Last news in Fakti

3 Юни, 2020 13:24 3 225 5

Кризата предизвикана от коронавируса отмина

  • дубай-
  • оае-
  • имоти-
  • пазар-
  • сделки-
  • цени

Поевтиняването на имотите в Дубай се забавя, а купувачите нараснаха

Кризата предизвикана от коронавируса отмина - 1
Снимка: Shutterstock

Макар и с малко, цените на жилищата в Дубай отчетоха ръст през април спрямо март, сочат данните на Cavendish Maxwell. Увеличението е минимално – 0.49%, но е показателно за това, че кризата предизвикана от коронавируса няма да е толкова дълбока, колкото тази през 2009 г., коментират анализатори. Средната цена на квадратен метър е 2540 USD.

„Данните са на база сделки, чието започване е било преди началото на пандемията, а финализирането – след нейното начало. Все пак трябва да отчетем факта, че реализирането на покупки без физически оглед на имота е доста сложна задача, отколкото примерно придобиването на имоти в етап на строеж. Но със свалянето на ограниченията пазарът трябва да се нормализира” се посочва в доклада.

Сделките с имоти в етап на строеж са 72.1% от всички реализирани през април. Останалите 27.9% са с жилища и къщи от вторичния пазар.

Макар броят на реализираните сделки през април да е бил значително по-нисък спрямо предходните месеци, поради ограниченията въведени от правителството с цел ограничаване разпространението на коронавирус. За април са регистрирани 1825 покупко-продажби, или с 47% по-малко спрямо март.

Във връзка с премахване на някои ограничения свързани с предвижването в ОАЕ се очаква пазар на недвижими имоти да се възстанови. Анализатори обаче очакват същественото възстановяване да е през 2021 г. на фона на нарастващата икономическа активност свързана с EXPO 2020.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    4 1 Отговор
    Бая отлитащи наши крадливи политици се очаква да от летят за там с еднопосочен билет, кой за турция кой за дубай кой в Барселона
  • 2 Експертов

    3 2 Отговор
    Кризата отмина, защото в Дубай отиде кой - ВБ.
  • 3 Чочо

    2 0 Отговор
    Сега като взема аванс ще си купя една гарсониера от 60 кв м!
  • 4 Грую

    0 0 Отговор
    Е как ще е отминала бре? Ами че те цените в Бусманци са толкова горе долу!
  • 5 Гладна кокошка просо сънува

    2 0 Отговор
    Напишете моля Ви кога у София цените на новото строителство ще станат по 400 евра квадрата, че някои коментиращи тази тема вече сън не ги лови.