Last news in Fakti

4 Юни, 2020 07:03 1 954 13

Обвиниха още трима полицаи за смъртта на Флойд

  • джордж флойд-
  • дерек шовин-
  • убийство-
  • полицаи-
  • сащ

Убиецът може да лежи 40 години в затвора

Обвиниха още трима полицаи за смъртта на Флойд - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американската прокуратура разшири делото за смъртта на Джордж Флойд, обвинявайки още трима полицаи в подпомагане и подбуждане към убийство, предаде AP.

Същевременно обвинението към полицая Дерек Шовин, който е притискал с коляно врата на Флойд, е засилено до убийство от втора степен. Това обвинение, ако бъде прието от съда, може да доведе до присъда от 40 години затвор.

Шовин, както и другите трима полицаи, бяха уволнени миналата седмица. Новите обвинения бяха повдигнати от главния прокурор на щата Минесота, който определи протестите, избухнали след смъртта на Флойд, като необходими. Заради убийството на Флойд в редица градове на САЩ избухнаха масови протести.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    6 7 Отговор
    Това не е единствен случай, оон няма ли да се намеси, някой да осъди "демократичния акт" на насилие
  • 2 ТМВ

    9 1 Отговор
    Само така,бой и пак бой не като нашите защо ги наричам така полицаи които тормозят мачкат и спират за проверка повече нас белите..!!!!!
  • 3 360

    8 6 Отговор
    И тримата да виновни щото откак припадна Флойд го натискаха още 1 минута, Щатите се разпадат, само в Чикаго за 24 часа стават повече убийства отколкото в Сирия и Ирак, полицаите са агресивни заради оръжията, там всеки може да извади оръжие,ако не премахнат свободната търговия и притежание на оръжие ги чакат се такива революции

    Коментиран от #10

  • 4 Boxer 3.0

    16 3 Отговор
    Тоя Флойд и той не е света вода ненапита: осъждан, дрогиран, разпространител на напечатани, не от фед, пари и оказващ съпротива при арест! Той е предизвикал полицаите да използват сила.
    Няма начин, те да получат максимални присъди.
    Още повече, че колкото по-високи присъди получат, толкова повече се оневинява системата. Там е проблемът!
    При една съща ситуация, в европа човекът го извеждат с белезници, а в САЩ го изнасят в чувал...
    По-важен е въпроса европатладжаните, за какво квичат? За още повече права и социални помощи?
    Или по нечия заповед?
  • 5 Анализатор

    9 0 Отговор
    В щатите гражданската война е на базата на расовата основа. Има ли размирици, когато се убие полицай. Афр. американците бунтуват ли се, когато убият цветнокож полицай? Протестира ли някой, когато убият бял криминален?

    Коментиран от #6

  • 6 Бачо Киро

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анализатор":

    И в САЩ, както навсякъде по света, не можеш да събереш 50 човека на протест, освен ако си платиш и го организират. Ако си мислите, че ей тъй са скочил хората заради един убит престъпник, макар и полицаят да е в грешка, значи сте много наивни.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 В САЩ съм

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Кюмюрите в САЩ ненавиждат белите и оправдават жалкия си живот с "белите ме подтискат". Това е истинският расизъм за който никой не дръзва даже и да спомене. Най много черни се убиват от черни ама не съм ги видял да излязат на бунт срещу собствената си престъпност - все "белия човек" им е виновен. По голям расизъм от това здраве му кажи.

    Коментиран от #12

  • 8 Анализатор

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Не съм наивен и съм съгласен с Вас. Потвърждение на Вашето становище е, че най-големите бунтове са в области, доминирани от демократите - Минеаполис, Вашингтон ...
  • 9 Изкупителни жертви

    4 1 Отговор
    В момента си търсят изкупителни жертви за да успокоят черната тълпа. От аутопсията така и не стана ясно как и от какво е умрял надрусаният до козирката черен престъпник - едва ли полицаят е толкова тъп че да му е СТЪПИЛ на врата, по скоро го е държал леко. Ако го е душал, защо няма следи по врата му? В САЩ черният не може да бъде виновен - спомнете си случая със Симпсън - всички знаеха че го е направил но не посмяха да го осъдят. Това вече е дефиницията на расизъм.
  • 10 Логика

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "360":

    Надрусаният Флойд се съпротивлява при ареста което принуди няколко полицаи да го държат на земята. Накрая най вероятно пукна от инфаркт предизвикат от наркотиците и превъзбуда, но не полицаите го били задушили - пълни лицемерни глупости които аутопсията така и няма да може да докаже, но ще ги осъдят за да успокоят "народа". Пълна подигравка с правосъдието.
  • 11 Баи

    0 0 Отговор
    Баце тръмп е сила - обичам го
  • 12 АБСОЛЮТНО си прав !

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "В САЩ съм":

    Стигна се до маймунската култура или иначе казано: приличат на маймуни,държат се като такива,реагират като такива,говорят като такива,а за начин на обличане,социализиране и блендиране в обществото въобще няма да говоря. В щатите има стипендии САМО за негри ! Това не е ли расизъм спрямо белите ? Има квартали във всеки град в които ако си бял и влезеш,най-вероятно няма да излезеш поне и в състоянието в което си влязъл. Това какво е,как се определя това от негрите ? Ама за тези неща никой не говори.Все едно ги няма и не съществуват. Има расизъм.ДА И ТОЙ Е СПРЯМО БЕЛИТЕ ОТ ГОДИНИ !
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.