3 Юни, 2020 10:08 1 520 4

Ливърпул стана на 128 години!

  • ливърпул-
  • рожден ден-
  • футбол

Създаването на Ливърпул започва още на 15 март 1892 година, но официално е признат за нов клуб от Търговската камара тогава на 3 юни същата година

Ливърпул стана на 128 години! - 1
Снимка: Instagram

Един от най-великите клубове в света Ливърпул празнува рожден ден днес. „Червените“ от „Анфийлд“ навършват 128 години.

Създаването на Ливърпул започва още на 15 март 1892 година, но официално е признат за нов клуб от Търговската камара тогава на 3 юни същата година.
На 1 септември 1892 г. отборът изиграва първия си мач в своята богата история.

Ливърпул е 18 пъти шампион на Англия, 7 пъти носител на ФА Къп, 8 пъти носител на Купата на Лигата, 6 пъти носител на КЕШ/Шампионска лига, 3 пъти носител на Купата на УЕФА, 4 пъти носител на Суперкупата на Европа и Световен клубен шампион за 2019 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борис

    9 3 Отговор
    Най великият отбор
  • 2 Некой си

    1 9 Отговор
    За "ФК Ливърпул" ли става дума или...?!!

    Коментиран от #4

  • 3 Наблюдател

    4 2 Отговор
    Велики са, така е, но онзи ден с "представлението" касаещо събитията в САЩ, доказаха, че и големия спорт е обсебен и зависим от кукловодите.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.