Last news in Fakti

4 Юни, 2020 08:28 2 971 8

Лукашенко уволни правителството

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • правителство-
  • уволнение

В Беларус на 9 август ще се състоят президентски избори

Лукашенко уволни правителството - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Беларуският президент Александър Лукашенко уволни правителството, съобщи "Ройтерс", цитирайки беларуската информационна агенция Белта.

В Беларус на 9 август ще се състоят президентски избори, на които Лукашенко, който управлява от 1994 г., се очаква да спечели шести мандат. По-рано на среща с висши служители Лукашенко каза, че няма намерение да прави радикални промени в правителството, защото в този момент би било грешка да се подменят всички негови членове.

Той заяви, че е израснало ново поколение лидери, които са се доказали и са работили добре в правителството. "Защо да ги сменяме? Те могат да работят", добави президентът. Още не е обявен съставът на новото правителство. Досегашният премиер Сергей Румас бе назначен през 2018 г. Сегашната предизборна кампания е една от най-активните и непредвидими за Лукашенко, който е изправен пред най-сериозното си политическо предизвикателство от години.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ддддддд

    25 10 Отговор
    А нашият Президент КОГА ще уволни герберското правителство???
  • 3 покруса

    2 9 Отговор
    През шапката ми,че към пагоните!
  • 4 Сойка Присмехулка

    6 13 Отговор
    На СССР винаги са ме кефили фуражките. Като слънчогледови пити. Както и медалите чак до ...
  • 5 Така

    12 3 Отговор
    Е така се прави ! Негодно правителство веднага се сменя с не като тука с фалшифициране на избори постоянно некадърници нс власт

    Коментиран от #7

  • 6 Румяна Костова

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гюнтер":

    Ням как Путин да му готви нежн революция, тъй като всички опозиционни лидери, регистрирани за изборите са по американски ориентирани. Ако някой от тях спечели, ще има гей паради, нахлуване на МФВ, унищожение на здравеопазването както навсякъде, където се е намърдал МВФ и скъсване н връзките с Русия. В Белорус имат проблеми, бюрократични утежнения, цензура, опозиционните лидери не се допускат за дебати в телевизията,своите идеи те разпространяват предимно в Интернет, на изборните участъци няма да има камери. Но като гледаме какво се случи в Украйна и как затъва все повече, може би тази цензура и е за доброто на страната им,кой знае?

    Коментиран от #8

  • 7 Румяна Костова

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Така":

    Уважаеми, не става въпрос за негодно, правителство. Винаги пред изборите Лукашенко уволнява правителството, не цялото, отделни кадри, и назначава нови персони за да покаже на хората точно с кой ще работи, ако спечели изборите.
  • 8 Позитано

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Румяна Костова":

    Крайно време е да се въведе някакъв минимален тест за интелигентност преди да се пише коментар защото хора, които не правят разлика между пожарни кранове, пешеходни пътеки и велосипеди, и между леки коли, стълби и автобуси пишат абсолютни глупости тук и трябва да им ги четеме преди да напишем коментар! Тези дето прецизират коментарите трябва да са с желязна психика за да четат всичката тази помия!
Новини по държави: