4 Юни, 2020 07:11 1 886 2

В Белгия отварят ресторанти и кафенета

  • белгия-
  • ресторанти-
  • кафенета-
  • коронавирус-
  • мерки

На маса могат да седят максимум 10 души

В Белгия отварят ресторанти и кафенета - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

От понеделник в Белгия отварят врати ресторантите и кафенета, но при стриктни мерки за сигурност, обяви след заседанието на Националния съвет за сигурност премиерът на кралството Софи Уилмес.

Между масите ще трябва да има разстояние от 1,5 м и няма да се допуска обслужване на бара. Забранено е ползването на менютата, а заведенията ще работят най-късно до час след полунощ. На маса могат да седят максимум 10 души, предаде БНР.

Увеличава се и броят на хората, с които може да се общува, съобщи премиерът Софи Уилмес: „Ще можете да имате по-близки контакти с 10 различни души седмично, освен от вашето семейство. Това правило важи за всеки човек, така че става дума за индивидуално право. Всяка седмица означава, че хората могат да се променят, ако желаете това“.

Границите на Белгия ще бъдат отворени от 15 юни за страните от Европа, в т.ч. и Обединеното кралство, но на реципрочен принцип. От юли се възстановяват културните дейности, като при тях също ще се спазват мерките за социална дистанция и ще е допустимо събирането максимум на 200 души. Тогава ще отворят врати и кината.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0808

    1 1 Отговор
    ... ако авторът има предвид показаното кафене, то аз виждам доста сгъчкани маси... Алчността замъглява разума на белгийците, дано не плачат по късно..
  • 2 Той

    2 0 Отговор
    Голям праз. Ние обичаме Гърция и си пием кафето в Солун почти веки ден. И калмари де.