Last news in Fakti

4 Юни, 2020 13:25 2 898 12

300 евро за всяко дете, понижаване на ДДС: така Германия отговаря на пандемията

  • германия-
  • икономика-
  • ангела меркеп-
  • ковид-19-
  • карантина

Пакетът за стимулиране на икономиката е в размер на 130 милиарда евро

300 евро за всяко дете, понижаване на ДДС: така Германия отговаря на пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

300 евро за всяко дете и понижение на ДДС - това са само две от мерките в огромния спасителен пакет, за който се договориха управляващите в Германия. Пакетът за стимулиране на икономиката е в размер на 130 милиарда евро.

 

След продължили два дни преговори коалиционните партньори в германското правителство успяха да постигнат споразумение за огромен помощен пакет, чиято цел е да изведе страната от най-тежката рецесия след Втората световна война. Както съобщи германската канцлерка Ангела Меркел, помощният пакет за борба срещу последиците от пандемията е в размер на 130 милиарда евро, които ще бъдат на разположение през тази и през следващата година.

Пет от мерките

Една от основните мерки в пакета е временното понижаване на ДДС - от 1 юли до края на годината ДДС спада от 19% на 16%. Намалява и цената на тока, а покупката на електромобил ще бъде субсидирана с 6000 евро.

Спасителният пакет предвижда и директна помощ за семействата - за всяко дете ще бъде изплатен еднократен семеен бонус в размер на 300 евро. Германските железници и общественият транспорт също ще бъдат подпомогнати.

"Ако искаме следващите поколения да имат бъдеще"

С общи усилия ще се опитаме да се справим с тази изключително трудна ситуация - и да излезем силни от нея, заяви германската канцлерка Ангела Меркел. По нейните думи, договореният спасителен пакет е безалтернативен. "Трябва да инвестираме сега, ако искаме следващите поколения да имат бъдеще", заяви Ангела Меркел.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ бежанец

    4 0 Отговор
    Защото немците печатат парламата, а ние нашата я дадохме на Франция.
  • 2 Хахаха

    2 11 Отговор
    ... и 500 милиарда да давате пак сте същите подчовеци
  • 3 Гробар съм

    16 0 Отговор
    Така е, държавата помага на хората.... А тук хората помагаме на държавата.... Кради кради пари не му мислиии, дедо Боже се обърнал настрании!!

    Коментиран от #9

  • 4 аз съм българче, обичам.....

    14 2 Отговор
    Пък на мен България ми дава 17 евро всеки месец, а пък на баба 100 евро. Аз съм българче, обичам наште политици червени, българче да се наричам е вече срам за мене.....
  • 5 РЪМПЕЗИ

    21 1 Отговор
    ГЕРМАНИЯ ИМА ПЛАН МИНУТА ПО МИНУТА ЗА ГОДИНИ НАРЕД..НАШИЯТ НЕ Е СЛЯЗАЛ ОТ ДЖИПА И САМО КРЪСТОСВА СТРАНАТА...ТАКОВА ЧУДО КАТО СТРАТЕГИЯ, ПЛАНОВЕ, КОНЦЕПЦИИ, ЗАЩИТА НА ВИЖДАНИЯ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЪРЖАВАТА, НЯМА...ТАКЪВ ИЗВЕТРЯЛ ТИП НЕ СЪМ ВИЖДАЛ...

    Коментиран от #6

  • 6 Амуджа

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "РЪМПЕЗИ":

    Имат план верно е заселват територията с всякакви унтерменши че източноевропейците са на Свършване а освен амуджи няма кой да отиде хихи.Коефициента им е 1.59 деца на жена и то след приема на сирииците че преди беше 1.39
  • 7 А в БГ

    4 0 Отговор
    Владко не дава хеликоптери да ръсят пари на българите. Когато обаче става въпрос за пари от ЕС яко драпа да ги поръсват над него, не ще кредити.
  • 8 То пък едни деца!

    4 4 Отговор
    Абдул, Хасан, Мехмед, Осман, Осран, и т.н!
  • 9 Бойко Борисов

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гробар съм":

    Шт тихо! Мислиш че къща и мис бельо лесно се поддържат? Бачкайте здраво в новите ми бензиностанции
  • 10 радев

    5 1 Отговор
    Циганите хукнаха към Германия!
  • 11 Абсурдистанска реалност

    4 0 Отговор
    А отговора на абсурдистан е: кредити,по високи цени в десетки проценти на вода и парно и по-ниско ддс за фирмаджиите.
  • 12 Разлика

    0 0 Отговор
    Германия едно, България друго. Зависи къде си роден. Не подлежи на избор.