Last news in Fakti

4 Юни, 2020 08:19 5 676 18

Български гангстер беше застрелян в Канада

  • скарбъроу-
  • убийство-
  • българин-
  • гангстер-
  • канада-
  • торонто-
  • доброслав манчев

Семейството му беше от България и той имаше тежкото мислене на източноевропеец, разказва негов приятел

Български гангстер беше застрелян в Канада - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Доброслав Манчев, или по-известен в подземния свят на Онтарио като „българинът Боби“, бил умен, „изтънчен“, предприемчив и много работлив. Негов приятел смята, че със своите качества той би могъл да направи милиони в корпоративния свят на Канада, отмъквайки милиони с куфарче, а не с пистолет, пише „Торонто Сън“.

Но вместо това, на 18 март тази година, малко преди девет вечерта, 51-годишният българин бил застрелян и починал в канадския град Скарбъроу, Торонто. Неговият приятел разкрива пред изданието подробности за живота на Манчев и неговото присъствие в канадския ъндърграунд. Двамата се запознали още като тийнейджъри във фитнес зала и бързо станали приятели, предаде Bg-voice.com.

"Боби изглеждаше като питбул и по това време искаше да стане борец. Семейството му беше от България и той имаше тежкото мислене на източноевропеец“, казва приятелят му, който отказва да разкрие самоличността си от страх от последствия. Семейството на Боби притежавало кафенето „София“ в Скарбъроу, както и известен брой къщи в околността. Още като съвсем млад Манчев започнал да се занимава с обири. Целта му били луксозните коли, а той бил „супер“ шофьор.

„Боби караше като професионалист още като тийнейджър. И беше безстрашен, не се страхуваше от нищо“, казва приятелят му с усмивка и добавя, че Манчев е бил най-големият крадец на автомобили в страната. Той описва Манчев като голям мъж, силен като вол. Можел да вдигне до 180 кг. След това се захванал с бизнеса със стероиди. Приятелят му признава, че и той бил част от него. „Разработихме този сектор, стероидите не бяха незаконни, ако ти си търгуваш с тях“, казва приятелят. В техния бизнес обаче не било съвсем така.

Приятелят на Боби бил арестуван през 1990 година и така приключил с гангстерския живот. След като изкарал няколко години в затвора, той решил да оправи живота си и никога повече не погледнал назад. Манчев обаче продължил да напредва към върховете на подземния живот в Онтарио. За последно преди убийството му той се споменава в публикация на „Торонто Сън“ през 2008 година за наркотици и трафик на оръжие. Ченгетата тогава го нарекли мозъка на операцията.

Манчев знаел много добре как работи полицията. През 2000 година той влязъл в затвора за шест години и половина за ръководене на престъпна банда, която включвала и бивш полицай от Торонто – Дарин Купър. Манчев, Купър и останалите гангстери от групата използвали полицейски униформи и автомобили, за да ограбят свои колеги наркотрафиканти. През 2008 година детектив Джеймс МакСюин описва Манчев като „умен и изтънчен… Неговият партньор е бивш полицейски офицер от Торонто, той има пълна информация за това как полицията работи. И за какво ли още не…“. А изпеченият престъпник имал още един ас в ръкава си, който така и не успял да изиграе. Той бил готов да се върне обратно в България, пише „Торонто Сън“.

Детективите открили в дома му евро, фалшиви лични карти и паспорти. Във фризера пък открили $50 000 в брой. Приятелят на Манчев не бил шокиран, че животът му приключил след дъжд от куршуми. „Изненадан съм, че живя толкова дълго“, признава мъжът и допълва: „Това е много тъжно, той наистина можеше да е нещо повече“. Обвинен за убийството на българина е 48-годишен мъж – Джоузеф Пакет от Торонто. Името му не се среща в криминалните хроники до момента и изглежда не е звезда в подземния свят. Поне не като Боби Манчев, завършва „Торонто Сън“.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 канадски откачалници

    45 9 Отговор
    "Тежкото мислене на източноевропеец" Тия меки китки англосакси са ги наплашили още от малки, че който носи фамилии на -ов -ев е някакъв кръволок.

    Коментиран от #15

  • 2 гого

    13 6 Отговор
    Фейк нюз
  • 3 бг емигранти

    20 2 Отговор
    Eхааа, каква готина история........
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мето

    26 7 Отговор
    Браво, един идиот по- малко.
  • 6 Рошко

    25 7 Отговор
    Това си е ген, без крадене не може да се живее
  • 7 Боклукът трябва

    23 3 Отговор
    Да се чисти. Браво на свършилият работата!!!
  • 8 Дайте медал

    16 5 Отговор
    На ликвидатора
  • 9 АМИ ТОЙ СИ Е БИЛ НАПРАВО СУПЕР МЕН

    27 1 Отговор
    ТОЙ Е БИЛ ВСИЧКО И Е ПРИТЕЖАВАЛ ВСИЧКИ КАЧЕСТВА НА СУПЕР МЕН...ПРОСТО НЕ ВИЖДАМ КАКВО НЕ Е БИЛ....ДАЖЕ И ПРОФЕСИОНАЛЕН ШОФЬОР Е БИЛ НО СИГУРНО Е ИМАЛ Б КАТЕГОРИЯ...ПРЕСТАНЕТЕ ДА ГИ ПРАВИТЕ ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПО-ИЗВЕСНИ ОТ КОЛКОТО СА....ТОЛКОВА Е БИЛ УМЕН ЧЕ НЕ Е РАЗБРАЛ ЧЕ ЕДИН ДЕН ГО ОЧАКВА ПОДОБЕН КРАЙ....
  • 10 ПЕЕВ

    9 0 Отговор
    ВСЕ ЛОШО ЗА ИМИДЖА НА БЪЛГАРИЯ.
  • 11 Осъзнайте се

    15 0 Отговор
    Интересно кой е написал тази ода за славните приключения на един престъпник? Типичен пример как в България идеала за мъжественост е мутра.
  • 12 Знам знам🙄

    3 0 Отговор
    Тц тц тц. Така сте го сервирали все едно е вчера гръмнат. А то има няма два месеца.
  • 13 Ооо

    7 0 Отговор
    Пак ни хвалят срана мутра .Стига с този мутренски култ на супермените .Вижте до къде се стигна в краварника..Оставят ги да се избият и мародерстват
  • 14 По друго време и на друго място

    0 1 Отговор
    Този щеше да е национален герой.....
  • 15 СЛУЧАЕН

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "канадски откачалници":

    Горе-долу е така
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Канадец

    1 0 Отговор
    Познавах го лично. Много смел и умен мъж, но без никакви принципи и морал.
  • 18 ДА БИ МИРНО

    1 0 Отговор
    СЕДЯЛО НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО
Новини по държави: