годината китайските компании са добавили 5,23 милиарда щатски долара нови инвестиции в 53 държави от инициативата „Един пояс, един път"

Китайските инвестиции в чужбина тръгнаха рязко нагоре - 1
Снимка: Shutterstock

Китайските преки инвестиции в нефинансовия сектор са се увеличили с 0,7% на годишна база през първите четири месеца на годината, сочат данни на Министерството на търговията, цитирани от Радио Китай.

В този период Пекин е инвестирал 235,08 милиарда юана (около 33,08 милиарда щатски долара) в нефинансовия сектор на 155 държави и региона.

През първите четири месеца на годината китайските компании са добавили 5,23 милиарда щатски долара нови инвестиции в 53 държави от инициативата „Един пояс, един път", което е с 13,4% повече на годишна база.

Вложенията в нефинансовия сектор са скочили с 43,4% и са достигнали 3,94 милиарда щатски долара. Китайските компании са инвестирали предимно в сектори като лизинговите и бизнес услуги, търговията на едро и дребно, както и производството.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и те така

    13 1 Отговор
    Китайските вложения в Сърбия са стотици пъти по-големи от тези в БГ.
  • 2 Дракона за 20 г

    14 2 Отговор
    Се е набълбукал със зелени тапети до гушата.Сега по азиатски хитро и бавно налива тонове ненужен амбалаж навсякъде.Срещу хартия ще получи инфраструктура реални стоки,услуги,производство. Това само те го умеят,както никой друг на планетата.Дони е върл противник на това, и там е скрита причнината,за днешните бунтове и нарастваща анархия подклаждани и режисирани от другите- който печелят от изнесените при Дракона производства.
  • 3 няма прошка

    10 2 Отговор
    И в какво инвестират китайците?В складове на едро, който подбиват цените на местните производства докато ги фалират.

    Коментиран от #8

  • 4 4567890

    11 0 Отговор
    е те така полека ше завземат света. наще айдуци мислят за ден напред и то ко да краднат а ората си праят сметката за поне 100 год. занапред.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    Разликата между КИТАЙ и запада е в МОТИВАЦИЯТА!!!!Запада е пазарно общество,движено от криза,кратък подем ,КРИЗА!!!!!!КИТАЙ Е БУДИСТКО общество ,което се развива на вълни-упадък/подем/връх....с периодичност както ,,дългите вълни на КОНДРАТИЕВ,,/....В документите на конгресите на КПК всичко е казано!!!!!!и ДОСЕГА!!!ТЕ СА ТОЧНИ!!!!ДАЖЕ И С ТОВА СЪОБЩЕНИЕ!!!!!!!!!
  • 7 ТОЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "4567890":

    ...най - малко!!!!!!И най -важното/ПРАВИ СА , 5 000 г ИСТОРИЯ ГО ДОКАЗВАТ!!!!!
  • 8 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "няма прошка":

    СТРАТЕГИЯ ,пич!!!!!!А америчка какво направи с НАС??????И то толкова ЛОВКО ,че....САМИ СМЕ СИ ВИНОВНИ!!!!!!!!ПО-ЛОВКИ СА ОТ Китай!!!!!
  • 9 4567890

    0 0 Отговор
    направи ве точка и то много.навремето кат получихме статут на най-облагодетелствена нация в търговията с тях кво получихме? монсанто раундъп г.м.о. и кви ли не химии. затуй мрем кат мухи. а ти не си благодарен на братята???

    Коментиран от #10

  • 10 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "4567890":

    НИЕ!!!изобщо НЕ сме получавали ТОЗИ СТАТУТ!!!!!!НИКОГА,НИКОГА не са ни считали за ...нешо!!!!!такъв стаут имаха ПОЛША,УНГАРИЯ.!А за справка виж критериите за ВНОСА от България в САЩ по време на соца!!!! УЖАС!!!!!
  • 11 4567890

    1 0 Отговор
    ена год.имахме този статут. не помня кога беше.и освен сичко изброено от мене получихме и 100 хиляди тона г.м.о. царевица която вместо да я потопят в океана както са правили преди год. за висока цена те я продадоха на нас.тряба да купуваме сичко от тях инак обор капутишен.